Dodaj do ulubionych

Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy

01.10.15, 14:16
Czytam ematkę, i w szoku jestem. No, no, w życiu nie podejrzewałabym emateczek o poglądy zbliżone do wujka Adolfa. Jak czytam, co poniektóre wypisują o uchodźcach, to sorry, ale włosy na głowie stają. Ciapaci, brudasy, swołocz, dzicz, zwierzęta - ku...., co jest? I to piszą matki dzieciom, te wykształcone, wąskie specjalistki? Te, które jeszcze parę miechów temu za rasistowski tekst wsadzałyby do pudła, zgłaszały do prokuratury czy... (wpisać dowolne)?
Co się z Wami, ludzie, dzieje? Skąd ta nienawiść w Was? Czego się boicie? Że wam muzułmanie wysadzą wasze domki z waszymi rodzinami w powietrze (bo, rzecz jasna, dla prawie każdej emamuski każdy muzułmanin to zawsze terrorysta)? Że zaczną od was wymagać burki/nikabu/hidżabu?
O co wam tak właściwie chodzi? Gdzie wasza tolerancja, poprawność polityczna? Poszła się już jeb..?
Obserwuj wątek
    • kim5 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:21
      Dziękuję, basiu, za ten wątek.
      Ja też jestem przerażona, że takie słowa piszą osoby wychowujące dzieci. Często wierzące.
      Sama bym się nie odważyła odezwać, bo wiem, co będzie za chwilę.
      • salinas Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:16
        kim5 napisała:

> Dziękuję, basiu, za ten wątek.
        > Ja też jestem przerażona, że takie słowa piszą osoby wychowujące dzieci. Często
        > wierzące.

Jesteś w błędzie. Dużym błędzie i forum nie znasz. 99, 9% ematek to nowoczesne ateistki. Wierzących tu mało. Ja rozpoznaję i znam poglądy kilku pań i wierz mi one nie piszą tego ścieku.

A już najbardziej śmieszą mnie te panie, które rozważają nawrócenie lub deklarują głosowanie na PIS w najbliższych wyborach, byleby tylko emigranci/uchodźcy tu nie dotarli.

A swoja drogą dziś poznałam Syryjkę, pewną panią doktor. Przemiła osoba i bardzo fachowa lekarka... ja się nie obawiam. Zresztą w moim mieście mamy muzułmanów( uchodźców czeczeńskich) , ich dzieci chodziły do szkoły z moim dzieckiem, nie gryzły. Nawet się dobrze uczyły po opanowaniu polskiego. Dziewczynka o imieniu Miriam miała świadectwo z czerwonym paskiem.
    • goodnightmoon Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:23
      basia_400 napisał(a):

> Skąd ta nienawiść w Was? Czego się boicie?

We mnie osobiscie nie ma nienawisci.

Ale boje sie, owszem. Czego? Islamizacji Europy. Nawet nie ekstremalnych islamistow, nie fanatykow, a zwyklej wiekszosci.
      W duzym uproszczeniu - kiedy "ich" bedzie 70% a "nas" 30, przewalcza swoje - sposob ubierania sie, abstynencje, traktowanie kobiet, zachowanie.

Boje sie, ze moj wnuk nie bedzie wiedziec, co to pojsc na piwo z kolegami. A wnuczka zostanie wyzwana od dziwek i pobita za zalozenie krotkiej spodniczki. Jesli w ogole komukolwiek jeszcze przyjdzie do glowy tak sie ubrac.

Chyba wiesz, o co mi chodzi ...
      • cersei8 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:29
        Dokladnie, dodatkowo ja przez kilka lat mieszkalam w Paryzu,
        widzialam i slyszalam swoje, nie chce zeby Warszawa wygladala tak samo.
        Tu nie chodzi o nienawisc, tu chodzi o to ze ich w wiekszosci nie da sie zintegrowac, wpoic im naszej kultury i naszych zasad. A im wiecej ich bedzie tym bardziej oni beda nam starali sie narzucic swoja.
        Poza tym ja wole choinke na Placu Zamkowym niz udawanie na sile, ze jestem poprawna politycznie...

goodnightmoon napisała:

> basia_400 napisał(a):
        >
        > > Skąd ta nienawiść w Was? Czego się boicie?
        >
        > We mnie osobiscie nie ma nienawisci.
        >
        > Ale boje sie, owszem. Czego? Islamizacji Europy. Nawet nie ekstremalnych islami
        > stow, nie fanatykow, a zwyklej wiekszosci.
        > W duzym uproszczeniu - kiedy "ich" bedzie 70% a "nas" 30, przewalcza swoje - sp
        > osob ubierania sie, abstynencje, traktowanie kobiet, zachowanie.
        >
        > Boje sie, ze moj wnuk nie bedzie wiedziec, co to pojsc na piwo z kolegami. A wn
        > uczka zostanie wyzwana od dziwek i pobita za zalozenie krotkiej spodniczki. Jes
        > li w ogole komukolwiek jeszcze przyjdzie do glowy tak sie ubrac.
        >
        > Chyba wiesz, o co mi chodzi ...
    • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:29
      Nie kazdy muzułmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzułmanin. Ich ideologia wyklucza demokrację, choc z początku kiedy przybywają do krajów demokratycznych sami z tej demokracji korzystają.

Zresztą powiedziane i napisane tutaj zostało juz tyle, a ty dalej głupa strugasz, a niby tak uważnie czytasz. Islam jest systemem politycznym realizowanym pod płaszczykiem religii. Skoro demokracja zapewnia każdemu wolność wyznania może on się swobodnie rozwijać.
      • cersei8 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:32
        10/10
        Zamachu w Londynie tez dokonali potomkowie "biednych imigrantow/uchodzcow", w UK dostali wszystko, socjal, mozliwosc rozwoju, wyksztalcenia, a ich dzieci tak sie Brytyjczykom "odwdzieczyly".
        Nie chce czegos takiego w Polsce.

fadilla napisała:

> Nie kazdy muzułmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzułmanin. Ich ide
        > ologia wyklucza demokrację, choc z początku kiedy przybywają do krajów demokrat
        > ycznych sami z tej demokracji korzystają.
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:34
        Czyli gdyby teraz się taki wujek A. H. pojawił, i zarządził eksterminację muzułmanów, to wszyscy poparliby go gorąco, a nawet poszli takie współczesne komory gazowe ,,obsługiwać'', i KL pilnować?
        • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:40
          Racjonalnie rzecz ujmując nie chodzi o eksterminacje. Chodzi o to, żeby nikt się nikomu nie wpier...lał w sposób życia.
        • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:41
          Palnij sie w łeb. Niech siedzą u siebie i budują swoje państwa w oparciu o swoj system wartości. Tymczasem uciekaja do Europy tłumacząc, że im to przeszkadza, a nastepnie w Europie robia dokładnie to samo.
        • kozica111 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:41
          Ale skąd ten pomysł?
          Operujesz jakimiś skrajnościami.Nikt nie chce muzułmanów eksterminować, jeśli zdarzają się takie wpisy to są one incydentalne i raczej mało osób z nimi się identyfikuje.
          • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:44
            Chodziło mi raczej o to, ilu użytkowników tego forum poparłoby takie działanie, czyt eksterminację.
            Te, co używają słów brudasy, ciapaci - raczej nie byliby przeciwni takiej eksterminacji, prawda? A te słowa często tu ostatnio padają.
            • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:48
              Widze, że faszyzm gdzies tam Ci siedzi w zakamarkach mrocznego umysłu. Poprzez wyparcie cedujesz go na innych. Co nie? big_grin
              • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:53
                No jasne, przecież wśród jematkowej elity jestem znana jako, przytaczam: zwolenniczka Hitlera, miłośniczka Rozpruwacza i Trynkiewicza.
                Taki potwór ze mnie..
                • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:55
                  Juz się przyznałaś, Ty chcesz szariatu, to tożsame z nazizmem.
                  • berber_rock zawiodlas mnie fadilla 01.10.15, 15:16
                    fadilla napisała:

> Juz się przyznałaś, Ty chcesz szariatu, to tożsame z nazizmem.
                    >

Na tym etapie to juz dawno powinno pasc slynne ematkowe "ona napewno jest matka/zona/kochanka ciapatego" (wszystkim na raz najlepiej).

Znizacie poziom wink
                    • lady-z-gaga Re: zawiodlas mnie fadilla 01.10.15, 15:19
                      przecież padło, sama o tym napisała
                      • berber_rock Re: zawiodlas mnie fadilla 01.10.15, 15:21
                        lady-z-gaga napisała:

> przecież padło, sama o tym napisała

a nie nie - nie zrozumialysmy sie

I cool - niech jej sie wiedzie smile
                    • triss_merigold6 Re: zawiodlas mnie fadilla 01.10.15, 15:41
                      Przecież sama napisała, że jest z jakimś Ahmedem.
                      • berber_rock widze, ze ty masz podobne problemy z rozumieniem 01.10.15, 15:47
                        triss_merigold6 napisała:

> Przecież sama napisała, że jest z jakimś Ahmedem.
                        • lady-z-gaga Re: widze, ze ty masz podobne problemy z rozumien 01.10.15, 22:23
                          czyli przypuszczenia ematek byłyby dla niej obrazą, a prawdziwy Ahmed u boku jest w porządku?wink
            • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:54
              Mając na uwadze twoją sygnaturkę, bardzo trudno mi uwierzyć w twoją szczerą troskę o krzywdzonych suspicious
        • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:43
          To co piszesz jest typową dla niektórych kręgów manipulacją. To że ktoś nie chce przyjmować imigrantów, obawia się skutków takiej polityki, jest sceptyczny nie oznacza jeszcze że nawołuje do jakiś mordów. takie postawy dzielą wręcz lata świetlne
          • nenia1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:54
            julita165 napisała:

> To co piszesz jest typową dla niektórych kręgów manipulacją. To że ktoś nie chc
            > e przyjmować imigrantów, obawia się skutków takiej polityki, jest sceptyczny ni
            > e

Ty też manipulujesz, w cholerę ludzi jest sceptycznych, chyba mało kto wierzy że sprawę się rozwiąże bezboleśnie, mało tego problem narasta i narastać będzie, ze względu na masę ludzi jaka napływa i napływać będzie. Nie da się tego problemu rozwiązać z dnia na dzień, na dodatek w tym tłumie są również kobiety i dzieci, choć udowadnia się zazwyczaj, że nie, nie, dzieci tam nie ma, tylko młode byczki są.
            Tylko, że człowiek faktycznie jedynie sceptyczny nie ma potrzeby dodatkowe nakręcania niechęci i nienawiści w społeczeństwie, bo to się nigdy dobrze nie kończy. On owszem jest sceptyczny, bo widzi problemy i zagrożenia, co nie znaczy że linkuje co chwila jakieś artykuły pokazujące uchodźców w wyłącznie negatywnym świetle, nakręca się i wymyśla scenariusze jakich wcale jeszcze nie ma i są mało prawdopodobne, biegnie na marsze przeciwko uchodźcom i ma wielką radochę, interpretuje wszystko na niekorzyść uchodźców sugerując np. że to ojciec celowo utopił swoich synów i żonę bo dzieci dla uchodźców nic nie znaczą, nie określa ich bydłem albo jurnymi byczkami a do kobiet, które zwracają im uwagę nie stosuje retoryki w style "ile z nich cię miało?".
            I proszę przestańcie się chować za kołderką sceptycyzmu i obaw, bo to bardzo krótka kołdra i wychodzą spod niej brudne nogi.
            • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:02
              Twoim zdaniem człowiek sceptyczny nie ma prawa wyrażać swoich obaw ? Czyni to z niego jakiegoś żądnego krwi mordercę czy poplecznika morderców ? No pięknie, pogratulować logiki
              • nenia1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:11
                Nie rozumiesz prostego przekazu? Ma prawo wyrażać obawy, ale to co się tu dość często dzieje na forum to nie wyrażanie obaw a nakręcanie się i zwiększanie niechęci. Nie tak dawno jedna z forumek na emigracji też non stop linkowała co się złego w Polsce dzieje a na zwracane jej uwagi odpowiadała, że to troska o kraj. Ja rozumiem potrzebę dorabiania sobie ideologii do własnych zachowań w celu utrzymania fasadowego obrazu samego siebie, ale litości naprawdę widać co za tym stoi i nie są to li tylko obawy czy troska o kraj.
                • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:19
                  Przytaczanie codziennie pojawiających się nowych faktów czy opinii wskazujących na to że imigracja w takiej skali to nic innego niż mega problem to nie nakręcanie się czy dorabianie ideologii tylko próba trzeźwej oceny sytuacji. Jeśli już ktoś ideologicznie podchodzi do zagadnienia to właśnie osoby z drugiej strony barykady. Z uporem maniaka zamykające oczy na fakty. Ale co tam. Jeśli fakty przeczą teorii to tym gorzej dla faktów.
                  • nenia1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:23
                    Aha, czyli sądzisz, że bez tego nikt by nie wpadł na to, że to problem? A na dzień dzisiejszy na forum już wiemy czy też jeszcze nie i jutro znowu trzeba będzie coś wkleić?
                • ichi51e Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:21
                  10/10
              • rosapulchra-0 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:49
                julita165 napisała:

> Twoim zdaniem człowiek sceptyczny nie ma prawa wyrażać swoich obaw ? Czyni to z
                > niego jakiegoś żądnego krwi mordercę czy poplecznika morderców ? No pięknie, p
                > ogratulować logiki

Obawy oczywiście że można wyrazić, ale to co wy tu wyprawiacie to czysta, rasistowska manipulacja.
        • aandzia43 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:45
          "Wszyscy" czyli kto? Ematki też? Za taką insynuację powinnaś dostać w gębę. Gdybyś oczywiście była dostępna w realu i gdyby obejmował cię kodeks honorowy tongue_out
        • cersei8 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:46
          Nikt nie chce ich eksterminowac a jedynie chcemy uchronic przed tym siebie, nie wpuszczajac ich.
          Nie zauwazylas kto zwykle dokonuje aktow terrorystycznych, kto zwykle jest ofiara?

basia_400 napisał(a):

> Czyli gdyby teraz się taki wujek A. H. pojawił, i zarządził eksterminację muzuł
          > manów, to wszyscy poparliby go gorąco, a nawet poszli takie współczesne komory
          > gazowe ,,obsługiwać'', i KL pilnować?
        • kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:24
          Nie chcemy eksterminacji muzułmanów, po prostu nie chcemy ich na terenie naszego kraju. Poza tym oni też w większości nie chcą do nas, zmuszanie ich do osiedlenia się w Polsce to kłopoty dla nas i dla nich, być może zakończone jakąś większą tragedią, której właśnie chcemy zapobiec, na etapie na którym da się jeszcze zapobiec Bracia i Siostry! W Piśmie powiedziane jest: "Lepiej zapobiegać niż leczyć" oraz "Ten kto nie oferuje Ci noclegu pod swoim dachem bowiem wie, że ze względu na drastyczne różnice charakteru prędzej czy później może zdarzyć się duży konflikt nie życzy Ci śmierci, życzy Ci jedynie byś poszukał drogi Kolego innego noclegu, wśród osób bardziej podobnych Tobie". Oto Słowo Moje!
          • rosapulchra-0 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 21:17
            Gazeciarz, mów za siebie, a nie za wszystkich, ok? suspicious
      • una_mujer Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:06
        Każdy terrorysta to muzłumanin? Jakieś młode te ematki. Ja wprawdzie nie pamiętam "ojców" nowoczesnego terroryzmu czyli Baader Meinhof, ale pamiętam czasy, kiedy za liczne zamachy terrorystyczne obwiniani byli katolicy z Ulsteru. Tudzież separatystyczna organizacja Basków. To za mojej młodości było, a muzłumanie kojarzeni są z terroryzmem dopiero po 11 września... Każdy terrorysta to fanatyk jakiejś ideologii, czy to komunizm, czy katolicyzm, czy islam...
        Co za tym idzie, w Polsce zaraz się dochowamy własnych. Jeszcze trochę, a ktoś podpali dom dla uchodźców i zginą niewinni ludzie, w tym dzieci.
        • riki_i Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 23:00
          To czekam na jakies przyklady bialego lewackiego terroryzmu a la Baader Meinhof z ostatniego 15 lecia w Europie.
          • snakelilith Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 00:32
            A dlaczego muszą być lewackie? Terrorysta to terrorysta, morduje ludzie w terrorystycznym ataku. Breivik nie był islamistą, a białym Europejczykiem. Liczba ofiar 77.
            Przykłady z Niemiec Uwe Mundlos i Uwe Böhnhardt, dwóch niemieckich prawicowych terrorystów zamordowało pomiędzy 2000 a 2006 osiem osób, między innymi jedną niemiecką policjantkę i pochodzącego z Grecji przedsiębiorcę.
            Przykład z Hiszpanii. Tylko po roku 2006 baskijska organizacja ETA wykonała 20 bombowych ataków. 60 osób zostało rannych, dwie osoby zginęły na Majorce.
            W Irlandii Północnej pomimo postępującego pokojowego procesu ciągle dochodzi do eskalacji agresji i w 2012 reaktywowana została IRA. Więc nie piernicz, że nie mamy własnego białego terroryzmu.
          • una_mujer Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 00:36
            IRA wprawdzie lewacka nie była, ale jej najbardziej radykalny odłam podpisał zawieszenie broni dopiero po 11 września 2001. To w Europie. W ciągu ostatnich 15 lat. Brak lewackości i powiązanie z religią (katolicką) nie przeszkodziło im w podkładaniu bomb.

A jak koniecznie chcesz biały lewacki w ciągu ostatnich 15 lat to był np. w Kolumbii (FARC).
            Więc w dalszym ciągu nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że każdy terrorysta to muzułmanin... Udowodnij mi, że jest inaczej.
    • triss_merigold6 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:32
      Ściślej rzecz biorąc, ja się bardziej brzydzę niż boję.
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:35
        Czego? Bo nie bardzo rozumiem; jasniej możesz?
        • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:59
          Ja myślę, że triss brzydzi dokładnie to co Ciebie podnieca.
      • aandzia43 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:59
        Tak, obrzydzenie, coś.w tym jest. Obawy mam na zjawiska odległe (które z jakimś prawdopodobieństwem mogą nastąpić, bo tu i ówdzie już nastąpiły), a obrzydzenie na kontakt w bliższej perspektywie. Nie brzydzę się ludzi, bo są brudni i w szoku i zmęczeniu zachowują się bezładnie i mało elegancko. Brzydzę się zetknięcia z mentalnością plemienną, feudalną i mizoginiczną. Uprzedzę pytania: z Polakami tej odmiany też się nie zadaję.
        • ciociazlarada Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 16:02
          aandzia43 napisała:

Brzydzę się zetknięc
          > ia z mentalnością plemienną, feudalną i mizoginiczną. Uprzedzę pytania: z Polak
          > ami tej odmiany też się nie zadaję.
          >

I u mnie jest podobnie. Moze nie nazwalabym tego obrzydzeniem, ale na pewno nie chcialabym zyc w spoleczenstwie, ktore akceptuje i aprobuje taka mentalnosc.
        • nangaparbat3 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:56
          A nie przyszło Ci do glowy, ze wśród uchodźców są ludzie z demokratycznej opozycji, walczacy wlaśnie z tym, co i Ciebie brzydzi? Albo nie walczący, ale uciekajacy przed tym, co w Tobie tez budzi odrazę?
          Preciez ten archeolog torturowany i zamordowany za to, że chciał ochronić przd IS zabytki, nie był desantem spuszczonym przez UE - takich jak on jest więcej. A wszystkim rowno przypisuje się najgorsze cechy fundamentalistów - to nieporozumienie.
          • mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:23
            moim zdaniem za mało sie pokazuje tych ludzi, że sa NORMALNI. Widziałam we wtorek reportaż o małżeństwie syryjskim mieszkającym w Polsce, oboje piękni, mądrzy, wykształceni....Nie wiem jak można się innych ludzi brzydzić....
            • dzikka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:19
              Pokazuje, wczoraj był dobry dokument o Czeczeni. Padło tam stwierdzenie, że lepiej być 2, 3 czy kolejną żoną niż zabitą prze brata za obcowanie z mężczyzną przed ślubem. Za brak noszenia nakrycia głowy są szykanowane itp.
              Wypowiadał się także były wojownik ISIS który przyznał się do błędu i obecnie znajduje się pod dozorem, nosi opaskę elektroniczną. Powiedział w skrócie, że Europa zapłaci za swoją głupotę przyjmowania muzułmanów. Polecam, może ktoś chce obejrzeć :"Grozny . Czeczeński tygrys Putina".
              • pade Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 22:20
                oglądałam, zrobił na mnie duże wrażenie
          • ciociazlarada Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:27
            Zdrowy rozsądek podpowiada, że wykształceni ludzie szanujący demokratyczne wartości będą je szanować również w obcym kraju i dostosowywać się do lokalnego prawa.

Widok roszczeniowego tłumu szturmującego kolejne bezpieczne kraje Europy w poszukiwaniu niemieckiego i szwedzkiego socjalu trochę przeczy temu co piszesz i w co i ja chciałabym wierzyć.
      • mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:19
        triss_merigold6 napisała:

> Ściślej rzecz biorąc, ja się bardziej brzydzę niż boję.

Brzydzisz się drugiego człowieka?
        • riki_i Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 23:03
          A ty sie nigdy nie brzydzisz? Na przyklad zawszonego smierdzacego moczem menela w autobusie? Przyjmijmy, ze rasa slowianska, zeby ci bylo latwiej sie brzydzic.
    • aagnes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:34
      A w niedziele w kościele klepią pacierze.
      • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:49
        Nie pierwszy raz zauważam, że należysz do inteligentnych inaczej.

Otóż ja (też ematkatongue_out):
        - nie klepię pacierzy,
        - nie optuję za kulką w łeb.
        Mało tego - udzielam się w wątkach uchodźczych homeopatycznie.

Za to nie mam życzenia, żeby obcy kulturowo element wpierniczał się na moje terytorium, żył z moich podatków i narzucał mi swój swiatopogląd. Kazdy, kto sobie tego zyczy powinien pilnie skonsultować się ze specjalistą w celu odnalezienia resztek instynktu samozachowawczego.
        • aagnes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:14
          Ale co mnie to obchodzi co ty robisz czego nie robisz?
          • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 16:11
            Skoro wypowiadasz swoje "złote myśli" na temat ematek (a ja również nią jestem) na publicznym forum, to jednak cię obchodzi.
            Chyba , że nie wiesz co czynisz tongue_out
        • ichi51e Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:23
          jak 7tys osob moze narzucic to wszystko Polsce? w sumie moze nalezy sie przekonwertowac na ten islam skoro taki potezny...
          • kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:31
            Droga Siostro, czy od razu przedmieścia Paryża, czy też Malmo czy też niektóre miasteczka w Danii wyglądały jak obecnie? Nie. Tam również zaczęło się od stosunkowo niewielkiej liczby muzułmanów, która jednak systematycznie zwiększała się do rozmiarów które dzisiaj nie ogarniają władze zagranicznych miast ani ich służby porządkowe. Czy myślisz, że na tej liczbie się skończy? Czy dobra Ciocia Merkel powie - "Dobrze, drogie Polaczki, wzięliście te 7000 i z głowy, już więcej ich nie będzie, sami resztę przyjmiemy"? Czy raczej będą nam stopniowo dokładać kolejne liczby, bo skoro przyjęliśmy 7000 czemu nie następne 10000, czy oni są gorsi bo tamtych przyjęliście, a tych nie chcecie? Rasiści!" Itd. Pamiętaj droga Siostro, szantażysta (ani pracownik Providenta) nigdy nie zatrzymuje się na pierwszej uzgodnionej kwocie, nigdy!
    • kropkacom Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:40
      Chyba coś przespałaś. Jaka poprawność, tolerancja? To już parę lat nie oznacza dla wielu forumek nic pozytywnego.
    • kozica111 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:43
      Do niczego bo problem nas nie dotknie bezpośrednio.Dlaczego piszesz "polaczki"? a jednocześnie oburzasz się obraźliwymi określeniami muzułmanów?
      • aandzia43 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:47
        Bo to trolisko które od czasu do czasu wpada na forum i wrzuca g....o w wentylator.
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:50
        Moment.. Czyli można swobodnie pisać ciapaci, brudasy, a polaczki już nie? Niby dlaczego?
        Napisze tak: mam faceta, który jest muzułmaninem. I okreslenia jw dotykają mnie osobiscie. I tak,nie rozumiem tej wszechobecnej histerii.
        • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:53
          Dał ci zgode na korzystanie z internetu? Lepiej zapytaj.
    • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:47
      Czy Ty aby nie przesadzasz. Czytam wątki o imigrantach, choć oczywiście nie wszystkie wypowiedzi bo niektóre wątki rozrastają się do niebotycznych rozmiarów i o ile mam wrażenie że rzeczywiście większość jest przeciwna przyjmowaniu imigrantów w PL lub co najmniej sceptyczna to nie spotkałam się z wypowiedzią, w której ktoś nawoływałby do jakiejś nienawiści, obrażał itp. To, że ktoś nie chce aby obcy kulturowo imigranci przyjeżdżali do jego kraju, że obawia się róznych zjawisk dobrze już znanych na zachodzie, a nawet...o zgrozo, negatywnie ocenia obcą kulturę czy jej rozmaite przejawy nie oznacza jeszcze że to rasista.
    • lilly_about Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:48
      Ja jestem bardzo tolerancyjna dla uchodźców... póki są z dala od Polski i naprawdę nic mnie obchodzi twoje dobre serduszko.
      • kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:19
        Ja też, niech będą nawet na terenie Polski, pod warunkiem, że są to uchodźcy wojenni w której to grupie większość stanowią osoby potencjalnie słabsze czyli według polskich norm kulturowych niestety nie zdrowi młodzi mężczyźni, a kobiety, dzieci i staruszkowie, a nie imigranci ekonomiczni, w dodatku większość zdrowi, młodzi mężczyźni, którzy rzekomo zostawili swoje kobiety i dzieci w rzekomo bezpiecznych obozach.
    • lady-z-gaga Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:51
      basia_400 napisał(a):

> Tak mnie ciekawi, do czego z tej nienawiści polaczki będą zdolni?

a mnie ciekawi, dlaczego komuś w ogóle chce się gadać z takim chamskim trolliszczem
      co się z ematkami dzieje? wink
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:55
        To po co ty tu wlazłaś? Lepiej się ukryj, bo wiesz, w końcu ktos ci twarz obije za strój, wygląd ogólnie.
      • panidemonka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 13:09
        Dlatego tylko czytam dziwiąc się, że tyle niegłupich babek dało się sprowokować.
        >
        > a mnie ciekawi, dlaczego komuś w ogóle chce się gadać z takim chamskim trollisz
        > czem
        > co się z ematkami dzieje? wink
        >
        • lauren6 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 13:19
          Też się dziwię, że wątek tego trolla jeszcze wisi na pierwszej stronie. Po co to karmić.
    • kamunyak Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:54
      jesssu ...ile mozna.
      Co troche przycichnie to kolejna "basia' wpada z tym samym tematem, rozumiem, żeby emocje na nowo rozpalać?
      Tylko w jakim celu? bo nie wiem, czy jestes za (uchodźcami), czy nawet przeciw (uchodźcom) czy sie nudzisz.
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 14:57
        Jestem za tym, żeby ludzie się zachowywali normalnie, tj koniec z używaniem słów typu ciapaty, brudas, dzicz,zwierzęta (jeżeli mowa o uchodźcach) i żeby przestali histeryzować.
        • cersei8 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:03
          I super, ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu,
          ale ja jestem za tym aby rzadzacy ZAPYTALI spoleczenstw czy CHCA przyjmowac w swoich krajach (a w demokracji to narod jest suwerenem) setki tysiecy obcych mentalnie, kulturowo i religijnie osob.
          Masz cos przeciwko temu?
          Jesli oni beda u siebie a my u siebie to nie bedzie histerii.

basia_400 napisał(a):

> Jestem za tym, żeby ludzie się zachowywali normalnie, tj koniec z używaniem słó
          > w typu ciapaty, brudas, dzicz,zwierzęta (jeżeli mowa o uchodźcach) i żeby przes
          > tali histeryzować.
        • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:03
          To zacznij zmianę od siebie: nie używaj, pisząc o Polakach, określenia "polaczki nienawidzący".
          • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:09
            Już wyjaśniłam, o co chodziło. Polacy o muzułmanach swobodnie piszą brudasy, ciapaci, swołocz, dzika zwierzyna, ale już jak się o Polakach napisze ,,polaczki'' to zjedliby, bo to przecież pogardliwe określenie. Wniosek: Polacy obrażać mogą, ich obrażać nie można absolutnie.
            O to chodziło. I tyle.
            • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:13
              Nie używam takich określeń, są równie niefajne, jak "polaczki". Podobnie jak Twoja prognoza, że jak ma się jakieś obiekcje, to wiadomo:" pójdzie polaczek głupi drogą Hitlera, na pewno osobiście zapędzi do gazu. "

Osobiście - mimo różnych wątpliwości, jakie mam (szczególnie patrząc na to, jak sprawę rozgrywa Unia i jej urzędasy) - zaczęłam lepiej rozumieć sytuację odnośnie Żydów przed II wojną.
            • kropkacom Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:14
              Jeśli będziesz pisać "polaczki" to przepadłaś. I w sumie słusznie. Naprawdę trzymać się odpowiedniej retoryki to nie rzecz niemożliwa.
            • snakelilith Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 00:46
              basia_400 napisał(a):

Wniosek: Polacy obrażać mo
              > gą, ich obrażać nie można absolutnie.

No nie można, bo co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie. wink Taka logika białego bwana. I to nie bwana w swojej wyższej moralności ma dawać dobry przykład, na to, co to jest cywilizacja i europejskie wartości, to podludzie z ciemną skórą muszą się bezwzględnie podporządkować.
              Daj se spokój dziewczyno, te baby za mało seksu mają, więc fantazjują sobie na temat byczków i habibków, scenariusze sadomasochistyczne sobie wymyślają, a że przyznać się do tego nie mogą, to wypierają te zbereźne myśli agresją przeciwko obiektom swojej żądzy. Przykre tylko, że w życiu uchodźcy pewnie nie zobaczą i całe to nakręcanie na nic.
        • kamunyak Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:12
          > Jestem za tym, żeby ludzie się zachowywali normalnie, tj koniec z używaniem słó
          > w typu ciapaty, brudas, dzicz,zwierzęta (jeżeli mowa o uchodźcach) i żeby przes
          > tali histeryzować.

no to mialaś 1500 wątków, żeby to wszem i wobec ogłosic.
          Po co zakladć nowy?
          Sama przestań histeryzować.
    • ciociazlarada Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:11
      Ja sie tak nie wypowiadam, ale nie chce drugiego Rotherham.

Nie chce strozow prawa ktorzy w imie poprawnosci politycznej nie chronia tych, ktorzy potrzebuja ochrony. Nie chce policji, ktora nie wykonuje swoich obowiazkow w obawie o oskarzenia o rasizm i nie broni najslabszych.

Emigrantow sie nie czepiam - zaproszono ich to przyjezdzaja "do raju". Glupich politykow z miekkimi sercami, i skrajna krotkowzrocznoscia sie czepiam. Wymiaru sprawiedliwosci sie czepiam, ktory w imie politycznej poprawnosci lamie prawa kobiet i dzieci.
      • nangaparbat3 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:59
        ciociazlarada napisała:

> Nie chce strozow prawa ktorzy w imie poprawnosci politycznej nie chronia tych,
        > ktorzy potrzebuja ochrony. Nie chce policji, ktora nie wykonuje swoich obowiazk
        > ow w obawie o oskarzenia o rasizm i nie broni najslabszych.

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1634893,1,arabowie-w-krakowie.read
        • dzikka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:26
          Poza tym artykułem nigdzie nie ma informacji, że takie zajście miało miejsce. Dla mnie bzdura, media, a szczególnie wyborcza, trąbiła by o tym na okrągło.
          • nangaparbat3 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:52
            Poczekamy, zobaczymy.
            "Polityka" to rzetelna firma.
        • ciociazlarada Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:50
          No właśnie, to szokuje, zwłaszcza zachowanie policjantów ktorych obowiązkiem jest chronić ofiary bez względu na kolor, pochodzenie czy wyznanie.

Widzę, że rozumiesz społeczne oburzenie gdy przestępstwa ze strony emigrantów są zamiatane pod dywam bo policja nie chce oskarżeń o rasizm.
      • niegomezza Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:55
        Nikt nie chce drugiego Rotterham. Ale co się stało z aferą pedofilów z Dworca Centralnego? Bardzo podobna sprawa i chyba jescze mniej doprowadzona do końca niż Rotterham.
        • rosapulchra-0 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 22:51
          niegomezza napisała:

> Nikt nie chce drugiego Rotterham. Ale co się stało z aferą pedofilów z Dworca C
          > entralnego? Bardzo podobna sprawa i chyba jescze mniej doprowadzona do końca ni
          > ż Rotterham.

Rotherham wink
    • kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:15
      Piszą to bo właśnie są inteligentne i wykształcone i nie dadzą sobie zrobić wody z mózgu niektórym mediom.
      • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:20
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Piszą to bo właśnie są inteligentne i wykształcone i nie dadzą sobie zrobić wod
        > y z mózgu niektórym mediom.

A Ty serio uważasz, że ta inteligencja i wykształcenie = język, jakiego w tej kwestii używam, musi być ohydny?
        Z uporem maniaka zachęcam do lektury pl.wikipedia.org/wiki/LTI_-_notatnik_filologa , by zrozumieć, dlaczego czepiam się języka, jakim się odnośnie poruszanych tematów, ktoś posługuje.
        • kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:35
          Nie rozumiem, przeciwnicy imigrantów niekoniecznie używają plugawego języka, większość wypowiada się w kulturalnie? Niestety zwolennicy imigrantów wyzywają nas od ksenofobów i rasistów, Hitlerów, w naszej usta wkładają rzeczy o których nawet nie pomyśleliśmy np. eksterminacja czy holokaust. A my (w większości) po prostu nie chcemy ich na swoim terenie i nie uważamy ich za uchodźców wojennych.
          • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:37
            Dokładnie. I kto tu uprawia hejt ?
          • kropkacom Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 16:35
            Myślałam, że uzgodniliśmy już, że zwolennik emigrantów to tylko nowomowa. Nie?
      • kropkacom Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 16:33
        To może wypisz tu jedynie słuszne media. W końcu kto nie chce być inteligentny i wykształcony big_grin
    • ichi51e Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:19
      tez jestem zaskoczona. wrocilam po wakacjach a tu normalne nicki takie bzdury wypisuja... uncertain no ale kazdy ma prawo do wlasnych pogladow nudno by bylo jakby kazdy sie z kazdym zgadzal - tak to juz w spoleczenstwie jest dzieki temu trzeba szukac kompromisow i nie dochodza do glosu ekstremisci.
    • kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:24
      Prawda bywa bolesna. Mam w nosie polityczna poprawność. Zawsze miałam i mam. Nie raz minoderyjne paniusie aż zatykało ze świętego oburzenia. No jak to tak prosto z mostu? Bez ogródek? Bez bułki przez bibułkę? To JEST dzicz. Per capita. Kulturowo i obyczajowo zatrzymali sie gdzieś we wczesnym średniowieczu. Nie chce mi sie powtarzać do znudzenia- konferencja po Paryżem, Jemen czy choćby ostatnie ukrzyżowanie w Arabii Saudyjskiej zdaje sie. Nie chce ich tu. Z całym tym fanatyzmem, agresja i prymitywizmem. Moze Ci sie to nie podobać. Możesz tupać ze złości. I tak- kobieta porzucona czy rozwiedziona jest u muzułmanów bezwartościowa. Mężczyźni z Zachodu tez nie rozpływają sie z zachwytu po wiadomości, że wybranka była wczesniej z ciapatym. Teraz tez możesz tupać.
      • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:28
        Nie znoszę poprawności politycznej, bo to także rodzaj językowej manipulacji, ale "dzielenie się wiedzą" , gdy posługujesz się takimi słowami- dużo mówi o Tobie i wcale nie kojarzy mi się to z "mam w nosie poprawność polityczną".
        Potupałam nóżkami jako "minideryjna paniusia". big_grin
        • kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:36
          MinOderyjna. A prostacką manipulację pt "to prawda, ale powiedz to mniej bezpośrednio, bo Basi moze byc przykro, a w ogóle to grzeczne dziewczynki tak nie mówią" mam w nosie. Tak, jak w nosie mam te wszystkie histeryczne epitety, jakimi obrzucani są ludzie niechętni ubogaceniu naszego społeczeństwa przez muzułmańskich, półdzikich, agresywnych i roszczeniowych migrantow. Moge sobie byc ksenofobiczna - nie chce ich tu, moge byc "polaczkiem" - nie chce ich tu. Ba. Moge byc nawet "prymitywem" - nie chce ich tu. Bo sie brzydzę i boję.
      • berber_rock Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:30
        kubekwkropki napisała:

> Prawda bywa bolesna. Mam w nosie polityczna poprawność. Zawsze miałam i mam. Ni
        > e raz minoderyjne paniusie aż zatykało ze świętego oburzenia. No jak to tak pro
        > sto z mostu? Bez ogródek?

- i nie wpadlas na pomysl, ze to moze nie tyle objaw zatkania ze swietego oburzenia, co po prostu paniusie byly za dobrze wychowane, zeby ci prosto w nos powiedziec, zes cham i prostak?
        • kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:42
          Nie stać Cie, żeby to napisać wprost? Naprawdę? Weź sobie ulżyj - napisz ci myślisz. Lepiej sie poczujesz. Wiesz jak dobrze czuje sie człowiek, ktory jasno wyraża co czuje i myśli i nie skręca go ze strachu "ojej jak zostanę odebrana", "co ludzie powiedzą", "to nie wypada"? Spróbuj kiedyś.
          • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:47
            Ty dalej nie rozumiesz, z racji tego, ze mam duuuże wątpliwości, gdy widzę przygotowanie w Unii do tego, czego jesteśmy świadkami- już nie raz na forum wylądowałam jako ksenofobka,ba- jestem z kolei przekonana, że jesteśmy świadkami duuuużych zmian w Europie, które z racji chociażby dzietności zmienią tę Europę bardzo, ale dalej nie rozumiem potrzeby wyzywania i takie posługiwania się takim językiem.
            • kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:59
              To ma pewnie związek z brzydkim i niepoprawnym słówkiem na "p".
              Wiec specjalnie dla twoich wrażliwych oczu zastąpię je eufemizmem. Otóż ja nie odczuwam specjalnego szacunku dla KULTURY i OBYCZAJOWOSCI migrantów. Nie zamierzam udawać że ją z radością toleruje w ramach wspanialego i politpoprawnego multi-kultu.
              Uwaga specjalna: nie o RASIE rozmawiamy.
              Mówiąc wprost odczuwam pogardę.
              Najwyraźniej znajduje ona (ta pogarda) odzwierciedlenie w języku jakiego używam.
              Świadomie.
          • berber_rock Logika ematek mnie powala 01.10.15, 16:02
            kubekwkropki napisała:

> Nie stać Cie, żeby to napisać wprost? Naprawdę? Weź sobie ulżyj - napisz ci myś
            > lisz. Lepiej sie poczujesz. Wiesz jak dobrze czuje sie człowiek, ktory jasno wy
            > raża co czuje i myśli i nie skręca go ze strachu "ojej jak zostanę odebrana", "
            > co ludzie powiedzą", "to nie wypada"? Spróbuj kiedyś.

To, ze mam inne poglady niz ty naprawde nie oznacza, ze boje sie je wyglaszac. One po prostu takie sa - NAPRAWDE, chocby nie wiem jak nie miescily sie w twojej glowie.
            • kubekwkropki Re: Logika ematek mnie powala 01.10.15, 16:09
              Ależ ja nie o Twoich poglądach na uchodźców. Ja o Twoich poglądach na mnie... Czemu tak kluczykami w swoim poście. "Są zbyt dobrzy wychowanie, żeby ci prosto w nos..." To wydus to z siebie. Prosto w nos. Troche cywilnej odwagi.
              • kubekwkropki Re: Logika ematek mnie powala 01.10.15, 16:10
                "kluczysz" rzecz jasna. Ach to nadpisywanie.
              • marzeka1 Re: Logika ematek mnie powala 01.10.15, 16:22
                Serio tak rozumiesz "wyduś z siebie i prosto w nos" = używaj języka obraźliwego i przekleństw, bo inaczej to wiadomo, żeś pańcia głupiutka, która powala sobie za zadarcie noska, ale w życiu nie powie "prosto w nos".
                I tak- mnie z lekka przeraża to, co widzę, jeszcze bardziej przeraża brak sensownego planu odnośnie władz w Europie. A i tak w tym wszystkim żal rodzin, które na zdjęciach widuję, wielu dzieci o oczach zbyt dorosłych- bo ONE także tu są obok tych przywoływanych "młodych byczków".
                • kubekwkropki Re: Logika ematek mnie powala 01.10.15, 16:33
                  To ma pewnie związek z brzydkim i niepoprawnym słówkiem na "p".
                  Wiec specjalnie dla twoich wrażliwych oczu zastąpię je eufemizmem. Otóż ja nie odczuwam specjalnego szacunku dla KULTURY i OBYCZAJOWOSCI migrantów. Nie zamierzam udawać że ją z radością toleruje w ramach wspanialego i politpoprawnego multi-kultu.
                  Uwaga specjalna: nie o RASIE rozmawiamy.
                  Mówiąc wprost odczuwam pogardę.
                  Najwyraźniej znajduje ona (ta pogarda) odzwierciedlenie w języku jakiego używam.
                  Świadomie.
                  Do tego sie odnieś.
                  A co do dzieci o sarnich, smutnych oczach. Przykro mi. Duza większa wartość maja dla mnie oczy MOICH dzieci. Taka ze mnie bezwzględna i nieczuła sucz.
                  • dzikka Re: Logika ematek mnie powala 01.10.15, 17:26
                    Kubekwkropki, to ja mogę być suczą razem z tobą.Mnie też najbardziej interesują piękne oczy mojej córki i najbardziej na świecie chce jej szczęścia i bezpieczeństwa.
                    Nieraz poruszana była kwestia, że za zamachami w Europie stoją ludzie tutaj urodzeni, emigranci drugiego pokolenia. Oni pewnie też mieli piękne, sarnie oczy...
      • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:36
        Ja też nie jestem poprawna politycznie. Ale to nie oznacza, że muszę od razu używać słów wulgarnych. Polityczna niepoprawność nie równa się chamstwu. I ja również ostatnim czego bym sobie życzyła to przyjazd do Polski imigrantów z muzułmańskiego kręgu kulturowego a przynajmniej w ilości ponad kilka tysięcy, ale w życiu nie nazwałam nikogo "ciapatym" "brudasem" itp.
      • mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:53
        kubekwkropki napisała:

> Prawda bywa bolesna. Mam w nosie polityczna poprawność.

a gdzie tam, ostatnio poprawnosc polityczna to "precz z uchodźcami". Niestety bardzo się wpisujesz smile
    • kota_marcowa To i tak nic 01.10.15, 15:38
      Przy twojej chęci wypruwania flaków prostytutkom.

Także ten tego, przyganiał kocioł garnkowi.

Chociaż nie, tutaj nikt imigrantom flaków nie chciał wypruwać tongue_out
      • berber_rock Nieeee .... 01.10.15, 15:53

> Chociaż nie, tutaj nikt imigrantom flaków nie chciał wypruwać tongue_out

- za to chcial do nich strzelac albo ich zatapiac. No faktycznie: te dwa sposoby sa bardziej humanitarne ...
    • berber_rock jednak wszystkie zbiorowo intel inaczej nt 01.10.15, 15:49
      fadilla napisała:

> Na tym etapie to juz dawno powinno pasc slynne ematkowe "ona napewno jest ma
      > tka/zona/kochanka ciapatego" (wszystkim na raz najlepiej).
      >
      > Znizacie poziom wink

>
      > Przeoczyłaś wpis, sama wcześnej napisała, że jest z muslimem. Więc jednak to ob
      > elga, no cóz jak ktos sam siebie w ten sposób obraza ... wink
      • fadilla Re: jednak wszystkie zbiorowo intel inaczej nt 01.10.15, 15:51
        To o co chodzi?
      • berber_rock . 01.10.15, 15:51

jest z muslimem.
        > jesli juz to z muzulmaninem.

no cóz jak ktos sam siebie w ten sposób obraza ... wink
        > mozesz wyjasnic czemu bycie z muzulmanienem obraza?
        • fadilla Re: . 01.10.15, 16:02
          No sama wczesniej napisąłs, że to słynny ematkowy zarzut, czyli coś jak obelga.
          • berber_rock Chyba mnie z kims mylisz 01.10.15, 16:10

Nigdzie nie napisalam, ze bycie zona muzulmanina to zarzut lub obelga, bo zwyczanie tak nie mysle.
          • berber_rock No wlasnie 01.10.15, 16:12
            "ematkowy" wiec pytam jesy (jednej z tych, ktora zwykle tak wlasnie ripostuje) dlaczego uwaza to za obelge.

Co jest zlego w byciu zona muzulmanina?
            • kaz_nodzieja Re: No wlasnie 01.10.15, 16:13
              Można legalnie oberwać kijem o odpowiedniej grubości.
              • berber_rock Re: No wlasnie 01.10.15, 16:15
                a to tak z autopcji?

Czy z opowiesci z mchu i paproci?
                • kaz_nodzieja Re: No wlasnie 02.10.15, 12:45
                  Tak mówi prawo.
                  • rosapulchra-0 Re: No wlasnie 02.10.15, 15:52
                    Pokaż to prawo.
                • milka_milka Re: No wlasnie 03.10.15, 13:12
                  Tak, z autopsji osób mieszkających w kraju arabskim - mnie osobiście znanych.
                  -------------------------------------------------------------
                  Tylko ci, co robią powoli to, co inni robią w pośpiechu, są w stanie zrobić prędko to, co inni muszą robić powoli.
    • fadilla Re: zawiodlas mnie fadilla 01.10.15, 15:49
      Miał byc cytat, wyszło pogrubienie
    • butch_cassidy Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 15:58
      Brawo, Basia!
      Bardzo dobry post.
    • kota_marcowa Basia 01.10.15, 16:03
      A skoro jesteś taka humanitarna, to na pewno przygarnęłabyś bezdomną prostytutkę?
      W końcu w czym ona gorsza od araba.
      • basia_400 Re: Basia 01.10.15, 17:55
        Nie, nie przygarnęłabym prostytutki. Proste.
        Zresztą dobrze o tym wiesz, prawda?
    • julita165 Gazeta Wyborcza 2010 01.10.15, 16:43
      wyborcza.pl/1,97738,7412735,Europa_przechodzi_na_islam.html
      Mało z krzesła nie spadłam jak to przeczytałam. I kto tu kogo chce ogłupić ?

A najlepszy jest fragment pod koniec tekstu

"Jeśli do Europy trafia więcej imigrantów, niż życzą sobie tego jej obywatele, jest to świadectwo defektu demokracji"

• ciociazlarada Lol /nt 01.10.15, 20:24
      • echtom Hue, hue, polecam entuzjastkom :D 02.10.15, 15:42
        Genialne, aż do sygnaturki sobie wzięłam smile
    • echtom Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:10
      Trochę się spóźniłaś z tym wątkiem i nieuważnie czytałaś poprzednie. Ematki poprawne politycznie nie zmieniły poglądów i są gotowe iść w zaparte. Silne negatywne emocje wyraża tylko parę forumek. Ogólnie przeważa zwyczajna ostrożność i sceptycyzm. We mnie osobiście muzułmanie nie budzą nienawiści ani nawet strachu. Trochę mi tylko smutno, że na moich oczach rozgrywa się po kilkunastu wiekach powtórka z upadku Cesarstwa Rzymskiego, choć właściwie nie powinnam żałować Europy, bo ma to na własne życzenie.
      • marzeka1 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:19
        echtom napisała:

> Trochę się spóźniłaś z tym wątkiem i nieuważnie czytałaś poprzednie. Ematki pop
        > rawne politycznie nie zmieniły poglądów i są gotowe iść w zaparte. Silne negaty
        > wne emocje wyraża tylko parę forumek. Ogólnie przeważa zwyczajna ostrożność i s
        > ceptycyzm. We mnie osobiście muzułmanie nie budzą nienawiści ani nawet strachu.
        > Trochę mi tylko smutno, że na moich oczach rozgrywa się po kilkunastu wiekach
        > powtórka z upadku Cesarstwa Rzymskiego, choć właściwie nie powinnam żałować Eur
        > opy, bo ma to na własne życzenie.

>

Echtom podpiszę się pod całością, a pod tym co pogrubiłam- szczególnie. smile
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:18
      Ja nie muszę być poprawna politycznie. Nie chcę tu ahmedów czy abduli traktujących kobiety gorzej niż ściery, żadnego oblewania kwasem, zabojstw honorowych, fgm, zamykania w pokojach odosobnienia, pedofilii, decydowania o kazdym aspekcie zycia kobiety. Nie chcę takiej dziczy u siebie i mam do tego prawo. Mieszkałam we Francji, Belgii, Austrii, widzę co się dzieje na zachodzie UE- systematycznie i wytrwale łamie się prawa kobiet w imię islamu (m.in. UK- uznanie bigamii w sprawach socjalnych, szariat w prawie rodzinnym i spadkowym, Holandia- akceptacja islamskich małżeństw pedofilskich, mam dalej wymieniać?). Nie chcę tego u siebie.
      • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:57
        Mój facet (tak, tak, muzułmanin) nie traktuje mnie jak ściery, nie leje mnie, nie poniża.
        Aha - chusta na głowie nie jest dla mnie uwłaczająca.
        Nie każdy muzułmanin bije kobiety. Tak samo, jak nie każdy Polak, Francuz, Niemiec te kobiety szanuje.
        • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:03
          I jeszcze napisz, że chodziłas z zakryta głową zanim poznałas swojego pana
          Nienie. W żadnym razie nie był to nacisk kulturowy big_grin
          • basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:25
            Nie, wcześniej nie chodziłam z zakrytą głową. Proste.
            Tylko są kobiety, którym zakryta głowa nie przeszkadza, nie poniża ich to, że mają chustki na głowie. W burce nie chodzę, ale też nie będzie mi szczególnie doskwierać to, że nie będę mogła ubrać mini, czy bluzki z dekoltem do pępka. Takie prowokacyjne ubiory kończą się różnie, nie zawsze ciekawie, o czym niektóre panie się boleśnie przekonują.

Ciężkie życie mam, bo muszę mieć zakryta głowę?
            • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:30
              Gdybyś sama podjęła decyzję o noszeniu chusty, to bym złego słowa nie powiedziała - ludzie mają różne dziwactwa
              Ale Ty uległas naciskom faceta. I to cię dyskwalifikuje jako interlokutora w tej dyskusji.
            • fadilla Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:30
              To nie chodzi o to, że ci zakryta glowa nie przeszkadza, mi czasem bajzel w domu tez nie przeszkadza, co nie znaczy, ze jest czysto i że tego bajzlu chcę. Pytanie czy Ty chcesz bajzlu w postaci chusty?
              • cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:32
                Chusta na głowie basi, to mały pikuś w porównaniu z bajzlem pod chustą.
                • jagienka75 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:07
                  Ona nie ma zdanie chustki ani męża muzułmanina.
                  Kiedyś tak zatrolowala na życiu rodzinnym, ze udzielające sie tam babki chciały zgłosić ja na policję.
                  Wystraszyla sie, ze bedzie musiała głupio przed policja się tłumaczyć i przyznala, ze wszystko znudziła.
                  Potem sie zmyla.
                  • kota_marcowa Trolling 01.10.15, 22:05
                    To znany troll dziwię się, że ktoś się na jej gadanie nabiera.
                    W jednym wątku chodzi w chuście, w drugim chleje alkohol.
                    Faktycznie jakaś akcja z policją też była, to był wątek o przemocy zdaje się.
                    • jagienka75 Re: Trolling 01.10.15, 22:48
                      > Faktycznie jakaś akcja z policją też była, to był wątek o przemocy zdaje się.

tak, na Życiu Rodzinnym. dotyczyło to przemocy z dziećmi w tle. babki tak sobie to wzięły do serca, że chciały to zgłaszać na policję.
            • julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:35
              Moim zdaniem ciezkie. Ale nie w tym problem. Kazdy moze sam dokonac wyboru. Nawet jesli to wybor pid czyins wplywem. Natomiast kategorycznie nie chcialabym doczekac czasow kiedy o moim stroju spisobie bycia zasadach przebywania w przestrzeni publicznej regulach wspolzycia spolecznego itp beszie decydowal jaki kolwiek muzulmanin
            • kadfael Kolejna ściema? 01.10.15, 20:35
              I ten narzeczony muzułmanin pozwala Ci jeździć po pijaku i ćpać? Coś mi się wydaje, że on nie istnieje - to kolejny pomysł na potrzeby forum. Ze Ci się chce wymyślać takie bajki - przecież one są kompletnie niespójne...
              • basia_400 Re: Kolejna ściema? 01.10.15, 20:46
                Ja cpam? Bez jaj. No, faktycznie, wziecie koksu, LSD czy amfy raz na trzy miesiace to straszne cpanie.
                A od lipca.. staram sie trzymac od alko z daleka. Taka ze mnie ,,alkoholiczka''
                • triss_merigold6 Re: Kolejna ściema? 01.10.15, 21:24
                  To bardzo krótko. Bardzo.
                • fadilla Re: Kolejna ściema? 01.10.15, 22:00
                  Aha big_grin To wszystko wyjasnia, na trzeźwo bys tego nie wymyśliła. Pytanie co biorą inne z tego wątku, ktore Cie poparły.
        • milka_milka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:10
          Dla mnie jest, o ile jest do tego zmuszana (nawet jeśli chodzi "tylko" o nacisk psychiczny). Jeśli SAMA chce - cóż pozostaje mi współczuć wyboru.
        • 18lipcowa3 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 22:23

> Aha - chusta na głowie nie jest dla mnie uwłaczająca.

No dla mnie by była.
    • purchawkapuknieta :D 01.10.15, 17:30
      Taka zasada kiedyś niepisana w dyskusji obowiązywała: kto pierwszy użyje argumentu ad hitlerum, ten przegrywa.
      Rozumiem twoje oburzenie. I mam nadzieję, że podobnie dzialaja na ciebie epitety rzucane na KK i kler, na prawicę i braci Kaczyńskich (jeden to już zimny lech- hahaha- prawda?)

zachęcam do obejrzenia od 46 minuty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka