Dodaj do ulubionych

Białe kafle na ścianę w kuchni

09.06.16, 15:46
Przeszukałam już chyba całą ematkę i nie znalazłam. Kiedyś w jakimś wątku o urządzaniu kuchni ktoś wkleił zdjęcie płytek ściennych do kuchni, takich białych kafli. Zdaje mi się, że producent tych płytek był na literę M, ale może mi się tylko zdaje. I chyba na tych zdjęciu były te płytki z połówkami, a ja właśnie szukam takich, żeby oprócz tych normalnych były tez takie kwadraty-połówki. Nie kojarzycie przypadkiem? Mąż mówił, żebym sobie zapisała, jak chcę takie, ale powiedziałam, że spoko, przecież zapamiętam, a jak nie zapamiętam, to bez trudu znajdę.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 16:59
      Chodzi Ci o cegiełki?

www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1333&bih=578&q=bia%C5%82e+cegie%C5%82ki+w+kuchni&oq=bia%C5%82e+cegie%C5%82ki&gs_l=img.1.0.0l6j0i5i30l4.960.3388.0.5114.14.12.0.2.2.0.151.1129.10j2.12.0....0...1ac.1.64.img..0.14.1143...0i10i30.m1rgLf_tEnA
      • jowita771 Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 17:10
        Dziękuję Ci, dobra kobieto. Na tym, co zalinkowałaś znalazłam to zdjęcie i jest podpisane. Ematka to potęga.
    • kitek_maly Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 17:16
      Co to są kwadraty połówki??
      • jowita771 Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 17:24
        jakwdomu.blogspot.com/2013/08/pytki-cegieki.html
        Na tym zdjęciu w rogu jest cała płytka, a nad nią połówka. I tego zdjęcia właśnie szukałam.
        • black-cat Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 17:50
          Wydaje mi się, ze to nie połówka ale po prostu przycięta płytka.
          • beataj1 Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 09.06.16, 17:56
            nie. To jest połówka. Zwróć uwagę na fazkę. Przycięta by nie miała fazy z jednej strony.
            Wiem bo mam takie płytki w domu i mam docinane bez tej fazki. Mi akurat taki efekt się podobał.
            • black-cat Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 11:29
              Teraz widzęsmile
    • izak31 Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 10:38
      Ja mam biale kafle w kuchni. Vives mugat bianco.
    • sacea Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 11:03
      mi się też białe podobają, i kafle i meble, wtedy można z dodatkami szaleć
      • default Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 11:29
        Też planuję białe (ew. kremowe) PŁYTKI suspicious - ale na pewno nie te cegiełki, wszyscy teraz to kładą, opatrzyły się do obrzydzenia.
        • anty_nick Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 18:50
          default napisała:

> Też planuję białe (ew. kremowe) PŁYTKI suspicious - ale na pewno nie te cegiełki, w
          > szyscy teraz to kładą, opatrzyły się do obrzydzenia.

dlatego zwlekam....poczekam i wtedy założę cos innego. Ale podobaja mi sie jak cholera suspicious
      • asia-loi Re: Białe kafle na ścianę w kuchni 10.06.16, 18:01
        sacea napisała:

> mi się też białe podobają, i kafle i meble, wtedy można z dodatkami szale>

Ja kilka tygodni temu skończyłam właśnie remont kuchni. Też na początku chciałam białe cegiełki, ale w końcu kupiłam białe, duże prostokąty (świecące), nawet pytałam o rady na tym forum. Mam białe szafki matowe do sufitu, białe płytki między blatem a górnymi szafkami i białe ściany i powiem Wam, że moja kuchnia optycznie wygląda jakby była większa, chociaż nie powiększyła się ani o 1 cm, a mebli mam więcej niż miałam. Płytki na podłodze są jasne/beżowe/jasno brązowe. Blat mam w kolorze jasnego drzewa (jakaś tanioszka) i dodatki (czajnik, doniczka, podkładka na stół, poducha na krzesło, ociekacz) w kolorze jasnej zieleni/seledynu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka