Dodaj do ulubionych

co na hemoroidy ?

22.05.15, 20:13
chyba III st...mozna i masc i czopki? jakie sa skuteczne?co oprocz zabiegu?pewnie i tak przyjdzie na niego czas ale mam nadzieje ze jeszcze nie teraz...
prosze o konkretne porady majacych ten problem....lub majacych pojecie o temacie
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 20:26
      III stopnia czyli te co juz wypadly i na stale pozostaly poza odbytem? Samodiagnoza czy lekarza? Jak nie lekarza to marsz do niego. Na pewno nie III stopnia bo po pytaniu sadzac nie uzywalas nigdy masci.

III stopnia to juz tylko operacja albo gumkowanie i na pewno przy III stopniu nie da sie tego odkladac ze wzgl na bol.

I stopnia pomoga zele i masci
      II stopnia skleroterapia czyli zastrzyki w nie je swietnie obkurczaja.
      • welldonegirl Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 21:27
        no nie na stale nie...wiec jakie masci, czopki...jedno i drugie?
        • asia-loi Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 21:46
          Dla mnie najlepsze są te. Niedawno znowu miałam ten problem i kupiłam inne, niestety nie pomogły. Jak kupiłam te (z linka) to bardzo szybko pomogły, a już je kiedyś miałam i pamiętam, że pomogły.

www.droptima.pl/product-pol-2787-PROCTO-GLYVENOL-CZOPKI-10-czopkow-HEMOROIDY.html
          A może niech Ci doradzą coś w aptece? Jak nie pomogą te bez recepty, to wtedy do lekarza i te leki od lekarza raczej szybko pomagają.
        • princesswhitewolf Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 22:16
          moja droga mozna sobie wszystkie te masci w d...wsadzic a i tak nie pomoga bardziej niz nasiadowki, dieta, ruch itd.
          Cinchocaine hydrochloride, Hydrocortisone, itd itp sterydy sa jedynymi srodkami jakie costam niby robia.. na pol godziny. Ale jak juz wylaza i nie chcesz siedziec na jednym "poldupku" to proponuje powazne podejscie Umow sie do lekarza rektologa na pl.wikipedia.org/wiki/Skleroterapia

Naprawde to nie jest zaden powazny zabieg tylko 1 minutowy ze specjalna strzykawka. Praktycznie prawie bezbolesny a skuteczny jesli sie dogadacie/zauwazy Ktory TOTO hemoroid. Skuteczne. Czasami trzeba powtorzyc 2-4 krotnie ale one sie obkurczaja i wysychaja
          • asia-loi Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 22:29
            Wiesz, mój problem z hemoroidami trwa ponad 30 lat, i do tej pory pomagały czopki, choć ostatnio już myślałam, że nie pomogą. Na szczęście się schowały i przestały boleć. Ale jak mi znowu wyjdą (a wyjdą) to pomyślę o tym zabiegu o którym piszesz.
            • princesswhitewolf Re: co na hemoroidy ? 22.05.15, 22:34
              no to po co sie meczysz te 30 lat? przeciez ten zabieg to tak jakby isc na zastrzyk po prostu.
          • lucerka Re: co na hemoroidy ? 28.04.18, 12:14
            Potwierdzam. Tylko skleroterapia. Inne srodki to pol-srodki.
    • aneta-skarpeta Re: co na hemoroidy ? 23.05.15, 06:45
      podmywanie sie lodowatą wodą i zimne kompresy- wkłady do lodówki turystycznej- działają cuda- sprawdzone przez kilka osób- przede wszystkim przynosi to ogromną ulgę

moja babcia juz jak czuje ze jej mają wyjsc to zaczyna kurację lodową i proces sie zatrzymuje
      • lafiorka2 Re: co na hemoroidy ? 23.05.15, 08:17
        a nie lepiej iśc raz na zabieg i mieć spokój?
        • lucyy3 Re: co na hemoroidy ? 15.07.15, 15:30
          Ja jestem za tym, żeby pójść z tym problemem do specjalisty. Leczeniem na własną rękę można sobie tylko zaszkodzić. O tym samym mówi zresztą artykuł hemoroidy jak wyleczyć nie ma się czego wstydzić, od tego jest lekarz żeby Ci pomógł.
      • mars-ylka Re: co na hemoroidy ? 20.08.15, 15:43
        a to chyba działa podobnie jak sztyft krioterapeutyczny co mi lekarz zapisał
    • paulina_32 Re: co na hemoroidy ? 01.03.16, 22:13
      Jak pisała przedmówczyni najlepszym sposobem są najprostsze rozwiązania. Czyli woda!. Sama miałam z tym przed długi czas problem. Przypadkiem natrafiłam na deskę myjącą Mewatec w Niemczech z funkcją lewatywy, masażu i mnóstwem innych dobrodziejstw. Jest nawet na allegro. Obeszło się bez trucia się lekami. Odkąd mam tą deskę całkowicie zrezygnowałam z papieru toaletowego. Strumień wody od razu pomagał w przypadku obstrukcji. A ogóle mycie znacząco łagodziło takie dolegliwości jak ból, swąd czy pieczenie.
      • wheels.of.steel Re: co na hemoroidy ? 01.03.16, 22:22
        Lewatywa też zbyt zdrowa nie jest i może odzwyczaić jelita od praca.
        • memphis90 Re: co na hemoroidy ? 01.03.16, 23:52
          No co Ty, lewatywa lekiem na wszystko. A jak nie pomoże, to można jeszcze krwioupusty zastosować. W sumie- jak się spuści większośc krwi z człowieka, to i hemoroid się obkurczy....
      • tyggrysio Re: co na hemoroidy ? 01.03.16, 22:45
        "swąd"?? Hemoroidy śmierdzą? Myślałam, że to tak jak zwykłe żylaki..
        • seba.orlik Re: co na hemoroidy ? 12.07.16, 13:46
          Sprawdzone sposoby na to, jak wyleczyć hemoroidy znajdziesz w tym artykule. Koniecznie przeczytaj
    • depompadur Re: co na hemoroidy ? 12.07.16, 14:06
      Można razem i czopki i maść. Jeśli hemoroid wystaje na zewnątrz i nie daje się odprowadzić z powrotem do odbytu, to być może masz do czynienia z zakrzepem.
      Jeśli dasz radę, to polecam kupno jednorazowych rękawiczek i masaż palcem wskazującym przez ok 2 minuty. Świetnie działa na zewnętrzne i wewnętrzne hemoroidy. Używaj do podcierania chusteczek nawilżanych, ale tylko i wyłącznie Pampers. Po myciu nie wycieraj odbytu ręcznikiem, tylko pozwól mu wyschnąć naturalnie. Pamiętaj o diecie zawierającej odpowiednią ilość błonnika czyli 2 x dziennie sałatka, najlepiej z dodatkiem oliwy z oliwek.
      Kiedy będziesz już na etapie wyboru lekarza, wybierz takiego, który nie robi żadnych zabiegów proktologicznych typu gumkowanie, podwiązywanie. Niestety tacy lekarze często stosują pewnego rodzaju manipulacje i naciągają na zabiegi, które niejednokrotnie nie dość, że nie są potrzebne, to czasami są wręcz szkodliwe. Najlepiej wybierz chirurga od układu pokarmowego pracującego w szpitalu.
    • balbins Re: co na hemoroidy ? 12.07.16, 17:43
      Spr?buj anurex,to taki sztyft chłodzący.Mnie pom?gł
    • izu.ha Re: co na hemoroidy ? 02.09.16, 21:34
      Na hemoroidy stosuję hemorosan. Kupiłam go na stronie producenta. U mnie w aptece o czymś takim nie mieli pojęcia. Jest to nowoczesny sztyft krioterapeutyczny. Piszę o tym bo bardzo mi pomógł a wcześniej nie wiedziałam, że coś takiego istnieje.
    • zdrowyportal Re: co na hemoroidy ? 07.11.16, 14:00
      Zobacz czy te naturalne sposoby nie rozwiążą twojego problemu www.zdrowyportal.org/2399/hemoroidy-ziola-lecznicze-hemoroidy-masc-rumiankowa/
    • hallbera.jarlakappi Re: co na hemoroidy ? 07.11.16, 14:03
      anal big_grin
      ale to profilaktyka, a nie leczenie tongue_out

p.s. wspolczuje
    • medlook Re: co na hemoroidy ? 30.11.16, 16:29
      Witajcie
      Jestem lekarzem anestezjologiem , zaznaczam , ze w szpitalu nie traktowano mnie jak znajomego lekarza, tylko jak normalnego pacjenta .
      Jestem 7 dni po operacji hemoroidów i żałuje , ze tak późno zdecydowałem się na operacje . Ci co piszą , ze to jakiś mega koszmar to osoby , które chyba myślą , ze operacja to jakiś urlop .
      Przy dobrej obstawie p/bólowej - w dobie zabiegu morfina - później tramal, ibuprofen i paracetamol . Daje mega komfort i możliwość normalnego funkcjonowania . Jutro wracam do pracy . Kupka - to nie jest fajna sytuacja , -ale da się przeżyć . Polecam szpital w Lesznie i doktora Jacka Napierale . Wykonał majstersztyk i nie zwlekajcie . Poprzednie cierpienie z hemoroidami to jakiś koszmar . Jakieś ladowanie do pupy kremów i czopków , które tak naprawdę nic nie dają . Masakra .
      Trzymajcie się i dajcie się zoperować - uwierzcie - to żaden problem - dobre leki p/bólowe i po tygodniu - dożywotnio - po problemie . Nie wierzcie tym co wypisują tutaj jakieś pierdoly .
      • 1matka-polka Re: co na hemoroidy ? 01.12.16, 10:11
        Anestezjolog, który nie umie pisać poprawnie, a może geniusz z dysleksją?
      • mallka Re: co na hemoroidy ? 20.04.17, 12:09
        pacjent pacjentowi nierówny... może akurat panu trafiło sie tak lekkie przejście tej operacji...ja jestem piąty tydzień po zabiegu i do komfortu jeszcze mi daleko , a pierwszy tydzień po operacji to był największy koszmar w moim życiu. Nie jestem typem wrażliwca na ból, i jestem w stanie dużo znieść, urodziłam dwójkę dzieci naturalnie i wcale nie były to jakieś szybkie i łatwe porody ( jeden 20 godzin drugi 12) ale to co przechodziłam przez 2 tyg. po hemoroidektomiii to jest cos czego słowami się nie da opisać, mimo stosowania wszelakich rozmiekczaczy stolca i przez pierwszy tydzień praktycznie płynnej diety to poranne wizyty w toalecie to było chodzenie po ścianach i wycie z bólu....najgorszemu wrogowi nie życzę. Tak wiec wszystko zależy od indywidualnej jednostki i proszę nie mówić że ktoś pisze jakieś pierdoły...
        • kobietazmienna7070 Re: co na hemoroidy ? 20.04.17, 14:17
          Po zabiegach często stosowane dilatatory żeby rozciągnąć mięśnie, ale ostatnio lekarze zaczeli stosować sztyft krioterapeutyczny taki do zarażania, rozciąga i znieczula ptzy okazji
    • bywalec.hoteli Re: co na hemoroidy ? 28.04.18, 11:42
      Zmiana diety, wprowadzenie więcej ruchu zamiast siedzenia i picie dużej ilości wody
      • bejbi20 Re: co na hemoroidy ? 18.07.18, 08:42
        No ba, wiadomo że tu ruch i dieta jest ważna, ale często nie pomaga i trzeba się czymś wspomóc, ja proponuje zioła Procto Vitale, są naturalne więc tak naprawdę dla każdego, moje hemoroidy po nich zniknęły po ok 2 miesiącach.
        • sofiijka Re: co na hemoroidy ? 28.08.19, 14:34
          to jest sztosik jeżeli chodzi o procto witale. w trakcie ciąży mi strasznie pomogło.
    • bigzaganiacz Re: co na hemoroidy ? 06.09.19, 11:14
      masaz jezykiem
    • nina9999gdansk Re: co na hemoroidy ? 28.01.26, 22:20
      hejo, jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to polecam, przez przypadek po kilkunastu różnych probach, kilku lekarzach itp historii znalazłam coś skutecznego POLECAM, u mnie działa podsyłam stronkę mam nadzieje że pomogłam wszystkiego dobrego!

ratunekzdrowie.pl
    • piataziuta Re: co na hemoroidy ? 28.01.26, 22:24
      Ruch.
      • piataziuta Re: co na hemoroidy ? 28.01.26, 22:25
        Wątek niemal jak 2016
        • piataziuta Re: co na hemoroidy ? 28.01.26, 22:25
          piataziuta napisała:

> Wątek niemal jak 2016

vs 2026
        • pepsi.only Re: co na hemoroidy ? 28.01.26, 22:36
          Na instagramie jest czelendż 2016 vs 2026 i 2026 this new 2016 ludzie wstawiają swoje zdjęcia sprzed dekady
          ups ... tongue_out to nienajlepszy pomysł, by w tym wątku wstawiać jakiekolwiek zdjęcia tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka