slonko1335
21.05.15, 14:08
Chcemy przygarnąć jako dom tymczasowy psa, a dokładniej sukę. Psina odebrana z interwencji, bita, głodzona, wychowana w mieszkaniu, bardzo łagodna, wiek ok. 3 lata-źle znosi pobyt w kojcu. W sobotę jadę z dziećmi na spacer zapoznawczy i jak wszystko będzie ok to ją weźmiemy do czasu znalezienia kogoś kto ją zaadoptuje. Mam jednak kilka obaw głownie związanych z jej rozmiarem bo nie jest to malutka psinka(nie bydlę też wielkości mastifa, nieco mniejsza od owczarka niemieckiego) i kilka technicznych spraw.
Jeżeli psa weźmiemy muszę go przewieźć autem 30 kilometrów, nie mam pojęcia jak pies zachowuje sie w aucie. W aucie będę mieć dwoje dzieci w fotelikach. Jak przewieźć dużego psa najbezpieczniej dla wszystkich?
Sprawa druga, najszybsza droga to trasa przebiegajaca przez Niemcy, wiem, że pies jest odrobaczony i zaszczepiony ale chyba to nie wystarczy żebyśmy przez te Niemcy mogli przejechać?
No i kwestie pozostałe? Co ze spacerami? raczej chyba unikać meijsc zaludnionych i z psami na początek? na wybieg chyba nie bardzo i będzie musiało wystarczyć wyjście na smyczy? Po jakim czasie spróbować tego wybiegu?