Dodaj do ulubionych

Komorowski ma szansę ?

21.05.15, 07:14
Najnowszy sondaż (zamieszczony przez znienawidzoną Wyborczą wink) pokazuje, że Komorowski ma niewielką przewagę. I niby powinnam się cieszyć, ale....
1)To tylko sondaż. To są tylko deklaracje, a nie prawdziwe oddane głosy.
2) Nawet jak Komorowski wygra , to i tak jego przeciwnicy powiedzą, że wybory są sfałszowane sad
Ale chociaż na chwilę te wieści poprawiły mi nastrój smile smile smile
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:25
      Z pewnością szykują się duże emocje do końca. Szanse są jak widać niemal równe. Ciekawe jaka atmosfera będzie po wyborach. Połowa głosujących będzie przecież czuła się zawiedziona.
      • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:36
        przed I turą byly juz skargi, ze wybory beda sfałszowane, bo... i tu równe "dowody"

po I turze ciszasmile

jak wygra Komorowski to przygotujmy sie na powtórkę z rozgrywki na miarę smoleńska
        • gazeta_mi_placi Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:40
          A jak wygra Duda przygotujmy się na 5-letnią żałobę po wolnej Polsce.
          • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:44
            szybko sie skonczy bo sam duda niewiele zrobi, a pis jak dojdzie do wladzy to szybko ją straci, bo nie jest w stanie rządzić w koalicji i bedzie powtórka z rozywki
            tyle, ze ciagle bedzie atmosfera "łapania złodzieja"
        • gogologog wg sondazy Bul wygrywal w I turze 21.05.15, 18:56

• gazeta_mi_placi Re: wg sondazy Bul wygrywal w I turze 21.05.15, 19:18
            Dzięki za pocieszenie.
            • gogologog zebnamy bez bulu 22.05.15, 14:19

• aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:35
      ja mysle tak

pis ma bardzo zdyscyplinowanych wyborców, szacuje sie, ze do urn w I turze poszlo ok 90 %zwolennikow PIS

u komorowskiego- nie mówie nawet o zwolennikach, co przeciwnikach PiS była duzo mniejsza mobilizacja- bo było pewne ze albo wygra, albo bedzie druga tura

teraz mobilizacja jest duza, bo bardzo wiele osób zaglosuje przeciwko Dudzie

ale generalnie walka wyrównana

mam nadzieję, że będzie duza frekwencja
      • feniks_z_popiolu Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:43
        Gdyby frekwencja zależała tylko od decyzji politycznych. Ale zależy też np. od pogody a zapowiadają się deszcze i burze. ..
        • gazeta_mi_placi Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:40
          To może mohery nie dotrą.
          • mum2004 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 21:53
            mohery dotrą choćby gradobicie było, to najbardziej zdyscyplinowana grupa wyborców.
        • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:45
          masz racje, ale mysle, ze wybory juz dawno nie wzbudzaly aż takich emocji co zmotywuje jakąs część leniwców
        • misterni Serio? Ludzie nie idą na wybory bo... deszcz pada? 21.05.15, 13:30
          feniks_z_popiolu napisał:

Gdyby frekwencja zależała tylko od decyzji politycznych. Ale zależy też np. od pogody a zapowiadają się deszcze i burze. ..
          • minimikro Re: Serio? Ludzie nie idą na wybory bo... deszcz 21.05.15, 14:49
            Raczej w drugą stronę - idą na wybory (zamiast wyjechać na weekend etc.), bo deszcz pada wink
    • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:53
      Jeśli wygra Komorowski to na pewno nie obędzie się bez awantury o fałszerstwa i to wespół z Kukizem.

Jeśli wygra Duda, to pewnie wyborcy Komorowskiego będą zawiedzeni, ale nie sądzę, by ktoś się awanturował o fałszerstwa.
      • paskudek1 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:25
        i to jest właśnie ta subtelna różnica. Zwolennicy PiS KAŻDE wybory nie po ich myśli uważają za sfałszowane. Już pisałam kiedyś - oni są w stanie opluć, zmieszać z błotem własny kraj, byle było "po ichniemu"
        • bi_scotti Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:20
          paskudek1 napisała:

> i to jest właśnie ta subtelna różnica. Zwolennicy PiS KAŻDE wybory nie po ich m
          > yśli uważają za sfałszowane. Już pisałam kiedyś - oni są w stanie opluć, zmiesz
          > ać z błotem własny kraj, byle było "po ichniemu"

Ale to swiadczy nie tylko o wyborcach PiS. To swiadczy rowniez o tym, ze PO majac wlasciwie pelnie wladzy przez ostatnich 8 lat nie potrafilo stworzyc/zbudowac/odbudowac/utrzymac atmosfery zaufania dla instytucji panstwowych. To jest problem PO, ze tylu ludzi, czesto kompletnie "z innej bajki" (vide: gays!) jest sklonnych glosowac na Kukiza czy chocby i Dude tylko i wylacznie jako protest przeciwko polityce PO a nie dlatego, ze zachwyca ich polityczny program PiS. Podejrzliwosc i brak zaufania biora sie nie tylko z psychopatycznych cech charakteru takich jednostek jak Antoni M. czy Jaroslaw K. ale rowniez (przede wszystkim) z tego, ze PO a wraz z nia BK (!!!) nie wykazala sie umiejetnoscia (uczciwego!!!) wspolpracowania z calym spoleczenstwem, tolerowala rozne przekrety, moze nie na wielka skale ale wystarczajaco medialne zeby budzic watpliwosci w tzw. przecietnym/przecietnie wyksztalconym/przecietnie zyjacym wyborcy. Tak szczerze mowiac, PO nie wykorzystala swojej szansy (po raz kolejny?) jak i nie wykorzystal jej BK. Problem w tym, ze alternatywa jest np. dla mnie nie do zaakceptowania ale to nie znaczy, ze PiS jest tak totalnie fuj a PO so amazing tudziez, ze Duda totally sucks a BK jest so impressive. Not really, eh uncertain
          • gogologog Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 19:41
            > tolerowala rozne przekrety, moze nie na wielka skale

To Ci sie udalo smile)))))))))
            oprocz tego masz troche racji
          • ruda.anka2 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 21:43
            Bi, naprawdę uważasz, że ktokolwiek o zdrowych zmysłach ma podstawy, by uważać, że wybory, które wygrywa PO są sfałszowane? Krzyczą tak, bo nie wierzą, że ich racja najmojsza nie wygrała. Jesteś daleko, pewnie nie masz świadomości, jak się tu ludzie kłócą, nawet w rodzinach. To nie jest zupełnie kwestia zarządzania PO i zaufania do rządzących. To jest konflikt mentalności: talibowie kontra liberałowie. Dlatego wszystko wraca co chwila do in vitro i smoleńska. Talibowie chcą rządzić zamordystycznie. Nie mogą się pogodzić, że ludzie są wolni i mogą żyć inaczej niż ksiądz nakazuje. Nie zgadzają się na wolność wyboru, wolność sumienia. PO wygrywa, bo ludzie się boją, że będzie znowu taka masakra jak za rządów PIS. Gdyby nie było PIS, PO nie miałoby wyznawców. Nikt nie chce żyć w kraju rządzonym przez łamiących prawo fanatyków. Po prostu.
    • ziazia17 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 07:59
      Też mam nadzieję na dużą frekwencję, mam też ogromną nadzieję na przegraną Komorowskiego. To, co ten pan ostatnio wyprawia jest żenujące, to, co wyprawiał przez ostatnie 5 lat też pozostawia wiele do życzenia.
      • iskierka3 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:05
        Mysle, ze szanse sa choc walka wyrownana.
        • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:13
          Ale jaka emocjonująca ! Chyba nigdy żadne wybory nie wzbudzały tylu emocji u mnie !
        • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:25
          Szczerze, myślę, że Komorowski nie wygra.
          • zlotarybka_1 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:30
            oqoq74 napisał(a):

> Szczerze, myślę, że Komorowski nie wygra.

Tez mam takie obawy.
            Tym bardziej obawiam sie, ze jesienne wybory zgarnie PiS. Tyle, ze z drugiej strony nie jestem pewna czy wygrane wybory parlamentarne przy obecnym rozkladzie sil politycznych to taka "gratka". Nie ma za bardzo z kim stworzyc koalicji, aby uzyskac wiekszosc wygrana partia bedzie musiala przytulic Kukiza, a to sie moze skonczyc podobnie jak koalicja z Samoobrona. Rzad mniejszosciowy... no coz, bez szans na sensowne rzadzenie.
            • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:38
              Dlatego ja jestem za tym, aby Kukiz ze swoimi ludźmi weszli do sejmu. Oni bardzo szybko przekonają się, że rządzenie to nie to samo, co wydzieranie się "Wy złodzieje". Bo społeczeństwo da im krótki czas na zaznajomienie się z procedurami, a potem będzie chciało efektów.
              I jestem ciekawa jak Kukiz sobie poradzi z krytyką.
              • zlotarybka_1 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:44
                no dokladnie,
                czy w tej sytuacji nie baloby leipej gdyby koalicjanetm Kukiza byl PiS?
                • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:47
                  Koalicja to kompromis. O ile PiS ma w tym doświadczenie, to nie widzę w tym Kukiza. A dodatkowo, nie wszyscy jego wyborcy są automatycznie wielbicielami PiS.
            • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:54
              I znowu zwala winę na Tuska smile Żarty, żartami, ale też widzę taki czarny scenariusz. Komorowski przegra, PiS na jesieni wygra...I będzie powtórka sprzed 8 lat.
              • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:01
                Na Tuska, reżimowe media itd.
              • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:32
                Powinno być 10 lat!
      • kamunyak Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:44
        To, co ten pan ostatnio wyprawia jest żenujące, to, co wyprawiał prz
        > ez ostatnie 5 lat też pozostawia wiele do życzenia.

a co wyprawiał? bo ja miałam wrażenie, że nic.
        Jak zresztą całe PO. Wydawało mi się, że ciągle słyszę "róbta co chceta".
        No, ale żeby strawić przedstwicieli PIS to naprawdę trzeba ogromnej determinacji.
    • kawka74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:19
      Sondaże nie są warte funta kłaków.
      Nie zmienia to faktu, że życzę wygranej Komorowskiemu.
    • kozica111 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:45
      Skoro, jak sie powszechnie próbuje tłumaczyć 5 letnia bezczynność urzędującego, nic nie moze, to czym sie tak ekscytujecie?
      • kawka74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:49
        Nie wiem, jak inni, ale ja wolę samo 'nic', niż 'nic' w takiej oprawie, jaką funduje Duda z przyległościami.
        • kozica111 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:51
          www.fakt.pl/polityka/-6-tys-zl-tylko-idiota-za-tyle-pracuje-,artykuly,546578.html
          no i wydalo sie p.B jest ematka....
          • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:59
            Bo powinno być jak w USA- dopiero jak masz kasę , to się bierzesz za politykę. Wtedy maleje szansa, że chcesz się dopiero dorobić i jesteś podatny na "wykorzystywanie" szans,które są wpisane w sprawowanie władzy.
            • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:39
              od dawna uwazam, ze w 2-3 pokoleniu chłopsko-robotniczym nie ma szansy na brak korupcji w polityce.
    • inguszetia_2006 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 08:54
      Witam
      Niewierzem sondażą;-P A poza tym, jak mawiał mój ulubieniec (ze Lwowa) - "Wygra ten, kto zdobędzie więcej punktów"!;-D I jak tu go nie kochać?
      Pzdr.
      Ing
      • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:02
        jezeli okaze sie, ze popalenie budki na zlecenie, to prawda, to mozna sie zastanawiac ile akcji medialnych PIS, typu szalency spod krzyza i nie tylko to POwski fake i prowokacja.
        Ludzie maja metlik w głowie, mowie o wyborcach Komorowskiego. No i jak tutaj pracowac za 6000 smile mysle, ze te tasmy moga bardzo zaszkodzic Bronkowi i PO.
        Jak rozmawiamy sobie o wyborach, to wk...na ta sitwe jest nieziemski i nie mowie tutaj o zwolennikach PiS. To jest na zasadzie "Miałes chamie złoty róg..."
        • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:13
          Jeśli myślisz, że te taśmy ktoś wypuścił z dobroci serca, a nie aby zmanipulować ludzi, to jesteś w błędzie.
          • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:37
            ok
            rozumiesz roznice pomiedzy:
            tasmy mu zaszkodza i moze nie wygrac,
            a
            tasmy zostały wypuszczone przypadkowo przed wyborami i pewnie mu zaszkodza i moze nie wygrac?

pewnie nie....
            • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:45
              A Ty rozumiesz, że w polityce nie ma przypadków? Nie ma dziwnych zbiegów okoliczności?
              Że każda ze stron gra nieczysto?
              Bo chyba nie.
              • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:48
                no i zgadłam, nie widzisz roznicy.
                • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:52
                  oj no podziel się tą wiedzą tajemną?
              • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:53
                i włąsnie tasmy bienkowskiej zadzialaly odwrotnie

wielu ludzi, przynajmniej z mojego otoczenia wbrew oczekiwaniom nie przezywa tych tasm, bo przede wszystkim czują, że te tasmy są wypuszczone w konkretnym celu,a nie dla dobra narodu.

poza tym, po tych wszystkich tasmach naprawde pokazywanie, ze kolejni politycy rozmawiają jak rozmawiają nie robi wrazenia- bo my juz wiemy że tak politycy rozmawiają- dowiedzielismy sie o tym duzo wczesniej
                • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 13:19
                  nie wiem, w jakim otozeniu funcjonujesz i jaka macie srednią IQ.
                  Problem nie polega na tym, ze 6000, to mało, czy duzo, ale na tym, ze przekaz był wprost.

czarno na białym, minister gospodarki, sodzi, ze polityk, kotry bierze TYLKO 6000 jest idiotą, albo złodziejem, TYLE, znaczy to, ze uczciwy urzednik jest idiotą, pozostali, to złodzieje....
                  • ruda.anka2 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 21:49
                    Wyrywasz z kontekstu i tworzysz interpretację, która jest manipulacją.
                    A poza tym: nie wiesz, jakie są zarobki posłów i ministrów? Burmistrzów? Tak, 6000 dla ministra to są niskie zarobki. Trudno znaleźć dobrego fachowca za takie pieniądze, ponieważ ten fachowiec żeby zostać ministrem musi zrezygnować z pracy, w której zarabia znacznie więcej. Ludzie sobie wyobrażają, że jak ktoś zostaje ministrem, to po to żeby się nachapać. Mało kto rozumie, że ci ludzie przechodząc na "zaszczytne" stanowisko spadają na niższy pułap finansowy niż ten, na którym byli.
    • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:30
      Nie mieszczę się w żadnej Twojej kategorii zwolenników Komorowskiego. Wysil swój mózg "Intelektualistko" wink i stwórz jeszcze kilka kategorii.
      • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:47
        ja tez sie nie mieszczę
    • fiu-bzdziu2010 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:33
      chyba populizm i ładne opakowanie zwycięży
    • julita165 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:54
      Ja też myślę że może wygrać...niestety. A 5 lat temu na niego głosowałam...Myślę, że w PL mamy taki problem, że ludzie są jednak bardzo zabetonowani w swoich poglądach. Tacy zamknięci na inne argumenty niż sobie w jakimś momencie życia przyswoili i w ogóle ich nie konfrontują z rzeczywistością tylko powtarzają slogany i komunały. Dotyczy to obu stron.
      • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 10:04
        ja mysle, ze ludzie po prostu chcą jak najlepiej zyc

tyle tylko, że dla jednej strony to oznacza co innego niz dla drugiej

mozna mnie nazwac betonem, bo poglądów nie zmieniam ( a nie jestem zwolenniczką PO, a przeciwniczką PiS), ale co poradzę, że nie ufam ludziom, którzy obiecują gruszki na wierzbie?

jakby PiS rządził mądrze to dla mnie wszystko jedno- ale niestety pokazał, że poza tym ze w sumie to nie ma róznicy to jest w kraju okropna atmosfera szukania afer, złodziei, donosów, fałszerstw- co bardzo źle wpływa na wizerunek Polski i jej nie sprzyja- bo o ile rozumiem rozwiazywanie problemu korupcji, kolesiostwa to nie rozumiem nadmuchiwania balonu awantury- ale wiele osób własnie to lubi, nie tylko w polityce ( co widac nawet w naszych wątkach gdzie są forumki, których ciagle ktos sie czepia, ciągle mają jakies problemy z ludzmi, w urzedach, ze pani w sklepie krzywo patrzy, a inna patrzy i ocenia na pewno brak czapki u dziecka)

jak mysle o Polsce, o jej budżecie to przekładam to na strukturę "rodziny", oczywiscie w duzo mniejszych proporcjach

i wychodzi mi, że PiS robi ze mnie dużo wieksza idiotkę niz PO- bo mnie obraża obietnica np 500 zł na dziecko, bo WIEM że to nie jest realne

tak samo osobiscie wolalabym pracowac krótko, ale rozumiem, że nie ma innej mozliwosci- bedziemy pracowac coraz dluzej

itd mogłabym wymieniac długo

a jestem tez realistką
        • volta2 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 13:56
          no nie wiem, czy jutro na głównej nie zawiśnie info, że dostaniesz od 6 września 500 zeta na dziecko bo bul właśnie podpisał a senat się zgodził?

przecież referendum też nie było realne, że nie wspomnę o emeryturze - nie chciałaś zmian a masz. taki łaskawy pan...

nie chwal bronka przed wyborami, bo on co noc to ma nową ideę. wedle kamińskiego pisaną, to oczywista oczywistośćsmile
          • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:13
            "> nie chwal bronka przed wyborami, bo on co noc to ma nową ideę. wedle kamińskieg
            > o pisaną, to oczywista oczywistośćsmile"

nie bardzo wiem co mogłabym na te wywody odpowiedziec

jakim bronek bedzie prezydentem to ja doskonale wiem- takim jakim był do tej pory i nie mam zludzen ze bedzie inaczej
            ja nie glosuje za komorowskim, ja glosuję przeciw dudzie
    • sumire Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 09:57
      Nasuwa się pytanie, na kogo głosują osoby posługujące się podobną retoryką.
    • hipinka Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 10:12
      Czytając Ciebie, po raz kolejny utwierdzam się w tym, że nigdy nie zagłosuję na PiS
    • salinas Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:08
      Do poczytania :

wpolityce.pl/polityka/245135-schizofrenia-na-calego-polityka-straszy-dzis-na-okladce-andrzejem-duda-kilkanascie-miesiecy-temu-dala-mu-tytul-najlepszego-posla
      • oqoq74 Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:18
        To, że ktoś jest dobrym posłem, nie oznacza, że będzie dobrym prezydentem.

Akurat wpolityce, tak samo manipuluje, jak inne media, tylko w drugą stronę.
        • kozica111 Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:25
          Ale tego nie wyklucza prawda? Natomiast to że BK nie jest dobrym prezydentem oznacza że nie będzie dobrym prezydentem.
          • salinas Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:30
            kozica111 napisała:

> Ale tego nie wyklucza prawda? Natomiast to że BK nie jest dobrym prezydentem oz
            > nacza że nie będzie dobrym prezydentem.

Że też polecę forumowym 10/10 smile
          • oqoq74 Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:40
            Nie uważam, że Komorowski jest super prezydentem, ale nie powiem, że jest zły.

Natomiast Duda, już na etapie kampanii, nie zrobił nic, aby pokazać, że faktycznie jest alternatywą. Trąbi o uczciwości, a sam uczciwy nie jest.
          • gazeta_mi_placi Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 15:48
            Jest dobrym prezydentem. Moim zdaniem najlepszy prezydent Nowej Polski.
      • aneta-skarpeta Re: Schizofrenia komentatorów politycznych 21.05.15, 14:32
        matko-skoro duda potrafi sie merytorycznie wypowiadac to jest terazbardziej sterowany niz mi sier wydawalo
    • rosapulchra-0 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:24
      Czy sfałszowane wybory, czy nie - Komorowski i tak nie dotrzyma swoich obietnic. Tego możemy być pewni.
      • sumire Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:28
        Czyli zupełnie jak każdy inny polityk, nieprawdaż.
      • ruda.anka2 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 21:52
        Jeśli Duda spełni swoje obietnice, Polska zbankrutuje jak Grecja. Tego możemy być pewni.
    • antyk-acap Samoobrona bis 21.05.15, 14:33
      natemat.pl/143309,w-budowe-ruchu-kukiza-zaangazowali-sie-posel-z-afery-starachowickiej-i-czlonek-samoobrony
      • fiu-bzdziu2010 Re: Samoobrona bis 21.05.15, 14:50
        chyba ten od strajków na traktorach też

lecą teraz z każdej strony różne sieroty z partyjnej przeszlości
        • aneta-skarpeta Re: Samoobrona bis 21.05.15, 15:05
          zobaczycie- z rozmarzeniem bedziemy jeszcze wspominac samoobronęwink
    • asia_i_p Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:34
      Mój mąż mówi, że te sondaże Komorowskiego wykończą, bo ma spory elektorat w grupie "nie będzie padać to może pójdę". I taki elektorat mogłyby zmobilizować tylko fatalne sondaże.
      • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:42
        Też uważam, że dla Komorowskiego byłoby lepiej jakby sondaże były nieco gorsze od Dudy.
        • kozica111 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:46
          Niedługo wyjdzie na to że przegrał bo był za dobry, hehe.
          • oqoq74 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:48
            Kozica, a zamiast głupich zaczepek hehehe, możesz rozmawiać normalnie.
            Sondaże, odgrywają rolę w mobilizacji elektoratów. To jest udowodnione.
    • kota_marcowa Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 14:47
      Dzisiaj zobaczyłam i nie ukrywam strasznie mnie rozśmieszyło.
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10956843_928809070503751_5480231047695587942_n.jpg?oh=561f6853527b302df4de878423ecd8f7&oe=55FB49E9

Nie, ja nie głosuję ani na dżumę ani na cholerę, za oba tyfusy serdecznie dziękuję smile
      • la_mujer75 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 15:16
        A Cejrowski na Dudę smile
        • kota_marcowa Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 15:51
          No kolejny oszołom.
      • kietka Re: Komorowski ma szansę ? 22.05.15, 11:38
        "pokaz mi swoich przyjaciół, a powiem ci kim jestes" heheheh smile
    • nenia1 Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 15:15
      Ma szanse, oczywiście, dopóki istnieje oszołomstwo w PIS, nawet tak mierny prezydent ma szanse. Komorowski powinien co wieczora dziękować Bogu w modlitwie, że istnieje PIS. Dzięki temu dalej może być miernym prezydentem, bo i tak zawsze będzie miał elektorat.
      • gazeta_mi_placi Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 15:46
        Zagłosuj na niego w niedzielę.
    • anna_ko_walska ma, a tu dowód, dlaczego ma szansę. 21.05.15, 16:08
      www.youtube.com/watch?v=c1-J9o_qTMw
      a bronek lubi straszyć, zresztą cała po robi to od lat.
    • mynia_pynia Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 16:32
      Ło matko, to Duda ma szanse zostać prezydentem? Czyżby Jarosław przeszedł na zasłużoną emeryturę.
      A Dawid Jackiewicz przeprosił rodzinę zadźganego na rynku wrocławskim własną ręką człowieka ... ho ho ho ... NIE WIEDZIAŁAM.
      • feniks_z_popiolu Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 16:42
        No,sondaż Superekspressu 48% Duda 44% Komorowski
        • feniks_z_popiolu CBOS-u oczywiście 21.05.15, 16:47
        • aneta-skarpeta Re: Komorowski ma szansę ? 21.05.15, 17:09
          a w radiu maryja jak wypadł sondaż?

od kiedy ktokolwiek powołuje sie na brukowiec?
    • fiu-bzdziu2010 Re: jedno jest pewne 21.05.15, 16:39
      jedno jest pewne - od niedzieli wieczorem Polska się znowu podzieli
      - jedni będą piać z zachwytu
      - drudzy obśmiewać wygranego

wojna Po-Pis- owa wiecznie żywa

Szkoda, że Magda tak słabo wypadła
      • mynia_pynia Re: jedno jest pewne 21.05.15, 16:44
        No jakbym zrobiła rachunek sumienia to moja rodzina w większości za PiSem stoi - nie jestem z tego dumna ale kłótni w rodzinie z tego powodu nie ma.
        • fiu-bzdziu2010 Re: jedno jest pewne 21.05.15, 17:11
          w internecie będzie jatka, a na e-mamie bardziej kulturalnie, też będzie triumf jednych i rozczarowanie drugich
          a rodzina spokojnie się spać położy
          • aneta-skarpeta Re: jedno jest pewne 21.05.15, 17:14
            jak nie wygra Duda to bedzie powtórka z rozrywki- wybory zostaly sfałszowane
        • aneta-skarpeta Re: jedno jest pewne 21.05.15, 17:12
          u mnie w częsci rodziny tez stoją bezkrytycznie zawsze za PiS i Kaczynskim- ale dla nich powoływanie sie na słowa Jana Pawła to miód na ich serce

jednak zdecydowanie wieksza popularnosc komorowskiego- z roznych wzgledow

moja tesciowa tez pro Duda- bo on wreszcie zadba o Polaków- ale o polityce i gorspodarce to ona pojęcia nie ma
          • gazeta_mi_placi Re: jedno jest pewne 21.05.15, 19:20
            Schowaj teściowej dowód, niedawno urodziłaś jej wnuka, wybaczy Ci.
    • gazeta_mi_placi Re: CBOS juz przyznaje AD-48, BK-44 21.05.15, 19:28
      Zwróciłeś uwagę na ten fragment:

"Kandydat PiS cieszy się poparciem 60 proc. osób z wykształceniem podstawowym i gimnazjalnym, a także 54 proc. tych, którzy zakończyli edukację na zasadniczej szkole zawodowej. Inaczej rozkłada się poparcie dla Komorowskiego - popiera go ponad połowa (54 proc.) osób z wykształceniem wyższym oraz 40 proc. - średnim.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-sondaz-prezydencki-duda-48-proc-komorowski-44-proc,nId,1801162#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome"
      • laquinta Re: CBOS juz przyznaje AD-48, BK-44 22.05.15, 12:57
        Mozna to samo napisac, tylko troszke inaczej.

Kandydat PO cieszy sie poparciem 40 proc. osob z wykasztalceniem podstawowym I gimnazjalnym, a takze 46 proc. tych, ktorzy zakonczyli edukacje na zasadniczej szkole zawodowej. Poparcie dla Dudy- popiera go prawie polowa (46 proc.) osob z wyzszym wyksztalceniem orac 60 proc. ze srednim.
    • jowita771 Re: Komorowski ma szansę ? 22.05.15, 14:28
      Ja w pierwszej turze nie głosowałam, bo za późno się zabrałam za to i nie zdążyłam się dopisać do listy wyborców. Zaraz po pierwszej turze poleciałam, żeby to naprawić. Fanką Komorowskiego nie jestem, ale sama myśl o Dudzie jako prezydencie mnie mierzi.
      Wczoraj w sklepie widziałam podpitego faceta, który darł pysk, że trzeba na Dudę głosować. I się przechwalał, jak się zachowywał na pierwszej turze, że wydarł się na kobietę z komisji, że mu powiedziała, gdzie się ma podpisać, że ona mu nie będzie mówić, że długopis ma swój, bo im nie ufa. Pewnie sobie pomyśleli o nim odpowiednio, ja sobie pomyślałam.
      • mozambique Re: Komorowski ma szansę ? 22.05.15, 14:43
        najgorsze jest ze niezaleznie od tego kto wygra - to w poniedzialek raniutko mozna bedzie spokojnie w buty wsadzic wszelkei obietnice , zapewnienia i plany , one beda warte tyle co papier toaletowy
        ktokolwiek wyląduej pod tym zyrandolem bedzie gzrecznie merdac ogonkiem do swojej partii i zabezpieczać swoich ziomków, znajomków i rodzinę , rozdawac synekury i cieple posadki
        nieczego innego sie nie spodziewam
        • zlotarybka_1 Re: Komorowski ma szansę ? 22.05.15, 14:48
          dokladnie,
          dlatego lepiej zaglosowac na kandydata, ktory obiecuje mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka