Dodaj do ulubionych

Paznokcie...

27.07.16, 20:58
Mam duże, ładne paznokcie i lubię mieć pomalowane, ale...
Szlag mnie trafia przy malowaniu. Pędzelki małe, lakiery za gęste, schnie to i schnie a mnie nosi, żeby cos zrobić. Hybryda u mnie odpada. Macie jakieś pomysły na przyspieszenie tej przyjemności ?
Poza tym, manicure ombre... Jak łatwo i szybko zrobić samemu ?
Może polecicie lakiery, które dobrze kryją i szybko schną ?
Obserwuj wątek
    • misoune Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:01
      kup sobie przyspieszacz wysychania
      jest mnóstwo takich utwardzaczo-przyspieszaczy
      nie mów, ze jako wielbicielka malowania nie słyszałaś o top coatach
      • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:07
        Lubie oznacza dla mnie, że kupuję, maluję i mam...
        Jakiś taki przyspieszacz wysychania mam. Tylko, że lakier wysycha, ale potem się marszczy, jak czegoś sie dotknie...
        • truscaveczka Re: Paznokcie... 29.07.16, 08:06
          Yyy może źle nakładasz? Na moim jest napisane, żeby malować 60s po nałożeniu drugiej warstwy kolorowego lakieru. Pomalowałam córce na początku wakacji lakierem pierre rene i topcoatem i po tygodniu zmywała odrośnięty, ale prawie nieuszkodzony lakier.
    • solaris31 Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:04
      ja mam przyspieszacz, i albo kiepski, albo ja niecierpliwa , bo slabo skuteczny.

mam podobny problem, hybryd nie chcę, a zwykłe lakiery .. no cóż, mam kłopot albo z pędzlem, albo z gęstością lakieru, albo nie wiem, co, kupuję różnych firm, i jeszcze nie trafiłam na idealny. albo po prostu nie potrafię tego robić i już sad
      • anty_nick Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:09
        A Sally Hansen?
        • misoune Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:11
          top coat nie zawsze pasuje do wszystkich lakierów
          tomy o tym napisano na różnych wizażach
          czasem powoduje piękne i szybkie wyschnięcie żeby po godzinie cały lakier popękał jak marmur
          czasem nie chce wcale wyschnąć

metoda pób i błędów lub poszperanie i poczytanie co do czego pasuje
          • pitahaya1 Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:19
            Myślałam, że tylko ja mam pecha z tymi paskudztwami.
        • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:12
          Ja ten właśnie mam...
          Wysuszył super i szybko, nie moge narzekać, ale... bo suche, ale nie...zaschnięte ??? Nie umiem tego określić.
          • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:14
            Dopiero teraz sie dowiedziałam, że to tak się nazywa...
          • madzioreck Re: Paznokcie... 28.07.16, 16:36
            Lakier suchy (z wierzchu) ale nie utwardzony.
            • laruara Re: Paznokcie... 28.07.16, 19:30
              O tak !!!
        • solaris31 Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:24
          z tej firmy mam baze i utwardzacz, ale jak polecasz, to kupię jeszcze przyspieszacz. miałam tez lakiery SH, ale wywaliłam - były piękne, ale brokatowe, i bardzi trudno było je zmyć bez uszkodzenia płytki. teraz kupiłam lakier bourjois , pędzel miękki, ale lakier dośc gęsty, i nie da się malować wolno, żeby było dokładnie.
          • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:36
            Do zmywania najlepszy ,niestety, czysty aceton...
            • solaris31 Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:40
              własnie wiem sad ale nie bardzo mam ochotę uzywać, zresztą, kupić zmywacz z acetonem wcale nie jest tak łatwo, od kiedy zrobiły szał te bezacetonowe.
              • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:42
                W hurtowniach kosmetycznych. Czysty aceton w wielkich butlach smile
              • asia-loi Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:15
                solaris31 napisała:

zresztą, kupić zmywacz z acetonem wcale nie jest tak łatwo, od kiedy zrobiły szał te bezacetonowe.

U Rossmanna są zmywacze z acetonem. Jest nawet zmywacz do hybryd. Widziałam wczoraj, sama kupowałam zmywacz z acetonem.
                • solaris31 Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:39
                  O widzisz,to poszukam,bo do tej pory tylko bezacetonowe widziałam w rossmanie
                • truscaveczka Re: Paznokcie... 29.07.16, 08:10
                  Ja kupiłam w zwykłej drogerii, da się znaleźć.
                • aurinko Re: Paznokcie... 05.08.16, 10:59
                  asia-loi napisała:

> U Rossmanna są zmywacze z acetonem. Jest nawet zmywacz do hybryd. Widziałam wcz
                  > oraj, sama kupowałam zmywacz z acetonem.

Kupiłam w Rossmanie zmywacz z acetonem do hybrydy. I kicha, nie usunął hybrydy, a próbowałam na kilka sposobów. Firma Delia - porażka.
      • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:10
        Hybryda fajna rzecz, ale nie dla każdego. U mnie nie wytrzymywała tygodnia i niszczyła paznokcie.
    • kira02 Re: Paznokcie... 27.07.16, 21:35
      A ja ostatnio uzywam lakierow Rimmel z serii rych szybkoschnacych, do tego top coat SH Diamond flash. Na razie jestem zadowolona, szybko schnie i dlugo trzyma, zobaczymy, czy nie zacznie mi niszczyc paznokci...
    • zuzi.1 Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:12
      Mi ładnie trzyma sie na paznokciach duet z Astor- żelowy lakier i do niego dedykowany top coat w czarnym opakowaniu. U mnie wytrzymuje toto tydzień na paznokciach u rak, a u nóg ponad 2 tyg.
    • aurinko Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:13
      Ja mam lakier Maybeline super stay 7 days z szerszym i lekko splaszczonym pędzelkiem, jest rewelacyjny, łatwo się nim maluje. Dość szybko schnie.
      Ombre łatwo zrobić kawałeczkiem gąbki.
      • 3-mamuska Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:21
        Moze malujesz za grube warstwy?
        Ja tak tez mam pomaluje niby wyschnie a pozniej bach i albo sie pomarszczyła albo zrobi sie dziura.
        U mnie niestety hybryda tez odpada.
        Najlepiej malować na noc, zeby tylko sie położyć do łóżka. Ewentualnie juz tylko pilot czy książka.
        Ja gdzieś czytałam ze po pomalowaniu nie powinno sie nic robic około 1.5 godziny wtedy napewno wyschnie.
        A używam dobrego podkładu top mam tez super
        I tez sie tak dzieje.
        • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:25
          Po nocy mam odgniotki od pościeli...
          Jak to w ogóle jest...?
          Wokół śliczne dziewczyny, kobiety, ładne włosy, śliczna cera, super paznokcie...
          A mi nie wychodzi.
          sad
        • mari.sol Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:31
          Po wieczornym malowaniu prawie zawsze mam na paznokciach odbitą pościel, mimo że nie lakieruję ich później niż 1-2 godziny przed położeniem się.
          • 3-mamuska Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:35
            No mi sie moze udało wink
            • solaris31 Re: Paznokcie... 28.07.16, 13:24
              może smile ja malowałam wczoraj wieczorem, dzisiaj na 3 paznokciach odgnioty sad ale trudno, zostawiłam.
    • mynia_pynia Re: Paznokcie... 27.07.16, 22:49
      Maluje paznokcie i dobrymi lakierami i takimi z biedry. Jedne zasychają szybciej drugie wolniej ale różnice prawie nie odczuwalne. Nauczyłam się malować dwie cienkie warstwy, najczęściej maluje raz a po pół godzinie drugą warstwę. Nie używam baz, przyspieszaczy, nabłyszczaczy paznokcie mam w bd stanie. Zmywam zmywaczem rosmanowskim bez acetonu, tym różowym.
      • laruara Re: Paznokcie... 27.07.16, 23:14
        Zazdroszczę paznokci...smile
        Zaczynam wierzyć , że konkret tkwi nie w lakierach, a w paznokciach.
    • bei Re: Paznokcie... 27.07.16, 23:22
      Lakier w sprayu- spryskujesz paznokcie razem z palcami, po wyschnieciu zmywasz ze skory woda.
      Nie wiem, jak z trwaloscia takich lakierow, ale zwazywszy na latwosc kolejnego malowania mozna to robic codziennie.
      • swiecaca Re: Paznokcie... 28.07.16, 15:06
        a gdzie się takie coś kupuje? jak się nazywa?
    • barefoot_duck Re: Paznokcie... 28.07.16, 09:43
      Kup sobie top coat Seche Vite - produkt odmieniający życie. Maluje się tym jeszcze mokry lakier i ten lakier raz, że pędem wysycha, to dwa - trzyma się dużo lepiej. Wykańczam już n-tą buteleczkę.

allegro.pl/seche-vite-dry-fast-top-coat-utwardzacz-14-ml-i4889829750.html
    • ofelia1982 Re: Paznokcie... 28.07.16, 15:04
      O mamo,o Seche Vite nie slyszala?
      • 3-mamuska Re: Paznokcie... 28.07.16, 16:18
        Nie ,ja nie słyszałam , koleżanka mi poleciła kosmetyczka. Dopiero chwile temu.
        • laruara Re: Paznokcie... 28.07.16, 19:34
          Ja też usłyszałam dopiero tutaj. Poczytałam fora i ponoć porównywalny do Sally H.
          Sporo jest opinii, że "kurczy" lakier. Fakt. Mam tak i nie wiedziałam czemu. Myślałam, że niedomalowane, a to ten przyśpieszacz...
          • 3-mamuska Re: Paznokcie... 28.07.16, 19:38
            O widzisz ,ja kupiłam i zastanowiłam sie czemu widac koncówki paznokcia uncertain
            Eh cholera ze tez musze miec uczulenie na hybrydę.
            A ten sally h kurczy tez lakier czy nie?
            • laruara Re: Paznokcie... 28.07.16, 19:41
              U mnie tak sad
            • madzioreck Re: Paznokcie... 29.07.16, 00:47
              3-mamuska napisała:

> O widzisz ,ja kupiłam i zastanowiłam sie czemu widac koncówki paznokcia uncertain
              > Eh cholera ze tez musze miec uczulenie na hybrydę.
              > A ten sally h kurczy tez lakier czy nie?

Kurczy, wszystkie skuteczne wysuszacze kurczą. I pół biedy jeśli tylko to, bo u mnie występuje dodatkowa atrakcja: skurczony lakier złazi płatami razem z warstwą paznokcia.
              • 3-mamuska Re: Paznokcie... 29.07.16, 00:51
                Chyba zostaje mi tylko akryl na własne paznokcie i na to hybryda.
                Moze wtedy nie bede miec wyczulenia.
                • aurinko Re: Paznokcie... 29.07.16, 07:30
                  To lepiej zrób żel zamiast akrylu. Ja mam cienko położony żel pod hybrydę i jestem bardzo zadowolona, paznokcie nie są bardzo pogrubione, a jak mam odrosty to nie ma garba między żelem a naturalnym paznokciem.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Paznokcie... 28.07.16, 18:07
      A lakier 60 sekund, albo naklekjany lakier z sephory www.sephora.pl/Makijaz/Paznokcie/Nail-Patch/Nail-Patch-Art/P1798020
      • annakate Re: Paznokcie... 28.07.16, 18:36
        Szerokie pędzelki mają lakiery Golden Rose, zwłaszcza te w prostokątnych, płaskich buteleczkach. Dobrze kryją, trwałość mają przyzwoitą, cenę przystępną nadzwyczaj.
        • truscaveczka Re: Paznokcie... 29.07.16, 08:11
          Mnie się GR szybki niszczy, nie wiem czemu. Ale ich topcoat jest fajny.
    • anika772 Re: Paznokcie... 29.07.16, 07:48
      No niestety, swoje trzeba odczekać, moje paznokcie też potrzebują mnóstwo czasu, żeby porządnie wyschnąć. Dlatego najbardziej lubię robić paznokcie u kosmetyczki, ona jest w stanie mnie zmusić do bezruchuwink
      A próbowałaś lakieru winylowego CND Vinylux? Schnie zwyczajnie, ale jak już wyschnie, to bardzo długo trzyma bez odprysków.
      • 3-mamuska Re: Paznokcie... 29.07.16, 23:03
        A ja sie podzielę dzisiejszym odkryciem.
        Kupiłam zupełnie przez przypadek eveline 123 dry.
        Akurat był w polskim sklepie i pod wpływem wątku kupiłam.
        Malujesz paznokcie, ja pomalowałam 1 warstwe odczeka 5 minut, pomalowałam druga i wyczytam ze należy odczekać 2 minuty i pryskać na kazdy paznokieć.
        Tak tez zrobiłam. To było około 19 teraz jest 22, wykaplam sie, ułożyłam włosy., ubrałam sie i z lakierem sie nic nie dzieje.
        Nawet nie widzę zeby sie skurczył, zobaczymy jutro, co to z tego bedzie. Narazie polecam.
        • laruara Re: Paznokcie... 29.07.16, 23:06
          Pryskać czym...?
          • 3-mamuska Re: Paznokcie... 29.07.16, 23:16
            Kupiłam zupełnie przez przypadek eveline 123 dry.

Napisałam 123 dry eveline.
            • laruara Re: Paznokcie... 29.07.16, 23:44
              Dobra, moje niedopatrzenie, sorki smile
      • alpepe Re: Paznokcie... 05.08.16, 11:14
        Mam, u mnie trzymał 1 dzień i to z tym utrwalaczem.
    • solaris31 Re: Paznokcie... 07.08.16, 17:27
      mój nowy nabytek - lakier Inglot - uzyty top coat maybelline - połączenie genialne, nic się nie łuszczy, nic nie odpryskuje, paznokcie pomalowane tydzien temu , przetrwały nawet mycie okien bez rękawiczek.

lakier Inglot jest dla mnie super, nie za gęsty, nie za rzadki, nakłada się łatwo, no i wysycha dość szybko. nawet bez przyspieszacza. polecam wink
      • solaris31 Re: Paznokcie... 07.08.16, 17:28
        a, i zapomniałam - przyspieszacza HS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka