kamyk.w.skarpecie 14.07.15, 14:31 czyli festiwal populizmu trwa. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18356274.html?v=1&obxx=18356274&offset=19#opform18356274 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:41 kamyk.w.skarpecie napisała: > czyli festiwal populizmu trwa. Trzeba mieć nieźle zryty berecik, żeby normalność nazywać festiwalem populizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:47 Nie mam nic do "normalności" o ile wskaże się źródła finansowania Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:43 Nie wiedziałam, że profilaktyka chorób zębów oraz edukacja dzieci odnośnie higieny jamy ustnej to populizm. Badania przesiewowe w kierunku raka też są populizmem? Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:43 Bardzo dobra decyzja ciekawa jestem, skąd weźmie na to pieniądze -jeśli obciął jakieś niepotrzebne wydatki, aby zatrudnic stomatologów, to bardzo pięknie, jeśli to decyzja w stylu pani Straszydło, to bardzo brzydko. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:43 A populizmu bo? W szkołach moich dzieciaków przyjmował dentysta, to nie były szkoły w Słupsku Jako rodzice byliśmy bardzo zadowoleni, dzieciaki też. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:46 Profilaktykę mozna zrozumiec, choc każdy gabinet stomatologiczny ma przeglądy za darmo albo w promocji. Ciekawi mnie kto finansował i w jakiej wysokości gabinety dentystyczne w szołach twoich dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:48 Każdy? A to ciekawe bo u mnie liczą 30pln - chyba, że coś leczysz to 'przy okazji' przegląd zrobią. Nie mówiąc już o tym, że niektórzy rodzice to po prostu olewają. Ale co tam dzieci - ważne, żeby Biedroniowi dowalić co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:49 Skąd Biedroń weźmie finasowanie i dentystów-desperatów? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:52 Na 100000% z Twojej kieszeni. Bój się Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 15:06 Nie wiem z czyjej kieszeni. Zakładasz że bedzie tam pracował doktor Judym? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie policzmy 14.07.15, 14:59 1 gabinet na 3 szkoły, szkół jest w takim mieście ok. 30, różnego szczebla. Wymogi lokalizacyjne sa wysokie, więc nie wiadpmo czy każda szkoła je spełni, no ale załózmy, ze tak. Adaptacja jakieś 300-400 tysięcy, w tym osłony przeciwpromienne czyli 10 mln razem. Sprzet i wyposażenie na gabinet 80-100 tysięcy w wersji minimum czyli kolejne 3 mln. 13 mln i w kolejnych latach utrzymanie gabinetów i sprzetu. Zatrudniony lekarz plus asystentka. Kontrakt z NFZ? takie kontrakty na stomatologię dziecięcą za uzupełnieniem kontraktow podstawowych. Kto się zgodzi na sam kontrakt dziecięcy? i skąd zalozenie, że dostanie ten kontrakt? Umowa z miastem? Czyli 15 tys na rekę dla stomatologia plus 300-0 dla asystentki miesiecznie. Razy 10 gabinetów ,czyli kolejne parę mln rocznie. Nie jestem specjalistką. Czym zachęcić stomatologów do pracy w takich gabinetach? Sumarycznie kilka mln rocznie plus kilkanaście na dobry początek. A podobno Słupsk bankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: policzmy 14.07.15, 15:04 Gabinety mają być tylko w podstawówkach, więc o jakich szkolnych szczeblach bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: policzmy 14.07.15, 15:07 No wlaśnie, dlaczego dyskryminowane są szkoły ponadpodstawowe? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:52 Ja tam nie chcę mu dowalac i jestem jego fanką, ale całkiem niedawno czytalismy wszyscy, że miasto jest na progu bankructwa. Tym samym wszelkie -choćby bardzo słuszne - decyzje finansowe mają prawo interesować publikę Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 14:56 Gabinety z podpisaną umową z NFZ. Za nierefundowane usługi można było dopłacić jak u dentysty w przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 15:02 Na stomatologię wyłacznie dziecięcą? Który dentysta podpisuje takie kontrakty? Dopłacić? czyli wracamy do sytuacji obecjnej i powszechnej kiedy dentyści podnajmują pomieszcznia na gabinety w skzołach i innych instytucjach publicznych, świadcząc m. in usługi stomatologii dziecięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 15:13 W tych konkretnych szkołach tak, jedna "firma" obsługiwała szkołę młodszych i starszych, inni stomatolodzy. Dopłacić, NFZ nie refunduje przecież wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 18:03 Finansuje zapewne organ prowadzący, czyli w moim przypadku gmina (wójt). Tak, w naszej podmiejskiej szkole podstawowej jest dentysta. Nie wiedziałam, że to taki ewenement. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love populizm to było stawianie pomników jotpe2 za 14.07.15, 15:04 pieniądze samorządów. A to jest bardzo mądre rozwiązanie. A Biedroń wystarczy że utnie dotacje na remont zabytkowych kościołów i już 13 mln będzie hue hue. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: populizm to było stawianie pomników jotpe2 za 14.07.15, 15:09 A jakie są to dotacje miejskie na kościoły zabytkowe?\ Mówisz o projektach unijnych i funduszach centralnych? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love a np. takie 14.07.15, 15:11 wejherowo.naszemiasto.pl/artykul/samorzady-finansuja-remonty-zabytkowych-kosciolow,410858,art,t,id,tm.html Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: populizm to było stawianie pomników jotpe2 za 14.07.15, 15:11 tylko czy tak się da? Bo jak coś jest dotacją na konkretny cel to nie można go przeznaczyć na inny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: populizm to było stawianie pomników jotpe2 za 14.07.15, 15:29 woman_in_love napisała: > pieniądze samorządów. Zwłaszcza, że te wszystkie koszmarki ku czci jotpe2 za kilka lat trzeba będzie wyburzać, jak swojego czasu te ku czci stalina.... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Grecja w Słupsku 14.07.15, 15:39 Biorąc pod uwagę fakt, że ostatnio Słupsk miał problemy z płynnością finansową wskutek procesu o budowę basenu i pani premier obiecała dużo kasy Biedroniowi, chyba jest wysoce prawdopodobne, że za dentystów w słupskich szkołach zapłaci reszta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś