mia_siochi 07.03.16, 07:07 Co oni maja w głowach? m.onet.pl/wiadomosci/bialystok,f0m6ey Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 07:22 <Co oni maja w głowach? Kościół głównie. Ale niewiele brakowało. Opozycja mogła to wygrać, gdyby się raczyli pofatygować w stopniu takim jak PiS (zjazdy wyjazdowe itd). W Łomży Costa przegrała wyraźnie, w Suwałkach minimalnie. (Podejrzewam, że KOD się przyczynił.) PiS odtrąbi wielkie zwycięstwo (mimo że wynik gorszy niż z 2015), ale będzie miał o czym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 07:36 Mogła wygrać? Nie żartuj. To PiSowski zaścianek, wczoraj byłam na urodzinach siostrzenicy i absolutnie każdy głosował na Andersową (oprócz mojego ojca). Ba, znajomi w moim wieku, to też pisiory, którzy kupują książki Ziemkiewicza (i nie dlatego, aby poznać język wroga). Nie wiem jak wychowałam się w tym mieście ze swoimi poglądami. W tym mieście rządzi biskup i mój 31-letni kolega. To jest k... farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 07:43 4 tys głosów zabrakło. Nawet w PiSowskim zaścianku można było PiS pokonać. Bagiński ze słabiutką kampanią dostał 41%. >W tym mieście O którym mieście mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 07:48 4 tys. głosów przy tej frekwencji to jest cały ogrom. Piszę o Łomżyniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:14 <Piszę o Łomżyniakach. Ale w Łomży wygrał Bagiński. 5328 do 4694. Twoje otoczenie widać nie jest do końca reprezentatywne. W Suwałkach też wygrał Bagiński, acz przewagą tylko 82 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:23 W Łomży wygrał Bagiński, ale w okręgu łomżyńskim - Andersowa. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:25 A wynik Bagińskiego w Łomży to też żaden szał. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:04 >A wynik Bagińskiego w Łomży to też żaden szał. Ech, szklanka zawsze do połowy pusta, co? Bagiński to chyba niespecjalnie mocny kandydat (nie kojarzę człowieka) i kampanii tak jakby nie miał. W każdym razie widac, że miasta PiS traci. Nawet Łomżę. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:08 Tutaj każdy Bagińskiego zna. Zapewniam Cię, że PiS będzie miał się w tych okolicach świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:48 Cóż, to chyba jeden z najbardziej pisowskich okręgów, cudów nie można wymagać. Ale moim zdaniem to było do wygrania, gdyby partie opozycyjne nie dały sobie wmówić, że sprawa jest beznadziejna. No i gdyby KOD zaczął kampanię profrekwencyjną miesiac, nie tydzień przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:50 Już porzuciłam wszelkie nadzieje i na tematy polityczne w tym mieście się nie wypowiadam. )) Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:50 > No i gdyby KOD zaczął kampanię profrekwency > jną miesiac, nie tydzień przed wyborami. ale i tak KOD zdążył zaliczyć niezapomniany występ w Suwałkach. Czy te wrzaski agresywnych emerytek to było w ramach kampanii profrekwencyjnej? > Ale moim zdaniem to było do wygrania, gdyby gdybyście nie przegrali. Gdyby ludzie nie wybrali pisu. Piszcie więcej, jacy to niesamodzielni umysłowo ludzie mieszkają w Podlaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:06 > Ale niewiele brakowało. Opozycja mogła to wygrać, gdyby się raczyli pofatygować popieram. Wprawdzie opozycja dramatycznie przerżnęła ze spadochroniarką z zagranicy, ale MOGŁA WYGRAĆ. Komor też mógł wygrać, PO też mogła wygrać - jesteście bardzo silni, w każdych wyborach możecie wygrać, brawo. Opozycja mogła wygrać, gdyby dostała więcej głosów. Mogliście wygrać, gdyby tak was popierali, jak nie popierają. Gdyby głosowali tak, jak nie głosują, to wygrywalibyście, że hohoho. A pomyśl, jakby wasi wyborcy chodzili na wybory, to dopiero byście wygrywali, nie? Paszczakówna pisz częściej. Może wyjaśnijcie swoim rzeszom zaangażowanych zwolenników, na czym polegają wybory i po co się na nie chodzi? > <Co oni maja w głowach? > > Kościół głównie. głupi katolicy, nie chcą słuchać kazań Michnika, Kijowskiego, Schetyny, Ryśka Petru, Magdy Środy i paszczakówny > PiS odtrąbi w > ielkie zwycięstwo (mimo że wynik gorszy niż z 2015), ale będzie miał o czym myś > leć. PiS się po prostu załamie tym nędznym zwycięstwem, za to opozycja otwiera szampana, bo MOGLI WYGRAĆ. Paszczakówna zachęcam do częstych wypowiedzi. Robisz świetny wizerunek opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 07:56 ech..... w takich sytuacjach wstydzę się, że jestem z Podlasia jak można było COŚ takiego wybrać???? ludzie już naprawdę nie mają wolnej woli? co klecha każe, to oni zrobią??? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 09:37 Co masz na mysli poprzez COS? Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:03 Widziałaś wystąpienie tej osoby, na otwarciu wystawy o generale Andersie? Pokazała prawdziwą twarz: pełnej pogardy i zarozumiałej wiedźmy. A ludzie i tak ją wybrali!!! No, ale przy frekwencji 20%.... Wiadomo jakiemu elektoratowi chce się chodzić głosować. A miałam nadzieję, że po tym co wyprawia rząd ludzie w końcu się ockną i ruszą z foteli.... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:06 Było jeszcze gorzej, o czym pisałam w innym wątku. Na obchodach Dnia Sybiraka zawinęła się po przemówieniu swoim i włodarzy miasta. Sybiracy (w tym mój wujek) przemawiali do gapiów. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:38 Właśnie, madi, mnie też ta frekwencja dobiła najbardziej Przyznam, że to osłabia wszelkie nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:19 Nie ma czym się martwić. Jak na wybory uzupełniające w Polsce, frekwencja dobra - zwykle jest koło 10%. Wynik PiS zdecydowanie poniżej ich oczekiwań - odgrażali sie, że 60% dostaną, a Kaczyńskie chciał miażdżącej przewagi. Mnie przede wszystkim żal, ze opozycja przespała szansę na odniesienie sukcesu. PSL sie ocknął dopiero na finiszu, a PO i .N w ogóle palcem kiwnąć nie raczyli, by ich poprzeć. KOD też miał spóźniony zapłon, ale przenajmniej coś robił. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:39 A kandydat taki, że musząc wybierać między Bagińskim, a Andersówną to nie wiem czy bym w ogóle poszła głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:09 Pokazała prawdziwą twarz: pełnej pogardy i zarozumiałej wiedźmy.' Boskie Też z KoD-u jesteś? Ja usłyszałam - właśnie na otwarciu tej wystawy - od działacza KOD-u, że ona jest nieślubnym dzieckiem gen.Andersa, córką pomocy domowej. Brawo wy. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:03 Bo PISowi sie wydaje, ze ma monopol na obrazanie? Jak pis obraza to "fakty" lub "nieporumienie". Jak pis jest lekko chocby tkniety - uraza pod niebiosa. Brawo Wy Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:24 Aha, czyli obrażanie pani Anders, obrażanie jej elektoratu jest OK dlatego, że misiu czy inny pisowy troll jeździ po kodzie? Rili? Rozumiem frustrację po przegranych na własne życzenie wyborach, ale jak widać niewiele wam brakuje, aby pospadały wam maski serdecznych, uśmiechniętych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:34 Nie wiem jak Ty, ja nie mam maski. I owszem - nieladnie pani wytykac pochodzenie ( szczegolnie, ze jest obfitosc merytorycznych rzeczy do wytkniecia), natomiast: - kazda akcja budzi reakcje i jesli jakies ugrupowanie specjalizuje sie w obrazaniu ludzi, musi liczyc sie z tym, ze czesc nie bedzie chciala nadstawic policzka - jesli samemu bez zadnych skrupolow glosi sie obrzydliwosci, mozna choc nie robic Kalego i nie obruszac sie faryzejsko kiedy samemu sie oberwie I misiu, zalosny czlowiek, nie ma tu nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:07 jesli jakies ugrupowanie specjalizuje sie w obrazaniu ludzi, musi liczyc sie z tym, ze czesc nie bedzie chciala nadstawic policzka' Ja też tak uważam i dlatego te wszystkie "przyjazne marsze KOD" budzą we mnie zażenowanie, tak samo jak odcinanie się "góry" od wszelkich przejawów agresji członków KOD. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:13 Ale KOD nie specjalizuje sie w obrazaniu, to domena pisu Niektore obrazone przez pis osoby najwyzej nie nadstawily policzka Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:41 Nic na to nie poradzę, że ci się wszystko z Brudzińskim kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:10 > jak można było COŚ takiego wybrać???? brawo, pisz więcej, pokaż wszystkim, jacy ludzie popierają opozycję. Nic się nie nauczyliście po wpadce kodersów z życzeniami śmierci dla prezydenta? wyjaśniam, że senator RP nie jest przedmiotem. Wiem, że musicie odreagować, ale warto sobie uświadomić, że sposób odreagowania najwięcej mówi o Tobie samej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:34 tiszantul 07.03.16, 16:10 > jak można było COŚ takiego wybrać???? brawo, pisz więcej, pokaż wszystkim, jacy ludzie popierają opozycję. Nic się nie nauczyliście po wpadce kodersów z życzeniami śmierci dla prezydenta? wyjaśniam, że senator RP nie jest przedmiotem. Wiem, że musicie odreagować, ale warto sobie uświadomić, że sposób odreagowania najwięcej mówi o Tobie samej nie jest ci wstyd na długoPIS prezesa mówić per prezydent ? poza tym popatrz jak jeden z waszych tzw dziennikarzy pisze o Wałęsie i czemu akurat kilka dni przed "zamachem" na długoPISa ? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:03 Kolter, obawiam się, że jakbyś tu wrzuciła kilka godzin wypowiedzi obrażających ludzi myślących inaczej niż PIS to i tak ktoś taki nie uwierzyłby, nie wspomnę o rozanielonej minie Kaczyńskiego gdy Brudziński wrzeszczał swoje "komuniści i złodzieje" Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:46 attiya 07.03.16, 20:03 Kolter, obawiam się, że jakbyś tu wrzuciła kilka godzin wypowiedzi obrażających ludzi myślących inaczej niż PIS to i tak ktoś taki nie uwierzyłby, nie wspomnę o rozanielonej minie Kaczyńskiego gdy Brudziński wrzeszczał swoje "komuniści i złodzieje" ale sikają po majtach ze strachu i przez to idiotyczne apele na forum rzucają "asmarabis 07.03.16, 20:09 Przestancie sie wreszcie miotac i zrozumcie ze przegraliscie, przestancie wiec robic zamieszanie, zawiescie dzialalnosc KODu, moze za 4 lata macie jakas szanse na zmiane, o ile ZNOWU nie przespicie wyborow. Zostawcie wreszcie na razie w spokoju partie rzadzaca." Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:29 Ale ja z litosci pisze, jeszcze w zyciu nie widzialam tak skompromitownych ludzi jak wy wycofajcie sie po cichutku, teraz jest kryzys z uchodcami to wasza kompromitacja i kapitulacja nie bedzie tematem dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:40 asmarabis 07.03.16, 21:29 >Ale ja z litosci pisze, jeszcze w zyciu nie widzialam tak skompromitownych ludzi jak wy no a na czym ta kompromitacja ,niewiasto ma polegać >wycofajcie sie po cichutku, opowiedz o tym nowym śnie waszego prezesa > teraz jest kryzys z uchodcami to wasza kompromitacja i kapitulacja nie bedzie tematem dnia uchodźcy to tez i zasługa Polski która z USA napadła na Irak rozwalając tamtejsze struktury państwa ,które bezwzględnie traktowały terroryzm islamski ... więc kara i nas nie ominie Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 17:01 Nikt nie zyczyl smierci prezydentowi. To Wasze wymysly. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 19:58 wiem, że prawda boli, tym bardziej, że owa pani nic sobą nie prezentuje, poza pyszczeniem, że ona córką Andersa jest - po plecach tatusiów już nie jedna się wspinała, bo wiedziała, że sama z siebie nic nie osiągnie. i moje dziecko - nie popieram opozycji, bo nigdy na PO nie głosowałam wyobraź sobie - o ile jesteś w stanie - że przeciwko rządom PIS mogą być zwykli ludzie nie związani z żadną partią, nie będący resortowymi dziećmi itd. itd. - nie ma sensu wymieniać wszystkich obraźliwych epitetów Kaczyńskiego, Brudzińskiego czy innej Pawłowicz. A senator może być przedmiotem, tak jak przedmiotem jest obecny prezydent tego kraju - przedmiot pewnego pana z Żoliborza, który tak a nie inaczej traktuje premier tego kraju, prezydenta a także zapewne i tę panią Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:15 frekwencja tragiczna. 80% ludzi nic to nie obchodzi i to jest tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 09:28 maadzik3 napisała: > frekwencja tragiczna. 80% ludzi nic to nie obchodzi i to jest tragedia. Jak mawia Klasyk - demokracja to taki wynalazek, który gwarantuje, że będzie się rządzonym nie lepiej, niż się na to zasłużyło. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:05 >rekwencja tragiczna. 80% ludzi nic to nie obchodzi i to jest tragedia. Jak na uzupełniające, dobra. Zauważ, że znaczenie te wybory miały głównie dla morale, układu sił nie zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:22 No cóż, ciemny lud wszystko kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:32 Paczpani,, a Bagińskiego jednak nie kupił, choć to przecież właśnie on był kandydatem partii reprezentującej ciemny lud. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:01 Czyli Wy obrazac mozecie a na najmniejsze uhybienie - pisk? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:10 Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Mogłabyś wyjaśnić? Kto to jest "Wy"? Jak, gdzie, kiedy i kogo "możecie obrażać"? Jaki pisk? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:53 Trudno zrozumieć, kiedy ktoś gada, jakby pomylił tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:27 misiu-1 07.03.16, 14:53 Trudno zrozumieć, kiedy ktoś gada, jakby pomylił tabletki. lub korzysta z nieuwagi pielęgniarza , prawda misiu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 08:50 mia_siochi napisała: > Co oni maja w głowach? > "Ciemny lud" z Podlasia ma w głowie rozum jasna pani z elyty: Vivat Podlasie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 09:39 Wiwat dla panny-nikt. Wstydźcie sie, wybraliście tyminskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:23 Skąd to przekonanie, że kapuś Bolek był lepszy niż Tymiński? Tymiński przynajmniej do czegoś doszedł sam, bez pomocy ubecji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:51 misiu-1 07.03.16, 10:23 Skąd to przekonanie, że kapuś Bolek był lepszy niż Tymiński? Tymiński przynajmniej do czegoś doszedł sam, bez pomocy ubecji. leki znowu wyplułeś cichaczem kiedy pielęgniarz sie odwrócił ? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 09:48 No jak to co, PiS podstawil ludziom kogos o znanym nazwisku i tyle. Jak zwykle Podlasie dostalo jakies odrzuty z glownych okregow, kiedys byl Jacek Kurski, ktory nie jest z Podlasia i nic go region nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:05 I Michał Kamiński. )) Sami spadochroniarze tam lądują i słusznie - czemu nie korzystać, skoro ludzie to kupują? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:11 Ale realnie wladza PO nie byla dla Podlasia zbyt dobra (zabrali forse na lotnisko) i ludzie sa wk..wieni. Drogi buduja sie wolno, pociag do Warszawy jedzie wolniej niz przed wojna. Zabrali Via Carpathia, Via i Rail Baltica ma isc przez Lomze. W samym Bialymstoku duzo sie zmienilo dzieki prezydentowi z PO ale ogolny bilans dla wojewodztwa i regionu jest na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:19 Jakie zabrali? Właśnie podpisano deklaracje w sprawie budowy Via Carpatii. Via Baltica miała od początku iść przez Łomżę. To Białystok próbował forsować zmiany i blokował budowę drogi, dzięki temu obwodnicę ma Zambrów, Augustów, Grajewo, Stawiski i inne mieściny - a Łomża niet. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:28 Właśnie podpisano? Kiedy folksdojcze przegrali wybory i przestali sabotować sprzeczną z interesami IV Rzeszy trasę? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:30 Spadaj, trollu, nie wcinaj się między wódkę a zakąskę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:38 Prawda w oczy kole? Nie udało Ci się przypisać swoim pupilkom, którzy Via Carpatia sabotowali, pozytywnej dla tej trasy decyzji obecnej ekipy, więc teraz plujesz jadem? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:41 Trollu, odpowiadam na post, w którym ktoś napisał, iż nie będzie Via Carpatii. Jad ci oczy zalał, że wszędzie widzisz PO? Może podpiszesz się pod moim postem, w którym napisałam jak pani senator Anders potraktowała Sybiraków? Lanserka pieprzona, bez szacunku do ludzi i historii. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 11:30 Przeczytaj jeszcze raz post, na który odpowiadasz. Black_halo zauważyła (i słusznie), że władza PO nie była dla Podlasia zbyt łaskawa, bo zabrała im Via Carpatia. Ty na to odpowiadasz, cytuję, "Jakie zabrali? Właśnie podpisano..." Uświadamiać Ci więc, że nie masz racji, bo rację ma Black_halo. PO zabrało Podlasiu Via Carpatię, a podpisana deklaracja jest dziełem nowej władzy. Czego tu jeszcze nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:24 To chyba ty nie kumasz, że jak będzie Via Carpatia to nie będzie drogi Via Baltica (o co władze z Białegostku skutecznie zabiegały, próbując przeciągnąć Via Balticę przez Białystok). Po co Via Baltica i Via Carpatia w tym samym miejscu? A, no i masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:36 Ależ Thank-you to nie będzie to samo miejsce Zwróć uwagę na ten fragment:'Przy granicy z Litwą Via Carpatia ma się łączyć z Via Baltica, drogą łączącą państwa bałtyckie z Polską. wyborcza.biz/biznes/1,147749,19715883,nowa-droga-przez-wschodnia-polske-marzenia-sie-zmieniaja-w.html Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:47 Ekhem, czy wszyscy juz zapomnieli jak Białystok sabotowal przejście drogi Via Baltica przez Łomżę i lobbował na swoją korzyść? Skoro Via Carpatia miała przechodzić przez Białystok, to po co awanturowali się o Via Baltikę? Właśnie po to - jeśli Via Baltica powstanie, to chyba za 20 lat, ja dojadę do Ostrowi trasą szybkiego ruchu, a potem do Łomży drogą, ktora nie ma nawet statusu drogi krajowej. Nie wspominając nawet o obwodnicy Łomży. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:05 Już rozumiem nieporozumienie - pisząc Via Baltica i Via Carpatia w tym samym miejscu miałam na myśli Białystok, o którym zresztą w tym samym poście pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:14 Nie rozmawiamy teraz, po co Via Carpatia i Via Baltica, tylko o tym, że nie wiesz, na co odpowiadasz, że odpowiadasz bez sensu i w dodatku po chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:24 A ja właśnie o tym rozmawiałam - ty zaś wpieprzyłeś się ze swoim - bo peeeeeełooooooooo zablokowałooooooo. Ale że pisiory zblokowały Via Baltikę dla Łomży - cisza. Typowe dla takich manipulantów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:44 Pani już dziękujemy. Dyskusja z głupotą i chamstwem niepotrzebnie by je nobilitowała. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:48 Misiu - dostosowałam się do twojego poziomu. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:51 Masz misiu krótka pamięć. "Punktem kulminacyjnym sporu był głośny na cały świat protest ekologów w Dolinie Rospudy na przełomie 2006 i 2007 roku, gdy Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad usiłowała zbudować obwodnicę Augustowa w ciągu ?białostockiej? Via Baltica." Przypomnij mi, kto wtedy rządził? A nie, ty mi nie przypomnisz. Zaraz usłyszę - bo peło to, bo peło tamto. Swoje kity wstawiaj ludziom, którzy mają krótką pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:39 A kto proestowal? PiS czy ekolodzy? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:59 Ustalmy fakty. Trasa Via Baltica została wyznaczona w 1993 r. po śladzie Warszawa -Ostrów Mazowiecka - Łomża - Suwałki - Szypliszki (Ryga). Powiedz mi jakim cudem w latach 2006-2007 (rządy PiS) próbowano wybudować na chama drogę w opcji lobbowanej przez Białystok? Tylko dzięki tym ekologom Via Baltica pozostała w takim kształcie, w jakim została zaplanowana. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:19 Lotnisko? Po co tu lotnisko? Żeby drugi Radom był? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:28 black_halo napisała: > Ale realnie wladza PO nie byla dla Podlasia zbyt dobra (zabrali forse na lotnis > ko) i ludzie sa wk..wieni. Nie PO zabrała tylko UE zmieniła zasady przyznawania dotacji! Uznała,że lotniska regionalne nie przynoszą oczekiwanych korzyści tylko obciążenia finansowe dla gminy. Na samodzielne wybudowanie lotniska bez dotacji z UE nas nie stać. Poza tym nie było decyzji środowiskowej na czas, ludzie oprotestowali lokalizację. Nie mieszkasz tu , nie znasz całej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:16 > Nie PO zabrała tylko UE zmieniła zasady przyznawania dotacji! Uznała,że lotnisk > a regionalne nie przynoszą oczekiwanych korzyści tylko obciążenia finansowe dla > gminy. Byly pieniadze ale przesunieto je na drogi wiec ten tego. > Na samodzielne wybudowanie lotniska bez dotacji z UE nas nie stać. > Poza tym nie było decyzji środowiskowej na czas, ludzie oprotestowali lokalizac > ję. Nie mieszkasz tu , nie znasz całej sytuacji. > Mieszkalam i nadal czesto przyjezdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 17:01 black_halo napisała: > > Nie PO zabrała tylko UE zmieniła zasady przyznawania dotacji! Uznała,że l > otnisk > > a regionalne nie przynoszą oczekiwanych korzyści tylko obciążenia finanso > we dla > > gminy. > > Byly pieniadze ale przesunieto je na drogi wiec ten tego. Środków pozyskiwanych z funduszy z UE się nie 'przesuwa' według własnego widzimisię. Więc ten tego - doucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 19:31 Ale można wnioskować o to i tak się stało. Nie bądź agresywna. bialystok.wyborcza.pl/bialystok/1,35235,10508984,Drogi_zamiast_lotniska__Inwestycje_w_wojewodztwie.html Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:56 nickbezznaczenia napisał(a): > Ale można wnioskować o to i tak się stało. Przeczytałaś w ogóle to co zalinkowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:03 nickbezznaczenia napisał(a): > Bo? Bo nic. Przeczytaj odnogę wątku w którą się wpisujesz i zastanów do której wersji zdarzeń idealnie pasuje to co zalinkowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:09 Proponuję ci to samo. Nie odnoszę się do żadnych wersji, ale do tego co napisałaś o przesuwaniu pieniędzy z UE. I sprawdź sobie daty decyzji UE co do dotowania lotnisk regionalnych i owego przesunięcia . To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:51 nickbezznaczenia napisał(a): > Nie odnoszę się do żadnych wersji, No widzisz - gdybyś trzymała się kontekstu wypowiedzi to byłoby znacznie prościej rozumieć dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:31 nickbezznaczenia 07.03.16, 21:01 Bo? bo przemysł ma zarabiać a nie generować straty ? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:34 Drzewko kolter, drzewko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:42 nickbezznaczenia 07.03.16, 21:34 Drzewko kolter, drzewko. nie żartuj od 11 lat nie rozumiem tych którym wydaje sie ze tzw drzewko jest czytelne, po prostu pisz do kogo kierujesz słowa Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:45 Nie żartuję. Od tylu mniej więcej lat nie mam problemu z drzewkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 22:11 nickbezznaczenia 07.03.16, 21:45 Nie żartuję. Od tylu mniej więcej lat nie mam problemu z drzewkiem. opowiadasz pod sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 14:40 Mylisz się. Dotacji nie "przesuwa się" z jednego celu na drugi. Nigdy nie było przyznanej dotacji na lotnisko w Białymstoku. I nie mieszkasz tu. To,że co jakiś czas przyjeżdżasz nie oznacza że tu jesteś i znasz problemy Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 15:40 bialystok.wyborcza.pl/bialystok/1,35235,10508984,Drogi_zamiast_lotniska__Inwestycje_w_wojewodztwie.html Byla przeznaczona dostacja na lotnisko i forse przesuniete na budowe drog. Jestem jak najbardziej z Podlasie i interesuje mnie ten region jak zaden inny w Polsce, zamierzam tu wrocic. Dlatego caly czas trzymam reke na pulsie, nie martw sie. I nie mysl, ze jak ktos tymczasowo wyjechal to nie ma prawa sie wypowiadac o przyszlosci swojego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika.to.ja Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:13 Kto mądry pcha się do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 09:52 Z kolei na Podlasiu zastanawiają się co mają w głowach ludzie np. w Wwie Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:30 No cóż, w Warszawie pani Costa przegrała sromotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:02 Sromotnie jak sromotnie. O 10 tys. głosów mniej niż Barbara Borys-Damięcka. "Anders mandatu nie zdobyła, choć otrzymała 154 tys 746 głosów, co stanowi trzeci wynik w kraju. Więcej od niej uzyskała tylko poznańska senator Jadwiga Rotnicka (163,9 tys. głosów) i - co zdecydowało o niepowodzeniu kandydatki PiS - właśnie Borys-Damięcka, w tym samym co Anders okręgu (164,7 tys. głosów)." www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/anna-maria-anders-nie-zdobyla-mandatu-senatora,589787.html Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:22 > Sromotnie jak sromotnie. O 10 tys. głosów mniej niż Barbara Borys-Damięcka. > > "Anders mandatu nie zdobyła, choć otrzymała 154 tys 746 głosów, co stanowi trze > ci wynik w kraju. hue hue hue. Opozycja nie jest psychicznie gotowa, żeby zmierzyć się z rzeczywistością. Daj im trochę czasu. Najpierw muszą trochę pogadać, że pis "słabo wygrał", a opozycja "uzyskała świetny wynik". Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:47 Jest jeszcze lepiej. Bagiński zajął zaszczytne, drugie miejsce, a Anders była przedostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:27 No, jakiś mądry inaczej pisiorek rxucił w PR3, że zwycięstwo p. Anders obrazuje rzeczywiste nastroje w CAŁEJ Polsce. Ręce opadają... Taa, wątpię szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:43 Miałam dzisiaj stąd wyjechać, ale chyba pójdę na spotkanie z Kaczorem i wykorzystam eko-jajko i świeżo uwędzoną kiełbasę - wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 10:43 mia_siochi 07.03.16, 07:07 Co oni maja w głowach? to zadupie to centrum beneficjentów PISowskiego pińćset + Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:09 Zdaje się, że kolejne rządy przeróżnych orientacji nie doprowadziły do tego, żeby "zadupie" przestało być zadupiem... Jest więc tak jak jest, ale najlepiej jest pokazać swoją pogardę dla "ciemniaków:. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:14 Bo to właśnie ludzie lepszego sortu Widziałam w tv, jak dziennikarze pytali Kopacz i Kidawę Błońska, czy wiedzą, kogo PO popiera na Podlasiu. Obie panie - jak się okazało - nie mają pamięci do nazwisk. Zamiast pomóc temu Bagińskiemu, przejechać się po tych wiochach, kompletnie go olali, a teraz złorzeczą na ciemny lud. Elyta. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 12:58 To niestety prawda. "Zadupie"? Co za pogarda. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:19 thank_you 07.03.16, 12:58 To niestety prawda. "Zadupie"? Co za pogarda. zadupie w sensie ze daleko dla potencjalnych inwestorów którzy chcieliby tam budować fabryki ,z których produkt szedł by na np zachód europy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:04 Jak sie latami olewa cala Polske wschodnia, odklada sie inwestycje drogowe, zabiera forse na lotniska (chociaz Lublin jakos wybudowal, Rzeszow tez), olewa kolej (pociag z Bialegostoku do Warszawy przez wojna jezdzil 2h4", teraz 2h26") to tak wlasnie jest. Pomine juz ile lokalnych polaczen zlikwidowano, jak zamknieto cukrownie w Lapach i Zaklady Naprawy Taboru Kolejowego w tym samym miescie, jak upadl przemysl wlokienniczy w Bialymstoku, jak zamknieto zaklady miesne i wiele innych miejsc. Nie sledze wiadomosci z innych miast ale Podlasie od wielu lat ulega degradacji co powoduje, ze mlodzi uciekaja. Jesli nie na zachod to przynajmniej do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:17 lokitty 07.03.16, 12:09 Zdaje się, że kolejne rządy przeróżnych orientacji nie doprowadziły do tego, żeby "zadupie" przestało być zadupiem... Jest więc tak jak jest, ale najlepiej jest pokazać swoją pogardę dla "ciemniaków:. sorry ze np Niemcy nie budują tam swoich fabryk ,bo koszty logistyki cały zysk by zabrały.... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:47 A tylko Niemcy powinni stawiać swoje montownie w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:26 nickbezznaczenia 07.03.16, 14:47 A tylko Niemcy powinni stawiać swoje montownie w Polsce? no a kto ma kasę poza nimi w tym rejonie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 19:23 Hmm... Tak, naiwna jestem, ale stawiałabym też na własny przemysł. I wracając do ewentualnych montowni niemieckich. Brak infrastruktury komunikacyjnej jest na wschodzie Polski problemem i mamy pat. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:04 nickbezznaczenia 07.03.16, 19:23 Hmm... >Tak, naiwna jestem, ale stawiałabym też na własny przemysł. a znasz takich którzy albo maja swoją kasę albo linie kredytową >I wracając do ewentualnych montowni niemieckich. Brak infrastruktury komunikacyjnej jest na wschodzie Polski problemem i mamy pat. nie mamy, bo np z Wrocławia do Berlina jest około 350 km z Berlina do Białegostoku jest około 750 , przelicznik jest prosty, po prostu nikt nie będzie tam fabryk budował które mają produkt na rynek zachodni wysyłać Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:12 Są jeszcze rynki w innych kierunkach niż ów zachodni i tam Niemcy też wysyłają. Ale powtarzam, czas liczyć na własny przemysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:51 nickbezznaczenia 07.03.16, 20:12 Są jeszcze rynki w innych kierunkach niż ów zachodni i tam Niemcy też wysyłają. tak daleko od jakiejkolwiek granicy z unia europejską , jak widać nie kalkuluje się no a w Rosji jest z kolei tańszy robotnik.. >Ale powtarzam, czas liczyć na własny przemysł. pomarzyć zawsze można i tak od 27 lat Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:54 Czyli nie masz pomysłu i tak sobie tylko piszesz. To na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:59 nickbezznaczenia 07.03.16, 20:54 Czyli nie masz pomysłu i tak sobie tylko piszesz. To na razie. no a kto ma pomysł żeby tamte ugory zagospodarować ? PIS na tym korzysta bo zamiast dać im wędki daje rybę w postaci pińćset ale zdaje się ze z powodu lokalizacji , nikt tam konstruktywnego nie wyduma Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:21 Czyli co? Polska wschodnia ma sie przeniesc na zachod od Wisly a na wschod od Wismy do granicy uwtorzy sie rezerwat zubrow czy jak? No bo skoro zaden rzad nie ma pomyslu jak zagospodarowac te rejnony, inwestuje sie malo albo nic, nie ma pracy a jak jest to niskoplatna to co maja zrobic ludzie tam mieszkajacy? Na koniec oswiecona warszaffka nazywa ich zadupieniem, ciemnogrodem, zapleczem PiS i Rydzka. A co ta oswiecona czesc kraju zrobila, zeby pomoc reszcie wyjsc z ciemnogrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:18 lokitty 08.03.16, 15:51 Tylko fabryki przynoszą zyski? fakt jeszcze markety najczęściej portugalskie Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 19:37 > to zadupie to centrum beneficjentów PISowskiego pińćset + a taką mieli wczoraj okazję zasłużyć na miano "oświeconych nowoczesnych Europejczyków" Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:15 To samo co inni głosujący. Powiedzmy sobie szczerze: największym sprzymierzeńcem PiS jest PO. Ich nieudolność podczas 8 lat rządów spowodowała, że ludzie mieli ich dość, a inne alternatywy nie okazały się zbyt silne. PiS trochę jeszcze porządzi i samo odda władzę w ręce opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:00 Rządy PO trwały 8 lat bo były wydolne. Gdyby było inaczej ludzie tak jak teraz wyszliby na ulic. Jakoś przez 8 lat żadna z europejskich instytucji nie badała praworządności ustaw, mimo "donoszenie" przez PIS na rząd. Przez te 8 lat potrafiliśmy się zmobilizować w sprawie "acta" więc gdyby rządy PO były nieudolne lub łamały prawo wyszlibyśmy także z tego powodu. Można wiele zarzucać PO ,szczególnie błędy "zaniechania" i ugodowość wobec konserwatywnych środowisk, które bezpośrednio wpływały na kształt ustaw - vide ustawa o in vitro. Ale gospodarczo PO spisała się dobrze a nawet dobrze z małym +. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 13:32 Moje życzenie się spełniło : wygrała,ale z najniższym możliwie poparciem. Na cud tu nie ma co liczyć, skoro agitacja wyborcza jest w kościele na każdej mszy. Ludzie traktują to jako nakaz sumienia. Nie przeciwstawią się. Ale i to się zmienia. Prawdę krzyczała w muzeum emerytka,że to hańba dać Rydzykowi miliony a emerytom 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 16:30 > Moje życzenie się spełniło : wygrała,ale z najniższym możliwie poparciem. brawo, oto cywilizowana opozycja. Marzą o zwycięstwach pisu, tylko żeby nie były zbyt druzgocące. To jest kultura, to jest realizm polityczny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 14:16 Bez przesady. Podlasie było zawsze bastionem PiS. Dla mnie było dość jasne, że wygra pani Corda. I muszę ze smutkiem przyznać, że kontrkandydat prezentował się żałośnie. Może lokaleski znają go z jego działalności i jest generalnie super samorządowcem, ale w TVN wypadł .... żałośnie. Mimo, ze stacja starała się tak przyciąć jego wystąpienie, by dało się go posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:09 Przestancie sie wreszcie miotac i zrozumcie ze przegraliscie, przestancie wiec robic zamieszanie, zawiescie dzialalnosc KODu, moze za 4 lata macie jakas szanse na zmiane, o ile ZNOWU nie przespicie wyborow. Zostawcie wreszcie na razie w spokoju partie rzadzaca. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:18 taaa....chcielibyście marzenie ściętej głowy, wasz upadek - prorokuję wam - nastąpi szybciej, niż myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:22 ahahahhahahahahah, tak jak zapowiadany przez was upadek na Podlasiu? przyznajcie sie ze zbladziliscie, bedzie wam lzej,ile jeszcze chcecie ciagnac ten kabaret? Podlasie bylo postawieniem kropki nad i, straciliscie wszystko, do zobaczenia w 2019 o ile sie zmobilizujecie zeby pojsc glosowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:26 A co, prezes tym razem nie poda rządu do dymisji? ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:31 Na jego miejscu bym wlasciwie podala, bo zaraz masowo wymrzecie z rozpaczy nad swoim marnym losem, tak sie zblaznic maszerujac w szeregach KOd- tego w historii polski jeszcze nie bylo....co wy dzieciom i wnukom bedziecie opowiadac? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:23 No ty, nie spedzajac w soboty czasu z rodzina ale miotajac sie po mrozie i zaklocajac zycie mieszkancom Srodmiescia Poludniowego Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:32 Serio? Widziałaś mnie? )) Dziewczyno, ja w sobotę to byłam kilkaset km od stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:43 thank_you napisała: > Serio? Widziałaś mnie? )) Dziewczyno, ja w sobotę to byłam kilkaset km od stolicy. prezes jej mówił .... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:47 Prezes był dzisiaj w Łomży, potem Biskup go ugościł. )) I Panią Costa, o, przepraszam - Anders. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:32 asmarabis 07.03.16, 21:23 No ty, nie spedzajac w soboty czasu z rodzina ale miotajac sie po mrozie i zaklocajac zycie mieszkancom Srodmiescia Poludniowego ty nie martw sie cudzymi rodzinami , mrozem ,ciesz się ze ci na rok prezes dał te pińćset Odpowiedz Link Zgłoś
kolter jarek o społeczeństwie obywatelskim 07.03.16, 22:25 asmarabis 07.03.16, 21:23 No ty, nie spedzajac w soboty czasu z rodzina ale miotajac sie po mrozie i zaklocajac zycie mieszkancom Srodmiescia Poludniowego wasz jarek jak każdy kacyk który marzy o dyktaturze nienawidzi demokracji ,poza przypadkiem w którym ona mu służy do zdobycia władzy dlatego ruch społeczny KOD który według waszej propagandy wygasa jest szczególną ością w gardle małego kacyka " Jarosław Kaczyński: - W III RP silnego państwa i silnej polityki nie chciały te środowiska dysydenckie, które bały się aktywizacji obywateli, bały się przebudzenia - jak to nazywano pod koniec lat 80. - szeroko rozumianej endeckości. Kontrowaniu takiego politycznego przebudzenia miał służyć przede wszystkim pomysł społeczeństwa obywatelskiego. Cezary Michalski: - A pan się nie bał endeckości, za którą stałaby większość wyborców i która dysponowałaby silnym państwem? Czy taka demokratyczna większość byłaby wrażliwa na los tych, którzy przegrali wybory? J.K.: - Pomysł na społeczeństwo obywatelskie "obsługiwał" nie tylko te lęki, ale przede wszystkim interes polityczny grup dysydenckich, które wychodziły - czy to w sensie czysto biograficznym, czy środowiskowym - z realnego socjalizmu. One chciały mieć jakiś wehikuł polityczny, bo silnej partii nigdy nie udało im się zbudować. Takim wehikułem stały się struktury społeczeństwa obywatelskiego, przeciwstawione polityce i państwu. Owo społeczeństwo obywatelskie miało przy tym być konstrukcją całkowicie beztreściową, opierającą się wyłącznie na systemie autorytetów, których poglądy na państwo były obciążone doświadczeniem represji stosowanych wobec nich przez państwo komunistyczne. Prowadziło to do przeświadczenia, że jakiekolwiek uprawnienia represyjne państwa są złe same w sobie. Wywiad Cezarego Michalskiego z Jarosławem Kaczyńskim: "PiS nie jest partią niezadowolonych", "Dziennik" z dn. 21 kwietnia 2006." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:55 asmarabis 07.03.16, 20:31 Na jego miejscu bym wlasciwie podala, bo zaraz masowo wymrzecie z rozpaczy nad swoim marnym losem, tak sie zblaznic maszerujac w szeregach KOd- tego w historii polski jeszcze nie bylo....co wy dzieciom i wnukom bedziecie opowiadac? ze uratowaliśmy Polskę od paranoicznego półtorametrowego nienawistnika .... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:36 asmarabis 07.03.16, 21:27 ile wzrostu ma wasze guru? my mamy rozum ,nam nie potrzebny mały gamoń do pokierowania Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:16 ja wiem, że jeszcze tego nie widzicie, cóż, może to i lepiej ale upadek będzie bardzo bolał Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:25 Upadek wrozycie od pazdziernika i jak na razie to wy upadliscie, nikt wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 21:35 asmarabis 07.03.16, 21:25 Upadek wrozycie od pazdziernika i jak na razie to wy upadliscie, nikt wiecej jeszcze nigdy stowarzyszeni z nami w strukturach europejskich czy nawet tymi z USA , nie krytykowali polskiego rządu za łamanie demokracji , półtorametrowemu gamoniowi ta sztuka sie udała Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 12:46 > jeszcze nigdy stowarzyszeni z nami w strukturach europejskich czy nawet tymi z > USA , nie krytykowali polskiego rządu za łamanie demokracji , półtorametrowemu > gamoniowi ta sztuka sie udała Jeszce nigdy w zadnym panstwie europejskim ani amerykanskim nie wychodzono na ulice po przespaniu przez siebie wyborow i obudzeniu sie jak ktos inny zostal wybrany Demonstruje sie przeciwko rzadzacym ktorzy juz cos zrobili a nie dlatego tylko ze wygrali wybory Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 14:13 A kto demonstrował przeciwko rządzącym? Rozszyfruj nazwę KOD i pogłówkuj skąd się wzięły protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:16 thank_you 08.03.16, 14:13 A kto demonstrował przeciwko rządzącym? Rozszyfruj nazwę KOD i pogłówkuj skąd się wzięły protesty. nie przeceniaj jej zdolności inteletualnych Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:14 asmarabis 08.03.16, 12:46 Jeszce nigdy w zadnym panstwie europejskim ani amerykanskim nie wychodzono na ulice po przespaniu przez siebie wyborow i obudzeniu sie jak ktos inny zostal wybrany wink Demonstruje sie przeciwko rzadzacym ktorzy juz cos zrobili a nie dlatego tylko ze wygrali wybory jak ze jesteś impregnowana na prawdę boś z PIS to podam tylko cytat byłego kandydata braci kaczyńskich na stanowisko prezydenta RP z 1995 roku prof Strzembosza "Obowiązkiem Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego jest dbanie o wymiar sprawiedliwości - powiedział były prezes SN, prof. Adam Strzembosz. Gość programu "Tak jest" stwierdził, że "bez najmniejszej wątpliwości" zaskarżyłby nowelizację ustawy o TK autorstwa PiS, podobnie jak zrobiła to obecna prezes SN, prof. Małgorzata Gersdorf. Prof. Adam Strzembosz jednoznacznie ocenił, że prezydent ?parokrotnie? złamał konstytucję. - Przede wszystkim konstytucja zobowiązuje go [prezydenta - red.] do przyjęcia ślubowania tych sędziów, którzy zostali przez Sejm prawidłowo powołani na sędziów TK - powiedział gość programu. Za sprawę ?ekstraordynaryjną? prof. Strzembosz uznał ułaskawienie przez prezydenta Mariusza Kamińskiego. Ocenił, że "ułaskawiając Kamińskiego, prezydent uznał, że jest on winny"."Prezydent powinien przyjąć ślubowanie trzech sędziów" - Sędziów, którzy mogą nazywać się sędziami Trybunału Konstytucyjnego, jest 13, to znaczy: 10 obecnie funkcjonujących i trzech, których ślubowanie nie zostało przyjęte przez pana prezydenta - zwrócił uwagę były I Prezes SN, który dodał, że prezydent - jego zdaniem - nie powinien był przyjmować ślubowania od pięciu sędziów wybranych przez PiS. Jak dodał, skoro prezydent to zrobił, ?to niech teraz szuka rozwiązania?. - To, że jest zobowiązany do przyjęcia ślubowania tych trzech, których w poprzedniej kadencji w sposób niebudzący żadnych wątpliwości powołano na sędziów TK, to jest sprawa, która od początku była mu znana - zauważył prof. Strzembosz. www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prof-strzembosz-krytycznie-o-prezydencie-dudzie,607028.html Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:28 > Jeszce nigdy w zadnym panstwie europejskim ani amerykanskim nie wychodzono na u > lice po przespaniu przez siebie wyborow i obudzeniu sie jak ktos inny zostal wy > brany > Demonstruje sie przeciwko rzadzacym ktorzy juz cos zrobili a nie dlatego tylko > ze wygrali wybory Oj, bo Ty zwyczajnie nie pojelas, ze demokracja jest wtedy gdy wygrywa PO a dyktatura jest wtedy gdy wygrywa PiS. Nawet jak dostal 40% glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:39 black_halo 08.03.16, 16:28 Oj, bo Ty zwyczajnie nie pojelas, ze demokracja jest wtedy gdy wygrywa PO a dyktatura jest wtedy gdy wygrywa PiS. Nawet jak dostal 40% glosow. nie łżyj bezczelnie , nie urabiaj tamtej niewiasty bo już nigdy z niej nic dobrego przez takie jak ty PIS agitatorki nie wyrośnie... osiem razy słyszałem o fałszowaniu wyborów czemu qrwa nie usłyszałem tego z ust waszego prezesa w czerwcu i październiku 2015 roku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:43 black_halo 08.03.16, 16:28 Oj, bo Ty zwyczajnie nie pojelas, ze demokracja jest wtedy gdy wygrywa PO a dyktatura jest wtedy gdy wygrywa PiS. Nawet jak dostal 40% glosow. aha a powiedz no czemu wasz prezes śmiertelnie obraził się na wynik wyborów prezydenckich roku 2010 ...do tego stopnia prezes był obrażony ze nigdy nie uznał swojej przegranej , na demokracje się wasz prezesik obraził !!! o tera w TVN 24 długoPIS żali sie na wybory samorządowe ,ze sfałszowane Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:42 asmarabis 08.03.16, 12:46 Jeszce nigdy w zadnym panstwie europejskim ani amerykanskim nie wychodzono na ulice po przespaniu przez siebie wyborow i obudzeniu sie jak ktos inny zostal wybrany wink Demonstruje sie przeciwko rzadzacym ktorzy juz cos zrobili a nie dlatego tylko ze wygrali wybory I to właśnie społeczeństwo robi. Protestuje przeciw zmianom wprowadzanym przez rząd obecnie sprawujący władze: - przeciw ustawie paraliżującej TK - przeciw łamaniu przez prezydenta zasad konstytucji i nie przyjęcia ślubowanie od sędziów - przeciw ułaskawieniu M.Kamińskiego - przeciw ustawie medialnej i zwalnianiu dziennikarzy - przeciw ustawie inwigilującej obywateli - przeciw ustawie łączącej funkcje ministra sprawiedlwiości i prokuratora generalnego. Wymieniac dalej? Protesty są przeciw konkretnym posunięciom TEJ władzy. Nikt nie kwestionował wyborów, nikt nie krzyczał że są sfałszowane, nikt nie "donosił" do UE że wybory zostały sfałszowanejak to robili posłowie PIS po każdych przegranych wyborach itp. PIS rzucił się na stołki, władze jak barbarzyńca. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 16:45 Dodam,ze to wszystko zdażyło się nim mineło 100 DNI RZĄDÓW PISu! To dopiero ekspres. Nie mamy jako kraj już sprzymierzeńców, odwracają sie od nas wszyscy łącznie z Węgrami ( gazoprom ) - grupa wyszehradzka także nas nie wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:53 attiya 07.03.16, 20:18 taaa....chcielibyściesuspicious marzenie ściętej głowy, wasz upadek - prorokuję wam - nastąpi szybciej, niż myślicie daj boże Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Podlasie brak slow 07.03.16, 20:48 asmarabis 07.03.16, 20:09 Przestancie sie wreszcie miotac i zrozumcie ze przegraliscie, przestancie wiec robic zamieszanie, zawiescie dzialalnosc KODu, moze za 4 lata macie jakas szanse na zmiane, o ile ZNOWU nie przespicie wyborow. Zostawcie wreszcie na razie w spokoju partie rzadzaca. nie zapomnij misia do domu zabrać ... Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Podlasie brak slow 08.03.16, 15:57 Ja tam nie jestem wielbicielką KODu, ale gdzie jest powiedziane, że opozycja działająca w granicach prawa nie może organizować spotkań, wystąpień, wypowiadać się? Twoja wypowiedź trąci czasami, które uznałam za bezpowrotnie minone... Odpowiedz Link Zgłoś