Dodaj do ulubionych

Nowotwor ślinianki

11.06.16, 21:11
Dziewczyny czy znacie kogoś nawet nie osobiście kto miał ma guza nowotwór ślinianki?Możecie cos napisać o tej osobie ile ma lat jak sie dowiedziała i jak po leczeniu,cokolwiek to adki rodzaj nowotworu a chciałabym dowiedziec sie jak najwięcej,jakos pomóc.Ja wczesniej nawet nie wiedziałam ze człowiek ma slinianke
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Nowotwor ślinianki 11.06.16, 21:20
      Moja teściowa miała wycinane ślinianki zaatakowane nowotworem płaskonabłonkowym. Jeśli chcesz to napisz do mnie na gazetowego, odpowiem jutro.
    • martishia7 Re: Nowotwor ślinianki 11.06.16, 21:24
      Szwagier miał. Liczę na palcach i wychodzi mi, że miał operację jakieś 7-8 lat temu, do dzisiaj wszystko jest w porządku, bada się regularnie. Te nowotwory zazwyczaj są łagodne, z tego co lekarze mówili. Zrobili mu dość szybko operację. Operacja niestety ma swoje ryzyka - np. porażenie nerwu, ale to też zależy od dokładnego umiejscowienia. Szwagier się tym trochę martwił, oraz tym, że mu zostanie szrama na pół gęby i będzie wyglądał jak bandzior, a ma taką raczej "garniturową" pracę. Na szczęście wszystko było dobrze, guz łagodny, a cięcie lekarze na Banacha zrobili mu arcyelegancko - od ucha i pod linią żuchwy. Nosi brodę, więc trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zauważyć. Nie martw się na zapas, myśl o pozytywnych statystykach.
    • annajustyna Re: Nowotwor ślinianki 11.06.16, 22:43
      Wujek w wieku 27 lat, przezyl jeszcze 35 lat, choc nie daeano mu szans. Glowa do gory!
    • babcia.stefa Re: Nowotwor ślinianki 11.06.16, 23:19
      Moja matka miała, wycięli, od lat wszystko OK.
    • mamusia1999 Re: Nowotwor ślinianki 11.06.16, 23:30
      mój kuzyn miał wyciętego i bodajże naświetlanego......yyyyyy.....ze 20 lat temu. ma się świetnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka