Dodaj do ulubionych

Making a murderer (spoilery)

24.01.16, 20:59
Ogladacie? Ja jestem po drugim odcinku i nie moge wyjsc z szoku. Zastanawia mnie tez tytul: czy zrobiono=wrobiono czy tez zrobiono=stworzono (i po 18 latach odsiadki za czyn,ktorego nie popelnil ,odbilo mu i jednak zabil ). Avery wydaje mi sie byc taki nie do konca niewinny;nie wiem czemu. Taki 'czuj'.
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Making a murderer (spoilery) 25.01.16, 00:28
      Up
    • chocolatemonster Re: Making a murderer (spoilery) 16.02.16, 01:00
      Up bo może już ktoś oglądał.
      • rosapulchra-0 Re: Making a murderer (spoilery) 16.02.16, 01:17
        Nie widziałam, ale zrobię up.
        • bi_scotti Re: Making a murderer (spoilery) 16.02.16, 02:39
          Obejrzalam juz jakis czas temu, bo "wszyscy" ogladali wink I jak slowo daje, nie rozumiem fenomenu. Znudzilam sie smiertelnie juz w polowie 2 episode ale ciagnelam dalej z nadzieja, ze cos sensownego jednak sie wydarzy, ze ja owo "cos" zrozumiem czemu tylu ludzi sie az tak tym series podnieca ... no i za cholere wciaz nie rozumiem - biedny, prosty czlowiek z IQ 70 otoczony niewiele madrzejszymi ludzmi, dramat jakiejs takiej zbiorowej ciemnoty, ktora mozna znalezc wszedzie na swiecie suspicious Ja Cie prosze, Chocolate, powiedz czemu Cie to rajcuje - moze jest w tym ten jakis "twist", ktorego ja, slepa i glucha, nie czuje ... eh ...
          • chocolatemonster Re: Making a murderer (spoilery) 16.02.16, 02:56
            Nie rajcuje ale zadziwia i szokuje. Tam nie ma twistu/a i to nie pierwszy przypadek takiej sprawy. Najbardziej nurtuje mnie to czy Avery jest rzeczywiście niewinny (chodzi o morderstwo) czy też tak mu te lata w więzieniu spaczyly umysł ,ze w końcu zabił. Come on:wrobili cie w gwałt,siedzisz w więzieniu,związek ci się rozpada. Zostajesz uniewinniony, wychodzisz z więzienia ale dalej traktują cie jak zloczynce (white trash na marginesie zycia). Obejrzalam tylko do 3 odcinka (zabieganie) i dlatego wlasnie mam wątpliwości . Pytania jak w temacie.
            • bi_scotti Re: Making a murderer (spoilery) 16.02.16, 04:01
              Dopisz sobie jeszcze jak zostal potraktowany po wyjsciu z wiezienia - zero compensation, zero jakiejs opieki psychologicznej czy w ogole socjalnej - life sucks ... wiec czego sie mozna spodziewac jesli przez 18 lat facet byl traktowany jak przestepca, zyl w okreslonej rutynie etc. No i masz na dodatek mlodego Brendan, ktory sie swietnie wpisuje w caly uklad spirali w dol sad Totalna beznadzieja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka