Dodaj do ulubionych

Ktory narkotest?

28.04.16, 15:39
Jaki narkotest jest lepszy? Taki multi, ktory podobno jest czuly na rozne rodzaje prochow czy konkretny test na jeden konkretny narkotyk? Pytam, bo nie wiem, ktory lepiej kupic, a to dosc pilne. Jak jest z takim multitestem? Faktycznie jest az tak czuly na rozne rodzaje, czy to troche przesadzone, a wynik moze zmylic? Dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • 71tosia Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 16:50
      Jezlei masz podejzenia to test na ten wlasnie narkotyk, jezeli ogolne to pewnie multi. Zaczelabym od testu na obecnosc THC.
      • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 17:23
        Zachowanie takie obserwuje: pobudzony bardzo, nie moze na miejscu usiedziec, drzenie rak, sa takoe dni, ze go obudzic nie moge, tak mocno spo. Nie ma agresji
        • ruscello Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 18:01
          Jeśli nic nie wyjdzie z narkotestu, to możesz sprawdzić tarczycę, glukozę i insulinę, może magnez. Choroby też mogą dawać takie objawy.
          • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 18:34
            Nie o to chodzi, ze wredota jestem i od razu o najgorsze podejrzewam, ale mowa o nastolatku, ktory juz kiedys eksperymentowal z tym i owym, alko tak samo, wiec moze przewrazliwiona jestem, ale w tym wypadku wole byc.
        • stillgrey Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 18:17
          moze to dopalacze? mefedron np.?
          • koniec-koniec Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 18:43
            Też mi od razu przyszły na myśl dopalacze.
        • sfornarina Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 21:33
          amfetamina
          • edelstein Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 11:07
            Po amfetaminie sie nie spielen,chyba,ze sie ja polaczy z marycha
            • sitniczek Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 11:23
              Chyba ze odsypia, zwała.
        • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 05:34
          Wyjdzie pozytywnie i ? co dalej jakies konkretny plan masz? No i jeszcze on musi go chciec zrobic.
        • aquella Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 21:36
          to nie po gandzi na pewno, też stawiam na chemię jakąś, a przy zasypianiu ma drgawki/skurcze mimowolne?
    • kita.szek Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 18:59
      thc raczej nie! nie te objawy...
      obstawiam amfetaminę (tania jak barszcz), kokainę (dla bogatych ludzi) lub jakieś cholerstwo dopalaczowe.
      • 71tosia Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 21:07
        amfetamina daje bezsennosc no i zabija apetyt (byla kiedys w srodkach odchudzjacych), wiec raczej bys zauwazyla. Jezeli dopalacze to trudno bedzie wykryc testami. Jezeli wydaje na narkotyki czy dopalacze to pewnie mialby zwiekszone potrzeby finansowych, warto sie temu poprzygladac.
        ps nie, nie jestes przewrazliwiona, wyglada to dosc podejrzanie
        • sfornarina Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 21:34
          Jak się dłużej bierze amfetaminę, to jak najbardziej można jeść i nawet spać.
        • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 00:31
          Wiem, ze dopalaczy testem nie wykryje, ale nawet nie biore dopalaczy pod uwage.
          • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 05:41
            Ale to najbardziej mozliwe akurat.
      • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 05:41
        Kokaina nie za delikatne zejscia, amfa tak ale to nie sa objawy po pierwszym czy drugim razie.
    • domatorka.amatorka Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 21:30
      lepiej kupić multitest, bo może się okazać, że szukając THC znajdziesz coś innego. Nastolatki doskonale wiedzą ile amfy wziąć żeby potem wieczorem zasnąć. Aha pamiętaj testy które mają wykryć amfę musisz robić ok 3 razy w tygodniu żeby coś złapać, bo ona szybko się metabolizuje
    • pruszynkaaa Re: Ktory narkotest? 28.04.16, 23:29
      Podobne objawy mogą dać również spożywane w nadmiarze wszelkie energetyki - red bulle i inne tigery - tanie i powszechnie dostępne. Uzależniają dość szybko.
      • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 00:27
        O tym nie pomyslalam, ale z tego co wiem, takich nie pije, bo mu srednio smakuja. Z raz na miesiac gold dubai i to wszystko. Za to kawe, niestety, w duzych ilosciach. Pisze ,,niestety", bo wolalabym, zeby nastolatek tyle kofeiny w siebie nie wlewal
    • aankaa Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 00:45
      a jak masz zamiar przeprowadzić ten test ?
      • morgen_stern Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 07:48
        A to już chyba jest jej problem, nie twoj?
        • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 07:53
          Tym pytaniem w sumie moze pomoc bo jesli autorka zrobi to na sile,szantazem nie wiem czym tam jeszcze to rozwali sobie kontakt z synem ktory juz pewnie szwankuje skoro jest co jest a potem przez lata bedzie go wyciagac z dna. Bo test to jedno ale on nic nie zmieni syna w piwnicy nie zamknie nie odizoluje od swiata wiec pytanie jest bardzo trafne. Pomimo ze faktycznie to autorki sprawa.
    • domatorka.amatorka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 09:04
      Zoska3678 weź pod uwagę że test naprawdę łatwo oszukać, więc jeśli młody nie będzie współpracował to i tak nic nie zdziałasz. A jeśli już wyjdzie pozytywnie to uwierz czeka Cię droga przez mękę, bo nie licz na pomoc skądkolwiek
      • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 09:22
        Zabrzmialo conajmniej dziwnie. Aczkolwiek nie popieram testow "sila" to wyszlo ci to tak jakby lepiej bylo gdyby prawdy nie znala bo jak syn cpa to mekka i lepiej jej uniknac. Mekka fakt ale olewanie udawanie ze sie nie wie to nie droga.
      • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 09:24
        Nawet jak wyjdzie pozytywnie, to nie zamierzam panikowac. Typem panikary, ktora od razu szuka osrodkow i terapeutow ds uzaleznien, nie jestem, tak wiec bez obaw. Pozytywny narkotest nie oznacza narkomanii.
        • sylwus34 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 11:05
          Akurat szukanie terapeuty, ośrodka dla nastolatka , który już brał narkotyki i prawdopodobnie ciągle bierze, nie jest wyrazem paniki a wyrazem zdrowego rozsądku i próbą ratowania mu życia.
          • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 20:39
            10/10
        • naplaze Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 11:06
          A dlaczego ty nie możesz z tym dzieckiem po prostu porozmawiać? Ile ono ma lat? Bo na razie to jest taka "kontrola najwyższym stopniem zaufania". Multitest może dać wynik pozytywny na opiaty, jeśli dziecko jada drożdżówki z makiem.
          • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 18:20
            Nie, to ,,dziecko" nie jada drozdzowek z makiem. Nie lubi.
            Na szczescie wszystko ok, w tescie (nie musialam toczyc walki) nic nie wyszlo
        • domatorka.amatorka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 12:07
          jeśli test wyjdzie pozytywnie to jednak powinnaś panikować, bo to nie są miętowe cukierki, które się bierze jak się ma ochotę. pozytywny test oznacza, że nastolatek brał i bierze substancje psychoaktywne i tak jest narkomanem. to, że dzieciak nie leży na dworcu lub pod płotem nie oznacza, że wszystko jest ok
          • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 18:22
            Nie do konca sie zgadzam, ale to juz nieistotne. Test, dzieki Bogu, nic nie wykazal.
            • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 20:42
              Ok ale to jeszcze o niczym nie swiadczy. Z czym sie nie zgadzasz z prawda? Znalam takie nie panikary teraz znicze nosza swoim synom na cmentarz ja bylam panikara i moj brat zyje.
              • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 22:35
                Na szczescie ja nie mam takiej chorej osobowosci. Jeszcze jak sobie pomysle, jak ,,cudowne" rady maja terapeuci dla rodzin uzaleznionych, w stylu ,,jak wroci kolejnym razem pijany/nacpany, to prosze go nie wpuszczac do domu", to mi sie pawiowac chce. Tak, sporo terapeutow zaczyna odchodzic od metod stosowanych przez powalonego Kotana, ale podobne do niego jednostki tez jeszcze, niestety, sa.
                Bylas panikara, tzn co robilas?
                • domatorka.amatorka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 23:26
                  zoska a masz świadomość, że rodzaj terapii zależy od wielu czynników, m.in. od wieku tajemniczego nastolatka? inaczej traktuje się poszukującego 13-latka a inaczej mocno eksperymentującego 18-latka. poza tym jeden test negatywny naprawdę nic nie oznacza a może niepotrzebnie uśpić czujność sad
                • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 29.04.16, 23:33
                  Takich akcji jak nie wpuszczanie do domu u mnie nie bylo. To ze moj brat cpa wiedzialam duzo wcczesniej prosilam,blagalam,plakalam nic w sumie nie dawalo. Siostra daj spokoj wiem co robie nic mi nie bedzie. Az wiedzial co robi,przedawkowal,ledwo uszedl z zyciem. Wtedy przekonalam go i poszedl na pierwszy odwyk. Pomimo tzw. dobrego,bogatego domu to na rodzicow nie bylo co liczyc. Matka udawala ze problemu nie ma a ojciec niby chcial ale brakowalo mu czasu tak sie usprawiedliwial tyle tylko,ze z moim bratem dobrego kontaktu nie mial nigdy bo gdyby chcial i widzial szanse na wplyw na jego zachowanie to by ten czas znalazl. Dla mnie jak trzeba bylo to pomimo ze byl i nadal jest bardzo zajetym czlowiekiem znajdowal i znajduje nadal. Odwyk pomogl na kilka miesiecy i byla powtorka z rozrywki tylko ja juz bylam czujna jak pies,wiedzialam,ze bral natychmiast. No to kolejny i tak w kolko. To ja dzwonie codziennie jestem w stanie po glosie poznac czy nacpany. To trwa juz lata i jest na zmiane odwyk,okres ze jest ok nie cpa i np. po dwoch latach od nowa. Tylko teraz to jest dorosly facet,prowadzacy firme,majacy kobiete i juz ma jakas tam swiadomosc co i jak zeby sie nie zabic. Wtedy nie raz zbieralam go za domow centrum w wawie z towarzystwa ludzi takich ze szok ,ze on sie nie zarazil jakim hiv to cud. Ja jestem histeryczka potrafie ta histeria go tak zmeczyc ze on odpusci i poslucha. To jest takie przedluzanie zycia bo nie udalo nam sie z tego wyjsc do konca nigdy i raczej juz sie nie uda. Pomimo najdrozszych odwykow nie tylko w polsce.Teraz jest czysty ale to trwa juz jakis czas i ja zaczynam sopodziewac sie kolejnej akcji.
                • jola-kotka Re: Ktory narkotest? 30.04.16, 00:07
                  W sumie po co ja sie produjuje taka chora osobowosc. Obys nigdy nie musiala przypominac sobie slow tej chorej osobowosci,ktora sie bardzo przejela sytuacja i chciala ci pomoc tego ci zycze z calego serca mam nadzieje,,ze ono jedno mam zdrowe.
                  • zoska3678 Re: Ktory narkotest? 30.04.16, 00:36
                    Niepotrzebnie sie tak unosisz. Ja o wszystkim nie chce tutaj pisac. Po prostu mam dziecko, ktore w pewnym momencie poeksperymentowalo troche za bardzo z narkotykami i alkoholem. Wiec wyczulona na zmiany w zachowaniu jestem, ale tez wiem, ze nie mozna przeginac.w druga strone. Panika to nie jest rozwiazanie. Dzieki za Twoje odpowiedzi. No i nie chcialam Cie obrazic.
                    Po tescie jestem spokojniejsza i to chyba normalne. Nie mozna,, dzieciaka" na kazdym kroku podejrzewac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka