Dodaj do ulubionych

Elbanowscy sie bogacą.

03.06.16, 08:43
Fundacja Karoliny i Tomasza Elbanowskich wygrała z projektem Federacji Inicjatyw Oświatowych zaledwie jednym punktem. Przewodniczącą komisji konkursowej, która wybierała partnera dla MEN, była szefowa resortu Anna Zalewska.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75398,20175741,jak-elbanowscy-wygrali-przetarg-w-men-na-ponad-5-mln-zl.html#ixzz4AUotx57L
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 08:49
      No musiałaś? Musiałaś w piątek rano tak człowieka w..k....u..r...w..i...ć?
      • mama303 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 08:54
        sama sie wkurzyłam, tak ich nie znoszę tych ludzi. Karierę oparli na straszeniu rodziców.
        • naplaze Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 16:35
          Karierę oparli na straszeniu rodziców

To jest typowe dla wszelkiego rodzaju sekciarstwa. To, że z tego straszenia żyją i na nim się bogacą - też.
    • gris_gris Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 16:20
      Cholera mnie trafila, jak to przeczytalam. Nie dosc, ze ci pieniacze beda mieli wplyw na edukacje (WTF??!!) to w dodatku anulowano rozstrzygniety konkurs bez uzasadnienia, i ogloszono nowy, aby oni mogli wygrac. No niech ktoras z popierajacych PiS udowodni, ze ktokolwiek inny realizowal w takim stopniu polityke teraz k..a my??!!

Mam nadzieje, ze fundacja, ktora przegrala, zlozy protest.
      • kira02 Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:18
        Jak to lecialo? Ojczyznę dojna.....
    • sueellen Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 16:39
      Zazdrościsz? big_grin
      • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 16:57
        Gdyby twoje dzieci podlegały polskiemu systemowi oświaty, to byś wiedziała, że nie o zazdrość chodzi.
    • albertynaa Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 16:56
      Kowalskim też tak zazdrościsz kasy?
      Co za nieżyczliwe babsko big_grin
    • lauren6 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 17:16
      A co dokładnie krytykujemy? Elbanowskich jako takich? Pomysł wydawania publicznych pieniędzy na konsultacje społeczne? Zasadność wygrania przez nich konkursu?
      • asia_i_p Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 17:34
        To trzecie. Pierwsze w takim zakresie, w jakim może wpłynąć na rzetelność konsultacji społecznych.
      • mama303 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 17:38
        ja krytykuje państwa Elbanowskich za zrobienie kariery i kasy na obawach rodziców. Jeśli rzeczywiście chcieli działać to mogli zrobić naprawdę cos dobrego a nie straszyc rodziców szkołą i podsycać te strachy. Sama wysłałam dziecko do szkoły jak miało 6 lat wiec wiem że nic złego tam sie nie dzieje. Oczywiscie moga sie pojawiać problemy i z nimi trzeba było wojować a nie odwracać. kijem Wisłę.
        Zasadność wygrania konkursu tez nie jest jasna.
        • anorektycznazdzira Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 17:41
          też wysłałam dziecko do szkoły jako 6-latka i szkoła wbrew wszelkim histeriom była przygotowana super a dziecko ma się świetne
          • mama303 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 17:46
            ja do przygotowania szkoły tez nie mam zastrzeżeń, trochę nauczycielka nadambitna nam sie trafiła. I tu tacy społeczni działacze jak Elbanowscy mogliby sporo zdziałać i np. odnośnie noszenia podręczników bo szkoła ogólnie wymaga zmian i dla 6 i dla 7 i dla 10 latka
        • przystanek_tramwajowy Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 18:10
          A ja ich krytykuję za robienie szumu na podstawie jak się okazało z dooopy wziętych raportów na temat nieprzystosowania szkół. Teraz też w podobny sposób będą przeprowadzać pewnie te swoje konsultacje społeczne. Kompletnie niewiarygodna para karierowiczów-dzieciorobów.
          • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:09
            przystanek_tramwajowy napisał:

> Kompletnie niewiarygodna para karierowiczów-dzieciorobów.

Być może to któreś z tych dzieci zastrzeli Araba, co będzie ci pchał łapę do majtek.
            • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:27
              Być może, że to któreś z tych dzieci zgwałci twoją córkę.
              • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:36
                Być może kiedyś odzyskasz rozum, przejrzysz na oczy - i emigrujesz z kodziarskiej Polski.
                Kodziarska Polska - dziki kraj ułomnych ludzi.
                • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:59
                  Nie rzucaj mi tu jakiś ckliwych hasełek, tylko opanuj swoje zapędy wróżbiarskie. Nie masz pojęcia co wyrośnie z dzieci Elbanowskich, Terlikowskich, a nawet twoich. Może w związku z waszymi ograniczeniami intelektualnymi, karami jakie stosujecie, zabetonowaną religijnością wasze dzieciątka zostaną ekstemistami-lewakami i do tego heterosceptykami. Czego ci serdecznie życzę tongue_out
                  • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:20
                    cosmetic.wipes napisała:

> ckliwych hasełek

Słuchasz Gasiuk-Pihowicz i już wiesz, że dzięcielina pała...
                    #inwektywyAgresorki
                    • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:25
                      Brakło ci argumentów jelonku? big_grin
                      • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:32
                        cosmetic.wipes napisała:

> Brakło ci argumentów jelonku? big_grin

A u ciebie, gołębico intelektu, wystąpiły jakieś, do których miałbym się odnosić?
                        • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:44
                          Owszem. Wyraziłam zdziwienie skad wiesz co wyrośnie z dzieci uposledzonych mentalnie rodziców. Może cię twoja bozia dotknęła świętym paluchem? Albo Pan Mąż Stanu swoim błogosławionym czymś tam, co wystawiał do zdjątka na Twitterze?
                          No ale nie dziwię się "intelektualisto", że nie ogarniasz, wszak nie użyłam zwrotów "dobra zmiana", "mowa nienawiści" i "targowica", a bez tego bidny scheruś nie wie o czym mowa big_grin
                          • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 10:19
                            cosmetic.wipes napisała:

> Owszem. Wyraziłam zdziwienie skad wiesz co wyrośnie z dzieci

A gdzie ja napisałem, że wiem? Wyraziłem tylko pewną nadzieję, że być może kiedyś któreś z tych dzieci zastrzeli Araba, co ci będzie pchać łapę do majtek.

Z dwojga złego, jak widzisz, dla mnie lepsza kodomitka (nawet nieczytata, niekumata) niż islam.
                            • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 10:29
                              Być może obcy faceci rzeczywiście wkładają twojej żonie/córce rękę w majtki, a ty nie jesteś w stanie nic z tym zrobić, stąd tęsknota za obrońcami. Rozumiem i współczuję.
                              • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 10:32
                                Na szczęście nie mieszkam w ojczyźnie Tuska. W Polsce odbudowujemy armię, będziemy do najeźdźców strzelać.
        • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:06
          mama303 napisała:

> Sama wysłałam dziecko do szkoły jak miało 6 lat wiec wiem że nic złego tam sie nie dzieje.

A ile miałaś dzieci w wieku 6 lat, że pozujesz tu na taką ekspertkę? Jakie masz kryteria porównawcze?

W jakim wieku masz teraz dzieci? Jesteś w stanie spojrzeć z dłuższej perspektywy czasowej na ich edukację przedszkolną i początek szkolnej? Z iloma szkołami miałaś w życiu do czynienia?
    • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 19:22
      mama303 napisała:

> Fundacja Karoliny i Tomasza Elbanowskich wygrała z projektem Federacji Inicjatyw
      > Oświatowych zaledwie jednym punktem

I dobrze. Głosowaliśmy za zmianą i ma być zmiana, a nie żeby było, tak jak było.
      • mama303 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 19:57
        czyli Wy głosowaliście żeby konkursy były ustawiane? Gratuluję, udało Wam się wink
        Państwo Elbanowscy nie zrobili narazie nic pozytywnego a wiele złego. Przestraszyli rodziców, to im sie udało.
        • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:02
          mama303 napisała:

> czyli Wy głosowaliście żeby konkursy były ustawiane?

Jak w ogóle śmiesz po tych wszystkich złodziejskich przekrętach PO i PSL, kiedy to zostały oszukane, okradzione, doprowadzone do bankructwa rzesze przedsiębiorców oraz rzesze zwykłych uczciwych ludzi, kiedy masowo, z przyczyn wyłącznie politycznych podsłuchiwani byli dziennikarze, kiedy polityczni oponenci byli nadziewani na "Widelec" lub częstowani gumowymi kulami, sprzedawać bajeczki o jakiś rzekomo ustawianych teraz przez PIS konkursach (w edukacjiwink? Nic nie wyciągnęliście wniosków z przegranych wyborów. Nadal buta, arogancja, obrażanie inaczej myślących, nadal propaganda zielonej wyspy, która ponoć była i rzekomo ją utraciliśmy. Ludzie wami wymiotują.

Dzisiaj jest właśnie rocznica dnia, kiedy to omamiliście nas wizją rzekomo lepszej Polski. Miała być wolność, miała być uczciwość, miał być kraj bez sprzedajnych sędziów, bez komunizmu. Trzeba było 25 lat, żeby ludziom spadły łuski z oczu.

> Państwo Elbanowscy nie zrobili na razie nic pozytywnego

Dla mnie zrobili mnóstwo pozytywnego. To, co na nich tu wylewasz, to są zwykłe popłuczyny po Michniku. Pamiętam, hejt na Elbanowskich zaczął się nagle, z dnia na dzień. Jakby Michnik dostał rozkaz (zresztą pewnie tak było).
          • anty_nick Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:10
            scher napisał:

>
            > Dla mnie zrobili mnóstwo pozytywnego.
            >
            czyli co takiego?
            słucham.
          • hipinka Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:29
            jak ty w ogóle śmiesz po tym wszystkim, co te miernoty wyprawiają, tu się pokazywać
            ta cała twoja dojna zmiana, prezydent "mąż stanu" wielbiciel Ruchadła, walnięta Kryśka, świr Antek i inni, że już litościwie przemilczę
            • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:34
              hipinka napisała:

> ta cała twoja dojna zmiana, prezydent "mąż stanu" wielbiciel Ruchadła, walnięta Kryśka,
              > świr Antek i inni

Ja fakty, ty propagandowe klisze, memiaro.
              • hipinka Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:37
                a gdzie są niby te fakty big_grin
                nie widziałam, że śledzenie Ruchadła i występy Kryśki to propaganda big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:39
                  > nie widziałam, że śledzenie Ruchadła i występy Kryśki to propaganda

To ocieplanie wizerunku big_grin
                • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:42
                  hipinka napisała:

> a gdzie są niby te fakty big_grin

A tu, kodziarska rechociaro:

zostały oszukane, okradzione, doprowadzone do bankructwa rzesze przedsiębiorców oraz rzesze zwykłych uczciwych ludzi, kiedy masowo, z przyczyn wyłącznie politycznych podsłuchiwani byli dziennikarze, kiedy polityczni oponenci byli nadziewani na "Widelec" lub częstowani gumowymi kulami

> nie widziałam, że śledzenie Ruchadła i występy Kryśki to propaganda big_grin

Potraficie tylko kraść, rechotać i lać na znicze. Polactwo - z przetrąconym kręgosłupem i bez poczucia obciachu.
                  • hipinka Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:48
                    idź i ochłoń to może przejrzysz na oczy
                    nadal nie widzę tu żadnych faktów, tylko waszą PiSuarską propagandę
                    • scher Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:54
                      hipinka napisała:

> nadal nie widzę tu żadnych faktów

Okulista. No i lewatywa.
                      • hipinka Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 09:56
                        big_grin
                        you made my day
      • mamma_2012 Re: Elbanowscy sie bogacą. 03.06.16, 20:42
        Było jak było, będzie dużo gorzej, ale jest zmiana, a znajdą się tacy, których to ucieszy.
        To cud, że ludzkość jeszcze trwa. Einstein to jednak był mądry facet.
      • kira02 Re: Elbanowscy sie bogacą. 04.06.16, 08:21
        Racja, nie wazne że zmiana na gorsze. Ważne, że jest zmiana smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka