Dodaj do ulubionych

pies-kastracja

06.04.16, 10:39
Witam wczoraj rano mój pies miał kastrację ile po takim zabiegu dochodzi do siebie?dzisiaj śpi prawię cały czas,jest ospały,zjadł troszkę rano,teraz nie chce jeść ani pić,strasznie się o niego martwię,jak się patrzę na niego to same łzy mi płyną
Obserwuj wątek
    • bbuziaczekk Re: pies-kastracja 06.04.16, 10:44
      Zadzwon do weta bo takie zachowanie nie jest chyba normalne bo na drugi dzień pies powinien już pic i jesc i zachowywać się normalnie.

Ja przed swietami kastrowałam psa. W wielki piątek miał sciagane szwy.
      Pies po powrocie do domu po kastracji (kastracja o 10 rano) do godziny 18 był trochę oglupialy. Chodzil, biegal normalnie ale wyl "spiewal"
      Po 18 już zaczal szalec z zabawkami, biegac, skakać i dopiero kolo 19 polozyl się na drzemke. Wczesniej nie lezal i nie spal. I zaczal zachowywać się już normalnie.
    • cersei8 Re: pies-kastracja 06.04.16, 10:48
      Moze wypowiedza sie tu wieksze znawczynie, ale moj po kastracji, a mial przy okazji tez usuwany chory zab, juz tego samego dnia wieczorem usilowal wskoczyc na kanape.
      Nastepnego dnia rano mial kroplowke i ogolnie zachowywal sie normalnie, czyli praktycznie od razu, kiedy narkoza "zeszla" doszedl do siebie.
      A byl juz wtedy raczej w powaznym wieku smile
      Ale jesli taki stan bedzie sie utrzymywal, nie bedzie pil, to dzwon do weterynarza
      • bbuziaczekk Re: pies-kastracja 06.04.16, 10:54
        No wlasnie nam wet tez mowil ze pies po powrocie do domu i po zejściu narkozy w ten sam dzień będzie już normalnie się zachowywal. Normalnie skakal, biega. I ze jedynie co to w tej dzień będzie spiewal czyli wyl. A cala reszta zachowania ma być normalna.
        Wiec ja bym nie szukala na forum pomocy tylko zadzwonil do weta który kastrowal i zapytala. Odpowiedź w 2 minuty fachowa.

Dzwonilas do weta ? to jest pierwsze co powinnas zrobić jak się cos martwi.
        • b-b1 Re: pies-kastracja 06.04.16, 13:37
          Nigdy żaden z moich psów nie był "otumaniony" następnego dnia. Niezależnie czy to była kastracja/sterylizacja, czy jakakolwiek inna operacja. Drugi dzień po zabiegu wszystkie zwierzaki zachowują się już normalnie-czasami się zdarza , że więcej śpią, ale jedzą i piją jak zwykle.
          • mariola233 Re: pies-kastracja 06.04.16, 16:22
            Z pieskiem jest już Oki,zjadł,pije wodę i macha ogonem,to chyba był ospały po tabletkach od bólu
            • nelamela Re: pies-kastracja 06.04.16, 16:37
              Każdy organizm reaguje inaczej.Jeśli możesz zmierz mu temperaturę.Obejrzyj miejsce czy nie jest opuchnięte.Często psy nastepnego dnia dochodzą do siebie.ja ostatnio miałam przypadek sterylizowanej suczki mojej przyjaciółki która dosłowne zeskoczyła mi ze stołu w 10 minut po zakończonym zabiegu.Tak więc jest różnie.(podobnie jak z ludźmi wink ).Pozdrawiam
              A iii polecam kołnierz dla rekonwalecenta.
              • mariola233 Re: pies-kastracja 06.04.16, 17:12
                Mamy kołnierz na trochę mu zdejmujemy i pionujemy żeby się nie lizał,a to może tak być że po tabletkach był ospały?ma brać raz dziennie po dwie
                • nelamela Re: pies-kastracja 06.04.16, 18:32
                  Oczywiście.Z tym ściąganiem kołnierza to uważajcie wink. Reakcje zwierząt jak i ludzi są różne.Może go też po prostu boli i inaczej się zachowuje.Będzie dobrze.A jeśli coś się dzieje co wydaje się niepokojące to kontaktować się ze swoim wetem.Ja zawsze powtarzam że lepiej być przewrażliwionym niż coś przeoczyć.Pozdrawiam.
    • bbuziaczekk Re: pies-kastracja 06.04.16, 19:03
      My psu po operacji nic nie dawaliśmy, zadnych tabletek.
      Wet zabronil cokolwiek dawac. Mowil ze pies do następnego dnia jest zabezpieczony.
      Na drugi dzień kontrola i dostal antybiotyk w zatrzyku. Za kolejne 2 dni kolejny antybiotyk. I potem za 10 dni wyjecie szwów.
      • mariola233 Re: pies-kastracja 06.04.16, 20:19
        nelamela,dziękuję ci bardzo,piesio czuje się już dobrze,pościeliłam sobie lóżko i śpi słodko koło mnie,jutro mamy wizytę u weta
      • nelamela Re: pies-kastracja 06.04.16, 20:24
        Są leki które podaje się co 24 godzin i są takie co 48 wink. Wszystko zależy od weta.Dobrze że z psiakiem wszystko ok.
        • mariola233 Re: pies-kastracja 07.04.16, 08:40
          Od rana się wścieka aż miło popatrzeć,to nasz pierwszy piesio i zakochaliśmy się w nim do szaleństwa,piesek ze schroniska trochę już przeszedł miał chorą trzustkę ale już jest oki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka