26.12.15, 11:35
w uk niezwykle popularne jako miejsce do mieszkania, tutaj zachwycilo mnie rozwiazaniami architektonicznymi
no, fajna miejscówka po prostu

www.domosfera.pl/wnetrza/1,94387,16135755,Jak_sie_mieszka_na_barce_.html#BoxDWImg
Obserwuj wątek
    • wielceszanownypan Re: barka 26.12.15, 11:55
      konwalka napisała:
      > no, fajna miejscówka po prostu

Przypuszczam że na barce panuje ciągła wilgoć i chłód.
      • konwalka Re: barka 26.12.15, 11:56
        może być
    • ichi51e Re: barka 26.12.15, 12:31
      Zawsze mi sie przypomina taki film rzecz działa sie w Londynie chyba matkę grala Demi Moore. I synek 2-3 letni utopił sie we własnym ogrodzie...
      • ichi51e Re: barka 26.12.15, 12:33
        O ten www.imdb.com/title/tt0412798/ dziecko 5 lat mialo
      • rosapulchra-0 Re: barka 26.12.15, 13:34
        I w związku z tym ludzie nie mają korzystać z barki?
        • iwoniaw Re: barka 26.12.15, 13:45
          Ależ niech sobie korzystają, tyle że na stałe mieszkanie to IMO raczej słaba miejscówka.
        • ichi51e Re: barka 26.12.15, 15:59
          No mi sie po prostu z tym kojarzą - z małym dzieckiem bym sie nie zdecydowała dla samotnej artystki z 5 kotami - marzenie!
    • mum2004 Re: barka 26.12.15, 13:49
      Znam rodzinę mieszkającą na stałe na barce w porcie czerniakowskim (w-wa).
      • konwalka Re: barka 26.12.15, 14:20
        bo to nie tylko mieszkanie, ale sposob zycia, pewien styl, potrzeba

ps znam rodzine mieszkajaca przy ul Raclawickiej, gdzie trzylatek utopil sie w oczku wodnym w ogrodzie, jak najbardziej ladowym
        • iwoniaw Re: barka 26.12.15, 14:25
          Cytatkonwalka napisała:

> bo to nie tylko mieszkanie, ale sposob zycia, pewien styl, potrzeba

A to się zgadza jak najbardziej - jak ktoś tak lubi, czemu nie. Mnie samej jest to na tyle dalekie, jak np. żywot nomady - pasterza reniferów/wielbłądów wink
          • konwalka Re: barka 26.12.15, 14:36
            osobiscie tez bym nie chciala
            ale sto metrow ode mnie cumuja takie chalupy
            albo przeplywaja
            lokatorow laczy jedna wspolna rzecz- sa niesamowicie pogodni, spokojni, usmiechnieci, pozdrawiajacy
            zawsze zazdroszcze im tego, ze maja swoje miejsce na ziemi (choc nie jest na ziemi i mocno niestale, ze tak ujme)
    • a.va Re: barka 26.12.15, 17:53
      Ależ tam pięknie! Kominek i szklany sufit mnie zachwyciły po prostu.
      Nie wiem, czy bym tak mogła. Z jednej strony kocham wodę. Z drugiej chyba jednak potrzebuję czegoś stałego. Ale z tą stałością to nigdy nie wiadomo - z barki chociaż nikt mnie nie wyrzuci, a z własnego mieszkania bez problemu - starczy, że się znajdzie jakiś niby spadkobierca pradziadka, który przed wojną miał grunt, na którym stoi mój blok - i do widzenia. W Polsce chyba jednak barka pewniejsza...
    • mynia_pynia Re: barka 26.12.15, 19:39
      W Wrocławiu mamy dom na wodzie, kiedyś parkowałam obok miejsca w którym cumował i kilka razy oglądałam chatkę.
      Nie mogłabym tak mieszkać, nabrzeże Odry gdzie cumował dom było pokryte glonami i waliło mułem w dodatku akurat pogoda była nie za fajna i przy wodzie była straszna wilgoć, ciągnęło i piździło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka