aankaa 10.04.16, 21:32 przypomniała mi się scena z filmu Kontakt (z Jodie Foster) - odtworzony zapis przemówienia Hitlera z otwarcia Olimpiady w Berlinie w 1936... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_nodzieja Re: prezespan przemawia 10.04.16, 21:33 Nie oglądałam, wzywał do nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: prezespan przemawia 10.04.16, 21:53 się staruszek zapędził - powołane zostaną komitety do budowy (na K.Przedmieściu) dwóch (!!) pomników (L.K. i ofiar katastrofy) jeśli komitety będą miały takie pieniądze jak inne to tylko płakać forum.gazeta.pl/forum/w,567,161157931,161157931,Nie_chce_pomnika_.html jakich to wybitnych rzeźbiarzy wynajmą... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: prezespan przemawia 10.04.16, 21:56 Oszołom, ale do Hitlera mu daleko i dlatego czuję niesmak, choć ani z Kaczyńskim ani z PiS-em mi nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: prezespan przemawia 11.04.16, 09:50 Hmmm, Hitlerowi kiedys tez bylo daleko do Hitlera, kazdy dyktator gdzies zaczyna. A wiekszosc Niemcow podsumowuja polska polityke z ostatnich miesiecy jednym slowem "Gleichschaltung". Oni to w szkole walkuja do upojenia i rozpoznaja mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: prezespan przemawia 11.04.16, 11:19 Kaczyńskiemu daleko do dyktatora, nie ma charyzmy i w kraju ma wielu wrogów. A Niemcy niech się lepiej zajmą ochroną swoich kobiet, jak słusznie zauważyli nasi rodzimi kibole (jak widać kibole też czasem mają rację). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: prezespan przemawia 11.04.16, 12:23 Kaczynski to taka polska szara eminencja. Nie rzadzi, nie bierze odpowiedzialnosci, ale wszystkim steruje i moze wyrzadzic wiele zlego. A potem jak kot spasc na cztery lapy. Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: prezespan przemawia 10.04.16, 22:20 Najpierw otwarcie obciążył Donalda Tuska i jego rząd odpowiedzialnością "jeśli nie karną, to moralną" za upadek tupolewa; orzekł że wybaczy, ale najpierw winowajca musi przyznać się do winy i przeprosić. Potem skandował, że "musimy zwyciężyć", że przezwyciężą establishment. Potem mówił, że opowiada o swoich pragnieniach, ale nie można zapominać o naprawdę ważnym człowieku: Antonim Macierewiczu, o którym wypowiedział się, że ten "kiedyś będzie generałem". Potem dziękował Ojcu Rydzykowi. Potem zaprosił na scenę jakiegoś świra, który od sześciu lat codziennie tacha z Pragi na Krakowskie Przedmieście krzyż i modli się pod nim ze stworzonego przez siebie modlitewnika razem z Marysią z Gorzowa do dźwięków Apelu Jasnogórskiego puszczanego z odbiornika z Radiem Maryja. I ja się dziwię, że on ma jeszcze siłę wygłaszać takie płomienne przemówienia, on jest dzisiaj od ósmej rano na nogach! Chciałabym mieć takie zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: prezespan przemawia 10.04.16, 22:22 a to Prezes nie zdążył zauważyć że zwyciężyli wybory? No kurcZe, ja rozumiem oderwanie od rzeczywistości ale żeby AŻ TAKIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: prezespan przemawia 10.04.16, 22:48 a tam, prezes jak prezes, obejrzyjcie tę panią. Tekst linka Ludzie, gdzie my żyjemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: prezespan przemawia 10.04.16, 23:19 Akurat Ewa Stankiewicz dawała już podobne popisy; ze dwa lata temu, gdy wybuch gazu w Katowickiej kamienicy zabił dwójkę dziennikarzy i ich dziecko sugerowała, że to rosyjskie specsłużby "dyscyplinują swoich ludzi w Polsce". Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: prezespan przemawia 10.04.16, 22:54 zauważył i nie ma zielonego pojęcia co z tym fantem zrobić jako opozycja mógł sobie co miesiąc stawać na drabince i p...ć co mu ślina na język przyniesie. Dzisiejszy dzień go przerósł Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: prezespan przemawia 10.04.16, 23:04 NO, decyzje jakieś by trzeba podjąć i realizować je i być za nie odpowiedzialnym. A tak, to sobie plotą co im ślina na język przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: prezespan przemawia 10.04.16, 23:07 akurat on, podejmujący wszystkie decyzje, za nic nie jest odpowiedzialny. Ot, prosty poseł Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: prezespan przemawia 11.04.16, 00:21 Bo teorią zamachową nie zbudujesz gospodarki. Więc prezes nadal buduje konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: prezespan przemawia 10.04.16, 23:10 prawda znajdzie się w podręcznikach,,, o czyli teraz będą nauczać jedynie słusznej prawdy o katastrofie...tak jak kiedyś o Związku Radzieckim?? całe szczęscie moje dzieci już w takim wieku, że same wiedzą co się wydarzyło...... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: prezespan przemawia 11.04.16, 09:05 bedziemy przemycać prawdę na wieczorkach naukowych, potajemnie organizowanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: prezespan przemawia 11.04.16, 00:30 Dokładnie o tym pomyślałam, ale ze względu na gestykulację i sposób mówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: prezespan przemawia 11.04.16, 11:28 A czy pan prezes w rocznice smierci brata i bratowej byl na ich grobie? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: prezespan przemawia 11.04.16, 13:14 Mnie ta klepanina o przebaczeniu rozczuliła. Myślicie że on serio wierzy że komukolwiek zależy na jego przebaczeniu? Mało tego, myślicie że on sądzi że ktokolwiek poczuwa się do winy? Bo to że on by chciał wina poobarczać to wiadomo. Dla mnie to było nawoływanie z kategorii - jak nie przeprosisz za rewolucje francuską to ci jej nie wybaczę. Jedyna reakcja jaka może być to: Ale, że co!? Gdyby nie był taki przerażając to miałby szansę być uroczy w naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś