Dodaj do ulubionych

Nigella w burkini

12.08.16, 19:56
"Because Saatchi likes his women pale".

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/04/05/10/32DC0E9E00000578-3524170-image-a-13_1459848104013.jpg

Inspirowane związkiem o Cannes, ale wątek BEZ ZWIĄZKU Z MIASTEM CANNES.

Tak sobie myślę, jak to postępowa trendy zamożna baba może wdziać burkini, "because Saatchi LIKES his women pale".

A jak Saatchi zobaczy swoją kobietę opaloną, to co będzie? Padnie? Zaświeci na czerwono i odleci na Andromedę?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:03
      Następna.. sciana
    • lady-z-gaga Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:06
      Jedni upatrują zniewolenia w chustach, inni w burkini, a jeszcze inni - w bikini, walce z cellulitem i depilacji.
      A może by tak dac kobietom spokój i odpieprzyć się od ich wyborow? Bo problem jest dopiero wtedy, kiedy wyboru nie ma. Takim osobom i narodom należy współczuć, a nawet walczyć o ich wolność. Tym, ktore już są wolne, należy się też wolność od przymusowego zbawiania przez nadgorliwych bliźnich.
      • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:10
        lady-z-gaga napisała:

> Jedni upatrują zniewolenia w chustach, inni w burkini, a jeszcze inni - w bikin
        > i, walce z cellulitem i depilacji.
        > A może by tak dac kobietom spokój i odpieprzyć się od ich wyborow? Bo problem j
        > est dopiero wtedy, kiedy wyboru nie ma. Takim osobom i narodom należy współczuć
        > , a nawet walczyć o ich wolność. Tym, ktore już są wolne, należy się też wolnoś
        > ć od przymusowego zbawiania przez nadgorliwych bliźnich.

Ale ja tylko pytałam... Sugerujesz, że wysłałam do Nigelii Lawson maila w tej sprawie czy jak? big_grin
        • bi_scotti Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:12
          A to nie jest jakis obsesyjny lek przed skin cancer? Moze akurat ta ona Nigella ma jakas historie rodzinna i sie chroni jak moze. Bywa. Life.
          • babcia.stefa Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:43
            To jest zdjęcie z czasów zanim schudła i wyglądała... dość bujnie, zwłaszcza od pasa w dół. Podejrzewam, że to plus polujący na nią paparazzi.
            • black_halo Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:37
              No wlasnie. W czasach gdy nawet pod prysznicem na silowni jakas idiota moze zrobic ci zdjecie i wrzucic do internetu, to jest calkiem zrozumiale. Jesli nie bylaby w burce to bank ktos przyczepilby sie do wiekszej pupy, ud czy brzucha, cellulitu i zaraz bylaby zganiona za promocje otylosci.
              • 31stopniwcieniu Re: Nigella w burkini 15.08.16, 16:18
                Wtedy może tak, zdjęcie jest sprzed kilku lat.
                Teraz niestety klimat się zmienił - dorobiłaby się lajków i plusów jako "prawdziwa kobieta, która jest tak jak my" <chrup chipsy>. suspicious
        • lady-z-gaga Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:16
          nie sugeruję smile tak tylko mi się ulało, bo - rownież bez związku z Cannes - za dużo widuję na tym forum rozważan o tym, co też kobiety robią pod presją, do czego na pewno zostały zmuszone, zmanipulowane i w ogole ogłupione smile facetom nikt takiej psychoanalizy nie robi, nawet jesli ich zachowania i wybory są kompletnie bez sensu smile
          • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:17
            facetom ni
            > kt takiej psychoanalizy nie robi, nawet jesli ich zachowania i wybory są komple
            > tnie bez sensu smile

Celna uwaga.
            • lady-z-gaga Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:21
              smile
          • kanna Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:29
            A wątek o Leo (?) paradującym na desce bez majtek był ;P
      • lauren6 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:23
        > A może by tak dac kobietom spokój i odpieprzyć się od ich wyborow?

100/100

Ja w ciąży siedząc na plaży opatulałam się ręcznikami, żeby nie dostać na skórze plam od hormonów. Takie burkini byłoby dużym ułatwieniem życia.
      • livia.kalina Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:25
        Bardzo mądrze napisane.
      • konsta-is-me Re: Nigella w burkini 13.08.16, 00:26
        Serio myslisz ze jak nosza burki to nie stosuja depilacji I nie walcza z celulitem??
    • fornitta69 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:11
      Mam nadziej,ze ona zartowala. Ze sama nie lubi/nie może się opalac a nie,ze się tak dla faceta meczy. Chociaż...nie tak sie ludzie (obojga plci) dla miłości poświęcają wink
      • fornitta69 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:16
        Yyyy...a to nie ten gość,który ja dusil? To juz masz odpowiedz co by mogl zrobić jakby ja zobaczył opalona tongue_out A oni sa dalej razem czy to jakies stare zdjęcie?
        • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:19
          fornitta69 napisała:

> Yyyy...a to nie ten gość,który ja dusil? To juz masz odpowiedz co by mogl zrobi
          > ć jakby ja zobaczył opalona tongue_out
          A oni sa dalej razem czy to jakies stare zdjęcie
          > ?
          2014, chyba styczeń.
      • klamkas Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:45
        Ale wiesz, że prasa lubi wszystko przeinaczać i wyrywać z kontekstu? Ja mojemu mężowi zakazałam opalania. I tak mógłby oznajmić prasie, gdyby był celebrytą. Tylko ten "zakaz" wynika z tego, że chłop ma czerniaka w rodzinie, jasną skórę ze skłonnością do zmian i przebarwień i fatalnie reaguje na słońce, przy czym kocha wodę. I jako zołza każę mu się na tej wodzie ubierać i smarować, robię to bez żadnych skrupułów, a do tego podpuszczam córkę, żeby ojca pilnowała, bo on (niby mądry i świadomy jeśli chodzi o zdrowie) z jakiegoś powodu mimo dbałości o siebie, akurat na słońce nie miał w zwyczaju uważać.
        • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:59
          klamkas napisała:

> Ale wiesz, że prasa lubi wszystko przeinaczać i wyrywać z kontekstu? Ja mojemu
          > mężowi zakazałam opalania. I tak mógłby oznajmić prasie, gdyby był celebrytą. T
          > ylko ten "zakaz" wynika z tego, że chłop ma czerniaka w rodzinie, jasną skórę z
          > e skłonnością do zmian i przebarwień i fatalnie reaguje na słońce, przy czym ko
          > cha wodę. I jako zołza każę mu się na tej wodzie ubierać i smarować, robię to b
          > ez żadnych skrupułów, a do tego podpuszczam córkę, żeby ojca pilnowała, bo on (
          > niby mądry i świadomy jeśli chodzi o zdrowie) z jakiegoś powodu mimo dbałości o
          > siebie, akurat na słońce nie miał w zwyczaju uważać.

Masz niewątpliwie rację, no ale co ja zrobię?

Nie zapytam przecież Nigelli. tongue_out

Znaczy lubi pływać wpław czy łódkować?
          • klamkas Re: Nigella w burkini 12.08.16, 21:08
            I to i to. Gdyby mógł, to zamieszkałby nad wodą i pływał sobą i innymi środkami ;p.
            • klamkas Re: Nigella w burkini 12.08.16, 21:09
              A co możesz zrobić? Nie zakładać takich wątków wink.
              • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 21:17
                klamkas napisała:

> A co możesz zrobić? Nie zakładać takich wątków wink.

Po ptakach, założony. tongue_out No ale rozumiem.
    • woman_in_love przepiękne :), oby cała Europa zachodnia tak 12.08.16, 20:16
      skończyła. Islam nas wyzwoli smile.
      • semihora Re: przepiękne :), oby cała Europa zachodnia tak 12.08.16, 20:29
        Że posłużę się emotą Rosy: sciana
    • peonka Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:18
      Nie martw się, oni już są po rozwodzie big_grin
    • mama303 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:20
      no i do Cannes jej nie wpuszczą. Szkoda bo to piękna kobieta
    • vaikiria Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:33
      No tak, jak kobieta tak robi to źle. A mało to kobiet chwali się, że ubiera swojego misiaczka tak jak lubią?
      • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:38
        vaikiria napisał(a):

> No tak, jak kobieta tak robi to źle. A mało to kobiet chwali się, że ubiera swo
        > jego misiaczka tak jak lubią?

Kto się chwali? Zdaje się, że misiaczki stawiają silny opór i dominuje raczej narracja "jak wyjaśnić misiaczkowi, że jego kochany t-shirt sprzed 40 lat nie nadaje się na wyjście do ludzi".
      • fornitta69 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:56
        Znalam i znam kilka par w których jedna ze stron decyduje/decydowala co ta druga powinna nosić,jeść,nawet czytac. Na trzy takie zwiazki (w dwóch to panie byly apodyktyczne,w jednym pan) tylko jeden przetrwal,dwa sie rozlecialy. Troche chyba trzeba być pie... zeby lubić takie "ustawianie? Ale tak jak tu ktos napisal,czasem to wynika z troski o zdrowie partnera,nie można oceniać bez kontekstu.
        • taki-sobie-nick Re: Nigella w burkini 12.08.16, 21:00
          fornitta69 napisała:

> Znalam i znam kilka par w których jedna ze stron decyduje/decydowala co ta drug
          > a powinna nosić,jeść,nawet czytac. Na trzy takie zwiazki (w dwóch to panie byly
          > apodyktyczne,w jednym pan) tylko jeden przetrwal,dwa sie rozlecialy.

Niech zgadnę, przetrwał ten z panem. Jeśli nie, stosuję stereotypy.
          • fornitta69 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 21:15
            Akurat nie wink
    • ladyjane Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:36
      taki-sobie-nick napisała:

>
      > Tak sobie myślę, jak to postępowa trendy zamożna baba może wdziać burkini, "bec
      > ause Saatchi LIKES his women pale".
      >
      > A jak Saatchi zobaczy swoją kobietę opaloną, to co będzie? Padnie? Zaświeci na
      > czerwono i odleci na Andromedę?

Nie pewnie dostanie od Saatchiego wp..dol...
    • variolen2 Re: Nigella w burkini 12.08.16, 20:37
      Z jakiegos powodu nie chce pokazywać swojego ciała, podejrzewam kompleksy, zaawansowany celluit albo jakas inna, być moze wydumana schiza
    • iwoniaw No a nawet jeśli? 12.08.16, 20:59
      Nawet jeżeli jedynym powodem założenia tego stroju jest chęć bycia bladą dla faceta, to niby z jakiego powodu miałaby się obnażać dla opinii publicznej? Dlaczego opinia społeczeństwa miałaby jej się wydawać ważniejsza niż jej faceta? Dlaczego nie miałaby się zgadzać w tej sprawie z własnym facetem raczej niż z oburzonymi głosami obcych internautek?

(Strój ze zdjęcia dla mnie jest koszmarny; sama nie lubię się opalać, mam zatem krem z blokerem, kapelusz z szerokim rondem, przewiewne spódnice i sukienki etc.)
      • bei Re: No a nawet jeśli? 13.08.16, 00:12
        Wolalabym pianke- tez zakrywa i jest w niej cieplo.
        Burkini jest ladne, ale jak pomysle o zimnym kompresie na calym ciele to juz mi zimnosmile
    • 31stopniwcieniu Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:35
      Cóż, Nigella wylansowała się jako zmysłowa, kulinarna bogini o krągłych kształtach klepsydry. Gdyby zaprezentowała te kształty w bikini, a nie w dopasowanej sukience w kolano i bieliźnie modelującej pod nią, to ów wizerunek mógłby trochę upaść. Pewnie również stąd zakryty strój.
      • babcia.stefa Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:48
        O, to, to.

Ona w końcu schudła, teraz wygląda świetnie, ale przez znakomitą większość kariery, nie czarujmy się, nadawała się do pokazania, zwłaszcza od pasa w dół, tylko ze znacznym wspomaganiem technologii - na przypadkowych zdjęciach na ulicy, zwłaszcza od tyłu, wyglądała dość strasznie.
        • 31stopniwcieniu Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:56
          Rzeczywiście, schudła i teraz wygląda o niebo lepiej, ale wcześniej była typową, utuczoną klepsydrą z dużym biustem, dużym tyłkiem, masywnymi nogami, ale za to wąską (jak na resztę parametrów) talią.
          i4.mirror.co.uk/incoming/article97209.ece/ALTERNATES/s615/nigella-lawson-pic-big-pictures-480705713.jpg
          • swiezynka77 Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:32
            bo nosiła gorset
    • jesienna.nuta Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:40
      Wygląda ohydnie.
    • anika772 Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:46
      Saatchi to ten który ją bił i podduszał? To się nie dziwię że dziewczyna woli się zastosować do jego upodobań.
      • jesienna.nuta Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:48
        Ale przecież oni rozwiedli w 2013 roku.
        • jesienna.nuta Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:49
          Sorry. Powinno być: Ale przecież oni rozwiedli się w 2013 roku.
          Kot mi siedzi na laptopie big_grin
          • anika772 Re: Nigella w burkini 13.08.16, 09:56
            Czyli to jest jakieś stare zdjęcie i wypowiedź? A może wrócili do siebie?
            • jesienna.nuta Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:00
              Raczej nie. Nic takiego nie ma w necie.
              Może to dla jej nowego lovera to okropne burkini?

http://emots.yetihehe.com/1/kotek.gif
              • babcia.stefa Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:01
                To stare zdjęcie.
              • anika772 Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:02
                Może i tak być.
                • konsta-is-me Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:04
                  Zdjecie z 2011r.
                  www.thesun.co.uk/archives/news/450033/nigella-bought-so-many-shoes-we-made-room-into-wardrobe/
                  • babcia.stefa Re: Nigella w burkini 13.08.16, 10:21
                    Swoją drogą, śmieszny ten artykuł.

Ma osobny pokój jako garderobę? No ja też.

Kupuje po ileś sztuk tego samego? Też mi się zdarza, nie po 20, ale dwie pary takich samych butów owszem, jak wyjątkowo udane.

Ma setki ciuchów? Ja samych t-shirtów mam trzycyfrową liczbę.

Że czasem czegoś nawet raz nie włoży? Też mi się zdarza, małżonek znalazł niedawno szal z metką, kupiony co prawda jakiś miesiąc temu, ale po prostu nie było okazji.

Po domu chodzi w dżinsach? No ja też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka