iza232 31.01.16, 18:56 Ciuchy mi pofarbowały od czegoś w pralce. Zamotało się pomiędzy jasnymi coś czerwonego i mam czerwone i różowe plamy na niektórych. Podobno są jakieś chusteczki łapiące kolor czy coś takiego. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna-anna Re: Coś na odbarwienie 31.01.16, 20:23 Mydełko odplamiające z Rossmanna Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Coś na odbarwienie 31.01.16, 22:27 Kilkakrotnie wypierz z chusteczkami 'wyłapującymi' kolor. Domol, dr Beckman, bywają też w biedronce, aldi. Do prania standardowo dajesz co najmniej dwie, ale te poplamione rzeczy pierz do skutku z może z trzema, czterema chusteczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Coś na odbarwienie 31.01.16, 22:17 Nim wyschną wyprać wszystko pobownie w zimnej wodzie z dodatkiem proszku i aktywnego wybielacxa do kolorow i dac dodatkowe plukanie. Tez tak kiedys zrobilam, po 2-3 praniach ciuchy wrocily do poprzednich kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Coś na odbarwienie 31.01.16, 22:40 Wyprać z chusteczkami do wyłapywania koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Coś na odbarwienie 01.02.16, 08:32 Wyprać z odbarwiaczem (nie odplamiaczem!). W Dayli kupowałam. Działa tylko na naturalne tkaniny, ale efekt spektakularny. Odpowiedz Link Zgłoś