22.03.16, 13:43
www.16personalities.com/pl/darmowy-test-osobowosci
Ciekawy test. Dla relaksu wink
Mi i moim znajomym wyszedł dość poprawnie (opis osobowości pasuje).

Stąd się dowiedziałam o mojej asertywności bliskiej 0% ..

Poza tym jestem jak trzej prezydenci (Obama, Lincoln, Reagan) to na pocieszenie wink
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: test !!! 22.03.16, 14:02
      Bardzo fajni, wyszło, że mam duszę artysty, o co mnie już różni ludzie podejrzewali.
    • arwena_11 Re: test !!! 22.03.16, 14:06
      W sumie się większość zgadzasmile
      prawie 80% ekstrawertyk
      70% asertywności
    • kagrami Re: test !!! 22.03.16, 14:07
      To trochę jak testy z "Niezgodnej" big_grin ja jestem wśród tych zielonych "dyplomatów" altruistycznych. Też się zgadza smile
    • bergamotka77 Re: test !!! 22.03.16, 14:16
      A ja ENFP-A jestem - 100 proc. ekstrawertyk i 98 proc. asertywnosci - prawdziwie wolny duch jestem smile Zgadzam sie z opisem mojej osobowosci. Fajny test smile
      • nangaparbat3 Re: test !!! 22.03.16, 18:18
        Też mi wyszlo ENFP-A.
        Świetny test - dawno tylu komplementow nie czytalam big_grin big_grin big_grin
        • aniani7 Re: test !!! 23.03.16, 20:53
          Ja też jestem w Waszej grupiesmile
          • mid.week Re: test !!! 24.03.16, 18:49
            Ja też
          • aqua48 Re: test !!! 25.03.16, 18:58
            I ja ekstrawertywny, intuicyjny -działacz z iskierką szaleństwa smile
      • aandzia43 Re: test !!! 24.03.16, 23:51
        Ja też ENFP, ja też! Ekstrawertyzm, intuicja, poszukiwanie w przewadze. Asertywność z lekką przewagą nad czujnością, zasady z lekką przewagą nad logiką.
        "Osoby o tym typie osobowości stanowią 7% populacji, a dzięki swojemu urokowi, niezależności, energii i postawie współczującej wyróżnią się w każdym środowisku" - boszsz, jacyż my wyjątkowi wink
    • butch_cassidy Re: test !!! 22.03.16, 14:30
      Mnie się nie zgadza sad Prawie wcale. Opis, bo wykres to może i tak. Dziwne...
    • beataj1 Re: test !!! 22.03.16, 14:31
      Pasuje mi smile
      ESFP są osobami towarzyskimi, przyjaznymi i tolerancyjnymi. Kochają ludzi i uwielbiają nowe doświadczenia. Są żywiołowi i zabawni. Lubią być w centrum zainteresowania. Żyją chwilą teraźniejszą, starając się uczynić swoje życie ciekawym i ekscytującym. (..) kochają ludzi i wszyscy kochają ESFP. Jednym z ich największych darów jest ich bezwarunkowa akceptacja i tolerancyjność wobec innych ludzi. Są osobami entuzjastycznymi i szczerze lubią niemal wszystkich. ESFP nigdy nie zawodzą w okazywaniu ciepła i wielkoduszności wobec swoich przyjaciół, a jako takich traktują niemal wszystkich. ESFP potrafią jednak wyrobić sobie bardzo silne zdanie o osobie, która stanie przeciwko nim, i są wtedy zdolni do głębokiej antypatii.
      ESFP kochają życie i wiedzą, jak się dobrze bawić. Lubią wciągać w tę zabawę innych. Z reguły wszyscy lubią z nimi przebywać. Są elastyczni, szybko dostosowują się do każdej sytuacji. Szczerze się przejmują innymi, są ciepli i serdeczni. Mają niezwykłą umiejętność czynienia ze wszystkiego dobrej zabawy.
    • rulsanka Re: test !!! 22.03.16, 14:32
      Dzięki, taka piękna osobowość mi wyszła, że aż się wzruszyłam, a myślałam, że wyjdę na jakąś histeryczkę czy wariatkę
      a tak w ogóle zawsze uważałam, że mam coś z autysty, a tu takie cudo, infp
      • kagrami Re: test !!! 22.03.16, 14:34
        też jestem z tych zielonych i tez myslałam ze bede mieć "zły" wynik smile
      • kagrami Re: test !!! 22.03.16, 14:36
        infp - jak Ania z Zielonego Wzgórza smile ona tez myślała o sobie że jest dziwna jakaś wink
        • rulsanka Re: test !!! 22.03.16, 14:51
          No bo chyba jesteśmy dziwne, wszystko pomieszane takie. I te ciągłe myśli się kłębią smile
          Tyle lat męczyłam się ze sobą, szukałam jakiejś harmonii i było mi po prostu źle. I jak się już pogodziłam, że umrę głupia to spada na mnie iskierka nadziei.
          Ale mi asertywność wyszła 36%, bywam asertywna jak mam dobry powód, zresztą to akurat można nieźle wyćwiczyć.
    • kawka74 Re: test !!! 22.03.16, 14:43
      Ciekawy. Od zawsze wiedziałam, że powinnam była zostać leśniczym gdzieś w bardzo, bardzo głębokich ostępach leśnych. Albo prowadzić archiwum X, Y, względnie Z, byle dalej od wielbicieli pracy zespołowej.
      Fox Mulder to ja wink
      • rulsanka Re: test !!! 22.03.16, 14:53
        Ejże, a może ten test wszystkim daje infp, żebyśmy się cieszyli jak głupi do sera?
        • kawka74 Re: test !!! 23.03.16, 08:34
          Ja się nie cieszę, nie mam gdzie pracować wink
    • z_lasu Re: test !!! 22.03.16, 14:45
      Eee... Tak sobie pasuje. Coś jak horoskop. Zawsze coś tam się uda dopasować big_grin
    • angeika89 Re: test !!! 22.03.16, 14:54
      Jestem niczym Bill Clinton wink
      Zgadzam się z tym w 80 %.
    • morgen_stern Re: test !!! 22.03.16, 14:55
      No to chyba będę pierwsza - jestem RZECZNIKIEM wink

Typ osobowości INFJ występuje bardzo rzadko, stanowi niecały procent populacji, a mimo wszystko pozostawia swój znak w świecie. Posiadają wrodzone poczucie idealizmu i moralności Jak Dyplomaci (NF), jednak to co ich wyróżnia jest towarzysząca cecha ? Planowanie (J) ? INFJ nie są biernymi marzycielami, lecz ludźmi, których stać na powzięcie konkretnych kroków w celu zrealizowania swoich celów i wywarcia dalekosiężnego pozytywnego wpływu.

INFJ za swój życiowy cel uważają niesienie pomocy innym, ale choć jednostki o tej osobowości można spotkać w akcjach ratunkowych i pracy charytatywnej, ich prawdziwą pasją jest dotarcie do sedna sprawy tak, aby ludzi już w ogóle nie trzeba było ratować.
      • kai_30 Re: test !!! 23.03.16, 07:45
        Ja też rzecznik smile Ostatni fragment jest trafiony w 10.
      • galene_ra Re: test !!! 23.03.16, 15:02
        Jest nas więcej smile. Też mi wyszedł rzecznik. Podoba mi się to, co jest napisane. Na pewno zgadza się silny introwertyzm.
        Z podobnych testów lubię enneagramy.
        www.enneagram.pl/
      • ananas.89 Re: test !!! 23.03.16, 15:27
        Ja też dołączam do grona rzeczników smile
      • drobnostka7 Re: test !!! 24.03.16, 11:47
        Nie cały procent, a tak nas tu dużo wink
      • 1matka-polka Re: test !!! 24.03.16, 18:18
        Też jestem rzecznikiem, hmm. Chyba jakaś nadreprezentacja tego typu na forum...
    • zottarella Re: test !!! 22.03.16, 14:59
      Jestem jak Królowa Elżbieta i Halle Berry wink
      W sumie fajny test, wynik pasuje do mnie.
    • zuleyka.z.talgaru Re: test !!! 22.03.16, 15:05
      Mi wyszla osobowość ENFP-T działacz - i faktycznie pasuje smile)
    • lokitty Re: test !!! 22.03.16, 15:10
      A ja się dowidziałam, że osobowość podobną do mojej ma jedynie 4% populacji i że trudno mi znaleźć zrozumienie u innych z tego powodu wink. Coś w tym jest.
      • jowita771 Re: test !!! 24.03.16, 13:37
        To ja mam chyba to samo.
    • elle-hivernale Re: test !!! 22.03.16, 15:15
      Jestem zdziwiona, bo spodziewałam się czegoś z pogranicza horoskopu z Claudii i quizu którym kwiatem jesteś z Na Żywo. Fajne i nie do końca nieprawdziwe suspicious
    • vivyan Re: test !!! 22.03.16, 16:10
      Fajny test. Wyszedł mi wynik "architekt", właściwie większość się zgadza, tylko Hannibal i Putin wśród podobnych postaci ? Heh, muszę się chyba wziąć do roboty ! smile
    • lusitania2 Re: test !!! 22.03.16, 16:52
      Dowódca (ENTJ-A)
      "osoby o typie ENTJ charakteryzuje bezwzględny racjonalizm, który steruje ich energią, determinacją i bystrym umysłem w osiąganiu celów, które przed sobą stawiają. Być może to lepiej, że stanowią oni tylko 3% populacji, gdyż mogliby przytłoczyć sobą bardziej nieśmiałe i wrażliwsze typy osobowości, ktore tworzą większość społeczeństwa na świecie,, a jednak to jednostkom o typie ENTJ należą się podziękowania za wiele przedsiębiorstw i instytucji, które bierzemy za rzecz oczywistą."

wzruszyłam sięwink
    • memphis90 Re: test !!! 22.03.16, 17:03
      OJP, ale bełkot nieziemski uncertain Nie znoszę takiej mowy-trawy w testach.
      "Wolałbyś, aby Twoja praca odzwierciedlała Twoje wartości niż umiejętności rozumowania, gdybyś musiał wybrać z pomiędzy tych dwóch możliwości." - co to w ogóle znaczy?
      "Pomysły są często ważniejsze od prawdziwych rzeczy." ??? W sensie idee są ważniejsze niż posiadanie rzeczy materialnych czy o co chodzi?
      "Pozostawienie otwartych możliwości jest ważniejsze niż kierowanie się listą rzeczy do zrobienia." Eeeeee.... co? Nie zrobiłam prania, bo a nuż jutro pojawią się nowe możliwości czyszczenia ubrań..?

Kompletnie nie rozumiem sensu przeciwstawienia logiki zasadom moralnym. To, że jestem typem planującym i że mam wysoki poziom poczucia "tak trzeba", to wiedziałam od dawna, ale że to się kłóci z logiką -to dla mnie zaskoczenie wink
      • asia_i_p Re: test !!! 23.03.16, 09:21
        Pierwsze dla mnie znaczy mój konkretny wybór w przeszłości - dobrze mi szła teoria i analiza literatury, wszystko ładnie logicznie się składało (mogłam się popisywać umiejętnościami rozumowania), ale nie widziałam sensu, sens widziałam w uczeniu, dużo mniej zgodnym z moim introwertyzmem. Musiałam widzieć korzyść z mojej pracy dla innych (wartości). W drugim nie chodzi o posiadanie, tylko o to, czy wolisz marzyć o dziele idealnym czy tworzyć mniej idealne. I nie chodzi o nowe możliwości czyszczenia ubrań, tylko o inne możliwości wypełnienia czasu, moim zdaniem. Moralność kłóci się czasem z logiką, to naturalne. Logika mówi, że 2+2=4, a tymczasem ty widzisz, że ktoś potrzebuje, żeby to było 5 i wbrew logice masz nadzieję i pomagasz mu dążyć do tego, żeby to było 5.
        • memphis90 Re: test !!! 23.03.16, 20:40
          Poniekąd się zgodzę, ale nie do końca wink A jeśli Twoje wartości, to właśnie umiejętność rozumowania, to co...? Co do drugiego, to Twoja interpretacja - każdy może zinterpretować inaczej, a jak na czymś takim można oprzeć wyniki testu? Trzecie- znów interpretacja wink Czy gdzieś jest napisane, że chodzi o czas wolny? Równie dobrze może chodzić o planowanie/nieplanowanie obowiązków; szerzej życiowo- trzymanie się schematu vs. poddanie się nurtowi wydarzeń. Już sam fakt, że Ty masz jedną interpretację, a ja dałam dwie kolejne IMO świadczy o tym, że test jest źle napisany. Pytania zamknięte powinny być zamknięte i jednoznaczne.

Pojawiło się tam jeszcze jedno niezgrabne zdanko "wolałbyś powiedzieć o sobie, że jesteś organizatorem niż kimśtam innym"... Cóż, na tej zasadzie to ja WOLAŁABYM o sobie powiedzieć, że jestem cycastą blondynką, niemniej jestem rudasem z dużym tyłkiem. Ale od udzielenia takiej odpowiedzi piersi mi nie urosną, a obraz wyjdzie kompletnie zakłamany, prawda....?
      • minor.revisions Re: test !!! 25.03.16, 02:36
        > OJP, ale bełkot nieziemski uncertain Nie znoszę takiej mowy-trawy w testach.
        "Wolałbyś, aby Twoja praca odzwierciedlała Twoje wartości niż umiejętności rozumowania, gdybyś musiał wybrać z pomiędzy tych dwóch możliwości." - co to w ogóle znaczy?

proste jak konstrukcja pokrowca na cep.
        Jesteś genialnym copywriterem o poglądach eko-vege-zdrowożywnościowych.
        Masz do wyboru: bycie szefem kampanii reklamowej dla Macdonalda/Mossanto/Nestle albo odpisywanie na emaile w Greenpeace albo w PETA.
        Pierwsze odzwierciedla Twoje umiejętności rozumowania, drugie - wartości.
    • miss_fahrenheit Re: test !!! 22.03.16, 17:15
      Hmm, wyszedł mi zimny logistyk.
      • dorek3 Re: test !!! 23.03.16, 08:11
        Mi też smile
      • tontonik Re: test !!! 23.03.16, 19:24
        mi też logistyk, dużo się zgadza, choć nie wszystko wink
    • pitahaya1 Re: test !!! 22.03.16, 17:16
      A to dziś jakiś dzień głaskania kotka?

?OBROŃCA?
      (ISFJ-T)
      Osobowość ISFJ jest unikalna, ponieważ jej charakterystyka za zaprzecza jej indywidualnym cechom. Mimo tego, że jednostki ISFJ cenią zasady (F), posiadają doskonale wykształcone umiejętności analityczne; pomimo swoich cech introwertycznych (I) posiadają dobrze rozwinięte umiejętności międzyludzkie i mocne relacje społeczne; pomimo, że jednostki ISFJ należą do grupy planujących (J), są często otwarci na zmiany i nowe pomysły. A jak w przypadku wielu innych spraw, ludzie o osobowości typu ISFJ stanowią coś więcej niż tylko sumę swoich części i w ten sposób posługują się swoimi mocnymi stronami, które ich reprezentują.
      ISFJ są prawdziwymi altruistami, odpowiadają nadmiarem uprzejmości na uprzejmość i angażują się z entuzjazmem i szczodrością do działania i pracy.
      Ten typ osobowości stanowi dużą część populacji, bo aż 13% co jest bardzo korzystne. Ludzie ci łączą tradycję z chęcią czynienia dobra, dlatego można ich spotkać w takich dziedzinach jak medycyna, sfery akademickie, praca charytatywna, wszędzie tam, gdzie potrzebna jest wrażliwość historyczna.

Sławne jednostki o osobowości ISFJ:

Królowa Elżbieta II, Robert E. Lee, Królowa Maria I, Halle Berry, ?Samwise Gamgee? z Władcy Pierścieni, ?Dr Watson,? partner Sherlocka Holmesa

big_grin
      • owczarkini Re: test !!! 23.03.16, 09:26
        Ja też ! A jak to ładnie napisane wink
        "Wyzwaniem dla jednostek ISFJ jest upewnienie się, że ich wysiłki są zauważone. Mają tendencję umniejszać swoje osiągnięcia i choć ich uprzejmość często spotyka się z szacunkiem, to jednak osoby bardziej cyniczne i egoistycznie nastawione wykorzystują poświęcenie i pokorę jednostek o cechach ISFJ obciążając ich nadmiernie pracą po czym przypisując sami sobie ich wyniki. Ludzie o osobowości ISFJ muszą wiedzieć kiedy powinni powiedzieć ?nie?, aby się ostać i urzymać pewność siebie i entuzjazm.
        Naturalnie towarzyscy co jest dziwną cechą u introwertyków (...)"

Fajny ten test big_grin
        Chyba się zgadza, na dodatek uświadomiłam sobie parę kwestii.
    • sfornarina Re: test !!! 22.03.16, 18:02
      I mnie wyszedł ENFJ.
      Najlepsze, że ten test robiłam może 2-3 lata temu i wyszło mi dokłądnie to samo smile
    • aagnes Re: test !!! 23.03.16, 08:57
      No i super, wszystko sie zgadza. opis pasuje jak ulał, chociaz w polowie testu mialam serdecznie dosyc tych pytań.
    • asia_i_p Re: test !!! 23.03.16, 09:11
      Wyszło mi INFJ i wtedy mi się przypomniało, że już kiedyś mi to wyszło. wink Przy niektórych pytaniach musiałam się wysilić, bo nic mi nie pasowało - na przykład, czy wzruszające filmy mnie zasmucają - no nie zasmucają, wzruszają.
    • cosmetic.wipes Re: test !!! 23.03.16, 09:23
      Logik INTP-A

Dalej mi sie nie chciało czytać, bo to jakieś mało logiczne jestbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka