Dodaj do ulubionych

Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem

01.05.16, 17:35
Wiem, że było, ale nie mogę odnaleźć wątku
Szukam fajnego miejsca nad Bałtykiem dla mamy z dziećmi , warunkiem koniecznym jest bliskość niezatloczonej plaży (max.5 minut pieszo). poza tym konieczność możliwości wykupienia posiłków, również śniadań, koniecznie przestronne wnętrze z aneksem kuchennym i jakieś atrakcje dla dzieci. Może zorganizowane zajęcia? Cena nie jest znacząca, ale pobyt w hotelu za 1000 zł / dobę raczej odpada.
Odpadają też "kurorty" typu Władysławowo i Mielno
Macie jakieś sprawdzone miejsca? Podzielcie się proszę
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:38
      Skurat sie ktos z toba podzieli suspicious
      • i_ja_tez Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:48
        A dlaczego nie?
        • melancho_lia Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:51
          Bo niezatloczona plaża zrobi się zatłoczona tongue_out
      • pitupitt Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 22:55
        Ja się podzielę: Rogowo j. Kołobrzegu. Cisza, spokój, mało ludzi. Co prawda po atrakcje trzeba zasuwać do pobliskiego Mrzeżyna lub Dźwiżyna, ale wg mnie to żaden problem. Ja sobie to miejsce chwalę.
        • i_ja_tez Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 23:41
          Nie zależy mi na atrakcjach tylko na cichej plaży i dobrych warunkach pobytowych. Dziękuję, popatrzę na tą miejscowość. Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę się podzielić również sprawdzonymi miejscami smile
          • mozambique Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 12:34
            jestem zainteresowana podona ofertą
            • pitupitt Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 18:22
              No to szukaj na olx ogłoszeń z Rogowa. Nie będę tu linkować swojej oferty, bo zostanie wykasowana. No chyba że na priva
    • bei Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:40
      Dom goscnny Oktawia Niechorze
    • sunndal Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:50
      troche pozno na cos "fajnego"
      • i_ja_tez Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 17:52
        Mimo wszystko zaryzykuje wątkiem smile
      • pitupitt Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 22:56
        Jesteś w błędzie.
    • mynia_pynia Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 23:14
      Nie będę wskazywała miejsca bo dla każdego coś innego, ale moi znajomi z dziećmi 3-6 lat, mi podpowiedzieli, że ma być: piasek na plaży, duży ośrodek z jedzeniem - taki moloch komunistyczny, port i latarnia i ścieżki rowerowe i... bingo, to jest właśnie to, teraz jade drugu raz przyjmując te same kryteria.
      • karme-lowa Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 01.05.16, 23:49
        Zaraz będzie wysyp spamerów.
        • karme-lowa Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 00:01
          Mnie podobało się w Ostrowie.
          • czar_bajry Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 09:54
            ale z Ostrowa do plaży masz dalej niż 5min spacerkiem tam jest 1,5 km do plaży.
            • ichi51e Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 10:02
              No to 5min jest rzekomo (wg moich tesciow) w Dzwirzynie (resort Pelikan) ale nie wiem czy tam jest pusto bo nigdy nie bylam
            • karme-lowa Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 10:41
              A to fakt. Ale plaża spokojna i do "kurortów" blisko.
    • robin2510 Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 07:48
      A ja tam co roku jeżdżę z dzieciakami do Mielna. Moje córki już od lutego pytają się kiedy Mielnosmile. Może i jest tłum ludzi ale ja wolę nie ryzykować że jak nie będzie dobrej pogody to się będą nudziły. Zawsze w Mielnie coś się zorganizuje na tą okoliczność. Z jedzeniem też nie ma problemu albo na mieście albo we własnym zakresie chociażby śniadania i kolacje. Zawsze jeździliśmy do domu wczasowego ale w tym roku postawiliśmy na domki.
      Co do ciszy i spokoju -ja tam wolę byc wśród ludzi ani mi ani mojej rodzinie to nie przeszkadza. Na co dzień mieszkamy w spokojnej dzielnicy niemal w lesie więc nie musimy w wakacje uciekać w odludne miejsca.
      • chocolate_cake Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 09:06
        Nie mam co prawda sprawdzonego miejsca, bo nie jeżdżę nad Bałtyk częściej niż co 10 lat bo mam go w pobliżu - mieszkam od urodzenia w Trójmieście. Ale pod koniec czerwca jadę z mężem na 3 dni odpocząć do Sarbinowa ( apartamenty Atrium) i wygląda to naprawdę fajnie. Apartamenty są nowe, tuż przy plaży, w pakiecie śniadanie i obiadokolacja, masz też wydzieloną część kuchenną, co jest fajne przy dzieciach. Opinie ma bardzo dobre, liczę na miły pobyt. No zobaczymy.
      • ichi51e Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 10:02
        Mielno? Seriously? Musieliby mi doplacic
        • pitupitt Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 18:26
          Też nie mogę wyjść z podziwu. Mielno mam niemal pod nosem, ale w sezonie tam raczej nie bywam. Od jesieni do wiosny-zdarza się, ale latem nigdy.
    • lauren6 Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 10:35
      Uwielbiam takie wątki big_grin Szukanie miejscówki z full zapleczem, aktakcjami dla dzieci, koniecznie przy bezludnej plaży. 5 minut spacerkiem big_grin W maju lub czerwcu, bo przecież wiadomo, że najlepsze pensjonaty nad Bałtykiem mają w tym okresie korzystne last minute big_grin big_grin big_grin

Poszukaj czegoś w Łebie. Łebska Chata, Chomiczówka, Arena Słońca itd. Jedzenie będzie, atrakcje będą, plaża będzie, ale jak chcecie niezatłoczoną plażę to przygotuj się na dłuższy spacer.
      • i_ja_tez Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 10:53
        Cieszę się że uwielbiasz mój wątek - mimo wszystko myślę że na początku czerwca lub we wrześniu te miejsca nie są tak obłożone jak myślisz
        • lauren6 Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 13:41
          Dlatego je podałam. Jednak na przyszłość polecam szukać miejsca nad morzem wcześniej.
    • jagodka_mare Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 22:48
      Rogowo to jednak przeokropna dziura. Tam oprócz jednego osrodka, jednego sklepu i kilku domów zupełnie nic nie ma. Może popatrz na Sianożęty albo Wicie kolo Darłowa. Konkretnej miejscówki nie podam ale miejscowości w których coś jest a jednocześnie brak tłumów.
      • pitupitt Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 02.05.16, 23:48
        Jak ktoś chce balować, to faktycznie adres nie dla niego big_grin. Balangowicze dzięki Bogu sami tą "dziurę" omijają.
        • karme-lowa Re: Sprawdzone miejsce nad Bałtykiem 03.05.16, 01:16
          Pitupitt, dzięki za wskazówkę. My właśnie takich "dziur" szukamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka