Dodaj do ulubionych

Prof. Chazan tryumfuje

01.05.15, 11:19
Warszawska prokuratura umorzyła śledztwo ws. odmowy przeprowadzanie aborcji przez profesora Bogdana Chazana. Śledczy uznali, że ginekolog nie złamał prawa, bowiem ciąża, na której usunięcie się nie zgodził, nie zagrażała życiu i zdrowiu matki. komunikat jest jasny - życie i zdrowie kobiety nie ma znaczenia.
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:26
      Sory taki mamy klimat.
      Dlatego nigdy nie zagłosuję na środowiska konserwatywne, kościelne i prolifowe.
    • afro.ninja Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:26
      Szczerze powiedziawszy dzialania polskiej prokuratury, bardzo, bardzo duzo przypadkow, ktore opisuja media, sa tak kuriozalne, ze az przerazajace...
    • naomi19 Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:28
      durczok, chazan... dzialania prokuratury nie maja dla mnie wiekszego znaczenia...
    • lauren6 Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:31
      Czyli prokuratura nie zna prawa (płód był ciężko i nieodwracalnie uszkodzony) czy poszła duża łapówka?
      • antyk-acap Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:42
        Prokurator ma pewnie dzieci i też chce je ochrzcić.
    • oqoq74 Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:32
      Szkoda, że nie można przeczytać uzasadnienia. No ale teraz Chazan, będzie miał atut, w walce o odszkodowanie.
    • edelstein Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:34
      Dosc interesujace tez prokuratury.Z tego co wiem kazdy porod i polog jest zwiazany z ryzykiem.Sporo kobiet mimo postepu medycyny umiera lub zostaje kalekami.Pomijam juz,ze urodzenie dziecka z taka wada moze spowodowac problemy psychiczne dlugofalowe.
      Decyzja prokuratory byla do przewidzenia.Co sie beda Kurii narazactongue_out
    • zebra12 Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:49
      Dlatego w takich instytucjach jak prokuratura powinni pracować ludzie neutralni światopoglądowo. Wiem, że to utopia. Niestety to nie jedyna kuriozalna decyzja prokuratury. Ja bym na miejscu rodziców nie spoczęła i oddała sprawę do Brukseli. Koniec płaszczenia się kościołem.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:54
        zebra12 napisała:

> Dlatego w takich instytucjach jak prokuratura powinni pracować ludzie neutralni
        > światopoglądowo.

Jak w państwie wyznaniowym mogą być w aparacie państwa ludzie neutralni światopoglądowo?! Przecież oni są z definicji wrogami tego państwa....

Ksiadz Anatol
        • antyk-acap Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 12:09
          Mylisz się. Religijni radykałowie mają rację bytu tylko w państwie neutralnym światopoglądowo. W innym skończyliby na szafocie. Albo w najlepszym razie w więzieniu supermax. Jako terroryści. Tylko państwo neutralne dopuszcza skrajne ideologie.
    • ingryd Re: Prof. Chazan tryumfuje 01.05.15, 11:54
      Hmmmmmm......
      Istnieja w tym kraju 2 systemy, ktore w obecnym ksztalcie staly sie przerazajaco perwersyjne :
      sluzba zdrowia
      wymiar sprawiedliwosci
      Szczerze watpie by udalo sie kidykolwiek je zreformowac, optowalabym raczej za podlozeniem laski dynamitu i odbudowania od podstaw, od fundamentow obydwa systemy. Reformy, majstrowania, doklejania, przeklejania spowoduja ze bedzie coraz gorzej.
      ? wracajac do adremu, to jestem gotowa do zangazowania sie w dzialalnosc asocjacyjna na rzecz wsparcia tej rodziny, by pociagnela te sprawe do Strasbourga, i osiagnela wyrok skazujacy panstwo polskie na jak najsurowsza kare !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka