niebieskimis78
24.06.16, 23:42
I to dwa lata pod rzad? wszedzie czytam ze dzieci w klasach 1-3 nie moga nie zdac no chyba ze w jakis skapilikowanych przypadkach ze wtedy decyduje rada pedagogiczna i RODZICE a tu kolezanki corka juz drugi rok nie zdaje 2 klasy....kolezanka twierdzi ze nauczycielka sie uparala na te dziewczynke...Ale czy jest taka mozliwosc? bo chyba nie tylko jedna nauczycielka decyduje o niezdaniu takiego malucha? Matka jest niestey lekko uposledzona wiec pewnie nie umiala skutecznie bronic dziecka...Kurcze co takie dziecko musialo by nie umiec zeby nie zdac 2 klasy? Matka twiedzi ze czytac umie co prawda nie plynie ale ja pamietam ze moja wlasna corka nawet w 3 klasie nie czytala plynie i nawet nie bylo pomyslu zeby nie zdala.Czy po wydaniu swiadectwa da sie jeszcze cos zrobic? Kurcze szkoda mi tej dziewczynki .. pod koniec roku dostala orzeczenie ze ma pojsc do szkoly specjalnej ...no ale zeby wiedzac o tym ze od wrzesnia idzie do specjalnej nie przepuscic to szok.Dziewczynka jest prrzemilym dzieckiem bardzo grzecznym wiec zachowanie nie moglo o tym przewazyc.