Dodaj do ulubionych

Osoby znajace Warszawe

27.05.16, 23:22
Czy ktos znajacy Warszwe moze mi odpowiedziec na kilka pytan?
- jak dojechac ze stacji PKP Warszwa Zoo do ul. Franciszka Salezego? Internetowa przegladarka podaje podroz z przesiadkami,ale moze jest tam jakis bezposrednie polaczenie?
- gdzie w Warszawie (centrum, okolice centrum Kopernika) mozna smacznie zjesc. Nie chodzi mi o wypasione, super nowoczesne mikro dania-tylko o normalna, smaczna kuchnie (niekoniecznie polska)
- czy w Warszawie sa jakies atrakcje dla dzieci z woda? Jakies fontanny czy cos innego?
Dzieki wielkie smile
Obserwuj wątek
    • peonka Re: Osoby znajace Warszawe 27.05.16, 23:25
      Fontanny są - do pooglądania na Starym mieście, wpisz sobie Park Fontann, a do pochlapania w gorące dni polecam fontanny przed CH Arkadia!
      • nigolla Re: Osoby znajace Warszawe 30.05.16, 12:39
        O tak, pod Arkadią fontanny są idealne do pluskania się dzieci smile Zwłaszcza, że w tej samej wodzie, z tych samych zbiorników pochodzącą wieczorem myją się codziennie żule oraz sikają małolaty po piwku smile
    • peonka Re: Osoby znajace Warszawe 27.05.16, 23:28
      Aha, jakdojade.pl pokazuje bezpośrednie połączenie dla Ciebie tramwajem 25 lub 2.linią metra.
    • tol8 Re: Osoby znajace Warszawe 27.05.16, 23:28
      Dobre jedzenie było w Koperniki
      • sayyida Re: Osoby znajace Warszawe 28.05.16, 10:21
        Tam jest w ogóle sporo knajpek dookoła, przyzwoite jedzenie jest w stołówce w Bibliotece Uniwersyteckiej - polecam też przy okazji ogród na dachu Biblioteki.
        W Parku Fontann dzieci też się mogą pochlapać smile - z Kopernika to 20 minut na piechotę.
        No i po praskiej stronie można zejść na plaże i pobrodzić w Wiśle, a samą Wisłę pokonać promem albo tramwajem wodnym.
    • paszewa Re: Osoby znajace Warszawe 28.05.16, 21:27
      na Trakcie Krolewskim jest kilka Pierogarni Zapiecek. Ja tam, uwielbiam jeść a na samym Krakowskim otwarli niedawno nowy lokal, przestronny i klimatyzowany. Pyszne jedzenie w rozsądnej cenie.
      • edelstein Re: Osoby znajace Warszawe 15.07.16, 20:50
        Zapiecek jest super i b.mila obsluga.
    • yadrall Re: Osoby znajace Warszawe 28.05.16, 23:11
      Dzieki wielkie smile
      Jeszcze mam pytanie-o ktorej nalezy sie stawic w Parku Fontann,zeby miec dobry widok na widowisko wieczorne?
      Jak sie pojedzie tam w dzien to dzieciak sie da rade troche pochlapac czy tez jest to wylacznie do ogladania?
      • sayyida Re: Osoby znajace Warszawe 29.05.16, 21:23
        Wszystko jedno o której, skarpa jest duża i wszystkich pomieści. Najlepszy widok jest ze skarpy właśnie, prawie pod samym kościołem (tam jest znak Polski Walczącej chyba wpisany w napis "pamiętamy").
        Jest specjalna fontanna właśnie do pluskania dla dzieci.
    • olena.s Re: Osoby znajace Warszawe 28.05.16, 23:26
      Bardzo fajna malenka restauracyjka włoska w pobliżu centrum Kopernika to Dziurka od Klucza. Maleństwo na pięć stolików wewnątrz i ciut więcej na zewnątrz. Radzę zarezerwować miejsce telefonicznie.
      • olewka100procent Re: Osoby znajace Warszawe 28.05.16, 23:56
        A czy są jeszcze te sieciówki z zupami?pamiętam że na świętokrzyskiej był lokal i na centralny.pomidorowa ze słonecznikiem to był orgazm w gębie
        • ongoing Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 23:43
          Marak? od dawna nie ma, a prznajmniej już nie tam
      • paszewa Re: Osoby znajace Warszawe 29.05.16, 21:08
        do dziurki od klucza to ostatnio rezerwowałam 3 tygodnie wczesniej wink
        • nikki30 Re: Osoby znajace Warszawe 29.05.16, 21:49
          >do dziurki od klucza to ostatnio rezerwowałam 3 tygodnie wczesniej
          Ja dzisiaj miałam stolik od ręki ok. 13smile Teraz jest taras na zewnątrz, więc i miejsc więcejsmile

Inne równie dobre lokale w okolicach CNK to:
          Sam na Lipowej
          Klubo-Jadalnia WarsandSawa na Dobrej
          A nuż widelec też na Dobrej
          Rewers w Buwie
          Boscaiola -restauracja na Wiślanej oraz pizzeria pod tą samą nazwą w Buwie.
          • paszewa Re: Osoby znajace Warszawe 30.05.16, 08:24
            boscaiola jest super smile maja pyszne rawioli z truflami tongue_out jak sie ładnie poprosi to zrobią zawsze smile
          • claudel6 Re: Osoby znajace Warszawe 16.07.16, 02:25
            SAM dla turystki z dzieckiem big_grin
            rozumiem, że emarki sa złośliwe, ale aż tak...
    • glicynia15 Re: Osoby znajace Warszawe 30.05.16, 11:56
      Zjesc mozna w restauracji w bibliotece UW a przy okazji zwiedzic ogrod na dachu. To maly kawalek od CNK.
      • quilte Re: Osoby znajace Warszawe 30.05.16, 12:46
        Jak ciepło masz tez fontannę do chlapania w Ogrodzie Krasińskich. Nie wiem, czy już włączyli. Polecam, bo oprócz tego ze trzy place zabaw, dość nowe smile
    • iza232 aquaparki 26.07.17, 18:19
      To ja się podłączę z pytaniem o aquaparki. Który najlepszy?
      • ichi51e Re: aquaparki 26.07.17, 18:58
        Warszawianka. Ale jak masz male dziecko to na polnej jest maly mini dzieciecy basen (od kostek do 80 cm glebokosc) i psa z kulawa noga nie ma
    • lalkaika Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 19:06
      A ja zawsze jak przyjedzam do domu,to u zyda na starowce ,nie pamietam jak sie nazywa,nalewo od placu.Te zoo kosztuje w ch...,mojjjja rodzina miala karte warszawiaka,drogo
      • lalkaika Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 19:09
        wiesz ,ze nie pamietam ale duzxo.Bo nas jest duzo,tez Troche drogo
    • malowanka06 Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 19:09
      w Manekinie na Marszałkowskiej dobrze zjesz
      • kropkaa Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 19:54
        Tyle, że od CNK to średnio po drodze, a i do odstania trochę jest. Nie rozumiem kolejki do naleśników, ale widać kolejkowicze mają inne zdanie.
        • malowanka06 Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 20:09
          bo to są pyszne naleśniki
          • pasquda77 Re: Osoby znajace Warszawe 26.07.17, 21:31
            A wytłumaczy któraś jak dojść z Parku Fontann do Kopernika?
            • kropkaa Re: Osoby znajace Warszawe 27.07.17, 00:03
              Przejść dołem nad Wisłę i iść wzdłuż na południe. CNK będzie za kilkaset metrów.
          • kropkaa Re: Osoby znajace Warszawe 27.07.17, 00:00
            Naleśniki jak naleśniki. Nic mnie w nich nie zaskoczyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka