Dodaj do ulubionych

Łupież...

21.08.16, 17:05
Poratujcie, bo ja się nie znam, nigdy nie miałam.
Dziecię moje ma i nie wiem jak się pozbyć. Czy sam szampon pomoże ? Skąd to w ogóle jest ? Macie jakieś sprawdzone sposoby ?
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Łupież... 21.08.16, 17:12
      Zależy ile dziecko ma lat. U maluchów łupież jest często na tle alergicznym. Natomiast u wczesnych nastolatków związany z 'burzą hormonalną'. W drugim przypadku dobry szampon apteczny (jeśli problem bardzo nasilony warto by spojrzał dermatolog i określił rodzaj łupieżu i ewentualne leczenie farmakologiczne).
      Jeśli dziecko w wieku pomiędzy to może reakcja na nieodpowiedni szampon, źle spłukany szampon, jakiś inny specyfik do włosów, czy pomieszane z upałem i potliwością, a może też i alergiczne trochę.
      • laruara Re: Łupież... 21.08.16, 17:19
        Wkracza w wiek nastoletni więc pewnie hormony...
        • ga-ti Re: Łupież... 21.08.16, 18:01
          No to pewnie jedna z 'przyjemności' nastolatków. Mój prawie 12 latek stosuje szampon z apteki, polecony przez dermatologa (przy okazji wizyty z pryszczami zapytałam o łupież i dostałam kilka nazw do wypróbowania), poprawa jest, ale żeby jemu tak się chciało jak mu się nie chce to i efekty by były większe.
          Z rozmów z rodzicami rówieśników wiem, że sporo, zwłaszcza dziewczyn, boryka się z łupieżem.
          • zuzi.1 Re: Łupież... 21.08.16, 18:09
            Szampon Vichy przeciwlupiezowy z apteki jest bardzo dobry. Likwiduje lupiez skutecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka