Dodaj do ulubionych

obuwie - sandaly

24.07.16, 16:51
Dziewczyny kupilam sandaly Marco Tozzi. Cale skorzane, paski, wkladka. Bardzo wygodne itd.
Nosze je doslownie max 30godzin. 3 razy do pracy plus dojazd. Buty wygladaja na zuzyte i z podeszwy wystaja uniecione jakies kolka. Z miekkich zrobily sie lekko twarde podeszwy- ugniecione. Klapki kosztowaly 180zl na wyprzedazy. Czy mieliscie takie przypadki zeby tak szybko zuzyly sie buty? czy ta firma jest slaba? Mam pierwszy raz tej firmy obuwie. Czy powinnam to reklamowac?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: obuwie - sandaly 24.07.16, 16:53
      A ile ważysz i jaka jest wielkość buta?
      • moje.m Re: obuwie - sandaly 24.07.16, 16:55
        waze 68 a but 38. A to teraz kupuje sie buty od wagi czy rozmiaru stopy?
        • sasanka4321 Re: obuwie - sandaly 24.07.16, 17:10
          > A to teraz kupuje sie buty od wagi czy rozmiaru stopy?<

big_grin
        • alpepe Re: obuwie - sandaly 24.07.16, 18:54
          Inny jest nacisk 150 kg przy stopie 38, a inny 50 przy stopie 40.
          Inna sprawa, że but powinien wytrzymać takie obciążenie jak podałaś, bez problemu. Zależy czym jest amortyzowana wkładka but, mogła tam być stara gąbka, lub pianka, która się zapadła. O ile nie przeszkadza ci to w chodzeniu, to bym nie reklamowała, nie jesteś w stanie udokumentować, ile w tych butach i w jakich warunkach chodziłaś. Marco Tozzi to chyba tańsza marka Wortmanna, inne marki to np. Tamaris i Caprice. Miałam sandały Caprice, były solidne i wygodne, nie podoba mi się stylistyka Marco Tozzi, więc jakość mogę tylko oceniać po wyglądzie i ogólnym pozycjonowaniu cenowym.
    • jolunia01 Re: obuwie - sandaly 24.07.16, 19:00
      Oczywiście, że reklamować. Od paru lat ich jakość leci na łeb, na szyję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka