Dodaj do ulubionych

Kiecka na wesele help

28.05.15, 22:31
Dziewczyny podrzućcie jakiś pomysł pliz. Wszystko co widzę wydaje mi się dobre na A.Rubik a nie na kobietę mniej zwiewną. Nogi dobre, ramiona pływaczkiwink cyc D. Będzie obcas, ale raczej średni.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 00:37
      Ale jaki styl,dluga,krótką,obcisla,luzna itd. No z tego co napisalas nie da się ci poradzić,sory.
      • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 08:54
        Nie mini. Może być długa i do kolan. Albo długa z rozcięciem. Nie obcisła baleron, ale i nie namiot - przy sporym cycu luźne sukienki często wyglądają jak namiot. Chyba że materiały zwiewne i lejące. Chętnie turkus łamany na zieleń lub granat. Gdzie nie spojrzę ciotka klotkasad
    • beataj1 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 09:01
      Tu masz całą baterie sukienek podobno dobrych na ślub. Niektóre moim zdaniem kontrowersyjne ale reszta ładniutka.

Klk
      • eilian Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 11:47
        Właśnie przejrzałam tę galerię i zaczepiłam oko może na dwóch, czy trzech, ale obawiam się, że jakość Orsaya nie jest najlepsza (muszę sprawdzić).
        Mam ten sam problem, nie mam figury modelki, nie chcę mini (takie dominują), ale też nie chcę sukienki na starszą panią.
        Zauważyłam, że jak długość jest ok, to przód zabudowany, tak że spłaszcza biust (w zamyśle raczej na osobę bez biustu uszyte), albo bez rękawów a ja lubię lekki rękawek, bo ramiona też nieidealne. Nie chcę sukienki mocno dopasowanej, ale też nie namiot.
        Mam wrażenie, że na zagranicznych stronach jest trochę lepiej, bo te nasze Zalando, czy inne dawandy, to pokazują same wychudzone straszydła, aż się odechciewa oglądać.
        Idzie kręćka dostać.
        • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:00
          Na serio wstydzisz sie swojej Figury tak,ze musialas sie przelogowac?serio myslsz,ze siedza tu tylko te z size 34/36?W watku jaki nosicie rozmiar i owszem.W watkach o xlkach te panie sa specjalistkami od tuszowania zbednych kg i niedoskonaloscitongue_out a juz najbardziej zabawna byla kiedys triss,ktora zwyzywała mnie od kurdupli,a w watku o jej sukienve slubnej wyszlo,ze szanowna triss jest nizsza ode mnie i to sporobig_grin
          • eilian Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:09
            To było do mnie?! Coś ci się pomieszało, albo źle się podpięłaś.
    • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 09:10
      Mialam taki sam problem,wiekszosc sukienek na kobiety powyzej 175cm i bez biustu,jak bylo miejsce na biust to od razu worek na dole lub styl jak dla pani 50+.
      Kupilam taka: www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.9monateschoen.de%2Fmedia%2Fcatalog%2Fproduct%2Fcache%2F6%2Fimage%2F5e06319eda06f020e43594a9c230972d%2Fn%2Fo%2Fnop_dresspink2.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.9monateschoen.de%2Fnoppies-festliches-umstandskleid-lola-pink.html&h=735&w=500&tbnid=CZyLa-P3ZwwHDM%3A&zoom=1&docid=qXcwn9Ws7B2hWM&ei=mhBoVdjEPIqwUZ2QgMAM&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ndsp=8&ved=0CCIQrQMwAQ
      • nuta15 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 10:35
        Podobna do sukienki edelstein www.zalando.pl/fever-london-cecilia-sukienka-koktajlowa-fe821c02j-l11.html
        • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:40
          LOL. 100% poliester za 590 zł. Klei się, fruwa w powietrzu, strzela, włosy stają dęba, pełen odlot.
          • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:32
            Pacz pani mam 100%polyestrowe rzeczy i nic sie nie klei,elektryzuje,owlosienia na cyckach brzuchu i udach nie posiadam,by stawalo deba.
            Tak wiemy,ematki to tylko w jedwiabach.
            • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 16:44
              Mnie na głowie staje wink
      • lafiorka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:01
        edelstein napisała:

> Mialam taki sam problem,wiekszosc sukienek na kobiety powyzej 175cm i bez biust
        > u,jak bylo miejsce na biust to od razu worek na dole lub styl jak dla pani 50+.
        ei=mhBoVdjEPIqwUZ2QgMAM&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&

taka kieckę mam leżeć w szafie za całe 20zł kupiona była .big_grin
        • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:34
          Tak wiem,w pl sukienki sa po 20zeta tylko jak w tej pl jestem to jakos ich nie ma
          • lafiorka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:49
            edelstein napisała:

> Tak wiem,w pl sukienki sa po 20zeta tylko jak w tej pl jestem to jakos ich nie
            > ma

no ale kupiłam za 20 zeta.I nie napisałam, że tylko!! za tyle w Pl są... weź.
            Ja wiem,że tam w DE "second handów" nie macie, ale my w" tej biednej Polszy" mamytongue_out
            • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 14:03
              Sa,tylko nie wiem gdzie,bo uzywanych nie kupuje.
      • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 16:31
        Edel dzięki, dokładnie w takich wyglądam najlepiej. Mam jedną podobną, tylko zamiast paska ma jakieś przedziwne wiązania. Jak nic nowego nie znajdę, idę w to.
        Ale marzy mi się coś mniej grzecznego (nie chodzi o goliznę), trochę szalonego, coś z wybieguwink Widziałam gdzieś przepiękną kolekcję turkusowo-granatowo-zieloną zwiewną geometryczną. Ale w sklepach takich rzeczy nie ma. Przynajmniej ja nei znalazłam.
        • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:10
          Zapomnij.Ni ma.
      • viviene12 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 20:53
        Czyzbysmy mialy gratulowac?
        • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:09
          Duzego biustu chyba.
    • setia Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:06
      ja kupiłam podobną do tej (mojej już nie ma w tym sklepie):
      https://www.emonnari.pl/product_picture/fit_in_900x1286/0e5ffab30b32387a6c2a7a127b9b5b38.jpg

bardzo wygodna. A z naszyjnikiem w tym stylu prezentuje się bardzo elegancko:
      https://www.zielonykot.pl/10729-pos_thickbox/czarna-kolia-z-krysztalow.jpg
      • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:18
        A dopiero co byl watek o bieli na weselach.
        • setia Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:41
          Sukienka jest kremowa i biorąc pod uwagę jej fason, w żaden sposób nie robi konkurencji pannie mlodej wink
          • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 12:44
            Oczywiście wink
            • lafiorka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:09
              ja mogę polecić ci przejście się do Quiosque tam mają fajnie odszyte sukienki i moim zdaiem bardzo ładne.

Chociaż przyznam,że jak teraz weszłam na ich stronę, to goonwo mają.Nie wiem czy w sklepie stacjonarnym mają coś innego, ale w necie.żenada.tongue_out
              Tylko to przykuło moją uwagę.sukienka
              • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:33
                To sukienka dla kobiet bez biustu.
                • lafiorka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 13:50
                  o jesssu?
                  napisałam,że ma iść i kupować?!
                  • edelstein Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 14:05
                    Jaki jest sens wstawiania kiecki dla plaskich gdy autorka ma duze piersi?
                    • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 16:34
                      No, balony mambig_grin Zasłanianie balonów taką sukienką po szyję jest zbrodniąwink i wygląda się wówczas jak parówa poddana przyciąganiu kosmosu.
                      • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 16:46
                        Skoro masz balony, to D nie jest na pewno rozmiarem twojego stanika.
                        • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 20:23
                          No, może momentami jest to D łamane na E. Jak dla mnie balony. Jeśli masz G to oczywiście dla Ciebie ogryzki.
                          • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 20:47
                            Mam 65I
                            • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 20:49
                              Udowodnijbig_grin
                              • 1matka-polka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 20:58
                                hehe, 70 pod biustem, 96 w biuście.
                                • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:23
                                  Zdjęcie!big_grin
                          • klamkas Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:28
                            Moje 65 E/F w niektórych sukienkach są niewidoczne (dosłownie, ostatnio mierzyłam sukienkę, w której miałam tylko tyłek - ani talii (mam wąską), ani biustu (średni), ani ramion (mam szerokie)), nie zdarzyło mi się, żebym nie mieściła się w sukience w biuście - zdarza się regularnie, że jak w biodrach dobra, to w talii/biuście za duża. Ale na za małą w biuście nie trafiłam. Ile masz w obwodzie pod biustem? I ogólnie jaki rozmiar nosisz? (wydaje się to interesujące w kontekście "wielkiego cyca w rozmiarze D")
                          • beata985 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:48
                            ja mam 70 E-F ale do balonów to im sporo brakuje...
                            • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:22
                              Bo Wy dziewczęta jesteście zapewne ode mnie jakieś pół metra niższewink
                              • ruda.anka2 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:29
                                A tak serio bo to do klamkas w sumie było: idź sobie do sklepu i połóż swoje 65 E obok 75 D.
                                • klamkas Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:34
                                  Ja to wiem, dlatego twoje D/E nie robi na mnie wrażenia balonów. I nic ten rozmiar miski nie znaczy bez znajomości obwodu pod biustem, wzrostu i reszty figury (talii i bioder w szczególności).
                              • klamkas Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:31
                                Na niższych biust w danym rozmiarze (niech będzie 70 E) bardziej widać. Na 170 cm wzrostu to będzie zupełnie średniawy biuścik (mam 65 E/F, 170 cm wzrostu), na 150 cm bardzo konkretny. Ty się lepiej określ ile masz wzrostu, jaki rozmiar dołu i góry i jaki biust. Bo póki co podajesz sprzeczne informacje.
              • moofka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:17
                quiosque kiedys uwielbialam, teraz sie zrobil mocno ciotkowaty
                i ceny nieadekwatne - nawet na promocji szalone ceny byle tszirt kosztuje 69 zl
              • liberata Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 23:20
                Przeczytałam : sukienka "pan pomidor"smile
    • skat_0 Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:19
      tu jest duży wybór sukienek, sporo mi się podoba smile ten sklep był juz kiedyś na ematce polecany stąd mam namiar smile www.balladine.com/sukienki-5-k . Ja raczej z niskich i małobiuściastych ale na 2 ostatnie wesele miałam sukienki z angielskiego oasis - jedwabna za przyzwoite pieniądze i druga chyba poliestrowa z podszewka, ale nie mialam zastrzeżeń mimo upału wtedy.ta firma bywa też na zalando.
      • a.va Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 21:36
        O, jakie fajne niektóre, dzięki za link.
    • moofka Re: Kiecka na wesele help 29.05.15, 22:30
      ja bym poszla w koroneczki
      www.pinterest.com/pin/66287425741067465/
      pod katem wesela mierzylam pzedwczoraj cudowna koronkowa szaro-czarną sukienke z kopertowym dekoltem (ale nie ciazowa jak edelstein)
      i pieknie to lezy, a jest wygodne bo koronki sa elastyczne
      kobiece przy tym
      typu jak druga od lewej na dole
      • edelstein Re: Kiecka na wesele help 30.05.15, 14:37
        Ma jakies znaczenie, ze ciazowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka