Dodaj do ulubionych

Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówki...?

25.10.15, 20:56
Ponieważ emama wie wszystko... smile
Czy mogę teraz ugotować mrożone warzywa, na noc odstawić je do lodówki, a jutro rano zrobić z nich sałatkę?
Właśnie miałam zamiar zacząć gotować, ale niespodziewanie wtrąciła się moja mamusia wink która stwierdziła, że tak się nie robi (wtf???). Tzn. nie mogę mrożonych warzyw gotować, a potem wstawiać na kilka godzin do lodówki, ponownie podgrzać i jeść. Mrożone warzywa należy ugotować i zjeść od razu.
Nie ogarniam tego...
Obserwuj wątek
    • pulower8 Re: Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówk 25.10.15, 21:10
      Możesz tak zrobić. Nie wolno ich tylko potem zamrażać ponownie
      • kwietniowka2011 Re: Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówk 25.10.15, 21:31
        nie można rozmrażać i zamrażać ponownie, gotowanie "kasuje" mrożenie
        a w temacie - spokojnie możesz ugotować i jutro użyć
        • agni71 Re: Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówk 25.10.15, 23:59
          z drugiej strony, mrożone warzywa gotuje się bardzo krótko, więc ja nie widze sensu robienia tego teraz i jutro podgrzewania?
          • czarnaryba78 Re: Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówk 26.10.15, 16:42
            Dziękuję Wam bardzo. Zjadłam, żyję smile
            Rano każda sekunda jest na wagę złota, a zanim rozgrzeje mi się płyta, zanim zagotuję wodę i wrzucę warzywa, itd, itp. wink
      • aniaturek0409 Re: Mrożone warzywa - ugotować, a potem do lodówk 25.10.15, 23:58
        Jak to nie można zamrażać ponownie. Jeżeli coś rozmrozisz a potem poddasz obróbce termicznej w postaci gotowania, duszenia czy smażenia to jak najbardziej możesz to trzymać w lodówce lub zamrozić ponownie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka