Dodaj do ulubionych

Gry ćwiczące umysł

05.08.15, 20:59
Znacie takie? Lubię, jeśli już w coś grać, to w takie różne układanki, szukanie słów itd.
oto moje ostanie odkrycie - u dołu macie różne gry, ale ja najbardziej lubię tę "kartę wzorcową", gdy szuka się różnych obrazów.
Gracie w coś takiego? Macie coś do polecenia?
Obserwuj wątek
    • aniani7 Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 21:33
      Słowotok, ale ostrzegam, że jest wysoce uzależniający i jestem w nim b. dobrabig_grin
      • cosmetic.wipes Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 21:36
        Ja w słowotoku jestem słaba, ale za to w literakach wymiatambig_grin No i na komórze w wolnej chwili strzelam po parę partyjek w quizwanie.
        • pulower8 Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 21:41
          Quizup jest lepszy, tylko nie ma polskiej wersji jęz. sad
    • mika_p Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 22:23
      Memo jest nudne.
      Ja lubię nonogramy, tylko ciężko trafić na fajne, wygodne do obsługi. Te są OK - działa prawy klawisz myszy na tak, lewy na nie, jedyna wada to to, ze wychodzą abstrakcje:
      pl.puzzle-nonograms.com/?size=4
      • katnip Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 23:33
        Nonogramy ma wydawnictwo Logi. Mają nawet takie wielkie płachty - wtedy to dopiero jest liczenie, jak kratek w rzędzie jest np. 100 albo więcej.
        No i w ogóle miesięcznik Logimix rządzi. Kocham i mam zawsze przy sobie.
        • mika_p Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 19:30
          Na papierze mnie wkurzają, bo trzeba ciągle żonglowac kredkami. Może gdybym była oburęczna... wink
      • mama6116 Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 23:57
        polecam www.griddlers.net
    • edorota2 Re: Gry ćwiczące umysł 05.08.15, 22:29
      Ja ostatnio wciągnęłam się w to:
      maks-jersz-podziel-to.mogalo.pl/#howToPlayWindow
    • misterni Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 00:02
      Sudoku uwielbiam smile
    • peonka Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 00:15
      Ukochana - Numpty physics!
    • moofka Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 05:17
      Na urządzeniach - candy crash saga, ńiezmiennie od lat, nonograms w roznychwersjach i two dots aktualnie. Uwielbiam klasyczne planszowe scrabble
    • misiu-1 Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 07:54
      Znamy. Na przykład szachy. :p
    • matka_polka_zona Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 07:58
      To co proponujecie (oprócz szachów) jest dla dzieci. Myślę, że w tym w co ja gram byście wymiękły w kilka minut, albo nie ogarnęły ani trochę.
      • marzeka1 Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 09:01
        To podziel się może tym, w co grasz, a wiesz, że my nie dałybyśmy rady i nie ogarnęły "ani trochę"- zawsze można się w tym przekonać.
    • mid.week Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 08:05
      szufelka
      salongier.onet.pl/index.html?lng=4&gg=61
    • solejrolia Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 08:11
      właśnie sobie kupiłam książeczkę z różnymi Jolkami smile
      (po b. długiej przerwie, a kiedyś to była moja ulubiona rozrywka)
      i stwierdzam, że mój umysł zaśniedział, normalnie wyszłam z wprawy i brak mi słówsad
      tragedia. sad
      • marzeka1 Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 09:00
        Też wróciłam do jolek, krzyżówek i widzę, jak po takim powrocie w końcu nastąpiła wprawa big_grin
        • solejrolia Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 09:08
          ja też się nie poddaję!
          big_grin
    • gulcia77 Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 08:24
      Szachy, kanasta, rozwiązywanie jolek, szyfrogramów etc. Komputerowo RummyWorld, czyli rummikub online smile
    • aagnes Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 10:02
      A przepraszam bardzo: szachy i brydz?
      • marzeka1 Re: Gry ćwiczące umysł 06.08.15, 10:10
        W brydża nigdy nie grałam, szachy lubię i były taką oczywistością- pytam dlatego o różne takie ćwiczące umysł gry (obok szachów)- i dziękuję za niektóre namiary.
    • piepe Re: Gry ćwiczące umysł 07.08.15, 00:06
      Wszelkie gry przygodowe - 100% z nich nadaje się dla gospodyn domowych, a spora częśc z nich to arcydzieła. Wszystkie przygodówki to takie rozwinięte poszukiwanie klucza w pokoju. Na początek proponuję Syberię, jako klasykę. Potem jest wiele innych gier, na koniec proponuję "Gray Matter".
      No i oczywiscie wszystkie części Wiedzmina. Gra Wiedzmin Dziki Gon najprawdopodobniej będzie grą roku na świecie. A moze i nawet i pięciolatki - juz teraz wiadomo, ze deklasuje całkowicie inne gry tego typu.
    • scarlett74 Re: Gry ćwiczące umysł 08.08.15, 23:40
      ale to żadne odkrycie,tylko zwykłe memorysmile
      • marzeka1 Re: Gry ćwiczące umysł 09.08.15, 11:11
        Wiem, że zwykłe memory, ale podobają mi się odkrywane obrazy tam- można też poćwiczyć: czyj to obraz lub maleńki fragmencik tylko obrazu, z jakiej epoki, w jakim stylu- dlatego te memory akurat tam mi się spodobały.
    • saszanasza Re: Gry ćwiczące umysł 09.08.15, 08:56
      Enigma, gra planszowa. Trivial Pursuit - ale to nie logiczna a "bada wiedzę" i to bardzo skrupulatniebig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka