Dodaj do ulubionych

krem za 4.99.........

22.06.15, 20:03
tak się zastanawiam. wlasnie odkryłałam (no, jakiś miesiąc temu, przypadkowo, przy uczuleniu na jakiś inny kosmetyk), ze krem na zimę dla dzieci z popularnej sieciówki jest dla mnie na noc 10000x razy lepszy niż jakiekolwiek uzywane wcześniej, nawet z górnej aptekowej półki.
jak to jest z tym składem? jak to jest z tymi cenami?
a w ogole cieszę się, że go przez przypadek zastosowałam i wyglądam rewelacyjnie smile
Obserwuj wątek
    • kota_marcowa Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 20:14
      Ja się nie znam, ale znajoma dermatolog twierdzi, że nie ma znaczenia czy krem za tysiaka, czy za 5 zł z dyskontu, bo żaden krem nie wnika w głębokie warstwy skóry, więc te wszystkie super drogie kolageny to zwykłe naciągactwo, a liczy się to żeby te wierzchnie warstwy skóry porządnie nawilżyć. Także stosuj sobie na zdrowie skoro ci pasuje smile
      Do tej teorii przekonuje mnie to, że większość kobiet z pokolenia mojej babci stosowało przez całe życie tylko najzwyklejszy krem Nivea i faktycznie miały bardzo ładną cerę.
      • kamunyak Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 21:08
        no, ale chyba jednak ma znaczenie, czy krem jest nafaszerowany szkodliwą chemią, czy jest bez niej. Czy twoja znajoma twierdzi, że to też nie ma znaczenia?
        • kota_marcowa Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 21:20
          Nie wiem, o szkodliwej chemii nie rozmawiałam, gadka wynikła przypadkiem, przy okazji reklamy jakiegoś super drogiego kremu z kosmicznym pyłem w składzie wink
      • asmarabis Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 21:15
        kota_marcowa napisała:

> Ja się nie znam, ale znajoma dermatolog twierdzi, że nie ma znaczenia czy krem
        > za tysiaka, czy za 5 zł z dyskontu, bo żaden krem nie wnika w głębokie warstwy
        > skór

A ciekawa jestem co znajoma lekarka sama uzywa, nie chce mi sie wierzyc ze kupuje krem w Biedronce....
    • kamea_chateau Re: krem za 4.99.........jaki to kremik? 22.06.15, 20:17
    • beataj1 Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 20:21
      Po prawie półrocznej walce z przesuszona skórą twarzy kupiłam na próbę krem za 8. Problemy znikły, skóra dawno nie wyglądała tak dobrze. Jestem mega zadowolona i nie ma porównania z tymi kilkakrotnie droższymi...
    • solejrolia Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 21:12
      ja ostatnio używam zwykłego kremu Nivea, kosztował mnie całe 3,50zł.
    • estelka1 Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 21:27
      A ja ostatnio porzuciłam wszelkie kremy na rzecz oleju kokosowego, kwasu hialuronowego, naturalnego kolagenu, olejku arganowego. I tak sobie to papram na twarz i ciało w dość dowolnej kolejności. I z całą pewnością mówię, że żaden najlepszy krem i balsam nie zdziałał dotychczas takich cudów, jak ww. specyfiki.
    • mum2004 Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 21:50
      No ale ty nas pytasz jak ze składem? Przeczytaj sobie i będziesz wiedziała. Czasami tańsze kremy mają bardzo dobry skład, a drogie są naszpikowane parabenami i innymi świństwami. Oczywiście bywa też odwrotnie. Trzeba czytać i tyle.
      • hemp_plant Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 22:40
        taki ma skład:
        kład: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Oil, Cetearyl Isononanoate, Glycerin, Sorbitan Oleate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Hydrogenated Vegetable Oil, Persea Gratissima Oil, Parfum, Sodium Chloride, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Cera Alba, P-anisic Acid, Sodium Hydroxide, Phytic Acid, Chamomilla Eecutita Flower Extract, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Bisabolol, Farnesol.
        jest doskonały smile
        • lauren6 Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 22:52
          A jaki to krem?
          • hemp_plant Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 22:56
            oj, nie tylko ja jestem jego miłośniczką :0
            wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=64694
            u mnie stosuję tylko na NOC i na narty- rewelka!
            ps- nie spamuję
            chętnie poczytam o waszych niebanalnych odkryciach
            • daisy Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 23:04
              No wiadomo, że Babydream rządzi. smile
    • inguszetia_2006 Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 23:06
      Witam
      Kluczowe jest, ile masz lat? Ten kremik to pewnie w 90% wazelina, tak? Wazelina kosztuje 2 złote. Przepłaciłaś;-P Dla mnie takie kremiki są za słabe. Kupuję kremy z retinolem.
      Pzdr.
      Ing
      • daisy Re: krem za 4.99......... 22.06.15, 23:09
        Z retinolem to najlepszy jest Atrederm, też mało kosztuje. ;P
    • goodnightmoon Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 13:46
      No wlasnie, czasem cos taniego super sie sprawdzi.
      Ja kupilam jakis czas temu za 1,99€ krem z niemieckiej sieciowki, matujacy z kwasami owocowymi i tez jestem nim zachwycona.
    • kowalka33 Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 18:37
      Pamiętam jak w latach osiemdziesiątych (końcówka lat80) do mojej babci przyjeżdżała jej siostra z Belgii młodsza od mojej babci o 2 lata. Moja babcia wyglądała na jej matkę , starsza pani z Belgii używała całe młode życie produktów Loreala (tak wiem że to marketowa sieciówka) moja babcia pewnie niczego ....Obie panie miały po osiemdziesiątkę.
    • sid_15 Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 19:17
      Ja niedawno odkryłam kremy Celia, ceny podobne do tych z Ziaji. Jeśli chodzi o Ziaję, to ta firma kiedyś miała fajny krem z olejkiem (?) awokado, ale od kilku lat go nie widziałam. Z resztą to był jedyny z ziajowych kremów do twarzy, który mi pasował. Poza tym lubię Orientanę, ale to już około 30 zł. No i Yves Rocher ma świetny krem, niby 55+, lecz ja 30-tka go używam i jestem zadowolona. Ale tutaj znowu - najtaniej 75 zł w promocji.
      Poza tym jestem chyba jedyną osobą na świecie, u której nie sprawdziły się oleje (a używałam rożnych - na twarz, ciało i włosy), żel hialuronowy i hydrolaty.
    • pulcino3 Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 19:32
      Na co dzień używam kremu Ziaji Masło kakaowe, w Rossmanie 3.50- jak dla mnie idealny.
      • pulcino3 Re: krem za 4.99......... 28.07.15, 19:34
        A nie wszystkie mi służą Loreal piecze, nivea ten w białym opakowaniu mnie swędział na twarzy suspicious
      • skyler-white Re: krem za 4.99......... 29.07.15, 14:52
        Ziai, dziewczyny, Ziai, nie Ziaji wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka