Dodaj do ulubionych

pytanie do " Psiar" :)

07.08.16, 09:16
Dziewczyny, pisze w imieniu siostry. Wiem,ze wiele z Was ma pieska,wiec moze cos doradzicie. Siostra wziela pieska ze schroniska tydzien temu. Piesek jest super itd tylko jest jeden problem z kupami..Piesek robi luzne kupki 3-4 razy dziennie. W nocy 2 razy tez dzis chcial wychodzic. Siostra podaje mu karmę " Jagnięcina trainer" plus puszkę Risti. Weterynarz polecil dac zwykly wegiel pieskowi i wtedy mu przeszlo na 2 dni.Ale potem znow takie luzne. Myslicie,zeby zmienic karmę ? Jaka jest najlepsza? Piesek ma 10 miesiecy.
Obserwuj wątek
    • morekac Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 09:45
      Gotowany ryż z marchewką i kurczakiem? A poyem stopniowo szukać karmy odpowiadającej psu.
      • butch_cassidy Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 10:51
        morekac napisała:

> Gotowany ryż z marchewką i kurczakiem?

Dokładnie. My mieliśmy takie zalecenie, bo pies miał problem z trzustką. Objawy były takie, jak piszesz.
    • dido_dido Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 10:42
      Moja znajoma kilka lat temu wzięła psa ze schroniska i też pies miał podobny problem. To niestety wymaga uregulowania i trochę trwa.
      Ja jej wtedy poradziłam ludzkie lekarstwa czyli zwykły stoperan i nifuroksazyd. Spróbowałabym z probiotykami.
    • zofijkamyjka Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 10:51
      to naturalne, piesek musi sie przestawic na nowe żywienie. Jak moja sunia ma jakies problemy z żołądkiem to na kilka dni przestawiam sie na gotowanego kurczaka z ryżem i zwierzak zdrowieje. metodą prób i błedów trzeba dobrać odpowiednią karmę.
    • berdebul Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 12:03
      Zrobić psu badania krwi na początek.
      I karmić jednym rodzajem jedzenia. Pies może teraz dostawać więcej jedzenia niż dostawał, może chodzić o zmianę pokarmu, o stres. Doraźnie można podać smectę, albo węgiel (łatwiej podaje się w kapsułkach). Był odrobaczany?
    • linulina Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 12:13
      Nalezy wykluczyc pasozyty, a przede wszystkim lamblie (ktore nie zawsze poddaja sie dzialaniu standardowych srodkow na odrobaczenie)
    • ulas123 Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 12:57
      Zrobić u weterynarza badanie na lamblie - po schronisku większość psów ma, standardowe odrobaczanie tego nie wybija.
      Po leczeniu powtórzyć badanie jeszcze raz /po 2 tygodniach po leczeniu/ bo czasem nie padną od pierwszego leku.
      Probiotyki dodatkowo - ale psie, nie ludzkie, pies ma inną florę bakteryjną.
      Stoperanu psu nie dawaj bo go wyślecie na tamten świat, nifuroksazyd ma sens jak to biegunka bakteryjna.
      • nuta15 Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 13:33
        Mój pies podobnie reagował na suchą karmę z jagnięciną , teraz je wyłącznie z kurczakiem i jest w porządku. Zrezygnujcie z pokarmu w puszkach, gotowany ryż z kurczakiem i warzywami jest najlepszy dla wrażliwego żołądka .
    • bulzemba Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 14:08
      a co jadł w schronisku?
      • 3-mamuska Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 16:30
        Jeśli jadł w schronisku marketowi karmy, to należy zmienić na jakies bez zbożowe.
        Poza tym czy to sa luźne kupy czy pies po prostu przyzwyczajony robił kiedy chciał i musi sie przestawić.
        Jeśli pies oddany do adopcji powinnen byc zdrowy odrobaczony, i sprawdzony stan zdrowia.
        Wiec obstawiam złe dobrana karmę.
        • oteczka Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 16:40
          to biegunka po schroniskowa ze stresu ,jeden mój pies za przeproszeniem srał co 5 minut ,bał się zamkniętych pomieszczeń ,parę nocy spędziłam w ogrodzie w hamaku ze smyczą przywiązaną do ręki ,przeszło samo jak pies poczuł się pewniej ,nie krzyczymy tulimy i wsio będzie ok
    • afro.ninja Re: pytanie do " Psiar" :) 07.08.16, 16:41
      Zbadac trzy kupy w odstepie kilkudniowym i nie dawac puszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka