zuzia221 09.02.05, 11:51 Hej! Mam 11-letniego psa rasy Polski Owczarek Nizinny. Jest on chory na cukrzycę. Ostatnio bardzo trudno jest mu wstawać. Zanim wstanie męczy się kilka sekund. Co robić? Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Problemy z stawami u psa 09.02.05, 12:30 napewno nie zaszkodzi mu syropek z preparatami odbudowującymi chrząstkę stawową typu ARTROFLEX, bodajże jeszcze CHONDROSAN.... Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Problemy z stawami u psa 09.02.05, 13:08 Pierozek-Monika słusznie Ci napisała. Na Twoim miejscu zgłosiłabym się do lekarza w celu oceny zwyrodnień stawów - wykonanie zdjęć rtg, który wyznaczy odpowiednia dawkę dla Twojego psa. Dodatkowo możesz zakupić w aptece leki homeopatyczne Zeel- T, Traumel. Leki te należy w celu zaobserwowania wyników stosować bardzo długo, dopiero po miesiącu widoczne sa pierwsze poprawy - tak niestety działają leki homeopatyczne. Za to artroflex owszem jest lekiem skutecznym ale nie można stosowac go zbyt długo, poza tym jest dość drogi. Za to napewno choć wiem, że to będzie bardzo trudne w przypadku Twojego cukrzyka musisz postarac się go odchudzić. pozdrawiam - ava Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika link 09.02.05, 16:23 www.vetserwis.pl/zwyrodnienie.html sądzę, że przyda Ci się :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia221 Re: Problemy z stawami u psa 11.02.05, 13:11 Bardzo dziękuję za pomoc! Mam nadzieję, że to pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś