cersei8 02.05.16, 11:34 Ogladalyscie ostatni odcinek GoT? Jon Snow jednak sie obudzil , juz nie moge sie doczekac nastepnego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 11:46 Ogladalam! Ciekawe, czy teraz zyska jakieś magiczne moce w związku z tym . Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 11:50 Opowiadaj Ja twardo nie oglądam, bo musiałabym nadrobić dwa sezony, ale ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 11:58 Spoilerujcie, bo jestem ciekawa co dalej, a do niedzieli nie obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 12:06 Melisandre nad nim poczarowala, na prosbe Davosa. Na poczatku wydawalo sie, ze nic z tego, zebrani opuscili pokoj, Jon zostal z tylko z Duchem i nagle otworzyl oczy . I koniec odcinka, wiec nie bardzo jest o czym spoilerowac , ale nastepny odcinek bedzie na pewno niesamowity, oni go (Jona) spalic jako zwloki juz zamierzaja. Aha i jeszcze Tyron smoki wypuscil. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:28 A Ramsay przeszedł samego siebie po raz kolejny. Arya nadal szkoli się na Asasyna. I znowu mamy Brana! Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:35 Co to znaczy "przeszedł sam siebie"? Opowiadaj Co się dzieje a Aryą to akurat się jestem w stanie domyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:44 Zabil ojca, macoche i brata. W sumie jesli chodzi o ojca, to zadna strata... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:48 A to akurat było do przewidzenia ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:49 Nie wiem jak w serialu, ale książkowy Roose przewidział taki obrót sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:59 Nie wiem jak w serialu, ale książkowy Roose przewidział taki obrót sprawy... I co zrobił, bo mi jakoś umknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:04 Nic, choc mogl sie pozbyc bestii Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:08 Nic zupełnie. Uważał, że lepszy taki dziedzic niż żaden. Malutkie dziecko chyba się nie liczyło jako dziedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:16 Dlatego dobrze ze Ramsay poki co nie zadnego dziedzica, tylko jedna bestia do utylizacji Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:38 To w serialu Ramsay nie został zalegalizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Gra o tron - Spoiler 04.05.16, 12:52 Oczywiście, że został - ale podobało mu się bycie jedynakiem, stąd powód nakarmienia psów przyrodnim bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:48 A w jakiś spektakularny sposób chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:54 ojca mieczem czy sztyletem, macoche i jej dziecko oddal psom Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:01 Przy starym Boltonie to żadna strata, ale na tą kobietę to aż żal było patrzeć, jak szła za nim do psiarni Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 22:14 nie dźwignęłam tej sceny, musiałam przełączyć... Natomiast przybycie wolnych ludzi do nocnej straży boskie- w głos się śmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 09:07 Przy starym Boltonie to żadna strata, ale na tą kobietę to aż żal było patrzeć, jak szła za nim do psiarni uncertain Stary Bolton to chociaż mądry był... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:25 O DO DIASKA!!! dobrze, że tego nie oglądam, bobym padła, nie cierpię takich scen. tylko bardzo proszę, donieście mi, kiedy tylko ten chory zbok wyciągnie wreszcie kopyta, umieram z ciekawości, kto go wykończy. Brienne? Aria? Bran? a może pewnego dnia się potknie i wleci do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Gra o tron - Spoiler 04.05.16, 12:43 ja myślę że te jego psy go zeżrą Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 09:10 Nie oglądałam jeszcze nic z tego sezonu. Napiszecie mi, proszę, co się stało po tym skoku z muru z Sansą i Rickonem? Gdzie dotarli? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 13:39 Niemożliwe. Ja zapomniałam o GOT! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:12 A o której leciał, ja trafiłam tylko na powtórzenie pierwszego odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:23 Nowe odcinki są o zabójczej trzeciej w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:28 Jeszcze nie leciał, na razie jest na hbo go. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:27 Body count: Bolton senior, lady Walda+1, Balon Greyjoy. Kogoś pominęłam? Dla odświeżenia: www.washingtonpost.com/graphics/entertainment/game-of-thrones/ Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:35 Jeszcze gość ze Straży Nocnej i jakiś wieśniak z Królewskiej Przystani. Obaj w ten sam sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 14:42 Fikuśne zejścia są dla wysoko urodzonych, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 21:06 No dobrze. Jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 21:11 Mam nadzieję, że Jon będzie teraz przynajmniej mega-dziwny Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 04.05.16, 12:50 Juz jest. Kit Harington przez wszystkie odcinki doatad gral moze dwoma minami , ta podczas przebudzenia byla zdecydowanie nowa . Nie, nie jestem zlosliwa, uwielbiam Jona Snow, a KH pasuje do tej roli swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 21:50 Game of Thrones 6x03 Promo Trailer - game of thrones S06E03 promo "Oathbreaker" W zwiastunie następnego odcinka pojawia się dziwny człowiek, sugerujący, że przyjechał z prezentem dla tego chorego poj... znaczy, Ramsaya. Bogowie, błagam, NIE THEON. I nie Sansa. I nie Brienne... chociaż, tytuł "Oathbreaker" bardzo źle wróży Jak ja mam wytrzymać tydzień teraz?! Odpowiedz Link Zgłoś
jak-kania-dzdzu Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 22:04 marusia_ogoniok_102 napisała: > > W zwiastunie następnego odcinka pojawia się dziwny człowiek, sugerujący, że prz > yjechał z prezentem dla tego chorego poj... znaczy, Ramsaya. > > Bogowie, błagam, NIE THEON. I nie Sansa. I nie Brienne... chociaż, tytuł "Oathb > reaker" bardzo źle wróży Ja bym się bardziej obawiała, że tym prezentem będzie Rickon Stark Podobno ma wrócić w tym sezonie, tylko co wtedy z Oshą i Kudłaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.05.16, 22:11 Ktokolwiek to nie będzie, marny jego los (tylko nie Theon ) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 09.05.16, 04:48 ...nie Nie Kudłaczek Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 09.05.16, 20:40 Biedny Rickon Ale walka Miecza Poranka - cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 09.05.16, 21:31 Kij tam walka... Jak Jon wyszedł to wstyd się przyznać, ale się poryczałam troszkę Jestem taka szczęśliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 10.05.16, 07:33 No to też była fajna scena. Ale końcówka mi się nie podobała. Formalnie miał rację, że "jego straż się skończyła" ale kto teraz spuści łomot tym białym? W tej sytuacji, najlepsze co może mu się przydarzyć (i czego mu życzę), to że pójdzie do Winterfell, po drodze znajdzie Sansę, przyłączą się do niego dzicy (bo czy mają coś ciekawszego do roboty?), razem zdobędą zamek i uratują Rickona. Niestety, biorąc pod uwagę dotychczasową historię, bardziej prawdopodobne jest to, że Ramsay go załatwi tak, że już nie będzie co reanimować Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 10.05.16, 08:10 > Jak Jon wyszedł to wstyd się przyznać, ale się poryczałam troszkę no niezle to sobie wymyslil, nie spodziewalam sie tego akurat po jonie ruch warty co najmniej tyriona lub varysa, hehe. umarl, to jego straz sie skonczyla. zastanawiam sie jaki ma plan - ma zamiar znow popelnic blad, jak powiedzial davos, moze razem pojda w swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 04:45 Danka Moja królowo... Jon, Sanso Moi kochani... Idźcie i nakopcie im wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 08:12 To jest coraz głupsze i coraz nudniejsze... Niech już Martin skończy pisać kolejny tom to nie będę musiała tego oglądać w w obawie przed spoilerami Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:50 ostatni sezon powstał zanim Martin skończyl tom, wiec jest wymyślony przez scenarzystów nie Martina. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 17:26 > ostatni sezon powstał zanim Martin skończyl tom, wiec jest wymyślony przez scenarzystów nie > Martina. no ale ponoc wszedzie sie chwala, ze on konsultuje kazdy odcinek (glownie po to, zeby nie zabic kogos, kto ma szanse na zelazny tron, heh). i ponoc scenarzysci znaja zakonczenie (i sa zaskoczeni). czyli jesli jakis motyw sie nie pojawia, to nie jest wystraczajaco wazny? bez sensu takie przepychanki miedzy ksiazka, a filmem, w sytuacji, kiedy nie wiadomoc, jak to cale zamieszanie sie skonczy. i ile sie skonczy. ja mam przeczucie, ze martinowi sie moze zemrzec, zanim rozwikla wszytskie tajemnice (na przyklad po co arya sie tak szkoli i szkoli, przeciez rozwalic tego calego towarzstwa nie da rady i tak, a bedac "nikim" jeszcze zmniejsza swoje szanse. no i co czkeka branna...). Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 22:26 Też tak uważam, że może niestety nie dokończyć powieści ale ponoć ma asystenta który wie jak historia i konkretne wątki się potoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 22:24 No serio ? naprawdę bym na to nie wpadła skoro kolejny tom jeszcze się pisze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 21:53 Coraz bardziej hollywoodzko i przewidywalnie się robi. Ziew... Sceny z Boltonem do bólu przewidywalne, scena z Theonem i jego siostrą - podobnie, na dodatek cholernie pasująca do łzawego spotkania Jona z Sansą - jakby zabrakło pomysłów. Na Aryę patrzeć nie mogę po prostu, najnudniejszy wątek. Natomiast Margeary mi się podoba, jakiś prześwit inteligencji u bohaterów i bez brawado, choć pewnie scenarzyści sobie nie odmówią jakichś fanfar w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 09:06 Akurat wątek Aryi to przynajmniej zgadza się z książką. Prowadzi do czegoś ciekawego. A nie marsz 2000 dzikich na 5000 ludzi Boltonów wtf? Którzy NIE MAJĄ! młodego starka. Siostra Theona nie zostanie królową żelaznych wysp. Pewnie jej wuj wygra. O Dance nie wspomnę... ehh nudno jednym słowem. A książka wyjdzie dopiero jak się serial skończy niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 19:56 W ksiazce tez mnie nudzi watek Aryi. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 19:20 Taki trochę naciągany ten odcinek był... niedopracowany jak dla mnie. Za to akcja wartka - niestety ze stratą w dobrym człowieku.... Zaspojlerować? Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 19:31 Więc Blondyna zrobiła rozpierduchę z Khalami - spaliła ich dokładniej mówiąc wszystkich, sama ocalała, wyszła z płomieni naga i dumna, zyskując w końcu swój khalasar czy jak to sie tam piszę. Dziwmne yło tylko to, ze zaden khal sie nie bronił/walczył, po prostu czekali na płomienie (rzucili się do ucieczki - drzwi były zamknięte). Sansa z Briene i Podrickiem dotarli w samą porę do Czarnego Zamku (John się już pakował, chciał wyjechać) - ustalili, że będą walczyć o Winterfel, najprawdopodobniej z dzikimi. Zginęła niestety Osha - przyprowadzono ją do Ramsaja umytą, czystą, ta usiadła mu uwodzicielsko na kolanach i chciała dosięgnąć noża leżącego na stole - niestety Ramsay by szybszy - wbił jej szpikulec w szyję. Szkoda bardzo Wróble trzymają w dalszym ciągu królową i jak się okazało jej brata, w dość złym stanie psychicznym. Będzie wojna - Lanisterowie Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 20:27 ostatnia scena z Khalisee byla spektakularna ja tylko czekalam na przylot smokow do zwiekszenia efektu. Niewyborazam sobie horrru smierci ktora NAPEWNO musi dosiegnac tego psychopate Ramsey. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 20:30 Ja własnie myślałam, że te smoki przylecą w trakcie "negocjacji" jako potwierdzenie jej słów, a w razie czego jako ostateczny argument - że jak się nie zgodzą, to zeżrą. No ale smoków nie było w tym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 20:39 sprawa ze smokami troche nieteges - jeden podziurawione skrzydlo, te dwa co byly na lancuchu nie wiadomo co dalej - czy je wypuscili? w sumie jeden taki miotacz ognia by wystarczyl na caly budynek, Khalisee nie musialaby przewracac koszy z weglami i rozlewac benzyny Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 22:09 Smoki z łańcuchów uwolnił tyrion w przedostatnim odcinku przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 22:38 no wlasnie nie wiem - zdjal lancuchy ale to nie znaczy ze uwolnil? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 07:30 Nie uwolnil, zdjal lancuchy i wyszedl. Smoki zdaje sie nadal siedza w lochach, tyle ze juz nie na uwiezi. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 21:55 No tak, na szczęście smoki sobie w tej słodyczy i upojeniu odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 16.05.16, 22:39 nie pitol undoo - mother of dragons and not even a one fucking dragon?? Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Gra o tron - Spoiler 02.06.16, 04:48 Błagam, jak piszesz w obcym języku, nie rób w nim błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 07:24 Ja jestem zachwycona. Uśmiechnięty Jon z Sansą i moja Daenerys... Co za odcinek! Rzeczywiście Oshy bardzo szkoda. Któraś wyżej pisała, że dziwi się, że Khalowie nie walczyli. Przecież to bez sensu. Kto normalny rzuci się do przepychanki zamiast spier...c z pożaru? Gdyby zaczęli się z nią szarpać to by dopiero było dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 07:37 Ramsey jest cudowny. Fantastyczny psychopata. Jakbym go spotkala na planie filmowym.to bym uciekla. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 08:22 Nie wiem który gorszy badass on czy Joff... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:17 Nie, Ramsay jest bez konkurencji... Joff to był po prostu niesamowicie wkurzający, irytujący smarkacz, któremu wszystko było wolno i na którego spadły wszystkie minusy bycia owocem kazirodztwa. Jemu się chciało przyłożyć. Od Ramsaya chce się uciec Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 10:36 Wreszcie coś dobrego przydarzyło się Starkom - po raz pierwszy od sześciu sezonów I Sansa w końcu pokazała jaja Teraz pozostaje pytanie - kto pierwszy dotrze do Winterfell - Starkowie z dzikimi czy Littlefinger z rycerzami. I czy Sansa znowu da mu się zmanipulować, czy w końcu kopnie go w tą perfumowaną d.pę Khaleesi uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 10:37 Z promo 5 odcinka wiadomo, że Sansa z Littlefingerem spotkają się na Murze i nie będzie to sympatyczne spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:14 lauren6 napisała: > Z promo 5 odcinka wiadomo, że Sansa z Littlefingerem spotkają się na Murze i ni > e będzie to sympatyczne spotkanie. Na Murze? No to Littlefinger mocno nadłożył drogi Pewnie będzie miał pretensję do Sansy, że swoją "nieprzemyślaną i nieodpowiedzialną" ucieczką zniszczyła jego wspaniały plan Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:19 Chronologię skopali, bo w takim wypadku scena rozmowy Littlefingera z Robinem powinna być w pod koniec 5 serii albo w 1 odcinku 6. Sansa przez 3 odcinki uciekała z Winterfell na Mur, a tutaj przez 1 odcinek Littlefinger teleportuje się z Orlego Gniazda Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:15 Jak na razie to Sansa ma pretensje: A sądząc z miny Brienne, to istnieje szansa, że Paluszek wygra darmowy lot w kosmos Bez skafandra Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 10:40 >Khaleesi uwielbiambig_grin Ja też... znowu stała w ogniu, piękna, dumna, blada, naga, a motłoch plus dwóch zaganiaczy NA KOLANACH, to jest moja idolka Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:10 Taaak. Niby pokonana, bez żadnych atutów, a tu bach - znowu robi coś, czego się nikt nie spodziewał i zgarnia całą pulę! Inteligencja rulezz (i smoki też) Podobno Danny ma bardzo kiepską opinię wśród fanów, bo siedzi nie wiadomo po co w Mereen, zamiast gnać do Westeros ze smokami, a ja właśnie uważam to za przejaw jej bystrości. Ona już się nauczyła tego, czego Cersei nie nauczy się nigdy (i dlatego nigdy nie będzie dobrą królową): że ludzie to nie pionki, które bezwolnie dają się przestawiać po planszy oraz że każda akcja powoduje reakcję (zwykle nieprzewidzianą). Z takim doświadczeniem, jak już się zjawi w Westeros, to wszystkim kapcie spadną z nóg Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:13 Tak, wszyscy niemal na niej psy wieszają, czego ja kompletnie nie rozumiem, bo inni, bardzo lubiani bohaterowie robili o wiele głupsze rzeczy, niż ona. Zawsze będę stała murem przy mojej królowej Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:19 Czy ty też gorąco wierzysz, że w końcu przyleci do Królewskiej Przystani na smoku? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:21 Ja myślę, że Dany w końcu sobie odpuści i KP, i całe Westeros. Jon Snow będzie rządził Westeros jako Stark-Targaryen, a Dany będzie sobie rządzić tym drugim kontynentem. Tak Targaryenowie podbiją cały świat i będzie happy end. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:02 Nieee "I will break the wheel". Pamiętacie? Jon to dobry chłopak, ale do polityki się nie nadaje i dlatego go zabili. Ja nieustająco obstawiam, że Dany wyjdzie za Jona i będą rządzić razem. Dany będzie ogarniać "sprawy wewnętrzne", a Jon - wojskowe. Jeszcze tylko nie wymyśliłam, jak rozwiążą problem sukcesji. Jak dobrze wiadomo z historii, ta kwestia spowodowała upadek monarchii jako modelu funkcjonowania państwa. Mogą oczywiście zaprowadzić w Westeros republikę albo demokrację, ale.. jakoś tak... no nie wydaje mi się Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:13 ale w sensie ze co sukcesji? Dany nie moze miec dzieci? bo nie pamietam.. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:15 Jakaś starucha jej przepowiedziała, że nie może. Wcześniej przepowiedziano jej, że jej syn podbije świat, więc tyle są warte te przepowiednie Zakończenie JS+DT=WNM jest dla mnie zbyt banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:18 dla mnie tez. obstawiam ze Jon jednak zginie Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:30 WNM nie. To by raczej miało być "małżeństwo z rozsądku" i "dla dobra królestwa" Obydwoje są po przejściach, straumatyzowani i zgodnie stwierdzą, że wielkie emocje to już nie dla nich Za to, skoro już mowa o miłości - wygląda na to że Brienne właśnie znalazła swoją! I wygląda na to, że jej wątek interesująco odżyje - to wielka miłość (a przynajmniej pożądanie), a tu nienawiść i zemsta. Będzie się działo! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:44 Właśnie! Tormund (dobrze pamiętam, że to Tormund) i te ogniste spojrzenia na Brienne... wspaniała by to była i wojownicza para, ale czy nie mezalians? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:12 Jakby Brienne albo Tormund mieliby się tym przejąć Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:27 Ale czy dzicy nie powinni porywac zon dla siebie? Z B. byloby to trudne . a tak serio to zycze im wszystkiego naj... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:50 > Za to, skoro już mowa o miłości - wygląda na to że Brienne właśnie znalazła swoją! Brienne strasznie lubie od poczatku (porzadna feministyczna postac). niedawno dodatkowo moj student stwierdzil, ze mu bardzo brienne przypominam, z glosu i ruchuw, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 21:17 jatez, jatez, jatez! i niech bierze Rudego, jakos sie dogadaja PS. moj mąż na nią patrzeć nie moze. ale w sumie nie moze patrzeć też na Cersei. i Dany mu sie średnio podoba. Dziwny jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 21:33 > ruchuw, LOL o matko, ruchow, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:22 Tak, po tym jak jej dziecko w brzuchu zamieniło się w potworka na skutek zakazanej magii, Danny nie może mieć już dzieci. Akurat w tą przepowiednię wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:48 > Tak, po tym jak jej dziecko w brzuchu zamieniło się w potworka na skutek zakazanej magii, Danny > nie może mieć już dzieci. > Akurat w tą przepowiednię wierzę ja nie jestem do konca pewna - przepowiednia nie byla, ze nie moze miec dzieci, tylko wymieniala, co sie musi stac, aby dziecko (zywe) miala. dosc to nieprawdopodobne (w przepowiedni), ale przeciez slowa przepowiedni sa czesto przekrecane. ja akurat podejrzewam, ze dzieciatko moze byc. przepowiednia: kiedy slonce wstanie na zachodzie i zajdzie na wschodzie, kiedy morze wyschnie, a gory poplyna na wietrze jak liscie... slonce to moze byc dom martell, morze to morze dothrakow - trawa wyschnie i umrze, gory to moga byc piramidy spalone przez smoki i ich prochy uniesione na wietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 10:14 >przepowiednia: kiedy slonce wstanie na zachodzie i zajdzie na wschodzie, kiedy morze wyschnie, a gory poplyna na wietrze jak liscie... slonce to moze byc dom martell, morze to morze dothrakow - trawa wyschnie i umrze, gory to moga byc piramidy spalone przez smoki i ich prochy uniesione na wietrze... Dziewczyno, aż mnie ciarki przeszły, przekonuje mnie twoja teoria Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 10:36 > Dziewczyno, aż mnie ciarki przeszły, przekonuje mnie twoja teoria haha, ja sie naczytalam roznych ksiazek i WIEM, ze takie przepowiednie - gdzie NA PEWNO nie da sie czegos osiagnac, sa na ogol bardzo alegoryczne i okazuje sie, ze - czasem nawet calkiem prosto - mozna te warunki spelnic, o ile sie "odpowiednio pomysli i zinterpretuje" no tylko z kim te dzieci? z jonem bylyby sliczne, ale chyba nieme, zadne z nich do gadatliwych nie nalezy. z tyrionem wymiatalyby inteligencja. kto tam by sie jeszcze nada? moze jakis dziki, hehe... ... albo jakis greyjoy? ktorys po nia wyslal wojska w kazce, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 16:40 > Jon to dobry chłopak, ale do polityki się nie nadaje i dlatego go zabili. Ja ni > eustająco obstawiam, że Dany wyjdzie za Jona i będą rządzić razem. no czekaj, ale bardzo prawdopodobne jest, ze oni sa blisko spokrewnieni, to znaczy ona jest jego ciotka! (jesli prawda jest, ze jon nie jest synem neda, tylko jego siostry i brata dany). poza tym co sie stalo z tym mlodym tangerianem, ktory pojwil sie w ostatnim tomie ksiazki? z aegonem, synem rhaegara (ktory niby mial byc zabity w kolysce, ale zostal podmieniony)?? tego motywu jeszcze w serialu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 07:47 no czekaj, ale bardzo prawdopodobne jest, ze oni sa blisko spokrewnieni, to znaczy ona jest jego ciotka! (jesli prawda jest, ze jon nie jest synem neda, tylko jego siostry i brata dany). Owszem, ale wśród Targaryenów był zwyczaj że żenili się ze swoim rodzeństwem, żeby nie rozwadniać smoczej krwi. Skoro Dany miała początkowo wyjść za swojego własnego brata, to brat cioteczny nie będzie jej przeszkadzał poza tym co sie stalo z tym mlodym tangerianem, ktory pojwil sie w ostatnim tomie ksiazki? cały ten wątek został wycięty, podobnie jak intryga Dorana. Za to w książce, o ile dobrze pamiętam, Myrcella nadal żyje (choć bez ucha). Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 10:05 > Owszem, ale wśród Targaryenów był zwyczaj że żenili się ze swoim rodzeństwem, ż > eby nie rozwadniać smoczej krwi. Skoro Dany miała początkowo wyjść za swojego w > łasnego brata, to brat cioteczny nie będzie jej przeszkadzał no wiem o rodzenstwie, ale tak ciotka z bratankiem? slabiej to wyglada (choc dzieci pewnie mieliby sliczne, haha) > cały ten wątek został wycięty, podobnie jak intryga Dorana. Za to w książce, o > ile dobrze pamiętam, Myrcella nadal żyje (choć bez ucha). moze watek aegona zostal przelozony w czasie i on sie w filmie jeszcze pojawi? bo jesli nie, to znaczy, ze ksiazkowy watek do niczego nie prowadzi i ten tangeryan to pewnie sciema... podobno zakonczenie ksiazki i filmu ma byc bardzo podobne, czyli nie maga zabic/pominac najwazniejszych dla rozstrzygniecia osob... podobno, heh Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 10:32 Skoro ciotka w wieku bratanka, to nie jest to juz tak straszne. Poza tym Jon (o ile nasza teoria jest prawdziwa) przynajmniej ma zdrowy dodatek krwi Starkow >>>no wiem o rodzenstwie, ale tak ciotka z bratankiem? wink slabiej to wyglada (choc dzieci pewnie mieliby sliczne, haha) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 18.05.16, 10:38 > Poza tym Jon (o ile nasza teoria jest prawdziwa) przynajmniej ma zdrowy dodatek > krwi Starkow czytalam gdzies, ze teoria o jonie bedacym synem siostry neda jest tak popularna i uwazana za prawdziwa, ze martin sie wsciekl, iz dal sie tak latwo przejrzec i zmienil wszystko i juz Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 12:52 kura17 napisała: > moze watek aegona zostal przelozony w czasie i on sie w filmie jeszcze pojawi? > bo jesli nie, to znaczy, ze ksiazkowy watek do niczego nie prowadzi Kura masz złe podejście do tego Mnie się wydaje że Martin potraktował serial i książkę jako dwa odrębne byty, całkiem możliwe nawet że z zupełnie innym zakończeniem. Przecież w książce ciężarna dziewczyna Robba Starka nie zginęła w odróżnieniu od serialu, zresztą w serialu nie ma też motywu z Cathelyn Stark itd Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 13:06 zresztą w serialu nie ma też motywu z Cathelyn Stark itd To prawda, że niektóre (i to dość istotne z pozoru przynajmniej) wątki są zupełnie inne w serialu, ale akurat Cat chyba się jeszcze pojawi? Dwa sezony temu ona mignęła gdzieś jako nieumarła - i ja na ten wątek liczę! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 13:18 No ja też własnie liczę na pojawienie się tego wątku, to będzie piękna bomba... Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 09:13 Myślicie że jest szansa po dwóch sezonach? Wydaje mi się że jednak bardzo mała skoro wątki idą mniej więcej równocześnie. Ale gdyby tak się stało to będziemy mieć trzech czerwonych kapłanów: Melisandre, Dondarriona i tą która pojawiła się ostatnio grających każdy do innej bramki Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 09:15 tzn Thorosa z Myr a nie Dondarriona Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:53 Do Królewskiej Przystani? Nie! Tam przybędzie na czele potężnej armii złożonej z Nieskalanych, Dothraków i najemników. Ale na smoku poleci nad Mur, spalić wszystkich Whitewalkers Odpowiedz Link Zgłoś
corka.bossa Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:16 Bardziej mnie ciekawi co za piekło, jest w stanie zgotować Ramsay Riconowi... Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:22 Mnie wcale to nie ciekawi Obawiam się jednak, że będziemy się o tym przekonać, jak Sansa i Jon staną pod murami winterfell Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:58 oskóruje na żywca. tak myślę! nie żebym wiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 10:39 > Kto normalny rzuci się do przepychanki zamiast spier...c z pożaru? Dokładnie. Śmierć w płomieniach to najgorszy rodzaj śmierci. Kto w takiej sytuacji będzie machać mieczem zamiast brać nogi za pas????? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:24 Niby jak mieli brać nogi za pas, skoro drzwi były zamknięte? (pokazano nawet ujęcie, jak khalowie chcą uciekać, a sztaby trzymają wrota) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:32 Ale chodzi o sam odruch ucieczki, o rany, wszystko tak łopatologicznie trzeba tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:39 Dlatego próbowali te drzwi wyważyć i się z nimi siłowali. Uprzedzając kolejne pytanie: w namiocie było dużo czadu, więc momentalnie opadali z sił i nie mieli szans by je wyważyć. Jedyne co jest dla mnie nierealistyczne w tej scenie to to, że gdy Dany przewraca pochodnie kamienne schody zajmują się ogniem jakby były z drewna. Chyba, że czegoś nie zauważyłam i przechadzając się po namiocie rozlała jakąś łatwopalną substancję. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:40 No ten pożar to się ciut za szybko rozprzestrzenił przymykam na to oko. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 11:51 mi sie wydaje ze to nie ona, a panowie ratownicy tam cos podlali. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:04 A czy przypadkiem w tych wielkich świecznikach nie było jakiejś oliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 12:28 Ożesz ty! Jesteś przenikliwie bystra!! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 22:09 Przecież mili panowie broni nie mieli, bo nie wolno do miasta wnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Gra o tron - Spoiler 17.05.16, 17:18 natemat.pl/180041,co-gdyby-nicolas-cage-zagral-w-grze-o-tron-i-to-kazda-postac-taki-bylby-efekt uwaga!!! Zdjęcia są bardzo drastyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 16:47 Ciekawa historia Hodora, ale odcinek wg mnie slabszy - o tyle o ile odcinki tego serialu moga byc slabsze.. Sansa nie calkiem szczera wobec Jona? Ale sie robi taka bardziej krolewska, chyba dlatego ze urosla i przytyla Odpowiedz Link Zgłoś
jak-kania-dzdzu Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 18:07 Właśnie wg mnie jeden z lepszych w tej serii W końcu akcja ruszyło z kopyta do przodu. Uwaga - spoilery Jon z Sansą i ekipą opuszczają mur, Arya dostaje zadanie, wiec na Pyke i ucieczka Teona i Yary (świetnie przedstawiona 'koronacja'), tylko Euron jakiś taki słaby, bez charyzmy kompletnie. Danka rusza na czele khalassarów - chociaż jej wątek mnie irytuje i nie interesuje nic a nic. Brak Królewskiej Przystani na duży plus, bo ten wątek w s6 nudny i ciągnący niemożliwie. No i na koniec petarda, czyli geneza Białych Wędrowców, geneza Hodora, śmierć Bloodravena, rzeź na Dzieciach Lasu. Tylko wilkorów szkoda. Wiem, że CGI drogie i na smoki trzeba zostawić, ale jedną dobrą scenę dla każdego wilkora na sezon mogliby zapewnić. (Dla 'każdego' to już znaczy tylko dla Ducha, bo o Nymerii to i serialowa Arya i twórcy pewnie zapomnieli) Moim zdaniem odcinek rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 21:03 okazuje sie ze byc moze nie ma co lez ocierac po "hold the door" poniezej fragment wywiadu z aktorem: Fans may be mourning the death of a beloved "Game of Thrones" character, but the actor who portrays him is happy about it. Kristian Nairn, who plays Hodor, told Entertainment Weekly he was thrilled with how the show treated his exit Sunday night in an episode titled "The Door." "I couldn't be happier how he has gone out," Nairn said. "The interesting thing is it's kinda left open. You don't actually see him [die]. It's implied. So who knows." Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 02.06.16, 10:30 zasadniczo to to samo mówią o Ogarze - Arya go nie zabiła, tylko zostawiła na śmierć. nie mamy ŻADNEJ pewności że umarł, wiec - moze jeszcze wróci?... byłoby ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 02.06.16, 10:32 A o teorii Cleganebowl słyszała? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 02.06.16, 10:47 wcale mnie by to nie zdziwilo Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 22:59 niech mnie ktos oświeci w kwestii genezy Białych Wędrowców. stworzyly ich Dzieci Lasu? czy w ksiązce jest coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 23:04 W książce nie ma, ale możliwe, że jest to zgodne z koncepcją Martina. Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 23.05.16, 23:05 w książce przynajmniej w częściach które się ukazały nie było mowy o tym jak powstali Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 00:27 W książce tego nie ma, ale krążą różne teorie fanowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 08:16 może będzie w tej którą pisze od 100 lat chociaż może to być kolejny pomysł z dupy scenarzystów. Podobno akcja z Hodorem była z inicjatywy Martina Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 09:25 Słuchajcie, a ja mam pytanie dotyczące obsady, sprawdzałam na filmwebie, ale nic o tym nie ma - czy Eurona nie gra czasem aktor z Utopii, czyli Darby aka Pietre? Jest cholera identyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 09:26 O nieeee, odwołuję! Już znalazłam! Jest jeszcze lepiej, gra go duński aktor z Borgen ale super, kolejna postać z tego serialu w GoT Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 17:34 Tak, a wcześniej w GoT mignela jego serialowa dziewczyna szkoda, że tak krótko Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 18:58 a o tym nie wiedziałam, lubię tą aktorkę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 09:25 Karsi, szkoda, że tak krótko. Widziałaś ją w Vinylu? Odpowiedz Link Zgłoś
ult.ramaryna Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 10:28 Jeszcze nie widziałam, ale jest na mojej liście oczekującej Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 02.06.16, 17:54 A propos Eurona, łapcie na pożarcie Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Gra o tron - Spoiler 24.05.16, 22:24 i sisior po raz pierwszy chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 12:59 NO WŁAŚNIE aż cofałam tę scenę, bo nie mogłam uwierzyć własnym oczom - zbliżenie na męskie genitalia w serialu z USA, no tego to jeszcze nie grali Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 25.05.16, 13:43 Ja na tej scenie oślepłam. Zdecydowanie wolę oglądać kolejne nagie piersi niż mosznę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 09:27 A przyszło mi coś jeszcze do głowy. Czy mi się zdaje, czy Nymeria nadal krąży po lasach? Może jeszcze będzie wielkie spotkanie z Arią... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 10:26 > Czy mi się zdaje, czy Nymeria nadal krąży po lasach? Może jeszcze będzie wielkie spotkanie > z Arią... przeciez Arii juz nie ma... dziewczyna jest nikim... Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 10:29 Może być nikim, ale ja liczę na to spotkanie Ja tez jestem nikim Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 26.05.16, 23:33 Szansa na to niewielka, ale naprawdę mam nadzieję, że akurat ci zostaną małżeństwem z gromadą dzieciaków, które będą umiały gryźć podkowy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 27.05.16, 11:51 No ja też na to czekam, nie wiem, czy to nie najbardziej urocza para w GoT! Oboje uwielbiam, przytnijcie Tormunda z dźwiękiem Kristofer Hivju gets a shave. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Dziewczynka jednak ma imię :) 30.05.16, 10:19 Tyle powrotów, wow. Dziewczynka, bliźniaki, Benjin, matka smoków. Fajnie, że kończy się (?) smętny wątas z bogiem o wielu twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Dziewczynka jednak ma imię :) 30.05.16, 12:48 Fajnie się skończy o ile Arya go przeżyje i nie będzie musiała całe życie się ukrywać przed zabójcami. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Dziewczynka jednak ma imię :) 30.05.16, 13:21 Gdyby poradziła sobie z tą prymuską z kijem, mogłaby uciec z trupą aktorską i wtedy ukrywałaby się przed zabójcą - jednym, ale o wielu twarzach, też ciekawie. Zginąć może zawsze, ale widzowie nie otrząsnęli się jeszcze po Hodorze i jej śmierć mogłaby wywołać lekkie meh. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Dziewczynka jednak ma imię :) 02.06.16, 23:33 Ciekawość mnie zżera, czy postanowi wracać... w sumie teraz Arya nabyła nieco nowych skilow, ale zostanie tam gdzie jest, będzie ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 15:01 TYLKO NIE MOJA ARYA ...OGAR, RATUJ Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 19:38 Czuję, że Arya da radę... no qurcze musi! Przyznam, ze serce mi skoczyło... wiedziałam! Normalnie wiedziałam, że ta baba to podróba! Ale że Ogar się zmaterializował... to się zdziwiłam - byłam pewna, że padł już. Ciekawe gdzie w ogóle był, co to za terytorium. Myślisz, że ten list co Sansa wysmarowała, to jednak do MałegoPaluszka był, z prośbą o wsparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 19:45 Jakby Arya miała nie dać rady, nie wyszłaby z wody IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 19:46 I tego się trzymam, chociaż "fala" krwi która się z niej wylała nie wyglądała zbyt optymistycznie... ciekawa jestem, u kogo będzie szukać pomocy - może ta aktorka z teatru? Odpowiedz Link Zgłoś
jak-kania-dzdzu Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 21:02 Ja akurat o Aryię, Tyriona i tę nieszczęsną matkę smoków byłabym spokojna. To święta trójca zarówno w książkach jak i serialu, i mimo licznych przeciwności i czyhających niebezpieczeństwo na pewno dożyją końca sagi/serialu po to tylko, aby niespodziewanie i widowiskowo zginąć w finale Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 20:01 Moim zdaniem idze się napić wody życia i śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 21:23 a mówiłam że Ogar wróci? wydaje mi sie ze tak, ze list pojdzie do Littlefingera. bo do kogo innego ewentualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 21:45 A chlorella go wie, do kogo jeszcze Jeszcze w sumie jest jej mały kuzyn - syn ciotki Lisy - jak on się tam nazywał? Ten co lubi latających ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 21:49 ale to to samo, Littlefinger dysponuje armią tego od cycka. szukam gdzies dalej. przemknęło mi przez głowę ze w sumie Sansa mogłaby szukac pomocy u Tyriona - wie ze on ją lubi, że nie znosi pozostałych Lannisterów i że jest rodowym wyrzutkiem - ale to w sumie zbyt karkołomny pomysł, nie mowiac o tym ze nie do zrealizowania. mogłaby pisac do Theona, ale Theona ani nie znajdzie, ani by duzo nie ugrala, bo w sumie chyba wie ze po wszystkich przejsciach Theon na ojcowiźnie nie ma lekko. Dorne? - chyba nie; wie że Zmijki mają konflikt z Lannisterami ale wiadomo w sumie że nie pociągną na Pólnoc. no nikt inny nie pasuje. musi byc LF... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 22:00 Niby to samo, aczkolwiek chłopak chyba już w miarę dorasta i swoje zdanie jakieś tam ma... . Tak mi jeszcze do głowy Blackfisch wpadł? Czy ona ma pojęcie w ogóle o nim? Bo teraz przecież pytał Jamiego o te dwie dziewczyny, czyli on o nich pamięta jak najbardziej... A wiesz, że pomysł z Tyrionem, jest jednak w jakiś sposób całkiem ciekawy... teoretycznie są małżeństwem, chociaż nieskonsumowanym (liczy się?), tylko czas... oni są gdzieś hen daleko, a armia im potrzebna tu i teraz, natychmiast... . Co do Theona - jest to jakiś trop, ale pamiętam wypowiedź jeog siostry, że coś ty zrobił, (kiedy Theon zdobył Winterfel), że to przecież daleko od morza jest, więc dla niej (bo ona tam rządzi, może być nie opłącalne). Ale z drugiej strony, w ten sposób, mógłby zmazać rysę z honoru... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 22:56 Tyle ze Theona nie ma w tym momencie na Złomowisku, wiec w sumie to szanse ze ich znajdzie są marne. a Tyrion by mi bardzo pasował bo... SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT ...bo ponoć jest typowany na jednego z Jeźdzców Smoków. Jakby dostał wiadomość, stwierdził ze musi sie szybko dostac do Sansy, to środek lokomocji ma... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 22:59 Ty, no a ten chłopak od cycka to przecież był ze dwa odcinki temu. moze i dorasta, ale pierdoła jest nadal. i opóźniony z pewnością. LF nim zakręcił jak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 07:56 Ona chyba pisała do tych, co są w oblężonym zamku, zapomniałam kto bo co by tam robiła Brienne w następnym odcinku? Pokazali w zapowiedzi jak gadala z Jamiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 11:12 Mam nadzieję, bo jeżeli pisała do LF, nie zmądrzała ani jotę od pierwszego sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 22:40 Jakis koles z hameryki wielki fan GOT odczytał tresc listu z ekranu i nie zmadrzala. List jest do LF Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 22:51 Ale czemu wlasciwie to ma diwodzic jej oglupienia? Relacja miedzy nimi, ich pozycja wzgledem siebie sa teraz calkiem inne. LF ma wobec Sansy dlug za oddaniejej Ramsayowi, juz z ich rozmowy bylo widać ze zdaje sobie z tego sprawe, jestem pewna ze ma do rudej slabosc i duzo zrobi zeby jej pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 06.06.16, 21:51 spokojnie, nic jej nie bedzie. zabójczyni wielce fachowo tak ją dziabała że ominęła wszystkie organy wewnętrzne. bo na moje oko to nawet w wątróbkę nie trafiła. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 08:00 To ulubiona bohaterka żony pisarza, więc musi przeżyć! Witaj, Ogarku, wiedziałam, że wrócisz Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 21:06 Drażni mnie, że z siostry Theona zrobili lesbijkę. Niby drobiazg, ale kolejna twarda babka w serialu, która musi, po prostu musi mieć więcej testosteronu od mężczyzn. Martin lepiej napisał tę postać - ambitną wojowniczkę, która "w cywilu" jest kobiecą kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 22:08 a ten Blackfish to kto i jak się znalazł w zamku - chyba coś mi umknęło? najbardziej lubię tego najemnika z Lanisterem Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 22:08 Dokładnie. I że też dopiero teraz "ujawnili" jej orientację.... i w taki nieco obsceniczny sposób jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 22:10 Widać za mało wulgarnie się robiło w odcinku i musieli to poprawić Odpowiedz Link Zgłoś
kernel.panic Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 22:15 Ta akurat sytuacja jest akurat drażniąca. Niemniej jednak Martin po prostu koszmarnie pisze kobiety, to jest najgorsza strona jego prozy IMO. Np. dla mnie Cersei jest znośna tylko w serialu, w książce wprost nie mogę wytrzymać tych głupot, które Martin wkłada w jej "ręce". Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Gra o tron - Spoiler 07.06.16, 22:37 Ja tak tego nie odebrałam. Tzn. nie jako lesbijkę. Raczej biseksualną. Taką wojowniczkę, która jak ma ochotę na lądzie na kobietę, to korzysta z okazji. Akurat w serialu pojawiają się przeróżne konfiguracje i niektórych trudno zakwalifikować tak jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofija_biala Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 10:35 Cycków i konfiguracji w GOT tyle, że już nie zwracam uwagi. Natomiast dreszcze miałam podczas sceny rozmowy z Theonem, o bogini, jak ona to zagrała. Każde drgnienie mięśnia na twarzy było potrzebne i na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 10:40 No właśnie, w książce to była śliczna dziewczyna. A tutaj lecą stereotypem - jak wojownicza, to babochłop ściskający kobiety za cycki i obowiązkowo traktująca kobity jak jakiś rozdęty testosteronem macho. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 10:54 Przebog, w burdelu byla, prostytutke miala traktowac z kurtuazją?... Ale fakt ze wszystkie wojowniczki pokazuja brzydko - i Yare, i Brienne, i Arye - chyba tylko Ygritte jako tako do przyjecia byla wizualnie... A swoja droga - jak myslicie, jak zareagowalaby Dany slyszac plany wujaszka odnosnie ich mariazu? i jak by zareagowal Daario? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 12:48 No bez jaj, serio myślisz, że w burdelu to wszyscy laski po tyłkach klepią i za cycki ściskają? W filmach to dobrze wygląda, ale w realu to można za to od ochroniarza w mordę dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 14:52 Ale przepraszam, chyba nie przekladasz warunkow wspolczesnych domow publicznych do okolo"sredniowiecznego", portowego burdeliku? Jesli juz to porownuj do TIRowek albo do jakiegoś niemieckiego lokalu z uprowadzonymi dziewczetami... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 15:06 Ale przyznaj, że to, jak się zachowywano w "średniowiecznym burdeliku" to wiesz tylko z filmów i książek, bynajmniej nie historycznych Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 19:56 pisałam kiedyś artykul na temat seksualności w średniowieczu, trochę o tym czytałam, bynajmniej nie w zakresie fantastyki Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 15:41 A jak mają pokazywać? W gorsetach, ze szczupłą talią, długimi pedwo odkrytymi nogami, długimi włosami itp? Prosze bardzo, mozna sobie poczytac ziemianskiego, hehe. Wojowniczka musi zmniejszyć swoja seksualność do minimum, gdyż inaczej staje sie obiektem seklsualnym, bardziej podatnym na gwalt. I dokladnie tak dzieje sie czesto dzieje w zawodach i srodowiskach z duza przewagą mężczyzn. Tylko nie biurowych, ale np. w grupach realizacyjnych policji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 19:50 nie o to chodzi zeby je seksualizować. chodzi o to zeby były - cóż, powiem wprost - ładniejsze. dziewczyny tu pisza że książkowa Yara byla ładna, aktorka jest pobrzydzana na wszystkie mozliwe sposoby, bo tak to jest całkiem przyjemna dla oka. tak samo Brienne - aktorka "cywilnie" jest naprawde ładna, jako postac - no cóż, nie grzeszy urodą (jej te włosy nad czołem to chyba podgalają...)... Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 21:53 W książce nie było takiej postaci jak Yara Ale Asha faktycznie była atrakcyjna, chociaż nie wiem czy ładna. Za to serialową Brienne chyba uładnili właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 21:59 O rany, no wiadomo, że zmienili jej imię, każdy, kto czytał książkę, to wie. Pamiętam dobrze scenę, jak po Theona wracającego z Winterfel przyjechała Asha i jak został porażony jej urodą i seksapilem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 08.06.16, 22:53 Ja sie przyznaje ze do Ashy nie doczytalam, wiec znam ja tylko z serialu, dlatego biore za dobra monete to co dziewczyny tu pisza o jej urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:45 > Za to serialową Brienne chyba uładnili właśnie. naprawde uwazacie, ze bienne jest taka straszna??? to jedna z moich ulubionych postaci... ... w dodatku moj student twierdzi, ze ja pasuje idealnie do tej postaci - i fizycznie i psychicznie... mam sie pociac??? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:01 Nie słuchaj ich, Brienne jest świetna. Uwielbiam tę postać i dla mnie nie jest brzydka. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:07 Brienne jest cudowna! W ogóle, uroda Gwendoline Christie mnie powala, w każdym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:08 > Nie słuchaj ich, Brienne jest świetna. Uwielbiam tę postać i dla mnie nie jest brzydka. ja specjalnie atrakcyjna nie jestem, ale tez nie strasze po nocy. brienne uwielbiam, ale nigdy jej ze soba nie utozsamialam, az moj student mi sie "zwierzyl" od tamtej pory czesto to powtarza w towarzystwie innych milosnikot GoT i wiekszosc przyznaje mu racje, hehe... (wysoka nie jestem, blondynka tez nie jestem, musi byc charakter i brak gracji, LOL) Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 23:37 Brienne jest świetna i jest brzydka. ale ma piekną duszę, i honor, o! Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 19:23 Aryo, moje słoneczko ;u; W następnym odcinku długo oczekiwana bitwa bękartów. Jak myślicie, kupić profilaktycznie szampana, czy od razu założyć, że to się nie może dobrze skończyć? (a Ogar uroczy jak zwykle ) Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:18 Kto zginie do końca sezonu? Obstawiam Brienne i może Sansę? Cleganowie są powiedziałabym w formie Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:27 Wypluj to! Brienne ma żyć długo i szczęśliwie, ona i Tormund mają mnóstwo dzieci do spłodzenia! Cleganowie powinni sprawić sobie nowe zawołanie: "Nie bawimy się w subtelności" Nagła masakra siekierą + powtórka z Oberyna, takie piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:43 > Wypluj to! Brienne ma żyć długo i szczęśliwie, ona i Tormund mają mnóstwo dzieci do > spłodzenia! ale przecierz Brienne jest zakochana w jamiem... a on chyba troche w niej tez... moze wreszcie otrzezwieje, zostawi cercei i zrobi z brienne sliczne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:56 Phi... niech będzie, Jaimie. W ostateczności. Ale Brienne ma żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:22 Ale formuła Brienne się trochę wyczerpała Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:03 Zginie Ramsay i Rickon Stark. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 07:12 Co do Rickon, to nie wiem, ale zapomniałam jeszcze o Davosie, też już swoje zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 08:29 Obstawiam, że jeden w Promo najnowszego odcinka jeden z płonących X na polu walki to właśnie jest Rickon. Davos się jeszcze przyda, bo jak widać po ostatnim odcinku ładnie skłóca Jona z siostrą, a pod względem dyplomacji przerasta ich o mile. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 20:56 Jeżeli nie Davos to Melisandre. Może zginie za Jona/Sansę jak Beric za Cat? W końcu trochę jej się plany posypały plus aktorka w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:38 Nikt nie zauważył, że wreszcie pojawił się Dondarrion?? Nikt nie myśli o tym, co ja?! <drży> Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 21:49 E, Lady Stoneheart? Ale żeby ona mogła się pojawić, to on by musiał chyba zginąć, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 22:06 A nie było to tak, że Catelyn wyłowili po trzech dniach, przywrócili ją do życia ale za cenę śmierci Berica? Takiej śmierci-śmierci? A skoro Beric nadal żyje, a od Krwawych Godów minęło już chyba ładnych kilka lat, to średnio mi się widzi żeby z ciała lady Stark coś zostało... Poza tym, jej powrót oznaczałby kłopoty dla Brienne Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 23:09 > Poza tym, jej powrót oznaczałby kłopoty dla Brienne Akurat w serialu żadne kłopoty, bo Brienne ma w reku list Sansy. Ale wychodzi na to, że LSH już nie będzie. Jest za to Ogar, który ma z Brienne na pieńku, więc wątek z książki może być kontyuowany. Wracając do odcinka bardzo mnie rozczarowało takie zakończenie wątku Blackfisha. Chyba, że ta jego śmierć to jednak ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 09:58 > Wracając do odcinka bardzo mnie rozczarowało takie zakończenie wątku Blackfisha. > Chyba, że ta jego śmierć to jednak ściema. to samo sobie pomyslalam - nie pokazali ani sekundy jego walki... Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 10:07 W powieści Jamie pozwolił mu uciec. W serialu tę sytuację przejęła Brienne, więc może głupio było scenarzystom wsadzać ich do jednej łódki? Jak nie pokazano śmierci, to może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 17:12 czy za tydzień jest koniec sezonu? czy jeszcze 2 odcinki? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 09:09 Zapowiada się ciekawie. W następnym dwie wielkie bitwy: bitwa bękartów i bitwa o Meereen. Mam nadzieję, że zwycięży Jon. Bo że Danka, to nie wątpię W ostatnim odcinku - jeżeli spoilery się sprawdzą - Cersei podpali KP. Pytanie, czy Arya już wróci i zacznie mordować Freyów? Eh, mógłby Martin wydać "Wichry zimy" do przyszłorocznego sezonu... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 09:25 Jak pomyślę o tych dwóch ostatnich odcinkach, to mam ciarki Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 09:53 Byle nie zepsuli I żeby Rams miał długą i bolesną śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 11:40 Tymczasem w prawdziwym życiu... Ramsay Bolton meet Theon Greyjoy in real life Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 11:42 I jeszcze jeden fajny filmik Kit Harington - Wildling Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 12:24 Calosc tego 'musicalu' jest boska Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 14:37 i jeszcze zobaczcie sobie tutaj, 5 minuta, 27 sekunda - jak jojen zalatwil sama, haha www.youtube.com/watch?v=zs7xO5P3Az4 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 12:38 haha, wreszcie odrobina zycia w jonie Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 13:01 Ale skubaniec jest przystojny, co? Miło się na niego patrzy. Ciekawe, jaki jest w łóżku... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 14:09 > Ale skubaniec jest przystojny, co? Miło się na niego patrzy. Ciekawe, jaki jest w łóżku... tez sie zastanawiam... ja tam za ciemnowlosymi nie przepadam, ale jego bym nie pogonila... zwlaszcza, ze on ma te niesamowite oczyska, typowe "bedroom eyes"... mmm... rozmarzylam sie w pracy, haha Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 14:18 No właśnie w moim typie tez nie jest, ale ma coś takiego w sobie... aż chce się mu coś dobrego ugotować, dogodzić, dopieścić... też się rozmarzyłam hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 14:35 ja tam nie chce mu nic gotowac, ani go dopieszczac... chce mu sciagnac te czarne ciuchy i popchnac na sciane... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 15:36 Jezu, laski, prosze was. taki chłopczyk. takie mydełko. taki budyń z soczkiem. cierpiący za milijony. musieli go zabić żeby się ciut ożywił. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 16:12 no laska, to ja ciebie prosze! starej babie trzeba tlumaczyc niepojete sciezki erotycznych zauroczen??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 15:40 swoją drogą - Alfie Allen jest WSTRĘTNY. moim zdaniem oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 16:11 theon gra rewelacyjnie! rzadko sie zdarza, ze taki odrazajaca osoba jak on potrafi wzbudzic takie wspolczucie... zreszta podobny moment mial jamie, jak sie zachowal przez moment przyzwoicie w stosunku do brienne Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 16:40 Jamie i Brienne mieli rewelacyjną scenę w wannie Ta ostatnia w namiocie też była dobra. Szkoda, że scenarzyści każą mu grać takie zauroczenie w Cersei, książkowy Jamie już dawno oprzytomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 17:13 cercei w filmie jest niesamowicie piekna, zwlaszcza w krotkich wlosach! ja tez mam nadzieje, ze on wreszcie oprzytomnieje, rozdziewiczy brienne i zrobi jej sliczne blond dzieciaki... ... chociaz pewnie nie, to ich blizniacze zlaczenie ma w sobie cos niesamowitego... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 17:50 gra świetnie, ale brzydki jest tak okrutnie że oczy bolą patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 09:53 a kolejny sezon znów dopiero na wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 11:31 Obstawiam, że jeszcze w tym sezonie poznamy losy obu bitw, natomiast będziemy mieć podobny cliffhanger jak w przypadku Jona Snow rok temu. Pewnie dopiero za rok dowiemy się czy przeżyli Brienne, Pod, Jamie. Z ofiar w tym sezonie obstawiam na 100% Rickona, bo inaczej Jon Snow nie zostanie dziedzicem Starków. Nie jestem pewna czy Jon wygra, prędzej obstawiam wygraną Littlefingera. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 12:57 Tzn. wygraną dzięki pomocy wojsk Palucha, tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 15:39 nadal mam nadzieję że Jon zginie męczy mnie Benjen. on coś musi wywinąc. tam gdzieś jest jakaś tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 15:57 E no, nie po to go ożywili, żeby miał ginąć. IMO to jeden z tych bohaterów, którzy dotrwają do końca sagi: Jon, Danerys, Tyrion (trzy głowy smoka???) Jaki los przypadnie Sansie i Aryi, nie wiadomo. Bran to wiadomo, że nie wróci. Będzie mi bardzo żal, jeśli zginie Brienne Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 15.06.16, 17:52 trzech jeźdźców smoków to Dany, Tyrion i Sam stawiam dolary przeciwko orzechom! Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 13.06.16, 23:26 Bo Beric oddał swoje życie za życie Cat. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 14.06.16, 07:29 Czytałam to parę lat temu i już nie pamiętam tylu rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 07:21 Battle of the bastards - najlepsze zakonczenie ever coz za ulga, ze Jone nie ubil gnidy tylko Sansa dostarczyla psom pozywienia. tfu. bardzo dobry odcinek, nareszcie jakas porzadna akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 20:31 Scenę jak Jon obija mordę Ramsayowi oglądałam kilka razy. Już dawno przemoc nie sprawiła mi takiej przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 08:00 Ciekawe czy Jon i Sansa postanowią kontynuować tradycję Targaryenów i Lannisterów i Jon w końcu zostanie Starkiem, przejmując nazwisko po żonie. Czy raczej Sansa postanowi odwdzięczyć się Littlefingerowi, któremu tak bardzo przypomina mamę. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 08:30 absolutnie nie ma mowy o zadnym romansie pomiedzy Sansa i Jonem. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 10:27 Od razu romans. Ktoś tam się ożenił z miłości poza Robbem? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 10:40 lauren6 napisała: > Od razu romans. Ktoś tam się ożenił z miłości poza Robbem? Tyrion z pierwszą żoną. Stąd przestroga: lepiej nie żenić się z miłości Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 10:09 Samsa jest już bigamistką, więc lepiej, żeby nie została poligamistką A Jon to przecież Targaryen Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 10:27 Teraz to już wdowa, bo małżeństwo z Tyrionem nie zostało skonsumowane, więc się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 10:38 Liczy się, dopóki Wiara go nie unieważni. Niedopatrzenie twórców serialu. Wszystko przez to, że nie wprowadzili Jeyne Poole. No tak, wdowa po Boltonie, ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 15:13 Allelujaaa! Nigdy się sądziłam, że widok człowieka gryzionego przez psy sprawi mi taką radość ...nie wiem, jak to o mnie świadczy. W każdym razie, dzięki ci, Jon, za umożliwienie nam bycia tego świadkami! Biedny, słodki Rickon. Tylko ten Littlefinger, bleh Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 15:26 Początek odcinka świetny - Dany i smoki rulez Bitwę oglądałam zupełnie bez przyjemności. Po pierwsze - sceny batalistyczne są zwykle nudne, a tutaj wyjątkowo dużo krwi zużyli Po drugie - Jon zachował się dokładnie tak głupio jak przewidywałam; całe szczęście, że Littlefinger też się zachował jak przewidywałam i w ostatniej chwili uratował sytuację Po trzecie - nie lubię Jona w kucyku Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 15:56 O właśnie - Dany i Jon rozczarowują. Za niego musi myśleć Sansa i poprawiać jego błędy (co pewnie się skończy odgrywaniem własnej matki w łóżku starego capa Littlefingera), za Dany Tyrion, bo najwyraźniej puszczona samopas dziewczyna by popłynęła i prześcignęła w okrucieństwie swojego ojca i Ramseya Boltona razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 17:18 O nie! Honory Dany będę bronić jak niepodległości! Zarówno Aerys jak i Ramsey na samą propozycję ograniczenia okrucieństwa ścięliby proponującego. A Danny wysłuchała i przyjęła dobrą radę. Ona nie zabija dla przyjemności. Poza tym, myślę że już się nauczyła, że nadmierne okrucieństwo i zbyt dosłownie pojęta sprawiedliwość w długim okresie nie popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 20:20 > Bitwę oglądałam zupełnie bez przyjemności. > Po pierwsze - sceny batalistyczne są zwykle nudne, a tutaj wyjątkowo dużo krwi zużyli to prawda. jedynie sceny z jonem sa swietne - ta pierwsza, kiedy wszystkim sie wydaje, ze jon zginie sam przecuwko tysiacom - jak pieknie pas odpina, przygotowuje sie na smierc w walce... a tu kawaleria zza plecow mu wyjezdza, hehe no i druga - gdy wydaje sie, ze moze zginac zatratowany przez wlasnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 20:36 to moja ulubiona scena z tego odcinka. (tak jak w poprzednim moment, gdy aria gasi swiece mieczykiem ) swietna jest, ta patetyczna muzyka, ech, czuje tu reke martina, hehe Game of Thrones 6x09 - Tormund saves Jon Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 21:12 Ja wolę: "chyba się nie zrozumieliśmy. to waszą kapitulację omawiamy" Nie mogę się doczekać, kiedy Dany pojawi się w Westeros. Będzie się działo! A do Jona straciłam serce od kiedy zaczął czesać się w ten cholerny kucyk Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 21:21 > A do Jona straciłam serce od kiedy zaczął czesać się w ten cholerny kucyk kucyk jest OKROPNY, ale jon sie wreszcie zaczal odzywac, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 21:44 Jon od czasu wskrzeszenia ssie, a jego kucyk to jakiś koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 21:51 Przed wskrzeszeniem też ssał. Miałam małą nadzieję, że po śmierci chłopak zmądrzeje. Nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 22:08 możliwe, ale mało się odzywał i wyglądał lepiej to jakoś tak nie cierpiałam patrząc na jego poczynania. Teraz on jest jak kiedyś Sansa (która oh jej jakby posiada mózg i go używa) - nic tylko wziąć za kłaki i porządnie potelepać. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 22:10 odczepcie sie od jona! w koncu chlopak umarl i zmartwychwstal, to czego sie po nim spodziewacie??? youtube jest pelen histori o jonie i danny, ciekawe, czy bedzie klasycznie, czyli czy sie spikna? mieliby piekne dzieci, to fakt, ale to bylaby troche trywialna historia... ja czekam, az tyrion sie upomni o sanse, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 22:36 - raz się żyje - powiedział Jon tuż po swoim zmartwychwstaniu, kiedy stał przed lustrem próbując wskrzesić swój image no Jon + Danny byłoby aż za klasycznie - mnie mdli na samą myśl. A co do Sansy - to ona mogłaby być lesbijką, zamiast Yary. Byłoby ciekawiej. Tyrion to chyba ma inne ważne sprawy niż jakaś tam Sansa przypadkowa żona Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 22:59 dlaczego uwazacie, ze yara jest lesbijka? a jesli tak, to moze ona z danny??? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:02 Uważamy tak ponieważ w scenie w burdelu nie poszła raczej z tą ponętną dziewczyną znaczki oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:38 kura17 napisała: > dlaczego uwazacie, ze yara jest lesbijka? > a jesli tak, to moze ona z danny??? LOL > > Serialowcy ją tak kreują. Książkowa była hetero i miała niejednego kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 08:11 Za to Danny w książce, zanim znalazła Daario, pocieszała się którąś ze swoich dothrackich służących (nie pamiętam już imienia) Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 08:33 O ile pamiętam, to z braku laku i z pilnej potrzeby I niezbyt chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:39 Czego sie spodziewamy? Wiecej zycia Choc osobiscie twardo twierdze ze Jon zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:34 Mi sie bardzo podobala rozmowa Dany i Tyriona z Theonem i Yarą. Kultura, profeska, i tylko te blyski w oczach... Jon w kucyku wreszcie wyglada jak facet Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:36 I rozmowa Sansy z Ramseyem przed bitwa mi sie podobala. Sansa z dworskiej dzieweczki zmienia sie w zimna, realistycznie do bolu patrzaca na swiat kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 19:26 Jon w tej scenie nadal nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 20:26 Tak, tez mi sie skojarzylo. Widac rude tak maja ze wiedza więcej od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:29 Ze Rickon zginie to bylo wiadomo. Tak jak Sansa mowila, prawowity syn to co innego niz corka czy bekart, i to niewiadomego pochodzenia. Jesli Jon lub Sansa maja przejac Winterfell to nie bylo innego wyjscia. A Littlefinger - coz, splacil Sansie dlug za Ramseya. Nie sadze zeby jeszcze ciagnal dziewczyne do lozka. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 20.06.16, 23:36 Oby. Serialowy Paluch jest niby trochę porządniejszy (i jednocześnie mniej ogarnięty) niż książkowy. Książkowy na pewno chciałby wykorzystać sytuację na swoją korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:38 Dziewczynki, która (nie) jest nikim? Wnerwia mnie ta historia, bo wydaje się być prowadzona bez sensu i celu. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:40 iwoniaw napisała: > Dziewczynki, która (nie) jest nikim? > Wnerwia mnie ta historia, bo wydaje się być prowadzona bez sensu i celu. > A, tu akurat sensu nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:41 No pewnie. Arya jest zabojczynia, z wyszkolenia, możliwości, umiejetnosci i instynktu. Jednoczesnie jest potrzebna swemu rodowi. Zostala w pięknie prosty sposob nauczona tego co ma umiec i odeslana tam gdzie byc powinna. Jeszcze sie Starkom przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:42 I w ogole widze epicka walke miedzy Ogarem i Arya. To bedzie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:50 Oby nie, przecież zdjęła go z listy Byli kumplami Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 00:08 Ogar i Arya byli kumplami?? I dlatego go zostawila na pewna (jak widac jednak nie) smierc??... Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 00:14 Jakby nie byli, to z rozkoszą wbiłaby mu Igłę prosto w serce. Zresztą, sama przyznała, że zdjęła go z listy, to jedyny przypadek, kiedy zdjęła kogoś z listy żywego. Game of Thrones Season 6: Episode #3 Clip - Arya?s Training (HBO) "He was not on list anymore. She's taken him off of it." Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 00:15 Zdjela bo zginal Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 00:28 Zdjęła go wcześniej! Sama mówi, że nie było go już wtedy na liście i nie jest pewna, czy chciała, by zginął. Poza tym, przypomnij sobie, jak ona zabija, gdy kogoś naprawdę nienawidzi - gdyby Ogar nadal był na liście po walce z Brienne, to zapewniam, że nie byłoby co zbierać. Game of Thrones (S06E02) - Sansa and Theon scene O, nawet Brienne uznała ich za coś w rodzaju przyjaciół! "She didn't want to leave him, he didn't want to leave her". Owszem, w książce jest inaczej, ale serial już dawno rozszedł się z książką. Cholera, przecież ona nawet mu opatrzyła ranę, jak go tamten wariat dziabnął i jeszcze mu gderała, że nie dał jej opalić! Cały czwarty sezon to przechodzenie od "captive" to "travel companion". Od "Zabiorę cię do twojej matki (potem - ciotki) i sprzedam za dobrą cenę" do sławetnego: " - That's what you're doing? Watching over her? - Aye, that's what I'm doing." Serio, poglądu, że byli już kumplami, będę bronić jak niepodległości To była para w stylu Leona Zawodowca, coś, przez co naprawdę ten serial pokochałam - oni byli tak uroczy w swej morderczej furii i kurczakach, że aż chciało się oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 08:03 Relacja między Aryą a Ogarem jest bardzo skomplikowana. Z jednej strony oni faktycznie są do siebie podobni i rozumieją siebie lepiej niż ktokolwiek inny, z drugiej strony, Arya nie jest sentymentalna i przez zwykłą sympatię nie zapomni, że Ogar był okrutnym narzędziem w rękach Joffreya. Mnie bardziej interesuje, kogo tak bardzo nienawidzi teraz Ogar: Aryy, za to że go zostawiła czy Brienne - za to że go pokonała? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 08:35 nihiru napisała: > Mnie bardziej interesuje, kogo tak bardzo nienawidzi teraz Ogar: Aryy, za to że > go zostawiła czy Brienne - za to że go pokonała? > Brata. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 21:11 Ogar nienawidzi góry i tylko góry. Aryę ( tak to się odmienia ? ) i Sanse lubil ( pewnie w jakiś sposób przypominaly mu siostrę ), pewnie gyby to było konieczne umarlby za obie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 07:53 > I w ogole widze epicka walke miedzy Ogarem i Arya. To bedzie cos. no wlasnie nie! przeciez oni oboje sie powoli wycofuja ze swojej poczatkowej nienawisci do siebie! nawet w domu umarlych to zauwazyli - gdy aria wymieniala swoja liste "do zabicia", to przy ogarze dostala w leb, ze klamie, pamietacie?... nie bedzie walki, wedlug mnie oni _razem_ maja jakis cel, przeciez dandelion juz w poprzednim odcinku juz to nadmienil ogarowi (no bez arii, ale MY wiemy swoje ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 10:28 a ja uważam że bedzie walka. owszem, mozliwe, że Arya zabije Ogara za lzami w oczach i bedzie gorzko nad nim szlochac - ale go zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 13:39 Myślę, że nie. Już skwitowali rachunki. Arya też nie jest już tym dzieckiem, którym była, kiedy Ogar zabił Mycaha. Dojrzała, lepiej rozumie układy na świecie. Mam też nadzieję, że nigdy nie będzie w pełni Nikim, czyli ślepą maszyną do zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 10:31 ewentualnie zgadzam się na scenariusz - Ogar zabije Brienne, pojdzie walczyc z Górą, Góra zabije Ogara, Arya zabije Górę. taka zwielokrotniona "bitwa czempionów" - mozliwe ze nieoficjalna, ale jednak. bo nie wątpię ze Cleganebowl w jakis sposób pojawić się musi. to zbyt atracyjny pomysl zeby go porzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 10:40 A bierze ktoś pod uwagę scenariusz, że... Ogar zostanie udomowiony w Winterfell? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 11:57 Ale przepraszam jakiego rodzaju udomowienie masz na mysli??... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 13:55 No taki domowy Ogar Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:45 Ogar i Sansa? Czy Sansa i Littlefinger? Wybór dla biednej dziewczyny jak między dżuma a cholera. Dla Sansy najlepszy byłby kuzyn Jon Snow. Co prawda głupi jak but, ale w jej wieku i ładny. Ona podwyzszalaby średnią IQ w związku. No i Jon lubi rude. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:50 Ale Jon to jest przecież jej przyrodni brat, nie kuzyn... Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:53 E tam. To syna Lyanny i księcia Rhaegara. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:55 No zaraz zaraz, ale to chyba są póki co fanowskie teorie, nikt jeszcze tego nie potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:54 Kuzyn kuzyn. To nie jest syn Eda przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:55 A kto tak powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 15:03 Nikt. Ale wszystko na to wskazuje. Czemu na przyklad az tak kompletnie nic nie wiadomo o jego matce? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 15:04 Wszystko na to wskazuje: fsgk.pl/wordpress/?p=181 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 15:11 O matko, jaka pogłębiona analiza poczytam potem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:57 O o o Sansa i Jaime Brienne i Tormund Jon ginie Tyz ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 13:41 Nie. Prędzej obaj zginą w bratobójczej walce. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 14:40 Uprasza się o zostawienie Brienne w spokoju, bo Tormund się wścieknie! (już o mnie nie mówiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:43 No ale czemu jej odpuścili? Zasady się przecież nie zmieniły? Ani cel istnienia Domu? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:47 Dlatego ze Arya musi byc Starkówną. Nie moze byc Nikim. Jest potrzebna rodowi, a rod jest potrzebny wszystkim, calej polnocy i reszcie - z braku lepszego slowa - kontynentu. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:58 iwoniaw napisała: > No ale czemu jej odpuścili? Zasady się przecież nie zmieniły? Ani cel istnienia > Domu? > Tego nie rozumiem Arya zapewne i w filmie, i w serialu wróci do Westeros i dokona swojej pomsty, ale zakładam, że Martin umotywuje lepiej jej powrót. Ciekaw jestem, jaki los jej przeznaczył? Bo IMO albo zginie, albo wróci do Domu Czerni i Bieli. Jako Starkówny w Winterfell raczej jej nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 20.06.16, 23:58 Ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: A czy ktoś widzi sens w zakończeniu (?) wątku 21.06.16, 07:55 > No ale czemu jej odpuścili? Zasady się przecież nie zmieniły? Ani cel istnienia Domu? wedlug mnie nie odpuscili - smierc potrzebowala osoby i dostala ta laske, co polowala na arie. nie wazne kto, byle rachinek sie zgadzal... a pewnie mieszkancy domu widza dalej i wiedza, ze aria w takiej formie sie przyda, wiec ja wysylaja w swiat. albo po prostu ich wkurzyla dziewucha i postawili na niej krzyzyk Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 01:34 Mi najbardziej podobała się wymiana spojrzeń i zdań między Danką a Yarą... no mistrzostwo! Rickona szkoda bardzo... najmłodszy ze Starków, ale w sumie do przewidzenia było, że tak to się skończy dla niego. Ciekawe co tam u Brana słychać - mam nadzieję, że udało im się zwiać. Zastanawiam się, jak Sansie udało się przekonać Małego Paluszka do pomocy - czyżby poczuł przypływ honoru i zadośćuczynił jej Ramsaya? Czy też coś knuje... . I ta scena odpłynięcia Bryenne z Podem... miłe to w sumie było - ładnie rozegrane - oficjalnie walczymy przeciwko sobie, ale zachowujemy honor wobec siebie i trzymamy się ustaleń, Tak fajnie wyważone, zbalansowane. No to teraz czekamy na ostatni odcinek... Ojej, będzie się działo... bo Arya chyba będzie już wracać na stare śmieci, Starkowie już w Winterfel, Mały Paluszek na razie też - pewnie jakieś negocjacje będą poczynione. No ciekawie ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 07:55 Littlefinger jeszcze w czasie rozmowy z Sansą na murze, dwa odcinki temu, oferował jej swoją pomoc (nie wątpię, że ma w tym jakiś plan i ukryty cel) ale Sansa ją odrzuciła. Teraz zapewne podskoczył do góry z radości, że jednak musiała zmienić zdanie. Mam jednak nadzieję, że Sansa nie da mu się znowu zmanipulować. Wygląda na to, że wreszcie nabrała trochę rozumu. Rozmowa Dany z Yara bardzo fajna. A do tego przyznam się, że tyłek Yary w tej scenie wyglądał tak kusząco, że prawie sama nabrałam na nią ochoty Co do przyszłego odcinka, (UWAGA BĘDZIE SPOILER) obstawiam z innymi, że Cercei spali cały Wielki Sept dzikim ogniem. I tylko się zastanawiam - czy Tommen też tam będzie? A jeśli nawet nie, to jak zareaguje na wieść o tym, że mamusia spaliła jego nowego najlepszego przyjaciela. Tyrellowie też na pewno się nie ucieszą ze spalenia Lorasa. Cercei, jak zwykle, rozwiązując jeden problem, narobi sobie pięć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 08:08 > Rozmowa Dany z Yara bardzo fajna. A do tego przyznam się, że tyłek Yary w tej > scenie wyglądał tak kusząco, że prawie sama nabrałam na nią ochoty zauwazylam to samo!!! bogu dzieki, ze nie jestem sama, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 11:42 nihiru napisała: > > Co do przyszłego odcinka, (UWAGA BĘDZIE SPOILER) obstawiam z innymi, że Cercei > spali cały Wielki Sept dzikim ogniem. > Jestem pewna, że tak będzie - nieprzypadkowo wspomniano w odcinku o "pokładach dzikiego ognia" pod Królewską Przystanią, których chciał użyć Aerys. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 08:58 > Zastanawiam się, jak Sansie udało się przekonać Małego Paluszka do pomocy W promo ostatniego odcinka Sansa pyta się Littlefingera czego od niej chce, a ten odpowiada: "myślałem, że wiesz czego chcę". Robi się romantycznie, fuj. Poza tym ciekawe co oznacza uczta Jamiego z Freyami - będzie powtórka z red wedding? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 09:04 Nie tyle romantycznie, ile nieco pedofilsko Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 09:59 lauren6 napisała: > Poza tym ciekawe co oznacza uczta Jamiego z Freyami - będzie powtórka z red wed > ding? O toto! To samo pomyślałam! Freyowie muszą dostać za swoje! Niewiele już dodam do tego, co napisałyście o wczorajszym odcinku, więc może skrótowo: - Bitwa cudowna, właściwie obie - Kocham Jona, ale głupi jest jak stołowa noga - spojrzenie Sansy na Jona "zostaw mi go" - rozwieszenie chorągwi Starków w Winterfell - łzy ciary! - Littlefinger jak deux ex machina - Tormund żyje! Byłam prawie pewna, że go zabiją - Davos też żyje i Melissandre się chyba dostanie za Sheeren - rozmowa Yary i Daenerys cudna faktycznie, dogadywały się bez słów - i jeszcze dodam, że uważam, że Szary Robak i Missandei to jedna z najbardziej dobranych par w serialu strasznie do siebie pasują i lubię ich oboje Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:35 "W promo ostatniego odcinka Sansa pyta się Littlefingera czego od niej chce, a ten odpowiada: "myślałem, że wiesz czego chcę"." ale to nie znaczy ze bedzie chciał Sansy w łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:36 Littlefinger tak naprawdę chce władzy Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:44 oczywiscie. nie zdziwię się jak będzie chciał zarzadzac Królewską Przystanią po wykurzeniu Lannisterów. naprawde sie nie zdziwie. a droga do tego prosta, zostali tylko Jaimie, Cersei i Tommen. Cersei podpali Red Keep razem z Tommenem i daj Boze sobą, a Jaimie zginie jakos bohatersko albo i nie i bedzie pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:49 Tyriona pominęłam, ale dlatego ze go nie wiążę przyszłościowo z Przystanią. moze faktycznie sie zejda z Sansą i będą rządzić na północy? ostatecznie - wbrew wszystkiemu - nie byli zlą parą (w obliczu wszystkich pozostałych). Tyrion Sansę lubił, szanował i chronił. ona go nie lubiła, ale moze się przekona, kiedy rozwazy wszystkie korzysci jakie to malżeństwo ze sobą niesie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:57 jamie nie umrze, tylko oprzytomnieje i zrobi brienne piekne dzieciaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 10:58 no way. oboje zginą. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 11:47 pewnie tak, martin nie ma litosci... niechby sie chociaz spotkali i brienne dziewictwo stracila, ech... chociaz "quicky" moglaby i z rudym olbrzymem miec, chetnie bym popatrzyla Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 20:18 ale zdziwiona jestem, że ostatnio nikt z dobrych głównych bohaterów nie zginął. no tylko Rickon, ale z nim nie specjalnie byłam związana, mało go było. czyżby w ostatnim odcinku coś się szykowało? dawno tak się nie denerwowałam, jak na tej bitwie i z radością zobaczyłam LF z wojskiem a jak Jon Ramseyowi obijał gębę to miałam ochotę mu w tym pomóc uff, emocjonujący odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 20:23 Jak nikt, a olbrzym to co?... W nastepnym odcinku pozegnamy chyba Melisandre, takie mam przeczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 21:02 ale to osoby mało znaczące, za Melisandre jakoś też nie płakałabym jakby zginął ktoś na miarę Jona... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 21:30 Mel może zginąć choćby ze względu na plany macierzyńskie aktorki. Poza tym obstawiam, że zginą (albo będzie cliffhanger i dowiemy się w kolejnym sezonie czy przeżyją): Brienne, Pod, Jamie. Dużo trupów będzie pewnie w KP: obstawiam przynajmniej Lorasa, Wróbla i Tommena. Cersei przeżyje, poczeka na Tyriona na smoku, żeby ją zasiekł. W sumie byłoby mi żal Maergery. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Gra o tron - Spoiler 21.06.16, 21:35 Tommen kiedyś musi zginać - zgodnie z przepowiednią, że Cersei będzie miała 3 złote całuny... - jej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 11:34 Cersei zabije Jamie nie Tyrion IMO Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 13:13 Póki co nie wiadomo czy Jamie w ogóle przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 13:30 Nie przezyje, Freye go zabija Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 14:05 Zastanawiam się czy scenarzyści nie zmienili tego fragmentu książki o Jamiem po to, by zamiast Lady Stoneheart był Lord Stoneheart Wtedy faktycznie Cersei może nie zginąć z rąk Tyriona Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 13:48 cercei sie nalezy jakas przecietna smierc, zero dramatyzmu - to jest tak zimna kobieta, ze najlepiej byloby po prostu o niej zapomniec - mysle, ze to by ja zabolalo najbardziej... zabicie jej przez jamiego ma za duzo dramatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 14:07 O nie, Maergery to moja ulubienica i umie zamieszać. I nie jestem gotowa, żeby pożegnać się z babką Tyrellów Obstawiam, że pożegnamy się z Tommenem, Wróblem niekoniecznie i Maergery zostanie samodzielną królową. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Gra o tron - Spoiler 22.06.16, 14:13 no cos Ty, babka musi zostac! emma peel rules uwielbiam kobiete! pamietacie ja z oryginalnego fimu "avengers"??? The Avengers - Emma Peel & John Steed ( Theme ) Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Seven Kingdoms 22.06.16, 06:19 A ja po ostatnim obstawiam, ze na tronach SevenKingdoms zasiadzie siedem kobiet. Mamy kilka bardzo dobrych kandydatek - Dany, Sansa, Yara, Maergery, Arya, Brienne. Waham sie tylko nad siodma, bo Cersei jest spalona. Mozemy tylko obstawiac, ktora z nich bedzie rzadzic w ktorym krolestwie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Seven Kingdoms 22.06.16, 10:05 no jeszcze żmijka z Dorne i masz komplet. tylko jak to porozkładac?... 1. Sansa Stark na Północy 2. Ellaria Sand w Dorne 3. Yara Greyjoy na Żelaznych wyspach 4. Daenerys Targaryen w Królewskiej Przystani i jako królowa całosci i jak dalej? Brienne by mi pasowala na panią Wysogrodu - jak kraj rycerstwa to kraj rycerstwa Arya mogłaby ewentualnie trafic do Orlego Gniazda, po linii matki miałaby jakies prawo do niego... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Seven Kingdoms 22.06.16, 10:08 ale osobiscie i tak sądzę że nie ma szans na unię kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Seven Kingdoms 22.06.16, 10:11 Z GoT robi się manifest feministyczny Jestem za taką wersją. A facetów na Mur Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Seven Kingdoms 27.06.16, 19:50 No to się dziś zdziwisz... Jestem juz po obejrzeniu odcinka Odpowiedz Link Zgłoś