Dodaj do ulubionych

wątek light- sukienka

13.09.15, 20:12
Drogie, piszę tu gdyż lubię to forum. Widzę, ze wokół uchodźcy, szkoły i zaraz aborcji, ale moze pomozecie mi z klasycznym wyborem "którą sukienke na wesele".

Impreza jest w październiku, mam 2 kiecki do wyboru i plan wybrać jedną z nich oraz dokupić nowe buty. Mam 31 lat, rozmiar 38, ale nie mam płaskiego brzucha.

Jedna jest jedwabna, można ją nosić z paskiem lub bez. Jej minusem jest, że jest troche za krótka (mam 172 cm wzrostu czyli standard, nie wiem czemu większość sukienek jest za krótkich)
imageshack.com/a/img673/2092/UkspaG.jpg
imageshack.com/a/img901/9587/3OcrNu.jpg
Druga to zwykła kiecka z h&m z cięższego materiału. Ta podoba sie chłopakowi bardziej
imageshack.com/a/img537/1645/vffiHw.jpg
to jest dokładnie ta sukienka: avanti24.pl/moda/51,133443,16815199.html?i=19

Obserwuj wątek
    • jolie Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:16
      Czerwona bardziej mi się podoba. Zaznaczam jednak, że nie mam rozeznania w aktualnych trendach.
    • leanne_paul_piper Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:23
      Szczerze, to żadna z nich mi się nie widzi na październikowe wesele. To są letnie sukienki. A pierwsza jest zdecydowanie dla Ciebie za krótka, proszę nie rób tego sobie, i nie zakładaj jej. Tak w ogóle to może byś poszła bardziej w klasykę? Ja Cię widzę np. w długiej granatowej lub ciemnoczerwonej sukni.
    • agaja5b Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:25
      Pierwsza- o Boże , nie
      druga -super
    • 18lipcowa3 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:28
      żadna mi sie nie podoba, ale jak juz to druga
      • ada16 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:32
        i buty na pewno ! nie te.
        • aankaa Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:35
          a to oraz dokupić nowe buty przeczytałaś ?
          • ada16 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:01
            rzeczywiscie - nie doczytałam wink
      • chocolate_cake Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:38
        ja tak samo
        żadna

ewentualnie druga
    • klamkas Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:32
      Powtórzę za dziewczynami - jak musisz wybrać z tych dwóch to zdecydowanie druga. Pierwsza jest za krótka i pasuje raczej do wiotkiej nastolatki, a bez paska wygląda koszmarnie, do tego jest zdecydowanie za letnia jak na październik.
    • naomi19 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:33
      Zdecydowanie druga. Choć ja wolałabym z zakrytymi ramionami.
    • aankaa Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:34
      pierwsza bardziej przypomina koszulkę nocną niż sukienkę...
    • mid.week Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:34
      Z tych dwóch to zdecydowanie druga - czerwona smile
    • sasanka4321 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:38
      Pierwsza - oprocz tego ze jest rzeczywiscie dla Ciebe za krotka - to pod zadnym wzgledem do Ciebie nie pasuje. Moze dla jakiejs eterycznej blondynki z waska talia, blada kolorystyka... ? W czerwonej za to wygladasz swietnie.
    • juuuu7 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:40
      W pierwszej wygladasz jak wlasna babciawink.
      Ale czerwona jest ok-zalozylabym do niej czarne lub srebrne szpilki.
    • ida_listopadowa Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:46
      Z tych dwóch najlepiej jakaś trzeciasmile jeżeli to jestes ty na zdjęciu to Twojej figury szkoda na te sukienki. W absolutnej ostateczności ta druga.
      Sukienek jest na kopy, moze poszukaj jeszcze. Wydaje mi sie ze ten odcień czerwonego to nie twój kolor. Odcienie niebieskiego bedą Ci bardziej pasować do koloru skory i włosów.
    • fomica Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 20:53
      Pierwsza jest okropna. Zły kolor, fason, długość i tkanina, wygląda jakby była wymięta. I pogrubia. Wielkie NIE.
      Druga lepsza, ale tez nie w moim typie. Mało elegancka, nie lubie też takiej jasnej jaskrawej czerwieni, wybrałabym ciemniejszy odcień.
    • kotradykcja Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:02
      Pierwsza absolutnie nie. Nie dla Ciebie, nie na wesele, nie w październiku.
      Druga ewentualnie jeśli nie masz kasy na nową.
      Ale jeśli masz, kup jakąś bardziej zabudowaną, dłuższą i w innym kolorze.
    • lauren6 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:04
      Zdecydowanie czerwona. Ta pierwsza jest paskudna.
    • agnieszka_kak Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:06
      Ok, wygrywa druga, dziekuje!
      Tak, to ja na zdjeciach.
      To teraz moze macie pomysl na buty? Na niskim obcasie, tak do 5 cm?
      • mynia_pynia Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:36
        Ja tam bym założyła do tej czerwonej kiecki, czarne kryjące rajstopy i czarne klasyczne szpilki a na górę czarną wciętą w tali i krótką marynarkę.
      • kotradykcja Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:57
        A dlaczego taki niski obcas? Masz 172 wzrostu, spokojnie normalne szpilki (7-9 cm) możesz założyć.
        Wybór ładnego buta na niskim obcasie jest trudny, co znam z doświadczenia.

www.halens.pl/moda-damska-obuwie-na-obcasie-5809/pantofle-548309?variantId=548309-0001&gclid=Cj0KEQjwvdSvBRDahavi3KPGrvUBEiQATZ9v0PcbJaw35vBI-Z7tmct0XwJqg3u2WWreAnd4qqOLPRMaAmVa8P8HAQ

www.sarenza.pl/jonak-lina-s792-p0000022048

www.sarenza.pl/i-love-shoes-kibo-s815710-p0000105092
        • zuleyka.z.talgaru Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:58
          Może jej chłopak jest niski i nie chce mu robić przykrości. itp.
          • kotradykcja Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 09:05
            Przyszło mi to do głowy, tylko że sama wiem jak ciężko ładne buty na niskim obcasie dostać.
    • kota_marcowa Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:11
      Światełka choinkowe w lecie ? wink

Bez urazy, ale pierwszą powinnaś wyrzucić do śmieci.
      Druga nie w moim guście, ale jak ci się podoba, to obleci.
      • zuleyka.z.talgaru Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:53
        Ja mam cały rok - na balkonie - robią klimacik wink
    • mynia_pynia Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:26
      W drugiej jest ci ladniej. Ta pierwsza za mdła.
    • barbibarbi Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 21:33
      Odważna kobieto pokazująca swą twarz - druga sukienka na tak. Pierwsza zdecydowanie za krótka i jakaś dziwaczna jak chusta zawiązana na szyi. Oczywiście buty muszą być inne najlepiej jakby były zamszowe klasyczne szpilki. Nie powinny być błyszczące ani wycudowane, bo sukienka jest dość odważna, kolor bardzo mocny, no i koronki. Osobiście poszukałabym trzeciej sukienki, fason tej czerwonej może być, tylko ten kolor mnie przeraża, taka strażacka czerwień może przytłumić każą urodę. A jakbyś poszła do krawcowej, kupiła troszkę grubszy materiał i stonowany kolor i uszyła sukienkę na wzór tej czerwonej? Chociaż tak patrzę na te zaszewki wkoło talii, to zawsze pogrubia, może uda się uzyskać taki fason bez tylu zaszewek? Tak czy siak najważniejszy na weselu jest dobry humor, baw się dobrze. smile
    • angeika89 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 22:16
      Zgadzam się z dziewczynami, że na październikowe wesele są za letnie te sukienki.
      Ale jeśli musi być jedna z tych to zdecydowanie ta druga... Jakaś fajna marynarka do tego, buty i ujdzie wink
      Pierwszą wyrzuć. Moim zdaniem jest okropna...
    • angeika89 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 22:20
      I jeszcze chciałam pogratulować odwagi za pokazanie twarzy.
      Baaardzo niewiele ematek by tak zrobiło. Szczacun wink
      • daisy Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 19:18
        A ja bym szczerze odradzała. To trochę nierozsądne.
    • landora Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 22:22
      Nie lubię koronek, ale z tych dwóch zdecydowanie ta druga.
      Ta pierwsza jest o wiele za krótka, wygląda jak tunika, a nie jak sukienka.
    • ophelia78 Re: wątek light- sukienka 13.09.15, 23:09
      Zdecydowanie druga, pierwsza wyglada (bez urazy) jak sukienka na plażę dla babeczki w zaawansowanej ciąży...
    • rozwiane_marzenie Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:22
      Wg mnie: pierwsza jest okropna, za krótka, fason dla nastolatki. Druga ok, ale bardziej na lato niż na wesele w październiku. Jeśli nie masz innego wyboru, to przekonaj się jednak do tej drugiej, bardzo ładnie w niej wyglądasz (zakładam, że na zdjęciach jesteś Ty smile )
      • black.sally Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 08:28
        ani jedna ani druga.
        Pierwsza to w ogrodzie przy domu można chodzić, a druga? taka zwykła jakaś.
        Ale jesli masz wybór między tymi dwiema, to cóż... druga.
    • 1matka-polka Re: wątek light- sukienka 14.09.15, 12:24
      Pierwsza to jakaś ciążówka do sprzątania. Druga kolor zupełnie nie twój, a fason prawie dobry, chociaż uważam, że z taką figurą mogłabyś znaleźć sukienkę, w której będziesz wyglądać naprawdę zaje..cie. Moim zdaniem powinnaś przejść się po sklepach stacjonarnych i przymierzać różne sukienki, aż znajdziesz taką, która spowoduje od razu efekt wow. Naprawdę szkoda zniekształcać taką figurę, i kolor włosów też nie najlepszy.. Dobrego wizażystę proponuję, bo urodę masz, tylko wypadałoby umiejętnie ją podkreślić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka