22.05.16, 22:56
nudzi mi się, a powinnam się uczyć. Może ktoś zna odpowiedź:
- czy film Smoleńsk miał już swoją premierę? Wydaje mi się, że nie. Jesli mam rację, to kiedy takowa jest planowana.
- a co z wrakiem? Pół roku mija, a on dalej tam, gdzie był. Jego #dobrazmiana nie dotyczy?
Obserwuj wątek
    • zjadaczbigosu Re: Smoleńsk 22.05.16, 23:06
      Smoleńsk – polski dramat z elementami thrillera produkowany od 2013 do 2015 w reżyserii Antoniego Krauzego. Oglądanie filmu dozwolone od 12 lat
      pl.wikipedia.org/wiki/Smole%C5%84sk_(film)
      Prawdopodobnie zrobili sondaż i okazało się że nikt powyżej lat 12 nie chce tego oglądać, więc zrezygnowali.
    • hiacynta333 Re: Smoleńsk 22.05.16, 23:17
      Podobno Jarkowi się nie spodobał i prawdopodobnie powędrował na półkę.
    • e-kasia27 Re: Smoleńsk 22.05.16, 23:18
      Nie miał.
      Miał mieć, już jakiś czas temu, ale...
      podobno się jakieś problemy pojawiły tuż przed planowaną premierą, więc może w ogóle nie będzie miał?
    • jola-kotka Re: Smoleńsk 23.05.16, 00:02
      Bedzie mial po poprawkach daty nie ma ,pewne kwestie nie zostaly zaakceptowane przez jaroslawa kaczynskiego.
    • kaz_nodzieja Re: Smoleńsk 23.05.16, 09:09
      To jak? Zrezygnowali całkiem z tej super produkcji? Szkoda, szykowała się świetna komedia sądząc po zwiastunach. Na zwiastunie parsknąłem trzy razy śmiechem. Na filmie pewnie non stop ryczałbym ze śmiechu.
      • scher Re: Smoleńsk 24.05.16, 22:24
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Na zwiastunie parsknąłem trzy razy śmiechem.

Ofiara masowego duraczenia. Dureń znaczy.
        • zjadaczbigosu Re: Smoleńsk 24.05.16, 23:12
          scher napisał:
          > Ofiara masowego duraczenia.
          Стyкaчи, чекиcты и члены рoccийcкoй aгентyры идите нa х...

Pisze używając rusycyzmów.
          Sygnaturkę ma po rosyjsku.

O czym to może świadczyć?
        • kaz_nodzieja Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:20
          W sumie masz rację. Ten cały "zamach" smoleński to z kategorii i śmieszno i straszno jednocześnie i w sumie nie wiadomo czy śmiać się czy ręce załamywać nad durniami.
        • iwoniaw Scher, proszę usunąć wulgaryzmy z sygnaturki n/t 25.05.16, 16:31

• miliwati Re: Smoleńsk 25.05.16, 09:09
        kaz_nodzieja napisał(a):

> To jak? Zrezygnowali całkiem z tej super produkcji? Szkoda, szykowała się świet
        > na komedia sądząc po zwiastunach. Na zwiastunie parsknąłem trzy razy śmiechem.
        > Na filmie pewnie non stop ryczałbym ze śmiechu.

Ten film się świetnie nadaje na drinking game, tylko że ja nie piję. Rzeczywiście uwzględnił chyba każdą bzdurę, którą Lud Smoleński przez głupotę powtarza.
    • fragile_f Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:20
      Ponoc zmieniaja montaz i efekty specjalne koncza. Tajemnica poliszynela jest to, ze niewiele firm prywatnych chcialo wspolpracowac, wiec robia to w panstwowej instytucji. Ale patrzac na obsade i ekipe, to nie dziwie sie, ze nawet trailer wyglada jak kupa.
      • kaz_nodzieja Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:32
        A wiecie kiedy będzie? Obejrzałbym jakąś dobrą komedię.
        • fragile_f Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:41
          Nikt nie chce sie przyznac wink
    • morgen_stern Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:27
      Swoją drogą ogarnia mnie żal na myśl, jaki fantastyczny, gorzki, wieloznaczny i pełen napięcia film można by nakręcić o tej katastrofie. Ja to widzę jako film z jednego dnia, z pokazywaniem kolejnych godzin i zbliżeniem na kilku bohaterów, których losy się tego dnia zwiążą... patos i wyciskajace łzy ujęcia zbędne, fakty wystarczą. Dajcie mi ekipę, aktorów, pieniądze, a ja wam dam Oscara, ja po prostu wiem, jak to zrobić! smile
      • fragile_f Re: Smoleńsk 25.05.16, 08:42
        Oczywiscie, ze mozna bylo zrobic dobry film. Tylko wtedy musieliby a) pokazac prawdę b) miec bohaterow takze z innych partii c) Zelnik musialby szukac innej roboty
      • miliwati Re: Smoleńsk 25.05.16, 09:11
        morgen_stern napisała:

> Swoją drogą ogarnia mnie żal na myśl, jaki fantastyczny, gorzki, wieloznaczny i
        > pełen napięcia film można by nakręcić o tej katastrofie. Ja to widzę jako film

Eee... ale właściwie niby jak? To równie dobrze można by zrobić film o ziomach, co wsiedli z Sebą do Passata i tak go namawiali żeby się pospieszył, bo foki stygną, że wrąbał się we mgle na słup. Głębia taka sama, a o ileż taniej.
      • yoma Re: Smoleńsk 25.05.16, 16:55
        ...a w ostatniej scenie pilot zamiast O k...! krzyczy Powiedzcie mojej żonie, że ją kocham...
        • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:00
          yoma napisała:

> ...a w ostatniej scenie pilot zamiast O k...!

Powielasz sowieckie wrzutki. Za chwilę zaczniesz o czterech podejściach, debeściakach i kłótni przed wylotem na lotnisku.
          • cosmetic.wipes Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:11
            Nie no, to oczywiste, że nie krzyczeli wulgaryzmów, tylko rzucili się na kolana i złożyli rączki do modlitwy. W twoim świecie to nie mogło wyglądać inaczej.
          • iskierka3 Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:18
            Oczywiscie. Polscy piloci nie przeklinajawink to podle insynuacje lewakow i wrogow polskosciwink
            • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:49
              iskierka3 napisała:

> Oczywiscie. Polscy piloci nie przeklinaja

Nie wiemy nic, co się tam zdarzyło. Nagrania z czarnych skrzynek były obrabiane przez Sowietów i są totalnie niewiarygodne. Jest chyba z 6 wersji tych nagrań; różnią się one nawet czasem trwania.
              • iskierka3 Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:53
                Tak, taksmile tylko nie denerwuj sie aby bo Ci zaszkodziwink
                • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:56
                  iskierka3 napisała:

> Tak, taksmile

Czemu zaprzeczasz?
              • zjadaczbigosu Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:57
                scher napisał:
                > Nie wiemy nic, co się tam zdarzyło.

Wy nie wiecie ale ja wiem.
                Załoga samolotu nie miała prawa lecieć, bo nie miała uprawnień..
                W kabinie załogi nie powinno być nikogo oprócz załogi.
                Bliźniak nie powinien przez telefon kazać bliźniakowi, ląduj dziadu!
                • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 18:01
                  Za głupie masz posty jak na agenta, więc: nie karmić trolla.
                  • zjadaczbigosu Re: Smoleńsk 25.05.16, 18:05
                    scher napisał:
                    nie karmić trolla.

Ale sam się karmisz pod wieloma nickami.
                    Ile masz nicków?
                    • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 18:41
                      zjadaczbigosu napisał:

> Ile masz nicków?

Osiem. Jeden na każdy dzień tygodnia i jeden nadmiarowy - dla zmyłki.
                • mama303 Re: Smoleńsk 25.05.16, 19:58
                  zjadaczbigosu napisał:

> Bliźniak nie powinien przez telefon kazać bliźniakowi, ląduj dziadu!

znaleźli nagranie? wink
          • zjadaczbigosu Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:30
            scher napisał:
            > Powielasz sowieckie wrzutki.
            Стyкaчи, чекиcты и члены рoccийcкoй aгентyры идите нa ...

Buahaha
          • yoma Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:40
            >Powielasz sowieckie wrzutki.

I kto to mówi big_grin Język polski nie zna słowa "sowiecki", to rusycyzm, poprawnie mówi się "radziecki".

Wyrażasz się nieprecyzyjnie - sowiecką wrzutką jest to o ku...e czy to o żonie?
            • scher Re: Smoleńsk 25.05.16, 17:51
              yoma napisała:

> Język polski nie zna słowa "sowiecki", to rusycyzm, poprawnie mówi się "radziecki".

Masz zbyt ubogie słownictwo. Język polski nie tylko zna zarówno słowo 'sowiecki', jak i słowo 'radziecki', ale też nie są to pojęcia znaczeniowo tożsame.
              • yoma Re: Smoleńsk 25.05.16, 18:36
                Aaaa... Sowiecki to tak samo jak radziecki, tylko bardziej. OK. *
                A odpowiedź na grzeczne pytanie?

* jako zaprawiona w bojach z pisimi na Kraju nadziwić się nie mogę, że w tej sekcie co który, to Większy Językoznawca smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka