zjadaczbigosu 31.05.16, 18:50 Czy anoreksja występuje w biednych krajach w których ludzie zamiast oglądać wychudzone modelki, kombinują jak nie umrzeć z głodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fragile_f Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 19:01 Biorąc pod uwagę, że anoreksja jest chorobą występującą od wieków, również za czasów kiedy ideałem piękna były rubensowskie kształty - Twoje pytanie jest po prostu nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 19:04 fragile_f napisała: > Biorąc pod uwagę, że anoreksja jest chorobą występującą od wieków, również za c > zasów kiedy ideałem piękna były rubensowskie kształty - Twoje pytanie jest po p > rostu nie na miejscu. Obawiam się, że autor nie rozumie określenia "nie na miejscu". Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 19:16 fragile_f napisała: anoreksja jest chorobą występującą od wieków, również za c > zasów kiedy ideałem piękna były rubensowskie kształty Możesz podać jakieś źródła, potwierdzające twoją wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 19:52 Ależ oczywiscie: "W literaturze można się doszukać przykładów anoreksji już w średniowieczu, wtedy jednak odmawianie przyjmowania pokarmu wiązane było z pobudkami religijnymi. Kliniczne opisy zaburzeń łaknienia występujących u dziewcząt pojawiły się w drugiej połowie XVII wieku, a pierwsze określenie dla tego schorzenia zaproponował William Gull w 1887 roku. Schorzenie to dotyka znacznie częściej kobiet niż mężczyzn. " www.fecwis.org/artykul/zaburzenia-odzywiania-na-kartach-historii Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Tak 31.05.16, 19:17 taki-sobie-nick napisała: > I co teraz zrobisz, biedaku? Nic nie zrobię, bo bogaty jestem i mi to lotto, biedaku Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tak 31.05.16, 19:30 > > Nic nie zrobię, bo bogaty jestem i mi to lotto, biedaku Skoro ci lotto, biedaku, to czemu po raz kolejny poruszasz ten problem? DD Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Tak 31.05.16, 19:40 taki-sobie-nick napisała: > Skoro ci lotto, biedaku, to czemu po raz kolejny poruszasz ten problem? DD Przeczytaj biedaku jaki problem poruszam. Czyli przeczytaj ze zrozumieniem. Jak już nauczysz się czytać, to możesz zostać bogaczem. W twojej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 21:02 A może Jolka się wypowie? Gdybyby Jolka nie był Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 23:04 "Gdyby Jolka nie byl"? co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Pytanie o anoreksję 31.05.16, 23:59 ola-kotka napisał(a): > "Gdyby Jolka nie byl"? co to ? Nie skończyłem zdania, żeby cię przypadkowo nie urazić. Ja byłem dzieckiem "niejadkiem", rozwiedzionych, wyjątkowo toksycznych dla siebie i dla mnie rodziców. Choć jak przez mgłę pamiętam, że mama chyba nie była taka zła. I pamiętam macochę, która udawała że mnie kocha. Jak to sobie wszystko przypomnę, to się dziwię, że wyrosłem na takiegonormalnego i mądrego faceta Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pytanie o anoreksję 01.06.16, 00:43 Fajnie,ze jestes normalny,jak widac nie wszyscy mieli tyle szczescie,gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Pytanie o anoreksję 01.06.16, 00:01 to kolejne wcielenie gazety czy kiego wuja? Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: Pytanie o anoreksję 01.06.16, 00:12 anty_nick napisał: > to kolejne wcielenie gazety czy kiego wuja? A co cię to interesuje, wuju? Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Pytanie o anoreksję 01.06.16, 00:38 Anoreksja występuje we wszystkich krajach na świecie. Kiedy ludzie kombinują jak nie umrzeć z głodu, nie są anorektykami, lecz ludźmi wychudzonymi z głodu. Anoreksja jest inaczej jadłowstrętem, osoba chora na własne życzenie nie przyjmuje pokarmów, nie ma apetytu. Osoba kombinująca jak nie umrzeć z głodu ma apetyt i z pewnością nie ma jadłowstrętu. To są dwie różne rzeczy... Anoreksja to nie tylko chudy wygląd, ale głównie stan psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1987 Re: Pytanie o anoreksję 01.06.16, 08:42 anoreksja nie ma praktycznie nic wspolnego z jedzeniem. zastanawianie sie nad tym pod kątem szerokosci geograficznej jest o d*** rozbic. choruja ludzie z krajow bogatych, im wiecej problemow natury psychicznej wym wieksze prawdopodobienstwo np anoreksji. nie ma to nic wspolnego z tym ze biedni murzyni nie moga sobie modelek poogladac w tv Odpowiedz Link Zgłoś