Dodaj do ulubionych

W jakich kolorach

13.11.15, 13:54
planujecie dekoracje swiateczna?
Mi zamarzyla sie bialo-turkusowa,ale produzentom niestety nie.Wszystko jest w zlocie,czerwieni,srebrze,turkus jesli sie pojawia to w wydaniu "turecki bazar".
Chyba bede zmuszona zakupic spreje i przemalowac to i owotongue_out co tam ematki planuja?
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 13:58
      u nas jest radosny spontan, czyli kolorowo.
      generalnie nie lubie dekoracji "pod kolor", za sztywne sa dla mnie wink
      u innych czesto mi sie podobaja, u siebie w domu - nie za bardzo.

Twoj zestaw kolorow calkiem mi sie podoba, nie doradze, gdzie szukac.
      • ola_dom Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:05
        kura17 napisała:

> u nas jest radosny spontan, czyli kolorowo.

U mnie też - choinka ma być ustrojona jak choinka.

> generalnie nie lubie dekoracji "pod kolor", za sztywne sa dla mnie wink
        > u innych czesto mi sie podobaja, u siebie w domu - nie za bardzo.

Do sklepu albo do biura - owszem, nadają się. Ale tam nie mieszkam big_grin
        • edelstein Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:33
          Ale dekoracje to nie tylko choinka,to okna,sttoiki,drzwi.
    • kochamruskieileniwe Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:08
      ale czego szukasz? bombek w tych kolorach?

jest jeszcze sporo czasu - możesz zamówic przez net (bombki)
      np:
      vitbis.com/pl/produkty/bombki-gladkie

Kupuję bombki przez net (kolekcjonuje kształy, postacie itp). Jest ok.

U mnie jak co roku kolorowa, z różnymi bombkami, również takim z dziciństwa rodziców itp .
      Ale ja tak lubię.
      Ewentualnie przemyśle sprawę, czy nie dać tylko bombek tematycznych typu zwierzątka, albo postacie z bajek...
      • edelstein Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:32
        Turkusowych ozdob ogolnie.Bombek tylko malenkich,do stroika.
    • kk345 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:12
      Przed świętami w kazdym dużym markecie sieciowym pojawiają sie regały z posegregowanymi kolorystycznie ozdobami- osobno czerwone, złote, niebieskie, zielone, fioletowe, zółte- jakie tylko chcesz.
      • edelstein Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:31
        No sa,tylko turkusowego brak.
    • kkalipso Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:13
      Tak jak zwykle, klasyczne kolory. Zieleń, bordo, biel dużo kratki ...coś tam nowego dokupię.
      Większy mam dylemat z tym gdzie choinkę postawię, bo w pokoju meble poprzestawiałam i zaszły drobne zmiany.
    • agaja5b Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:13
      Ja nie planuję, choinkę ubiorą dzieciaki więc będzie tam wszystkowink
    • beataj1 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:17
      Choinka będzie biała jak w zeszłym roku. Dekoracje najprawdopodobniej niebiesko złote. Chyba że mnie natknie na inny kolor przy ubieraniu i dekorowaniu...
      • kanga_roo Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:32
        widziałyście te bombki w kształcie ogórków?! cudo!
        vitbis.com/pl/produkty-sklep/figurki/ogorek-1-szt-detail
    • kozica111 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:34
      www.kuferdekoracji.pl/497643/wianek-swiateczny-turkusowo-brazowy-wianki-swiateczne-swieta-boze-narodzenie

tu masz
      • kozica111 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:36
        sprzedajemy.pl/bombki-choinkowe-20-szt-platikowe-turkusowe,15952012

i tu
        • kozica111 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:37
          www.leroymerlin.pl/dekoracja-wnetrz/dekoracje-swiateczne/ozdoby-choinkowe/bombki-gladkie,p181583,l1736.html

oraz tu
          • kozica111 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 14:39
            www.decofleur.com.pl/sprzedane-boze-narodzenie/1278-stroik-w-bieli-i-srebrze-z-turkusowa-nuta.html
            • edelstein Re: W jakich kolorach 13.11.15, 16:54
              Ale ja nie chce gotowac stroikow.Ja chce rzeczy do ich zrobienia.Same bombki nie starcza.
    • asia_i_p Re: W jakich kolorach 13.11.15, 15:27
      Córka chce malinowy i złoto. Coś tam się uzbiera, pod warunkiem, że błyszczące bordo i ciepły róż łyknie jako wcielenia maliny. Rzeczywiście kupimy złoty spray i przemalujemy na złoto orzechy i ewentualnie szyszki. Mamy też barwnik spożywczy i zabarwimy na malinowo lukier do pierniczków - ty możesz to samo zrobić z turkusem.
    • moofka Re: W jakich kolorach 13.11.15, 15:53
      w nosie mam dekoracje swiateczna
      dzieci ubiora choinke i ani mysle myslec o odcieniu i tonacji
      pstrokata bedzie, jak co roku
      serio to cos jeszcze potrzeba?
      • eliszka25 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 16:23
        w domu moich rodzicow zawsze byla tylko choinka, ewentualnie duza w "salonie" i jakies mniejsze w naszych pokojach. ja nie ubieram choinki, bo wyjezdzamy do polski jeszcze przed wigilia, ale atmosfere chcemy miec, wiec na poczatku adwentu dekorujemy drzwi wejsciowe, duzy pokoj i okna w naszych sypialniach. dzieciaki maja radoche, a i ja sie przyznam, ze jakos tak cieplej sie robi w domu, jak w kazdym pokoju widac swieta smile. lubie ten nastroj i dekoracje zdejmuje dopiero przed sroda popielcowa.
    • eliszka25 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 16:20
      wiekszosc dekoracji mam zbieranych, bo kupuje najczesciej spontanicznie, jak dzieciakom sie spodoba, wiec jest hmm, kolorowo big_grin. poza tym dominuja raczej motywy rustykalno-ludowe, jesli mozna to tak nazwac, bo spora czesc dekoracji zostala zakupiona nie w sklepie, tylko po prostu u pani, ktora robi rozne dekoracje hobbystycznie i wystawia w szopce kolo domu. zagladamy do niej zawsze przed swietami i zawsze chlopaki cos sobie wybiora. najczesciej mnie tez sie cos spodoba, wiec jest zbieranina, ale moim zdaniem calkiem fajna, bo niepowtarzalna smile
    • kochamruskieileniwe Re: W jakich kolorach 13.11.15, 17:11
      a może zrób choinkę piłkarską?
      www.silveradochristmasornaments.com/product?id=379
      big_grin
      • bei Re: W jakich kolorach 13.11.15, 17:23
        Zajrzyj na eurofirany, maja teraz cale zestawy kolorystyczne, blekity sa na pewno.
        Turkusy przewijaly sie kilka lat temu, byly wowczas na topie i bylo tych dekoracji mnostwo, ja kupowalam nasz w Ikea. Oprocz bombek byly tez duze, przestrzenne z papieru.
        U nas w tym roku bedzie przewaga lodowych, czyli transparentnych, bialych, srebrzystych.
        Wciaz nie moge zrealizowac wizji czarnychsmile
      • edelstein Re: W jakich kolorach 13.11.15, 17:39
        Mam juztongue_out
    • bei Re: W jakich kolorach 13.11.15, 17:27
      www.eurofirany.com.pl/pl/oferta/428-turkusowe
    • ga-ti Re: W jakich kolorach 13.11.15, 17:53
      Pierwsze wspólne bombki dostaliśmy z m. w prezencie i były złote i srebrne. Dokupiliśmy trochę włosa anielskiego srebrnego i złotego i na maleńką choinkę wystarczyło. Później szliśmy w ten deseń i kupowaliśmy coś złotego, srebrnego, białego, przezroczystego. Ale tak jakoś smutnawo było. Gdy nasze dziecko miało rok to dokupiliśmy jakieś bombeczki czerwone. Później już obok złotego i srebrnego była czerwień, bordo, malina. No ale dziecko rosło i postanowiło samo coś zrobić z papieru wink Później pomagało mu drugie dziecko i tak nasza choinka stawała się kolorowa smile
      Ubieramy choinkę, okna (w 'salonie' w miarę pasująco do całości, raczej na złoto, bordowo, u dzieci kolorowo), drzwi wejściowe (tu stroik 'naturalny' z iglaków, szyszek itp.), światełka przy wejściu, stawiamy gałązki iglaków w wazonie i ozdabiamy, ozdabiamy świecznik, stawiamy świąteczne świeczki, dzieciaki u siebie jakieś bałwanki, Mikołaje, śnieżynki kolorowe, świecące, czasem coś powieszę w kuchni, na drzwiach do pokoi.
      W tym roku nie wiemy, co zrobimy z choinką. Mam na stanie półtoraroczniaka, wszechobecnego i bardzo wspinającego się, obawiam się, że będzie zagrożeniem dla choinki. Może jakieś pomysły, jak ją zabezpieczyć? Jest sztuczna, około 170 cm.

Takie eleganckie, dizajnerskie wystroje bardzo mi się podobają, jednak nie byłabym w stanie odebrać dzieciakom radochy z wykorzystania ich własnych pomysłów.
    • wies-baden Re: W jakich kolorach 13.11.15, 18:12
      Owszem, mam monochromatyczną dekorację , ale w bardzo trudnym kolorze w świetle dziennym, za to wieczorem przy zapalonej choince - zjawiskowa. Burgund.
    • asia_i_p Re: W jakich kolorach 13.11.15, 18:32
      Tu masz dość ładne, chociaż drogie i chyba niektóre ciężkie - ceramika:
      https://art-madam.pl/p/dyn/470x470/rfdxthdnkkbzxwtg.jpg
      https://art-madam.pl/p/t/tlwzsxlmgwmnfgslth.jpg
      https://art-madam.pl/p/dyn/470x470/ndtbjpwflqtpzxnm.jpg

Tu jest link do strony art madam . Znalazłam w google graphics, nigdy u nich nie kupowałam, ale wygląda uroczo. Tylko te ceny - 32 zł za 4 gwiazdki. Jakby tak ubrać całą choinkę, to majątek wchłonie. Chyba, żeby po prostu ściągnąć pomysł i robiłabyś sama.
      • nuta15 Re: W jakich kolorach 13.11.15, 19:40
        Do biało-turkusowych dekoracji możesz wykorzystać turkusowe dodatki , które nie mają typowo świątecznego charakteru, ale na pewno wpiszą się w klimat, jaki chcesz osiągnąć : świece , szkło -świeczniki, szklanki, kieliszki , tkaniny - obrus, bieżnik ,serwetki, poduszki , opakowania prezentów , doniczka czy wiaderko w których posadzisz małą ,żywą choinkę.
    • mynia_pynia Re: W jakich kolorach 13.11.15, 20:07
      Choinka zielona żywa - może nawet jakaś mała w doniczce. Światełka mam diodowe w kolorze ciepłego światła za sporo kasy więc obsłużą kilka sezonów, bombki mam ręcznie malowane, mam sporo glinianych ozdób i z masy solnej oraz całkiem pokaźną kolekcję drewnianych z rosmana. Końcowe dodatki typu wstążki, czy też łańcuchy, tu też włosy anielskie dobiorę bliżej świąt jak się napatrzę na choinki w galeriach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka