Dodaj do ulubionych

Macie wózki na zakupy?

18.05.15, 14:35
No dobra pytanie powinno brzmieć "czy wasi rodzice i dziadkowie maja wózki na zakupy", wszak ematka jest piękna, młoda , zdrowa i zakupy robi przez internet.

Ale ja nie jestem ani piękna, ani młoda, ani zdrowa i lubię towar obejrzeć przed zakupem, wiec kupuję osobiście i wózek by mi sie przydał. Tylko nie wiem, gdzie kupić taki, żeby był zgrabny i trwały.
Oglądałam w selgrosie, ale jakieś kółeczka ma rozchwierutane i strasznie duzy był, w innych sklepach jakoś nie zauważyłam nic sensownego, na bazarach bywają, ale do takich nie mam zaufania. Znacie coś sprawdzonego - sklep sprzedający, lub firmę produkującą?
Obserwuj wątek
    • landora Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:42
      Nie.
      Kiedyś chciałam kupić mamie, ale mnie wyśmiała. Po zakupy jeździ z ojcem (autem), sama rowerem, albo kupuje przez internet.
    • kalina_lin Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:43
      Ani rodzice, ani dziadkowie nie mają (nie mieli) wózka na zakupy. Ja tutaj w pełni utożsamiam się z klasyczną ematką i większe zakupy robię przez internet. Osobiście kupuję tylko pieczywo i wędlinę, ale daję radę bez wózka wink
    • kochamruskieileniwe Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:43
      Mam i czasmi używam. suspicious
      Oszczędzam kręgosłupsmile
      Nie polecę zadnego - bo to kwesta gustu. Ale jedno - nie moze być zbyt duzy, o ile masz do pokonania schody lub uzywasz komunikacji publicznej. Duzy - powoduje chec wiekszych zakupów, a potem musisz to wtargac,,,,
      • kamyk.w.skarpecie Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:48
        ??? Przecież są w sklepach. Po co mi wózek?
        • andaba Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:52
          No wiesz, wyjechanie z Auchana z wózkiem na ulicę wyglądałoby nieco dziwnie, nie mówiąc już o to, jak wsiadłabym z nim do autobusu czy tramwaju, o samochodzie nie wspominając.
          No i pewnie ochrona by mnie zwinęła. Poza tym na placu wózków nie ma i autem trudno blisko stanąć, więc coś by się przydało w zamian.
          • kamyk.w.skarpecie Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:57
            Do samochodu dowozi się duże zakupy wózkiem sklepowym.
            • andaba Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:59
              Nie robię zakupów wyłącznie w marketach i nie jeżdżę samochodem.
            • penelopa40 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:59
              a pod dom samochodem podjeżdżasz pod same drzwi albo lepiej na piętro od razu...
              mam wózek na zakupy, używam do wożenia od samochodu do wejścia do mieszkania...
            • wegatka Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 17:25
              kamyk.w.skarpecie napisała:

> Do samochodu dowozi się duże zakupy wózkiem sklepowym.

I jak idziesz np. na targ, to wyjmujesz go z bagażnika samochodu, tak?
        • kochamruskieileniwe Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:57
          Czasami robię zakupy na targu. Tam wózków nie ma....
          Mam taki prawdziwy niedaleko. Za blisko samochodem, zresztą hurtowych zakupów nie robię(no,rzadko, w sezonie przetwórczym). Ale wolę targac te 6-8 kg wózkiem niż w ręcach smile
          A potem spacerkiem do domu.
          Samo zdrowiesmile
          • kamyk.w.skarpecie Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:58
            Emerytki mają dużo czasu, to prawda.
          • kochamruskieileniwe Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:03
            noooo pewnieee!!!!
            I wysoki poziom "wdumiemania" opinii na temat co jest obciachem, a co nie big_grin
    • purchawkapuknieta Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:53
      Mam. Nabyłam w drugiej ciąży z 8 lat temu. Wygląda niepozornie, ale jest pojemny. Wchodzi zgrzewka wody na stojąco, ze 2 mleka i na tym można jeszcze ukladać. Kupiłam go na bazarku za wcale niemałą kasę. Pusty jast malutki i zgrabniutki. Nie to, co kolubryny babć emerytek z autobusow. Moja mama, już emerytka, szuka takiego od dłuższego czasu. Ni ma. Ale popatrzyłam teraz w sieci i niektóre sa całkiem ok.
      • taki-sobie-nick Re: Macie wózki na zakupy? 30.06.19, 22:25
        Sama jesteś kolubryna.

Ja mam Rolsera, taki, co podobno po schodach wchodzi. Wczoraj przytachałam nim piętnaście i pół kilo tylko dlatego, że nie udało mi się kupić soku buraczanego (byłby ponad kilogram więcej).

Po schodach trzeba go wciągać używając sporej siły, a że kółka ma piankowe, cały czas turkocze.

• klocki.lego Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:56
      Mam wozek firmy Hoppa, kupiony kilka lat temu na Amazonie. Sprawuje sie swietnie, znajomi mieli inny model tej marki I tez chwala. Z kolei mamie kupilam kiedys wozek 'no name' na Allegro i tez okazal sie solidny, ale nie pamietam juz sprzedawcy. Jesli masz do pokonania schody lub duzo kraweznikow, zastanow sie nad typem 'stair-climber' z trzema koleczkami po kazdej stronie - ulatwia wspinaczke po schodach, a dodatkowo, gdyby zepsulo sie ktores koleczko, wozek nadal jest sprawnysmile
      • aqua48 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 14:59
        Nie, ale kiedy miałam kłopoty z chodzeniem zastanawiałam się mocno nad zakupem. Jednak znając siebie zapakowałabym go pod klapę i potem byłby tylko kłopot z wtachaniem tego bąbla do autobusu, i na czwarte piętro bez windy. Dla zdrowia zrezygnowałam z pomysłu smile
    • gazeta_mi_placi Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:08
      Nie, u mnie średnia wieku wózkowiczek to 75 plus.
    • anika772 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:13
      Nie ma potrzeby, na większe zakupy jadę samochodem.
      • mozambique Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:15
        no patrz - a we filmach elegancka i bogata Żuliet Binosz ma taki i uzywa go w samym Paryżewie smile
        • olinka20 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:19
          Sie wcale nie dziwie, wolałabym strzelic sobie w skron niż jezdzic samochodem po PAryżewie wink
          Takich korków to chyba nigdzie nie widziałam wink
      • koronka2012 Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 21:35
        Ja też jeżdżę wszędzie samochodem, ale wózek mialam, tylko padł przy przeprowadzce.
        Kiedyś policzyłam wagę cotygodniowych zakupów bazarkowych i wyszło mi coś około 10 kg. Żadna frajda kręcić się po straganach kiedy ręce się urywają pod ciężarem siatek, a na parking też kawałek. Teraz mniej kupuję, więc przestał być potrzebny.
    • mum2004 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:40
      Kupowałam mojej mamie wozek firmy rolser. Są świetne, dobrej jakości. Sama sobie taki kupie jak przejdę etap zakupów za wózku dziecięcym.
    • katriel Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:41
      Nie mam, na zakupy chodzę z plecakiem. Turystycznym, 60-litrowym. Jakoś mam obawy że wózek na zakupy to jak wózek dla dziecka, tylko jeszcze gorzej: po wertepach nie pojedzie. Tu gdzie mieszkam niby miasto, a równych chodników jak na lekarstwo, dzieci w chuście nosiłam dla własnej wygody.
      • nelamela Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 15:52
        wozkinazakupy.pl/q/?producers[2]=2
        Oj niektóre są fajne...Kiedyś sobie na pewno któryś sprawię.Mój kręgosłup mi podziękuję.Pozdrawiam.
    • iwoniaw Oczywiście, że tak :-) 18.05.15, 15:53
      Mam, z Ikei, stary model we wróble. Kupiłam jak mi najmłodsze dziecię z wózka wyrosło i nagle okazało się, że tych "drobnych zakupów" czynionych "po drodze" jest zadziwiająco dużo do dźwigania w rękach.
      I tak, przydaje się zdecydowanie, nawet mimo tego, że "gabaryty" (zgrzewki wody, mleka, mąkę, makarony, kasze, olej etc.) kupuję w marketach, do bagażnika wożę wózkiem sklepowym, a do mieszkania z bagażnika wnosi mąż.
      Bo z kolei mięso, warzywa, owoce, pieczywo kupuję na placu albo w małych sklepikach i tam ani autem nie podjedziesz, ani tachanie tego wszystkiego w siatach mi się nie uśmiecha. No i kręgosłup staram się szanować, w tak emeryckim wieku to już mus wink
    • peonka Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:00
      Moja mama ma, kupiłam jej w Lidlu parę lat temu. Wady: plastikowe głośne kółka i nieco za krótka rączka,mama jest niska, ale ktoś wyższy musiałby się schylac.
      Mama wozi wozeczkiem mleko, wino i wodę z pobliskiego sklepu.
      Ja na pewno kupiłbym sobie wozeczek, jeśli miałabym w okolicy fajny targ owocowo-warzywny, na który można dojść piechota. Moim zdaniem dbanie o swój kręgosłup jest bardzo modne!
    • lady-z-gaga Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:26
      był kiedyś na emamie watek o wózkach...
      i takie bajeranckie cudeńka dziewczyny wklejały, że aż mnie to przekonało i postanowiłam sobie kupić - niestety minęło trochę czasu, wyleciało mi z głowy i wątek razem z linkami zginął mi w czeluściach internetusmile pamiętam, że te najfajniejsze były drogie, ale wyglądały super i żadnego obciachu na pewno nie robiły smile
      • mestolo Re: Macie wózki na zakupy? 18.06.15, 21:12
        wozkinazakupy.pl/p/8/106/wozek-na-zakupy-argo-firmy-gimi-wozki-na-zakupy-gimi.html
        mam ten i kupowałam na miejscu-jest , hm, taki średnio-duży, sobotnie zakupy bazarowe-dla3 os. rodziny bez zgrzewki wody,ale za to z 5kg ziemnaków i innymi produktami jedz. wchodzą bez problemu.
    • heca7 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:34
      Ja mam wózek od dwóch lat. Albo dłużej. Rolser, czarno biały we wzór żyrafy. Kupiłam przez internet
      . Sklep nazywa się chyba Stylowy butik albo jakoś tak. Wozek jest ładny, solidny. Wysoki. Ja mam 173 cm i niektóre były za niskie. Rolser ma wiele wzorów. Nie babcinych wink
      • heca7 Re: O taki: 18.05.15, 16:51
        www.e-walizki.pl/898-2906-large_default/wozek-na-zakupy-rolser-jet-camel-898.jpg
        Tylko biało czarny.
    • lauren6 Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:36
      Kupiłam sobie w ciąży w Biedronce i czasami używam jak muszę kupić cięższe rzeczy, których mi się nie chce dźwigać.
    • shell.erka Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:47
      Nie. Na zakupy jezdze autem.
    • feniks_z_popiolu Re: Macie wózki na zakupy? 18.05.15, 16:51
      Mam. Jak najbardziej "babciowy" bo dosłownie w spadku po babci dziecismile. Zakupy owocowo-warzywne i inne spożywcze robię na bazarze w soboty. A bazar w takiej odległości, że na noszenie dużych zakupów w ręku czy w plecaku za daleko a na samochód za blisko i na dokładkę trudno znaleźć miejsce do zaparkowania.
      Jedyny szkopuł tego wózka taki, że nie ma potrójnych kółek i przy wjeżdżaniu na schody trzeba trochę dźwignąć.

• e-kasia27 Oczywiście, że mam 18.05.15, 16:58
      nawet zwykle dwa mam - córka i syn często ode mnie pożyczają, jak jakieś swoje szpargały przewożą.
      Nie wiedziałam, że to wstyd z wózkiem na zakupy paradować, moje dzieci też widocznie nie wiedzą - muszę je uświadomić, a szczególnie syna, że to obciach z zakupowym wózkiem chodzić, jak się jest młodym. Chociaż chyba dużo ludzi o tym nie wie, że to wstyd, bo w naszym markecie widzę, że prawie wszyscy z wózkami latają, w okolicznych sklepach też i to o zgrozo nawet całkiem młode podrostki.

No i mam zawsze z bazaru - koło Hali Banacha(jeśli jesteś z Warszawy) - do wyboru do koloru. Kiedyś kupiłam w jakimś markecie, ale zaraz się rozleciał, więc teraz zawsze bazar.

Według mnie najlepsze są takie z dużymi kołami i gumowymi oponami, bo się je najlżej wozi i po schodach najłatwiej takim jeździć.
    • miruka Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 16:07
      Mam moje dzieci wyrosly z wózków wieki temu a ja sie nie oduczylam wozić i nie nauczyłam nosić
    • mikams75 Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 16:11
      moja matka nie ma i sie uzala, ze kregoslup boli itp., ale damulke zgrywa bez sensu.
      Ja mam wozek na zakupy i na szczescie w mojej okolicy z wozkiem takim widuje sie tez bardzo mlode osoby.
      Kupilam sobie jak corka przestala jezdzic wozkiem i powrot z siatami i maluchem u boku ogladajacym kazdy kamyczek po drodze stal sie bardzo meczacy.
      Wozek kupilam w Ikei - bardzo fajny design wtedy mieli, wozek jest lekki i choc nie wyglada na wytrzymaly to juz kilka lat mi sluzy a uzywam regularnie, samochodu nie mam, kregoslup juz kiedys rehabilitowalam i nie mam zamiaru powtarzac.
    • misterni Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 16:23
      Owszem, mam, z IKEI, kosztował jakieś 60 zł z 6-7 lat temu. Czuję się młoda i w pełni sił, ale też nie widzę powodu, dla którego miałabym dźwigać kilka czy kilkanaście kg - szkoda mi rąk pianistki i kręgosłupa smile. Do większych sklepów owszem, jeżdżę samochodem, ale na co dzień robię zakupy blisko domu, bez sensu nawet odpalać auto, zwłaszcza że i tak przeważnie jest problem z zaparkowaniem.
      https://papilot.mykmyk.pl/img/660/0/wozek-ikea-59635353.jpg
      • mikams75 Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 16:32
        mam o taki samym ksztalcie ale czarny w listki i ptaszki, tez ma juz swoje lata i trzyma sie swietnie,polecam.
      • dorala Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 16:34
        Mam identyczny tylko czarno-biały. Sprawdza się świetnie, a jak się przydał przy przeprowadzce.
        • zuzi.1 Re: Macie wózki na zakupy? 18.04.16, 15:49
          Mam identyczny tylko czarno szary, mam go kilka lat i jest niezniszczalny, b. pojemny.
    • mynia_pynia Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 17:12
      Nie, mam samochód i torbę materiałową z rossmana która składa się do saszetki smile
    • wegatka Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 17:34
      Jakiś rok temu kupowałam na Allegro dla mamy i teściowej takie wózki (czerwone)

https://i387.photobucket.com/albums/oo317/marlenamitura/DSCF3622_zpsafdc2f8d.jpg

Żadnemu do tej pory nic się nie popsuło. Potrójne kółka świetnie się sprawdzają na schodach, poza tym można je dokupić osobno, gdyby się zużyły.
      Ponieważ moja teściowa niedawno zmarła, jej wózek dostałam w spadku. Jeszcze go nie używałam, ale mam zamiar zacząć, bo nie jestem ani super piękna, ani super młoda wink A nawet gdybym była, to miałabym to gdzieś, bo kręgosłup ma się jeden. Większe zakupy przywozimy samochodem, ale często wychodzę też sama po jakieś warzywa, owoce, czy inne drobiazgi, których mam kupić tylko kilka, a potem okazuje się, że znowu ledwo mogę je donieść do domu, więc postanowiłam zacząć używać wózka.
    • zebra12 Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 21:37
      Tak, mam wózek zakupowy. Nawet dziś go używałam smile
      • kwiat_w_kratke Re: Macie wózki na zakupy? 12.06.15, 22:06
        Tak, jasne że mam. Nie kupuję niczego w marketach ani w Internecie, wszystko mam w okolicy, a własny kręgosłup i wygodę sobie cenię. Dla naszej piątki same tylko jabłka to z kilogram dziennie. Pomidory, ogórki, kapusta - cała masa warzyw, które trzeba codziennie przytachać. Często używam roweru, ale nie zawsze się da, nie zawsze mi się chce itd.
        Wózek kupiłam na bazarku, ale właśnie mi przypomniałaś, że muszę się rozejrzeć za drugim, bo mi się rozpada.
        • jan.kran Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 09:59
          Miałam .Dzieci mi nabyły , drogi i wypasiony.Wyladowal po kilku próbach w kuble.Wole plecak.
          • rosapulchra-0 Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 21:50
            No widzisz, gdy ja idę na zakupy, to zawsze biorę ze sobą plecak, od niedawna również wózek. Bardzo wygodne narzędzie.
        • azja-od-kuchni Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 10:14
          Mam i sobie cenię ...chocby po to by nie nieść rzeczy między garażem a domem, a jak idę do sklepu na pieszo to już sobie nie wyobrażam bym miała to nieść. To już 4 wcielenie wózka w moim życiu. W Polsce mam 1 dwa zamordował w Sin teraz mam wypasiony z roczną gwaracją ...
    • rosapulchra-0 Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 21:48
      Dokładnie dwa tygodnie temu kupiłam sobie taki wózek na zakupy. W sklepie z mydłem i powidłem. W różyczki. Różowe różyczki.
      Pojechaliśmy do znajomych i się pochwaliłam nowym nabytkiem mówiąc, że teraz mogą do mnie mówić per starsza pani. Acha. Obie panie, średnio o dekadę ode mnie młodsze, stwierdziły, że takie wózki posiadają od lat.
      Polecam serdecznie - ogromna wygoda. Ale gdzie w Polsce kupisz dobrej jakości wózek - nie wiem. Mój jest z***sty.
      • konwalka Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 21:59
        Kryste panie! to wózek na kółkach to obciach jak ta lala, a jazda z walizeczka na kółkach do samolotu to normalna sprawa? a z tak?
        vonnegutcie! wracaj i opisuj, bo mi talentu nie starcza!
        • wegatka Re: Macie wózki na zakupy? 13.06.15, 22:50
          A bo gdybyś z tym wózkiem zakupowym do samolotu chciała pędzić, zamiast do własnego domu, to też już nie będzie obciachem wink
        • e-kasia27 Re: Macie wózki na zakupy? 19.06.15, 00:46
          Jest na ten obciach rada.
          Trza na zakupy z walizeczką na kółkach chodzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka