Dodaj do ulubionych

rodzice noszący tornistry

• scarlett74 Re: rodzice noszący tornistry 16.04.16, 18:37
      OMG, nie znoszę takich czepiających się mamusiek. Co cię obchodzi czy ktoś nosi za dziecia plecak czy nie, czy dzieć ma szaliczek czy nie, czy pje mineralną czy słodki sok. Rozumiem interwencję w poważnych sprawach dot. zdrowia/życia dziecka, ale to , to zwykłe wciskanie nochala w nie swoje sprawy...wink
      • naomi19 Re: rodzice noszący tornistry 18.04.16, 22:50
        bardzo proste, swiadomie lub podswiadomie wie, ze jej dziecko bedzie mialo problemy z kregoslupem lub juz je ma i odreagowuje swoj stres na tych matkach, ktore staraja sie tego uniknac. chce tym sposobem pokazac swiatu, ze to ci inni sa zli, a jej postepowanie jest ok, bo przeciez tylko jej Niuniuś bedzie samodzielny. normalny mechanizm obronny wynikajacy z obnizonego poczucia wlasnej wartosci.
    • amsterdama Re: rodzice noszący tornistry 17.04.16, 16:02
      Rzadko nnie ludzie irytują, ale kobieta, która ma problem z tym, że inni rodzice noszą swoim dzieciom plecaki, budzi we mnie obrzydzenie.
    • stephanie.plum Re: rodzice noszący tornistry 18.04.16, 23:43
      nie wiem jak jest teraz, ale jak pamiętam siebie, to chyba zapadłabym się pod ziemię ze wstydu, gdyby rodzice za mną tornister nosili.
      synowi tego więc też nie zrobię, o ile nie będzie łamagą.
      dobrze dobrany tornister nie powinien chyba wykrzywiać kręgosłupa?
      • agni71 Re: rodzice noszący tornistry 19.04.16, 10:07
        Najlepiej dobrany tornister, JEŚLI JEST ZBYT CIĘŻKI, może zaszkodzić na kręgosłup (i stawy kolanowe).
      • naomi19 Re: rodzice noszący tornistry 19.04.16, 12:56
        Skoro sie na czyms nie znasz, to dlaczego sie wypowiadasz. Tak, moze wykrzywiac.
    • monikaj21 Re: rodzice noszący tornistry 19.04.16, 10:32
      Często nosimy dzieciom plecaki, ponieważ dla nas to niewielki ciężar, a np. dla mojej 10 latki plecak to ponad 1/4 jej masy ciała.
      A jak wracamy z zakupów to ja biorę lekkie torby, lub nie biorą wcale, a mój mąż dźwiga całą resztę. Patologia po prostu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka