Dodaj do ulubionych

kolory, których nie nosice

10.06.16, 22:23
Im jestem starsza tym mniej mam czarnych ubrań, choć wcześniej mogłam chodzić w czerni non stop.
W mojej garderobie nie występuje żółty, pomarańczowy, zielony (khaki jeszcze się znajdzie) i brąz.
Nie mam w tych kolorach ubrań, wzorków ani dodatków.

A WY?
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:25
      czerwony.
    • zabka141 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:26
      Nie lubie czarnego. Moze mam jedna pare spodni, a tak poza tym nic w tym kolorze.

Poza tym braz (ale nie bez) - tez odpada.
    • klubgogo Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:27
      Mocnych kolorów typu czerwony, żółty, pomarańczowy, zielony, turkusów,fioletów, różu. Czarnego mam minimum - dwie czarne sukienki, z czego jedna wieczorowa, błyszcząca.
      • klubgogo Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:27
        I wzorków, nie mam nic we wzory, kratki, paski, esy floresy, nic.
    • silenta Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:29
      Też z wiekiem coraz mniej czarnego choć jako nastolatka chodziłam niemal wyłącznie. Teraz już prawie wcale. I nie noszę granatu bo nie znoszę tego koloru (wyłączając dżinsy).
      • nolus Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:40
        Pomarańczowy - chyba jedyny kolor, który zupełnie do mnie nie pasuje. Nie współgra w żaden sposób z moją cerą, kolorem włosów i oczu, no nie podkreśla nic ani nie tworzy ładnych tonów.

Potem pastele - podkreślają moją bladą skórę i sprawiają, że cała robię się popielata.

No i chyba ostatni kolor, co do którego mam wątpliwości to żółty. Muszę się trochę naszukać, żeby znaleźć odpowiedni dla siebie odcień żółci.
    • anty_nick Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:31
      nosze" wszystkie" kolory.
    • srubokretka Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:39
      Czarnego,granatowego,brazowego,zielonego (ciemnego). Ani jednej sztuki w tych kolorach nie mam.
    • kira02 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:41
      Czarnego przy twarzy, mam tylko doły - spodnie i spódnice. W ogóle nie noszę: pasteli, śnieżnobiałej bieli, jasnych - rozbielonych kolorów, szarego, różowego.
      • bergamotka77 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:04
        RANY kira to co nosisz jak omijasz najbardziej modne kolory? sad
        • kira02 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 07:43
          A wiesz jak to mnie wkurza, te ciągłe pastele wszędzie? Ale nie ma siły, żebym je nosiła, wygladalabym jak nieboszczka tongue_out Noszę intensywne kolory: praktycznie wszystkie odcienie niebieskiego, granatu, turkusu, zielonego, khaki, brązu, fioletowego (takiego jak śliwki), żółty. A teraz czekam na wyprzedaże i upoluje sobie bluzki, straszna mam ochotę na w kolorach bordowy i pomara
          • kira02 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 07:44
            Pardon, za szybko się wysłało. Więc mam straszna ochotę na pomarańczowy i bordowy smile
      • beataj1 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 10:31
        Mam dokładnie tak samo. Nic czarnego, burego i rozmytego przy twarzy. Tylko jasne mocne kolory.
    • dolores12 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:46
      Jestem bladolica, więc nie noszę pasteli, pomarańczu, żółci ani bieli(przy twarzy, spodnie mogą być).
      • nolus Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:44
        Prawdopodobnie reprezentujemy ten sam typ tongue_out
    • nangaparbat3 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:48
      wszystkie noszę, ale wszystko zalezy od odcienia
    • 21mada Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:53
      Czarny. W czarnym chodza tylko nudni ludzie, ktorzy nie wiedza w co sie ubrac, albo - co gorsza - mysla ze w czerni wygladaja seksownie lub czern je wyszczupla.
      • sfornarina Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 02:14
        > W czarnym chodza tylko nudni ludzie, ktorzy nie wiedza w co sie ubrac, albo - co gorsza - mysla ze w czerni wygladaja seksownie lub czern je wyszczupla.

Co za bzdura!
        Jak jesteś klasyczną zimą, to w czerni (i również w śnieżnej bieli) wyglądasz zabójczo. Ale do tego trzeba być zimą smile
    • segregatorwpaski Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:54
      Żółty. Bleeee!
    • cosmetic.wipes Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 22:55
      Nie noszę brązow i zieleni. Wyglądam w nich jak parodniowe zwłoki.
      • damartyn Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:00
        niczego brązowego ani bordowego. Bardzo rzadko ( poza butami ) cokolwiek w czarnym kolorze.
      • gulcia77 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:12
        O! To zupełnie jak ja. I jeszcze wszelkich "kolorów ziemi", żółci, pomarańczu. Staję się w nich egzemplifikacją umierania na galopujące suchoty. Jako klasyczna zima dobrze wyglądam w szafirach, purpurze, fuksji, malinowym odcieniu czerwieni. Ze stonowanych lubię grafit, ciemny popiel i granat. Mam też sporo czarnych ubrań.
        • sfornarina Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 02:16
          Pobaw się też żółtym.
          Dobrze dobrany odcień (soczysty żółty, żaden jasny albo zgniły) wygląda na zimie bosko smile
          • sfornarina Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 02:18
            O takim żółtym mówię smile

https://images.neimanmarcus.com/ca/1/product_assets/T/8/M/R/A/NMT8MRA_mk.jpg
    • jematkajakichmalo Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:05
      Modrakowego nie nosze... Granatowy owszem, jasniutki, pastelowy niebieski tez, ale modrak absolutnie nie. Jak wiekszosc tutaj nie mam tez chyba nic zoltego, ale np. musztardowy juz bym zalozyla.
      Co ciekawe w "normalnej" odziezy nie mam nic fioletowegi i nic bym nie zalozyla, bo zle sie w tym czuje, ale np. rzeczy na fitnes mam w wiekszosci ciemnofioletowe/sliwkowe smile
      Nie ubralabym lososiowego, brzoskwiniowego czy czegos w ten desen.
      • asia_i_p Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:09
        A ja się ostatnio całkowicie zakochałam w żółtym. A w bladej brzoskwini czy pastelowym łososiu jest mi, niestety, dobrze. wink
      • gama2003 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 22:41
        W łososiowym i brzoskwince wyglądam jak ciężko chora. Kocham soczyste granaty, butelkowe, ale ciemne zielenie, czekoladowy, mocne czerwienie.
        Ale o dziwo dobrze mi w kobaltowym.

Za to nie znoszę beżo - jasnych brązów, różowości żywej. Fuksja i brudny róż - taki zimny mogą być.
    • asia_i_p Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:08
      Lawendowy, miętowy (szczerze nie cierpię), akwamaryna, fuksja. Generalnie jestem bardzo wybredna jeśli idzie o odcienie - akwamaryna nie, turkus tak, szmaragdowy nie, morski to mój ulubiony kolor, fuksja nie, burgund tak. Różowego nic nie mam, ale się czaję na róż indyjski albo na taki bladziutki (tzw. blush).
    • mikams75 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:11
      bezowego nie mam nic i nie nosze czerwonych bluzek, bo moja twarz miewa rozne zaczerwienienia i bluzka w tym kolorze bardzo to uwidacznia.
      pozostale kolory nawet jesli nie sa ulubione to jakies pojedyncze sztuki sie trafiaja.
      • paulixs1 Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:46
        Nie mam niczego niebieskiego i nie mam ubrania w czerwieni, a miałam i bardzo mi czerwień podchodziła dawno temu! Czarnego nie noszę przy twarzy, a drzewiej bywało , że 99% ubrań była czarna i dobrze było. Mam bardzo fuksjową bluzeczkę i bardzo mi pasuje, alem się jeszcze nie przemogła co by ją nosić publicznie,
    • mayaalex Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:21
      Zolty (malo kto w nim dobrze wyglada, ja zdecydowanie nie), wiekszosc odcieni zieleni, pomarancz.
      Szafe mam czarno- granatowo-bialo-blekitno-rozowa, plus kilka pojedynczych sztuk w innych kolorach.
      • jola-kotka Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 02:04
        zolty jest super na brunetach z ciemna karnacja wloszki super wygladaja w zoltym. Ja lubie np.zolta bluzka czarne spodnie ale juz np.sukienka zolta odpada ale ja blondi takze norma ze slaby jest zolty dla mnie.
    • redheadfreaq Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:24
      Hm... Chyba nie mam nic różowego ani czerwonego. Niebieskiego tyle, co na dżinsach. Najczęściej - zielony, czerwony, żółty i czarny. Kiedyś - czerń ponad wszystko wink
      • redheadfreaq Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:24
        Tfu, nic różowego ani pomarańczowego. Czerwony oczywiście noszę...
    • chocolate_cake Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:25
      Nie mam nic żółtego, pomarańczowego, zielonego, prawie nic czerwonego ani brązowego. Chyba nic fioletowego. Mam głównie granat, szary, czarny i biel. Plus bardzo mało kolorowych dodatków.
    • figrut Re: kolory, których nie nosice 10.06.16, 23:25
      Po za dżinsami nie mam nizego w kolorze niebieskim od jasnego do ciemnego, ani też żadnych fioletów. Mam za to dużo nie lubianych w tym wątku pomarańczy, żółci i zieleni.
    • bei Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 00:21
      Nosze kolory ziemi ale bez brazu.
      • bei Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 00:21
        I bez zieleni smile
    • kamunyak Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 01:51
      nie lubię pomarańczowego ani czerwonego, na duzych powierzchniach. Jakis mały akcent może być ale np. pomarańczowa bluzka to nie, absolutnie...
      Ja natomiast przeciwnie do ciebie, kiedys miałam mało czerni. Im jestem starsza tym wiecej.
      Chyba w jakies pesymistyczne nastroje zaczynam wpadać.
    • jola-kotka Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 02:01
      Mam szmaty we wszystkich kolorach ale nie lubie brazowego chyba ze buty,torebka pasek to ok,granatowego,ale mam bo w zestawieniu z czyms czasami mi sie podoba,a nie sory nie mam nic w kolorze khaki bo dla mnie to nie kolor. Aktualnie mam faze na chabrowy i skupuje ciuchy wlasniw tego koloru.
    • eliszka25 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 04:12
      heh, widze, ze jestem w mniejszosci, jesli chodzi o kolory, ktore mam w szafie smile.

absolutnie nie nosze zadnych pasteli, bo w bladych kolorach wygladam jak trup, wiec obecna moda na pastele czasem doprowadza mnie do szalu. jest tyle fajnych rzeczy, ktorych fason mi sie podoba, ale w zyciu nie ubiore sad. nie mam nic niebieskiego, poza jeansami. odpada tez zolty i szary, choc kiedys mialam faze na ten kolor i mam troche bluzek, ale wygladam w nich tragicznie. granatowego chyba tez nic nie mam.

uwielbiam za to bordowy, bo w tym kolorze wygladam najlepiej i najchetniej wszystkie ciuchy mialabym w tym jednym kolorze. poza tym mam w szafie wszelkie zdecydowane, mocne odcienie zielonego, bo podkresla moje zielone oczy (ale odcien nie moze byc blady, bo wtedy mam trupia poswiate na twarzy), ciemny brazowy, czekoladowy, pomaranczowy (ale znow tylko zywe odcienie), sliwkowy, fioletowy, ale tylko niektore odcienie, bezowy i czerwony. bardzo lubie czerwony, ale tu znow nie wszystkie odcienie mi pasuja. mam tez troche bieli i czerni, ale takie gory nosze tylko w polaczeniu z innymi, zdecydowanymi kolorami, wtedy nie ma trupiego efektu.
      • bi_scotti Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 04:25
        Nie dyskryminuje kolorow wink W szafie zawsze sie cos znajdzie w odcieniu czegos tam. Jedynie to moze ze zlotym klopot - raz w zyciu mialam fantastyczna suknie wieczorowa zlota bez plecow i z polowa przodu ... ktoregos dnia "zaadoptowala" ja corka i wiem, ze suknia jest wciaz komplementowana (no i Najstarsza w niej takoz tongue_out ), bo ma tzw. ponadczasowy fason. Najslabiej u mnie z bialym, takim real white, nie off white. Osobiscie uwazam, ze nie ma na swiecie kobiety zadnej karnacji, ktora w takim 100% bialym wygladalaby dobrze. Dlatego zreszta sama szmat w tym odcieniu nie kupuje i nigdy nie zrozumiem panien mlodych big_grin Cheers.
        • bergamotka77 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 13:56
          Nie zgadzam się znowu - miałam czysto biała suknie ślubną i było ok. Uwielbiam biały i zawsze czuje się w nim świeżo nawet jak jestem zmęczona i niewyspana. Zwłaszcza gdy jestem lekko opalona ' biel to jest to!
      • kira02 Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 07:54
        Witaj, siostro. Ja za to mam dużo niebieskiego, za dużo i mam już straszny przesyt tym kolorem. Chcę więcej bordowego!
    • shell.erka Re: kolory, których nie nosice 11.06.16, 05:39
      Żadnych krzykliwych.
      Najczęściej czerń, krem, bez, szarości i khaki.
      Znajdzie się granat jako spodnie. I mam jedną żółta sukienkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka