Dodaj do ulubionych

wątek light- sukienka

• 1matka-polka Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 12:37
      Poza tym wydaję mi się, że jesteś ciepły typ kolorystyczny, jakaś jesień... A większość ubrań i dodatków w Polsce ma kolory pod lato (około 80% Polek to lata), więc musisz się bardziej wysilić przy kupowaniu ubrań i farb do włosów...
    • daisy Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 13:00
      Pierwsza jest straszliwa i więcej nie ma co pisać,
      a druga trochę tandetna, zwyczajna, kusa i przez to bidna. Niewiele jej pomoże, bo z powodu "koronki" na górze odpada większość sensownej biżuterii.
      Pozwolę sobie zauważyć, że jesteś piękną, efektowną i postawną kobietą, na której doskonale mogą wyglądać najróżniejsze, nawet bardzo odważne fasony - ale przykrótka sukienczyna raczej nie doda ci urody.
      Jak ci zależy, żeby dobrze wyglądać, to przejdź się po sklepach, na pewno trafisz na jakąś fajną, pełnosprawną kieckę, w której rozkwitniesz.
      Choćby i taką:https://sklep.bibi-kawa.pl/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/D/S/DSC_2821_full.jpg
    • aga90210 Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 13:26
      Dziękuję za miłe słowa wink
      Jeśli chodzi o alternatywne sukienki- idę na wesele jako osoba towarzysząca, nikogo tam nie znam, w towarzystwie pewnie brylowac nie będę. Dodatkowo wesele jest daleko, i suma sumarum inwestycja w dojazd oraz w buty to maximum, jakie chcę poświęcić na to wesele.

Niemniej jednak jeśli przede mną będzie impreza, na której będzie mi zależeć bardziej- poszukam wraz z wami lepszej kiecki.

Zgadzam się też z uwagą co do koloru włosów, ostatnio farbowałam sama (wczesniej chodziłam do fryzjera), i efekt odbiega od oczekiwań- wyszły jakiieś za jasne uncertain nie tak to wyglądało na opakowaniu.
      Butow na razie nie znalazłam- najwygodniejsze szpilki rozpadły mi się wręcz (rozkleiły) na ostatniej imprezie, widac nadszedl ich czas i pora kupić nowe. Przeszłam się po sklepach i do wyboru albo baleriny albo bardzo wysoki obcas. Niestety jedno i drugie odpada.
      • daisy Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 13:52
        Hm, no ale pewnie znasz swojego towarzysza i nawet w obcym ekosystemie nie chciałabyś wyglądać u jego boku jak mysz polna? smile
      • ga-ti Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 15:12
        Czerwona sukienka bardzo ładna i bardzo ładnie w niej wyglądasz. Jeśli idziesz jako osoba towarzysząca i partnerowi się czerwona podoba to tym bardziej idź w czerwonej smile
        Fakt, w październiku zimno, ale przecież wesele na sali będzie, zakładam, że ogrzewanej + tańce i już robi się gorąco smile
        Dodam tylko, że w zeszłym roku byliśmy na październikowym ślubie i weselu i było strasznie zimno w kościele! Warto więc przemyśleć i zabrać ciepły płaszcz smile
        Udanej zabawy!
    • sfornarina Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 16:01
      Po pierwsze pierwsza odpada.
      Druga jest ok, ale na litość, wybierz buty nie na koturnie.

Podstawowa zasada stylu: odsłaniasz/ podkreślasz tylko JEDNĄ część ciała. Jak wybierasz koturny albo bardzo wysokie obcasy, to zakładasz do nich skromną górę - dłuższą sukienkę (odrobinę przed kolano lub dłuższą) lub długie spodnie. Jak zakładasz kusą kieckę, która ledwo zakrywa pośladki, to dorzucasz matowe rajstopy i płaskie buty. Jak dekolt do pasa, to zakrywasz uda.
      Inaczej wyglądasz jak pospolita lala, żeby tego dobitniej nie nazwać.
      • nuta15 Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 17:52
        Do drugiej sukienki poszukałabym jasnoszarych dodatków , które zgaszą ten intensywny odcień czerwieni. Na sukienkę możesz założyć krótki , mały żakiecik albo wieczorowy sweterek z rękawem 3/4. Zgrabne czółenka na pięciocentymetrowej szpilce widziałam w ryłko i w zarze.
      • sfornarina Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 19:29
        Trochę się zapędziłam i niepotrzebnie po Tobie się przejechałam, przepraszam. Coś mnie dziś ugryzło.
        Jeszcze raz więc - druga sukienka jest ładna, kolor Ci bardzo pasuje. Pierwsza absolutnie nie.
        Wybierz delikatne buty (cieliste, szare może?) i nieczerwone dodatki.
    • rosapulchra-0 Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 18:37
      IMHO, ta druga sukienka jest o niebo lepsza.
      • marianna72 Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 19:15
        druga .A z ciekawosci ile wazysz jesli oxzywiscie masz ochote powiedziec
    • vocativa Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 19:43
      Czerwona! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka