Dodaj do ulubionych

deweloperski armageddon

21.05.15, 23:52
Nie sadzilam, ze taki oto artykul pojawi sie na stronie glownej Wyborczej ale prosze.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,17947014,Rynek_mieszkaniowy_czeka_demograficzna_rewolucja.html?biznes=bialystok#BoxBizLink
Jakos to jakos dziwnie ewoluowalo od "kto nie kupil, przegral zycie" do "Problem w tym, że - jak zauważa Jędrzyński - w przyszłości coraz więcej seniorów może chcieć wyjechać z Polski, np. aby mieszkać z dziećmi lub bliżej tych, które wyemigrowały wcześniej. Tym bardziej że unijne przepisy umożliwiają pobieranie emerytury poza granicami kraju."

Wszystkiemu smaszku dodaje fakt, ze napisal to slynny mawi czyli Marek Wielgo, ktory to jeszcze w 2007 czy 2008 wieszczyl, ze juz w 2015 mieszkania w Warszawie beda drozsze od tych w Madrycie, po 15 tysiecy nawet.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,17947014,Rynek_mieszkaniowy_czeka_demograficzna_rewolucja.html#ixzz3aoQ7Qw8Z
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: deweloperski armageddon 22.05.15, 00:41
      A mnie to nie dziwi - na zmianę pojawiają się artykuły o najlepszych i najgorszych okresach. Takie o deweloperskim eldorado (np. w pierwszym kwartale tego roku) i o zapaści. O regularnym spadku cen i nagłym wzroście (który oczywiście nie ma nic wspólnego ze wzrostem limitów MdM, ale z szaloną atrakcyjnością ofert i gigantycznym zapotrzebowaniem).

To żadne analizy. Piszą to co aktualnie może podbijać sprzedaż wśród niezorientowanych, ale wypranych (musisz mieć swoje, inaczej jesteś nikim).
      • black_halo Re: deweloperski armageddon 22.05.15, 00:45
        Nie no, mnie generalnie dziwi taki artykul tuz przed wyborami.

Z drugiej strony mignelo mi, ze fiskus ma zamiar zrobic dobrze frankowiczom i nie pobierac podatku o korzysci z restrukturyzacji kredytow. No zart jakis po prostu. Pobiera sie podatek o zysku z restrukturyzacji kredytu? I skad ta nagla zmiana kierunku polityki fiskusa? Tez przedwyborcza kielbasa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka