Dodaj do ulubionych

Zgwałcił kobietę w kościele ...

19.08.15, 04:26
poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,18584534,zgwalcil-kobiete-w-kosciele-w-lesznie-policja-prosi-o-pomoc.html#MTstream
(...) Funkcjonariusze z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego z Komendy Miejskiej Policji w Lesznie wyjaśniają okoliczności zdarzenia, do którego doszło w ostatnią sobotę 15 sierpnia tego roku w Lesznie. Kilkunastoletni sprawca zgwałcił kobietę na terenie jednego z leszczyńskich kościołów. - W tym czasie w świątyni nic się nie działo. Ofiara gwałtu była starsza od sprawcy, przyszła do kościoła się pomodlić - mówi Andrzej Borowiak, rzecznik wielkopolskiej policji. (...)

Kurna, religijna nigdy nie byłam ale koścół czy tam inne miejsce to warra wszystkim.
A jeśli faktycznie zgwałcił- podać dane i raz dwa po wszystkim.
Obserwuj wątek
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:02
      Jak się w pojedynkę do kościoła chodzi...
      A na serio, niewyobrażalne, w życiu nie spodziewałabym się gwałtu po 15latku na rowerze i to jeszcze w kościele.
      • ewa_mama_jasia Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:06
        Przekraczamy jako społeczeństwo kolejne granice.
        • 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:12
          Srutu tutu majtki z drutu.
        • kolter Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:28
          ewa_mama_jasia napisała:

> Przekraczamy jako społeczeństwo kolejne granice.

no tak , teraz i świecki używa narzędzia gwałtu w tzw kościele....
        • lifehack Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 14:27
          ewa_mama_jasia napisała:

> Przekraczamy jako społeczeństwo kolejne granice.

ciula tam przekraczamy, pięćdziesiąt lat temu Karol Kot też sobie w kościele poczynał...
      • rosapulchra-0 Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 12:19
        wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Jak się w pojedynkę do kościoła chodzi...
        Co to za komentarz? Żarcik taki? sciana

> A na serio, niewyobrażalne, w życiu nie spodziewałabym się gwałtu po 15latku na
        > rowerze i to jeszcze w kościele.
        >
    • 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:13
      A po co tam poszła, sama w dodatku, takie są konsekwencje nadmiernej swobody...
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:14
        Dokładnie. Mogła w domu siedzieć.
        • v-mummy Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:18
          I pewnie się jeszcze ładnie ubrała - specjalnie,żeby prowokować. Przecież jakby była brzydka,to by jej nie zgwalcil.
          • 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:30
            Pewnie miała za krótką spódnicę a chłop widać zdrowy, skoro nie wytrzymał.
            • v-mummy Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:45
              Pewnie się nie broniła.

Komentarz pod info o złapaniu gwałciciela :

Jakiej kobiety młodej czy starszej i czy to prawda to nic nie piszecie tylko temat gwałciciela podchwycono i duzo szumu sie robi a co bedzie jesli okaże sie to nieprawdą to i RMF beknie za rozpowszechnianie nieprawdziwych wiadomości .To wszystko jest dziwne jak dla mnie co taki gnojek moze zrobic kobiecie to co nie broniła się albo dobrze sie znali a teraz duzo szumu .Nie bardzo w to wierze aby dała sie taak łatwo zgwałcic gdyz kazda osoba sie broni krzyczy ,cos w tym wszystkim nie...

Czytaj więcej na www.rmf24.pl/fakty/polska/news-15-letni-gwalciciel-zatrzymany-zaatakowal-w-kosciele,nId,1870744?from=mobile#pst94127993utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other

• 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:59
                No ba...
                • v-mummy Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 09:34
                  A,a jak jest starsza, to niech się cieszy,ze w ogóle ktoś ja chciał. W sumie jej wyświadczył przysługę.
      • rosapulchra-0 Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 12:20
        1matka-polka napisała:

> A po co tam poszła, sama w dodatku, takie są konsekwencje nadmiernej swobody...
        >

Czego?? shock
        • 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 12:37
          Za późno, już po plackach.
    • kolter Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:23
      minerallna napisała:

> Kurna, religijna nigdy nie byłam ale koścół czy tam inne miejsce to warra wszystkim.

miejsce dobre jak każde inne dla psycholi ; małolat babkę gwałci , pleban ministranta ITD
      • 1matka-polka Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:28
        Kawał mi się przypomniał:
        Młody ksiądz po raz pierwszy usiadł w konfesjonale. Na spowiedź przyszła dziewczyna:
        - Proszę księdza robiłam loda mężczyźnie.
        Zestresowany ksiądz nie wie jaką pokutę dać, szybko wybiega z konfesjonału do stojących obok ministrantów i pyta:
        - Co proboszcz daje za zrobienie loda?
        - Snickersa...
    • kropkacom Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:30
      To był katolik? Niemożliwe.
      • kolter Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:35
        kropkacom napisała:

> To był katolik? Niemożliwe.

od rydzyka
    • jagienka75 Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 08:31
      złapali go

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-15-letni-gwalciciel-zatrzymany-zaatakowal-w-kosciele,nId,1870744#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN
    • feel_good_inc Przecież ostrzegali... 19.08.15, 08:55
      https://i.imgur.com/cGBR1jS.jpg
      • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:23
        Jakie z was hipokrytki! Jakby zdarzenie nie miało miejsca w okolicach kościoła to byście gwalciciela linczowaly a nie wysmiewaly ofiary. Myślałam że nie trzeba być katolikiem żeby mieć w sobie odrobinę empatii... A teraz mnie zjedzcie bo tylko na tyle was stać.
        • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:28
          Prawdopodobnie nie zauważyłabyś sarkazmu, nawet gdyby wyskoczył z krzaków i kopnął cię w tyłek smile
          • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:34
            Oj słabo, słabo, bardziej mi dołóż. Stać cię na więcej, uwierz w siebie :p
            • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:42
              Ja ci nie dokładam, ja ci współczuję braku wrażliwości na bogactwo tego świata.
              • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 10:04
                O zmienilas język na język miłłłoooości! Będą z ciebie ludzie!
                • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 10:14
                  Ja nie jestem zobowiązana do używania języka miłości, zrozum to.
                  • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:07
                    Ale czujesz się zobowiazana do przytykiwania innym w tej kwestii...bądź konsekwentna.
                    • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:14
                      Rozmowa z tobą jest bez sensu.
        • maslova Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:28
          A kto tu wyśmiewa ofiarę?? Podaj choć jeden cytat.
          • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:36
            Nie mam zamiaru, skoro nie widzisz rzeczy oczywistych to twój problem.
            • maslova Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 11:00
              Z tego, co widzę, to Ty widzisz problem tam gdzie go nie ma. Ja dostrzegam problem w zupełnie innym miejscu.
        • feel_good_inc Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 09:53
          mamati3 napisała:
          > Jakie z was hipokrytki! Jakby zdarzenie nie miało miejsca w okolicach kościoła
          > to byście gwalciciela linczowaly a nie wysmiewaly ofiary. Myślałam że nie trzeb
          > a być katolikiem żeby mieć w sobie odrobinę empatii... A teraz mnie zjedzcie bo
          > tylko na tyle was stać.

Syndrom oblężonej twierdzy wśród religiantek ma się mocno.
          Jak już się tak spięłaś, to pokaż, gdzie na obrazku jest wyśmiewanie ofiary?
          • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 10:28
            Wczuj się w sytuację ofiary ( chociaż wątpię czy potrafisz) i sama sobie odpowiedz na to pytanie.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 10:33
              Skarbie, nie obwiniamy ofiary. To był sarkazm. Wyrażony z powodów o których nie chce mi się pisać, bo są znane forumowiczkom.
              • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 11:39
                No tak...sarkazm ponad wszystko....
          • rosapulchra-0 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:23
            Od pierwszej odpowiedzi w tym wątku jest wyśmiewanie.
            • feel_good_inc Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:36
              rosapulchra-0 napisała:
              > Od pierwszej odpowiedzi w tym wątku jest wyśmiewanie.

Ofiary? Czy świętoszkowatego oburzenia, że akurat w kościele?
            • v-mummy Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:42
              Zgadza się, jest wyśmiewanie wszechobecnego schematu myślowego, wedle którego kobieta jest zawsze winna lub współwinna gwałtu. Myślą,mowa, uczynkiem lub zaniedbaniem.
            • paskudek1 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:57
              ale o co wam chodzi - tym oburzonym sarkazmem? W KAŻDYM wątku, w KAŻDEJ dyskusji o gwałtach, ich przyczynach, zapobieganiu, karaniu itp. pojawia się motyw, co ofiara mogla zrobić żeby uniknąć gwałtu, czego NIE powinna robić itp itd. pojawiają sie całe listy miejsc w któe nie należy chodzic, względnie nie chodzic samemu i... nagle okazuje się ŻE NIE MA takiego miejsca w ktorym kobieta nie mogłaby zostać zgwalcona. Ze nawet, O ZGROZO, kościół nie chroni. I teraz jakos nie widać uwag, ze w co byla ubrana, jak sie prowadziła, itp.
              TEGO dotyczy sarkazm kochana
        • rosapulchra-0 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:22
          mamati3 napisała:

> Jakie z was hipokrytki! Jakby zdarzenie nie miało miejsca w okolicach kościoła
          > to byście gwalciciela linczowaly a nie wysmiewaly ofiary. Myślałam że nie trzeb
          > a być katolikiem żeby mieć w sobie odrobinę empatii... A teraz mnie zjedzcie bo
          > tylko na tyle was stać.

100/100!!!
          • kalina_lin Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 12:53
            Napiszę wielkimi literami, może dotrze:
            Uwaga!
            W TYM WĄTKU WYŚMIEWANE SĄ STEREOTYPY, WEDŁUG KTÓRYCH KOBIETY W JAKIŚ SPOSÓB PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO GWAŁTÓW.
            Osoby, które widzą tu wyśmiewanie się z ofiary powinny poćwiczyć umiejętności czytania ze zrozumieniem, łapania kontekstu, dostrzegania ironii itp. Są takie ćwiczenia dla gimnazjalistów z rozumienia tekstu, zupełnie serio polecam.
            • rosapulchra-0 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 13:20
              Ale po co się drzesz? To wyśmiewanie jest absolutnie nie na miejscu. Została napadnięta, zgwałcona i okradziona 60-letnia kobieta przez zdemoralizowanego chłystka. W kościele. A panie rżą jak klaczki, bo trzeba wyśmiać stereotypy. Sorry. Totalny brak współczucia i łaskawe pełne pogardy spojrzenie z góry na ofiarę, sprawcę i miejsce zdarzenia.
              • paskudek1 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 13:31
                a jak zostala zgwałcona młoda, nie wiem czy ladna biegaczka w lesie kabackim to durnowaty pan urzędnik zadawał debilne pytania "po co tam b iegala?" i wielu mu wtórowalo. Wtedy jakos nie przejmowalas się uczuciami poszkodowanej. paradoksalnie rosa ale TAK, to jest doskonała okazja do wyśmiania stereotypów, do ich pookazania i uświadomienia niektorym, że na prawdę NIE MA takiego miejsca 100% bezpiecznego dla kobiety, jeżeli chodzi o gwałt. i to NIE KOBIETA ma wdrazac program 'bezpieczeństwa"
                • rosapulchra-0 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 13:34
                  Pokaż, proszę, w którym miejscu nie współczułam ofierze i nie przejmowałam się jej uczuciami?
                • iwoniaw Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 13:36
                  Cytat paradoks
                  > alnie rosa ale TAK, to jest doskonała okazja do wyśmiania stereotypów, do ich p
                  > ookazania i uświadomienia niektorym, że na prawdę NIE MA takiego miejsca 100% b
                  > ezpiecznego dla kobiety, jeżeli chodzi o gwałt. i to NIE KOBIETA ma wdrazac pro
                  > gram 'bezpieczeństwa"

Dokładnie tak!
                  I naprawdę dziwi mnie, że ktokolwiek, a już zwłaszcza osoby, które czytują to forum i udzielają się w kilku wątkach obok m.in. na temat tego, co to jest prewencja, różnice kulturowe, bezpieczne zachowania, programy edukacyjne ws. bezpieczeństwa etc., mógł posty powyżej odebrać jako naśmiewanie się z nieszczęścia starszej kobiety, które ją spotkało akurat w kościele.
              • kalina_lin Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:05
                Oj Rosa, Rosa. Sama już nie wiesz jakie masz poglądy. Wiesz tylko że jesteś "bezpostawnie" atakowana na forum. Dla przypomnienia, twoj własny wątek:
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,157868260,,Sa_tu_ematki_dla_ktorych_pigulka_gwaltu_nie.html?v=2
                • rosapulchra-0 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:19
                  i to jest dowód na to, że nie współczuję ofiarom? Ogarnij się, proszę.
                  • kalina_lin Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:26
                    Aaaa, ty naprawdę nie rozumiesz. To ja się poddaję.
            • latarnia_umarlych Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 14:11
              "Napiszę wielkimi literami, może dotrze:
              Uwaga!
              W TYM WĄTKU WYŚMIEWANE SĄ STEREOTYPY, WEDŁUG KTÓRYCH KOBIETY W JAKIŚ SPOSÓB PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO GWAŁTÓW. "

Obawiam się, że ten trud jest daremny. Kto nie umie pojąć tekstu inaczej niż literalnie, nie zrozumie intencji. A przeczytawszy, że nie zrozumiał, jeszcze bardziej się zaprze. Ale podziwiam cierpliwość w tłumaczeniu.
            • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 14:11
              Ok. To zgodnie z twoją teorią wytlumacz mi jaki to stereotyp wysmiewa feel_good_cośtam zamieszczając zdjęcie z ostrzeżeniem?
              • kalina_lin Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:01
                Stereotyp, o tym, że gdyby kobieta nie szwędała się w nocy/po ciemku/po niebezpiecznym parku/lesie/kościele to nic złego by jej się nie stało.
                • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:44
                  Drogą dedukcji do tego doszlas? A ja widzę tablicę prawdopodobnie ostrzegajaca przed zawaleniem się budynku co nijak ma się do tej sytuacji a ma na celu zrobienie sobie jaj z ofiary.
                  • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:57
                    Ja widzę jaja z kościoła, sami przed sobą ostrzegają, paradne.
                  • kalina_lin Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 16:01
                    Następna. Tak tabliczka na kościele ostrzegała przed zawaleniem się budynku. To jest oczywista, oczywistość. Umieszczenie jej zdjęcia w tym wątku, gdzie jest omawiane konkretne wydarzenie, w kontekście pozostałych wpisów oraz w połączeniu z kulturowo przyjętym traktowaniem kościoła jako azylu, bezpiecznego miejsca daje szersze możliwości interpretacji.
                    • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 16:07
                      >daje szersze możliwości interpretacji.<
                      Nie każdemu daje, oj nie każdemu...
                    • mamati3 Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 16:11
                      W twoim przypadku nadinterpretacji...
              • 1matka-polka Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 15:41
                Że kościół to miejsce bezpieczne.
        • anorektycznazdzira Re: Przecież ostrzegali... 19.08.15, 22:00
          ironia lub sarkazm- wygooglaj sobie definicję z łaski swojej
    • woman_in_love chwila chwila, a to nie ona zgwałciła nieletniego? 19.08.15, 15:22

• asia-loi Re: nie rozumiem 19.08.15, 21:33
        jak młody chłopak może zgwałcić starą babę? Nie dziwiłabym się gdyby zgwałcił młodą dziewczynę, albo stary facet - starą babę lub stary facet - młodą dziewczynę.
        Niech mi ktoś wytłumaczy co pociągającego jest dla młodego chłopaka w starej babie.
        • alexa0000 Re: nie rozumiem 19.08.15, 21:45
          Ty tak na poważnie?
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: nie rozumiem 19.08.15, 21:47
          To miał być sarkazm, bo nie załapałam?
          • piepe Re: nie rozumiem 19.08.15, 21:52

> To miał być sarkazm, bo nie załapałam?

Raczej dysonans poznawczy.
            No bo jak to, 60 to pewnie krótkiej spódnicy nie miała, ładna nie była, ba, nawet po ciemnych krzakach się nie szwendała i mozna załozyc, ze była trzeżwa.
            No to jak mogła dojsc do gwałtu, no jak, skoro żadnej tu jej "winy" nie ma? Pewnie żadnego gwałtu nie było.
            • asia-loi Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:00
              piepe napisał(a):

> No to jak mogła dojsc do gwałtu, no jak, skoro żadnej tu jej "winy" nie ma? Pewnie żadnego gwałtu nie było.

Ale ja na poważnie pytam: jak młody chłopak, może mieć ochotę na starą babę?
              Że gwałt był to wierzę, ponieważ od czasu do czasu słyszę o takich przypadkach i tego nie ogarniam. Nie tak dawno dość głośno było o tym jak wnuczek zgwałcił swoją babkę (w Polsce) i tego też pojąć nie mogłam.
              • pulower8 Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:12
                A co to ma do rzeczy? Żołnierze jak gwałcą kobiety z podbitych terenów to też każdą, od 8 do 80 lat.
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:17
                OJP.
                W gwałcie nieczęsto chodzi o niespełniony pociąg seksualny. Chcesz dowiedzieć się więcej, to sobie poczytaj.
                • asia-loi Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:21

> OJP.
                  > W gwałcie nieczęsto chodzi o niespełniony pociąg seksualny. Chcesz dowiedzieć się więcej, to sobie poczytaj.

A możesz mi to wyjaśnić w kilku/kilkunastu słowach?
                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:27
                    Faceci gwałcą m.in. z patologicznej i źle rozumianej potrzeby władzy, frustracji, chęci upokorzenia kobiety/jej faceta/jej rodziny, aby ukarać itp.
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:30
                      Zapomniałam o najważniejszym: potrzebie dominacji.
                    • asia-loi Re: nie rozumiem 19.08.15, 22:33

> Faceci gwałcą m.in. z patologicznej i źle rozumianej potrzeby władzy, frustracji, chęci upokorzenia kobiety/jej faceta/jej rodziny, aby ukarać itp.

Ale to faceci, dorośli faceci. Ja dalej nie ogarniam jak nastolatek (15 lat) może zgwałcić kobietę lat 60 lub starszą. Nie tak dawno przecież chyba w Katowicach lub w innym mieście na Śląsku 12-latek na dworcu autobusowym zgwałcił bezdomną. Nie pamiętam ile lat miała bezdomna.
                      A najbardziej zszokował mnie fakt, jak po tym gwałcie przeczytałam, że takich gwałtów gdzie nastolatkowie/dzieci gwałcą jest kilkadziesiąt rocznie w samej tyko Polsce.
        • nanuk24 Re: nie rozumiem 19.08.15, 21:59
          Moj losie, jakim ty tlukiem jestes
    • anorektycznazdzira Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 21:56
      Nastolatek? kobitkę lat 60? W kościele???
      Normalny to on nie był.
      • redheadfreaq Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 22:17
        30-latek gwałcący 30-latkę w parku jest, jak rozumiem, normalniejszy?
        • asia-loi Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 22:19
          redheadfreaq napisała:

> 30-latek gwałcący 30-latkę w parku jest, jak rozumiem, normalniejszy?>

Tak, jest normalniejszy.
        • anorektycznazdzira Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 19.08.15, 22:39
          jak najbardziej, jest też normalniejszy od 50-latka gwałcącego 6-latkę oraz od 30-latka gwałcącego kozę.
        • v-mummy Re: Zgwałcił kobietę w kościele ... 20.08.15, 07:42
          Tak,bo 30latka jest ladna i pociagajaca,a 60latka nie jest,wiec stad dysonans poznawczy,poniewaz jak wiadomo ogolnie gwalcone sa tylko ladne i pociagajace kobiety ( ktore wygladem - jak powszechnie wiadomo- zapraszaja do gwaltu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka