Dodaj do ulubionych

Która godzina? 2.0

• shalalu Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 01:27
      Mój dwór mnie porzucił , książę wzioł pacholę zapakował w powóz i pognali za siedem gór i rzek do swojej krainy .
      Jako opuszczona książęca mość nie ronię łez , odkurzam zamek , zostały dworskie panny , które dostarczają ohoho jakże wiele atrakcji.
      Mury zamku jeszcze stoją , tylko jedną żarówkę uszkodziłam bo mi świeciła w oczy gdy czytałam książkę w łóżku więc ją tak przesterowałam , że mi zgasła na ament .
      Jesień , wrzesień 2016.09.24
      godz.01.27
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 10:38
        Dlaczego dzieci chorują zawsze nocami i zawsze wtedy kiedy ich matki mają coś w planach?
        Miało być polowanie obiektywem na wiewiórki, żołędzi zbieranie, królewny cykanie... a tu lipa. Nawet gorzej bo nie lipa ino miska i włosów trzymanie. Ble.
        Spałam jakieś urywane kwadranse, nieprzytomna jestem i tak mi zostanie do wieczora.
        Mam nadzieję, że to nie jelitówka, bo slużbie dałam wolne i nie mam nikogo do podtrzymywania korony.

10:38
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 11:58
          Super....
          Sobota to oczywiście atrakcje tego typu.
          Bidne dziecko, mam nadzieję, że tylko niestrawność macie. I że już po wszystkim a młode wraca do naturalnej żywotności.

Mnie dla odmiany boli głowa i nerwa mam, bo miałam relaksu używać a nie globusa leczyć.
          Zmieniłam pościel i to tyle z pożytecznej działalności. Idę z psem, może ,, świeże,, miejskie powietrze wywieje mi z głowy zawracanie głowy bólem.

11.58 sobota
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 13:04
            Masakra jakaś. Spi, nic nie je, nie chce pić, co przełknie wody to za chwilę wraca.
            Zajęła moje łóżko, żeby świnki nie patrzyły na nią jak choruje... Matka już może wink
            Tez zaraz idę na spacer - po sucharki na później.
            Zmiana pościeli to aż nadto na leniwą sobotę, resztę dnia możesz juz spokojnie przeznaczyć na relaks, odpoczynek, oraz wszelkie inne odrobiny luksusu, które sobie sama podarujesz lub wymusisz na wszechswiecie aby ci je zesłał wink W końcu cóż taki wszechświat ma lepszego do roboty od uszczęśliwiania księzniczek?

13:03
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 11:06
      witajcie moje miłe po przerwie, własnie wróciłam z cudnego , niepodziewanego wyjazdu. Odpoczęłam, napatrzyłam się na zielone i jestem.
      11.06
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 16:36
      Znów zeszło mi powietrze z tylnego koła w rowerze. Nie całe, jeszcze da się jeździć, ale spociłam się jak mysz. Dziura w dętce, ewidentnie. Muszę w poniedziałek wymienić...
      Ale kupiłam "Dziewczynę z pociągu", zobaczymy, co to za interes smile

Czy wspominałam już, jak bardzo jestem wdzięczna mojej śp. babci za odziedziczenie po niej jej niziutkiego wzrostu? W Tesco na dziecięcym odzieżowym znowu znalazłam wymarzoną bluzkę - tym razem z BB-8 smile Kocham tego droida, chcę go tulić, miziać i żeby mnie nigdy nie opuścił.

16:36
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 17:22
        Musi taki dzień.
        Pierwsza rzecz, jaką dziś rano po wyprowadzeniu roweru z jego pokoju zobaczyłam, to kapeć. Ale wymieniłam i po krzyku, tyle, że się niesmaku najadłam, bo zaraz miałam na rajd jechać a jutro w Pireneje i mi psikusy rowerowe nie w głowie.
        Na tę "Dziewczynę z pociągu" chyba się w zimie skuszę, ale najpierw muszę "Niewidzialnego strażnika" przeczytać z powodów wyłącznie patriotycznych, bo ponoć gniot.

Ech, muszę się rozpakować z roweru i spakować na rower.
        Nogi już bolą jak cholera.
        Ale Pirenejów sobie nie odpuszczę. Trzymcie kciuki za ładną pogodę, to piękne fotki wyjdą.

17:22. A strzelę sobie jeszcze jedną kawę zanim się wezmę za pakowanie.
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 20:19
          A jedź w te Pirrrrreneje ! Koniecznie.
          Po fotki najpiękniejsze na świecie.
          I po rowerowe szczęście wewnętrzne.
          Już zacieram ręce i oczy na oglądanie.
          Tylko nie przegap w razieco jakiegoś zamku !

Wreszcie jestem na kanapie, to moje naturalne środowisko i bezpieczna baza. Obok herbatka z cytrynką i daktyle suszone. Zjem kilka tylko, w nagrodę, że grzecznie nic innego słodkiego dzisiaj nie zeżarłam. Chociaż okazję miałam.
          Na zakupy ciuchowe powinnam pojechać, ale na ematce czytam, że nie warto, nic w sklepach nie ma przepięknego. Czyli trzeba internet przegrzebać. Sukienki ze dwie jesienne potrzebne. Wygodne i przepiękne, na codzień.
          I tradycyjnie już - granatowa torebka duża.
          Znalazłam ładną Wojewodzic, ale trochę droga.
          Ciekawe czy miewają promocje ?

20.19 paralaksa i niech nikt ode mnie nic nie chce......

• mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 09:16
          Pireneje! Jej... marzą mi się od kiedy przeczytałam "Ostatnie zdanie nieboszczyka", a było to baaaardzo dawno temu. Co prawda w książce ten skarb odnależli ale kto to wie... Może jeszcze leży i czeka na prawdziwą księżniczkę? Rozgladaj się Lady Kalafior dokładnie!

Też chcę przeczytać"Dziewczynę z pociągu", wszyscy o niej w kółko mówią. Ale mam jeszcze "Hardą" i "Projekt Prawda" i coś jeszcze... Chyba też dopiero zimą. Albo film sobie właczę wink

Udanej wyprawy!

9:16
    • kalina_lin Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 19:01
      Zawitałam dziś do Łodzi odwiedzić stare śmieci i natknęłam się na TRON:
      https://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/1643898.jpg

Co ciekawe byłam w Manu parę razy i nigdy go nie zauważyłam. Dopiero ten wątek nauczył mnie zwracać uwagę na to co naprawdę istotne.
      Spędziłam dziś parę minut siedząc na tronie i machając do gawiedzi. Gawiedź, jak to gawiedź, nie doceniła gestu.
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 19:17
        O jakie ma eleganckie schodki. Da się na nim zasiąść dostojnie, bez nóg zadzierania. I tren od sukni w dół opuścić, jesuuuu jak to musi pięknie wyglądać!!! Miałaś tren..? Może gawiedź nie zorientowała się bo bez atrybutow książęcych zasiadałaś?
        19:17
        • kalina_lin Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 19:38
          Aaaa, zapomniałam o trenie. Muszę tam wrócić lepiej przygotowana, bo dziś bardzo prozaicznie pojechaliśmy na zakupy i oglądać z młodzieżą zawody strażackie. Swoją drogą zawody jak zawody, ale strażacy fajni niektórzy. Całkiem nieksiążęce myśli miałam.
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 19:43
            Takie myśli są bardzo książęce, wszak przeznaczeniem księżniczki jest mieć przyjemne życie wink.

19.43
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 19:55
      Drogie księżniczki, jak zachować godność i majestat, gdy z nosa cieknie, że chusteczek nie nadążam podkładać, a z gardła wydobywają się tylko charkoty, a we wszystkim oprócz polarowej piżamy i grubego szlafroka nam za zimno?

Jutro mieliśmy jechać na Dni Karpia, dworzanie pojadą beze mnie sad.

19.55
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 20:25
        No nie wiem.
        Chusteczki ze szkarłatu, obszywane gronostajem?
        Okłady z przystojnego księcia ?
        Reszta mi jakoś z głowy wypadła, może która podpowie ?

O, stopy w gorącym oślim mleku wymocz.
        Biedna jesteś, katar utrudnia rządzenie królestwem.
        • zla.m Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 20:59
          Dobre rady ksieznej Gamy zawsze w cenie big_grin My z ksieciem malzonkiem wlasnie padlismy jak dwie norki, gdyzboponiewaz zmieniamy zamek i musimy sie spakowac. Dla utrudnienia ksiaze zostaje tu ciut dluzej, a po rzeczy przyjada w srode, wiec jeszcze trzeba pakowac rozsadnie - co zostaje, co dopakujemy, ile par majtek dla ksiazatek zostawic itp. Zrobilismy 2/3 mniej-wiecej i zalegamy na kanapach. Gorzej niz po calym dniu chodzenia. A jutro jedziemy na klify - to ich ostatnia sznsa, by nas zobaczyc, a tu podobno ma padac. I klify beda niepocioszone....

nie wiem ktora, zegarek gdzies zniknal
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 21:19
          Okłady z księcia mogłyby być dobre, gdyby nie obawa o jego zarażenie. Chory książę nie utrzyma zamku w ryzach, a sam z siebie nie chce działać mimo odpowiednich dyrektyw sad.
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 21:30
            To niech przyłbicę założy.
            W sensie to ogłowie rycerskie.
            Książęta vel rycerze mają z natury ryzykować życie dla dobra księżniczek.

Choć co racja to racja, książę z katarem a przekichane ma wtedy księżniczka.
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 21:33
              A nie, książę odważny, nawet za odważny, nawet próbował się miziać. I z katarem sobie radzi, ale odganiam berłem, bo jednak zamek wymaga kogoś bez glutów wink.
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 21:51
                Wachlować powinien. Tymi szkarlatami z gronostajami, albo specjalnym wachlarzem.

I koniecznie przepiorki w sosie żurawinowym w kuchni zamów. Nie wiem czy leczą ale brzmią dostojnie.

A sam katar pogoń z nosa tabaką.
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 21:56
                  O ! I masaż stóp ( podobno tam mamy różne receptory, może trafi w taki od kataru ).
                  Ma przy tym śpiewać romantyczne ballady a na koniec pocieszyć czymś z brylantem.
                  Mnie by katar od razu minął smile.
                  • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.09.16, 22:00
                    Na was można liczyć... Masaż stóp - tak! Śpiewanie - nie! (lubi, ale fałszuje, a ja słyszę niestety ;p). Brylanty też podpowiem. I przepiórki na jutro zamówię (on świetnie zamawia w knajpach big_grin).
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 09:09
                      Smacznego! U mnie dziś podadzą gołąbki. A u królewny dalej pawie...

9:09

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 00:56
      No dobra, telefon odrzucił mi płatność za subskrypcję mojej aplikacji biegowej. Nie wiem, dlaczego (płaci się za nie w abonamencie, nie kartą). Już wymyślam milion pięćset sto dziewięćset złych i gorszych apokaliptycznych scenariuszy to wyjaśniających, bo mam chorą głowę.
      Normalny człowiek by się zdziwił, poczekał kilka dni, a jakby samo się nie naprawiło, to poszedłby wyjaśnić w serwisie. Ale ja? No w życiu, nie byłabym sobą, gdybym nie wymyślała!
      Niedobrze tak żyć sad

00:56
    • 1papryczka.chili Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 13:30
      13:29. Za 31 minut wstawiam rybę do piekarnika.
      • 1papryczka.chili Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 13:32
        Poza tym zimno mi, siedzę pod kocem i tęsknię za mężem bo cały weekend go nie ma. Dobrze że syn jest. 13:33
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 13:59
          Wstawiłam "rosołek" dla królewny, która postanowiła założyć weekendową hodowlę pawi.
          Ja na sniadanie zjadłam gołąbka, na obiad zjem gołąbka, a na kolację dla odmiany planuję gołąbka.
          13:59
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 14:28
            Przez was będę musiała zrobić gołąbki (jak tylko się pozbieram po chorobie ;p).

U mnie dzisiaj zupa szczawiowa dla mnie, familia się karmi sama na wyjeździe.

14.28
          • pade Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 14:33
            Biedna małasad
            Gołąbków zazdroszczę, mój książę nie chce mi ich upolować, twierdzi, że kuszę gdzieś posiał.

14:33
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 14:36
              Zaproście do domu czyściocha triismegistos, zrobi porządki, to i kusza się znajdzie wink.

14.36
              • pade Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 14:45
                Podejrzewam, że ta kusza wydostała się poza nasze królestwo. Pewnie jakieś czary.
                Za to przybyło mnóstwo innych urządzeń do polowania, o które się potykam, i które kurz zbierają. Próby pozbycia się tych ekhm niezbędników spełzły na niczym.
                Gdyby Czyściciel przybył w nasze progi mogłoby dojść do wojny.

14:45
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 15:18
                  Jeśłi kusza jest poza królestwem to tylko jedna osoba może wam pomóc. Lady Kalafior - ona bardzo dużo podróżuje. Dziś zwiedza Pireneje i szuka skarbu od Chmielewskiej. Może i za kuszą się porozgląda? Napisz list, ja podaruje ci gołebia, przymocujesz mu list do nóżki a on dostarczy gdzie trzeba.
                  15:18
                  • pade Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 21:09
                    Napisałabym, tylko weny mi brakuje.
                    A może być taki krótki? Lady Kalafior poszukaj mojej kuszy bo mam ochotę na gołąbki?
                    To chyba nie po księżniczkowemu, co?
                    21:09
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 23:33
                      Lady Kalafior
                      Ulżyj mojej duszy
                      I zlokalizuj miejsce mojej kuszy wink
                      By książę gubiciel znów księciem być mógł
                      I upolował dla mnie gołąbkowy drób smile

( gołąbki to drób ? Rany, nie wiem. Za to wielkie dzięki bo mam teraz smaka na gołąbki a to dziadostwo pracochłonne )

23.32 jutro znowu wiecie co......
                      ( normalnie w kółko tylko poniedziałki i poniedziałki, kręćka można dostać )
                      • pade Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 23:40
                        Pięknebig_grin

23:40
                        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 01:33
                          Wspaniała wiadomość na koniec dnia .Naszemu szefowi KOD Oslo udało się w ciągu trzech dni załatwić pozwolenie na demonstrację pod norweskim parlamentem i udział norweskich organizacji pod hasłem solidarności z polskimi kobietami w walce z zakazem aborcji w Polsce.Podobna demonstracja odbyła się wczoraj w Berlinie.
                          1.33
                          • pade Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 10:36
                            Fajnie, że Wam się chce. I szkoda, ze w naszych mediach o tym cicho

10:37
                            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 11:13
                              Właśnie dlaczego nic się nie pisze o takich akcjach? To mocno krzepiące kiedy gdzieś tam daleko są ludzie którzy cie wspierają. A tu cisza sad
                              11:13
                              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 11:23
                                mid.week napisała:

> Właśnie dlaczego nic się nie pisze o takich akcjach? To mocno krzepiące kiedy g
                                > dzieś tam daleko są ludzie którzy cie wspierają. A tu cisza sad
                                > 11:13

-------> My protestujemy w Oslo , to już drugi protest przed parlamentem ,były pod ambasadą polską i w czasie wizyty PAD.Celujemy w norweskie media , mamy wsparcie dwóch znanych w Norwegii postaci, był wywiad w TV , artykuły w prasie.
                                W każdym państwie jest KOD ,moja corka działa w Berlinie , jest nawet dwuosobowy KOD Hawajesmile
                                Polonia to nie tylko oszołomy inarodowcy i jest za granica bardzo wiele osob ktore się angażują w sprawy Polski.Mam nadzieję że ten sobotni protest będzie widoczny bo dla norweskiego społeczeństwa to co dzieje sie w Polsce jak chodzi o prawa kobiet to Kosmos i mamy wsparcie norweskich organizacji.
                                Już z synem dobieramy garderobę, mamy troche czerni w szafiesmile
                                11.23

• pade Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 12:53
                                  Nie no, KOD Hawaje wymiatasmile
                                  Supersmile

12:53
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 18:53
      Zdemoralizowałam dziecię me prośbą "dziecię me, przywieź mamusi flaszkę wódki" (na zdrowego drinka). Młoda przekazała mą prośbę ojcu w formie "tato, mama dzwoni, bo jest żądna wódki" ;p.

18.53
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:27
        I co, i co....? Przywieli...?
        Ja mam śliwowkę domowej roboty, której zapętliłam LP

Let's raise a glass or two

19:27
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:30
          mid.week napisała:

> Ja mam śliwowkę domowej roboty, której zapętliłam LP

(...) do której zapętliłam LP
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:39
            A u mnie wszyscy znowu wybyli, tylko kanapa mi została. Nie widziałyśmy się od wczoraj, więc znowu robimy rytuał - herbatka-ematka.
            Moja kanapa bardzo lubi rytuały, czuje się wtedy potrzebna i bezpieczna.
            Aaaa, pies jest w domu. Myślałam, że zabrali zwierzątko a tu biedactwo chrapie porzucone na legowisku. I to jak chrapie......

19.39
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:42
              Czy ktoś wie, gdzie są moje ukochane granatowe buty ? Szukam od kilku dni, nie ma nigdzie, przecież same z domu nie wyszły ?
              A może jednak ?
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:51
                Wszystko ginie.
                Kusza Lady Pade, szpilki Lady Gamy, powietrze z tylnego koła Lady Marusi...
                Przypadek? Nie sądzę...

19:51
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:52
                  ...i jeszcze zegarek Lady Rasowej. I to tylko na tej stronie!

19:52
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:59
                    Nie szpilki, koturnowate cichobiegi ukochane. Wygodne a niebabciowe. Nie ma już takich na świecie. W sklepach pełno takich na dziwacznych gumowych podeszwach.
                    Mąż twierdzi, że buty musiał zabrać listonosz. Mamy takiego beznadziejnego, pewnie się zemścił wink za opieprzenie za wrzucanie awizo do skrzynki przy obecności domowników.
                    Czyli trzeba założyć wątkowe biuro rzeczy poszukiwanych......
                    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 20:08
                      Nie wiem gdzie twoje, ale wiem gdzie moje (mam tylko jedne granatowe, szpilki, a szpilki mam uporządkowane i znam układ na pamięć - drugie pudełko od lewej, na drugim poziomie pudełek.
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 20:21
                      To mi wzrok zginął, bo byłam pewna że to szpilki. A faktycznie, ani słowo o obcasie nie padło... Jak koturny i wygodne to pogrążam się w żałobie.
                      Tak sobie pomyślałam, że giną rozmaite fajne rzeczy a jak człowiek chce zgubić choć kilogram ciała to nic siie nie dzieje. Czyż to nie jest niesprawiedliwe?
                      20:21
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 20:06
                  Mi zginęła wódka. Ale przywieźli nową ;p.

20.06
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 19:35
          Jeszcze jadą sad

19.35
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 20:28
            Oj, jak mieszkasz niedaleko to rzuć tą wódką do mnie. Może wybiła bym zarazki, w domu mam tylko trunki o małej sile rażenia. Zaraza do mnie przyszła, zimno mi, leżę, cierpię i smarkam. Cały człowiek mnie boli. A jutro gupi dzień kiedy idzie się do pracy. I jutro dzień aptekarza, antykoncepcji i królika( nie wiem jakiego).
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.09.16, 20:45
              Musisz wytresować rodzinę, to dostarczą na rozkaz (moi się słuchają i spróbowaliby nie ;>wink.

20.45
              • ra-sowa Re: Która gz mówisodzina? 2.0 25.09.16, 21:10
                dobrze mówisz, już jak pisałam to wspomniałam małżonkowi że to mogłoby mnie uzdrowić. I co? I piję sobie herbatkę z rumem lekko tylko zwietrzałym. Ale lepiej jakoś mi się nie robi. Królewna to jednak delikatne stworzenie i musi być pod ochroną.
                Idę spać. 21.09
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 09:29
              Królik pasuje do antykoncepcji...A antykoncepcja jest z apteki. To ma sens.

Przeszło na mnie dziadostwo jelitowe. Ledwie żyje. Dziś strajkuje w każdej potrzebnej intencji.

9:29
              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 09:51
                Bardzo współczuję Mid ...
                9.51
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 09:58
                  Ale napewno jestem lżejsza o 2kg. No i to przewietrzenie układu pokarmowego. Jak w Spa wink
                  • pade Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 10:37
                    o, żeszsad współczuję bardzosad

10:37
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 11:17
                      Najgorsze minęło, teraz tylko leżenie i czekanie na siły.
                      W sumie fajnie tak sobie moc nic nie robić bez wyrzutów sumienia.
                      11:17
                      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 20:49
                        Księżniczki, lepiej już ?
                        Bo martwię się.
                        Macie rządzić i olśniewać urodą a nie leżeć pokotem w niedyspozycji.
                        Zdrowiejcie.
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 17:24
      Melduję, że zamków nie było, za to rycerzy na rumakach aż nadto i owce.
      Objechałam naokoło zalew Bubal, ale było w nim tak mało wody, że wyglądał raczej jak kopalnia odkrywkowa. Pogoda się trafiła świetna. Urzekła mnie architektura tamtej okolicy, szare domy, szare dachy, kościelne wieże w kształcie ostrosłupów, a to wszystko przyklejone do wysokich gór.
      Foty są tu bo ich dużo:
      ...photos/s5pCRybnttYJ99Gv5
      Bolą mnie nogi, dziś nie wstanę, tak będę leżał.
      17:24
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 17:25
        Fuck, zły link:
        ...photos/s5pCRybnttYJ99Gv5
        17:25.
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 17:25
          No znów źle!!
          photos.google.com/share/AF1QipPUXldcfJXRE0_cqMP_iXE16qVptXUhtg5-TJMzNc0n1JgbMpa0DmxhwExC0sHE9Q?key=TkpOUS01SXM3RUQ0Zm4wZVBjdXBFczV4VENwbWRB

17:25
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 19:43
            Och jaaaakieee widoki! I owieczki takie lśniące w sloncu. Pięknie tak jest. Domki faktycznie urocze.Aż mi żołądek się zrelaksował i chyba coś zjem...
            19:43
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 20:43
              Och owieczki!
              Owieczki, wyobraź sobie, wstrzymały ruch drogowy bo szły. I staliśmy i czekaliśmy w samochodzie aż owieczki przejdą big_grin
              Uwielbiam takie klimaty.
              20:43
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 20:56
                Ja ostatnio spotkałam stadko ale były strasznym brudasami. Te twoje jakby prosto z owczego SPA wink
                20:56
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 26.09.16, 20:57
            Aaaaaaaale pięknie !
            Ty to masz życie, zazdroszczę, wręcz zzieleniałam z zazdrości. Te owieczki, te widoki.
            Normalnie człowiek patrzy i w głowie mu się układa.
            Dojrzewam do wypadu w plenery, ale na owieczki to ja bym chciała Zakopane. A raczej wsiowe Zakopanego okolice.Tylko co by tu w robocie pościemniać ? ( bo nikt tam jeszcze się nie domyślił, ze księżniczką jestem i zarobkuję przez historyczne niedopatrzenie ).

20.56 osłabienie jesienne mnie męczy dalej - zara muszę trzy ciuszki uprasować, męczy mnie myśl o przyniesieniu żelazka.
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 16:15
              Mnie coś męczy dziś. Senność i lenistwo głównie...
              16:15
              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 18:08
                Oby tylko moja zaraza tam nie dotarła, bo mi zimno i dalej smarkam niż widzę.
                I siedzę sobie na kanapie, oglądam zdjęcia i stwierdzam, że Kalafiorowa ma zdecydowanie najlepsze królestwo. Nie to co u nas, złe czasy dla księżniczek, lato się skończyło i atmosfera jakaś nie bardzo
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 20:15
                  U mnie już lepiej smile
                  Nawet mogę patrzeć na jedzenie. Własnie kuchcik Polan, ulubieniec Lady Gamy, robi jakieś smakowitości w tv.
                  20:15

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 20:16
                    Ja zeżarłam frytki i mango i chyba spać pójdę.
                    A już na pewno poleżeć z książką.
                    20:16
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 20:37
                      mmmmm fryyyytki... Ja wczoraj cały wieczór leżałam i marzyłam... Marzyłam sobie najpierw o WZ-ce, takiej z prawdziwą bitą śmietaną, mocno nasączoną i posypaną kawałkami czekolady. Z kawą z ekspresu mojego najlepszego w świecie. Potem rozmyślałam o bigosie, mocno kwaśnym z mięsiwem duszonym wcześniej w środku, grzybami i pomidorami... Następnie przeskoczyłam na Mc Donalda i dobre 20 minut przegladałam ich menu, zastanawiając sięco wybiorę jak tylko ozdrowieję. Doszłam do wniosku, że wybiorę wszystko, a na pewno to co jest na kupony (zestaw BigMaca za dychę). Jak już podjęłam tę trudną decyzję fastfoodową to wyświetliła mi się reklama pizzeri i tak straaaaasznie zachciało mi się pizzy...
                      20:37
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:04
                    Polan się rozkręcił - ale w stronę jakiej u facetów nie lubię. Brrrrrr.
                    Czyli jestem taaaaki zabawny, taaaakie zwierzę telewizyjne...
                    Mąż mnie specjalnie woła, bo ma radochę z moich monologów do pana P. A już jak słyszę - jeden talerz dla mnie a drugi dla waaaaas to dostaję pokusy wyrzucania telewizora. Nie wiem czemu ten facet tak mnie kurza. Czy jest na sali psycholog ?
                    Żadnych Polanów w moim królestwie.

Dziś tak durnowato jadłam, że wstyd napisać. Na obiad dzieci zrobiły gofry z bitą śmietaną i owocami. No to matka zjadła, bo zawsze grzecznie je rzeczy zrobione przez kogoś. Dieta jak cholera i dżuma razem.
                    Niedługo zacznę się toczyć i staczać.

Też uważam, że Kalafiorek ma najpiękniejsze królestwo. Źle się dzieje w państwie polskim.....szaro i duszno, mimo słońca.

22.03 idę poczytać bo w telewizorze nic nie ma, szczęśliwie Polan też już sobie poszedł ( chyba prać te kraciaste koszulki, czy co....)

• zla.m Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:25
            ech...

21:25
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 18:37
      Księżniczki, taki problem...
      Rejestrowałam kartę do księgarni i źle podałam numer telefonu sad Potem podałam poprawny, ale sms pewnie poszedł już pod ten drugi (pod mój też, chwilę później)... myślicie, że to ot, taki błąd, czy powinnam zadzwonić pod infolinię, czy coś? Bo pomyliłam, no sad

18:37
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 20:38
        Oj nie pomogę, zupełnie się nie znam. Jak można zadzwonić i się upewnić to czemu nie...?
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:06
      Królewna nie chodzi do szkoły, ale dowiaduje się o zadaniach od koleżanek i uzupełnia braki.
      Dziś miała narysować opisane w czytance pomieszczenie - bibliotekę. Rysować lubi, więc zostawiłam ją z kredkami. Zrobiła, spakowała, zadowolona siada przed kompem. Jak ci wyszło królewno? - zagadnęła Królowa Matka. Och świetnie! - królewna nie kryła zadowolenia. A pokazesz? No pewnie!
      Przyniosła rysunek a tam dwa okna, paprotka, stół a na stole coś małego i czarnego. A gdzie są ksiązki...? - zadumała się Królowa. Na kindlu - wesoło odparła królewna, wskazując małe, czarne coś.

#szczytlenistwa

22:06
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:22
        O przepraszam !
        Idzie z czasem, postępem, osiągnięciami.
        Bardzo mądre dziecko, zajdzie daleko, zobaczysz.
        Do mnie właśnie potomek przyszedł się przytulić, pogadać. Myślę - sukces wychowawczy. Nie zdążyłam upoić się dumą, jak objawił cel materialny. Odesłałam do ojca, ojciec do mnie.
        Dziecko się obraziło i rzekło, że jesteśmy bez sensu. I że z nami nie można pogadać.
        ( biedny młody, po matce rozrzutny, ale może jeszcze będą z niego ludzie, bo dla mnie już nie ma nadziei )
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:34
        Żądne lenistwo - dziecko nowoczesne i rozsądne. Dałabym sporo za przekonanie młodej do korzystania z kindla. Ale ta nie, do biblioteki chodzi, albo zrzędzi, żeby jej dać na papierową. Już nawet męża przekonałam (a on stary i oporny).

Wychowuję elektronicznego dinozaura.

I nadal mam gluty do pasa sad (w czwartek minie 7 dni, podobno katar trwa 7 dni, myślicie, że mi przejdzie przez te dwie doby, jeśli katar nadal wodnisty i lejący i ni huhu się nie zmienia, oprócz tego, że nos coraz bardziej niedrożny?).

22.34
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 22:52
          Teraz dwutygodniowe katary się nosi - modne pewnie. Robisz inhalacje i domowe zajzajery na odporność ? U mnie dobrze na katar robi uderzeniowa dawka witaminy c, czystek i inhalacje. I takie ,, zimne,, z soli fizjologicznej i gorące, ziołowe ( z ziół legalnych - najczęściej rumianek, lawenda, mięta, kropelka olejków sosnowego, kamfory ).
          A może masz alergię na jesienne pylenia ? Znajomi jesienni alergicy już biedni zaczęli cierpienia. Współczuję, katar niby nic takiego a umęczy i powkurza porządnie.
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 27.09.16, 23:01
            Mam alergię na sporo rzeczy (testy nic nie wykazały wink), ale jesienią nigdy mnie nie dopadało... Może masz rację, ta niedrożność nie wygląda na zwykły katar, z drugiej strony zaczęło się zwykłymi objawami infekcji (gardło+osłabienie) sad.

Zajzajery robię, ziółka pijam, inhalacji nie (nie mam inhalatora, a parówki odpadają - pękają mi naczynka). Ale mogę odpalić kominek zapachowy w sypialni, mam naturalny olejek sosnowy - najwyżej mąż ucieknie na gościnną kanapę ;p.

Ale jak dwa tygodnie modne, to sporo przede mną.

22.52

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 07:06
        Mistrzyni! Prawdziwa nowoczesna królewna.
        7:06
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 07:44
          Mistrzyni sprowadzania czynności niezbędnych do wykonania na poziom experta minimalizmu.
          Podziwiam i obserwuję postępy.
          Niestety to było zadanie na czytanie ze zrozumieniem a opis nie dotyczył Mediateki. O ile jako Królowa byłam zachwycona pomysłowością to jako recenzentka pracy musiałam ją z bólem serca odrzucić sad
          7:44
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 07:38
      28.09.2016

Obchodzimy:
      Dzień morza, wścieklizny oraz tajniaka.

Tak się wyspałam przez jelitówkę, że dziś wystarczyło mi 5 godzin pod pierzyną. Obudziłam się kiedy jeszcze było całkiem czarno na dworze i snułam się po domu. Zaraz po mnie obudziły się świniaki i rozdarły japy za marchewką. Wiecie, że one wydają odgłosy jak oszalałe ptaszyszka? Coś niesamowitego, jak usłyszałam je pierwszy raz to byłam pewna, że to zza okna, zatrzasnęłam je więc a tu zonk!
      ....coś takiego ino moje są duuuużo gośniejsze:

7:38
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 18:01
        Mój kuzyn miał świnki, w porywach siedem! kochane stworzenia. A jak słodko gruchają jak się je podrapie po karczku.
        18:00
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 20:18
          Swinki fajne, takie pieszczochy i fajtłapy prześmieszne, ale siedem....? Idę sprawdzić czy na pewno mam dwie dziewczynki!
          A wy Księżniczki sprwadźcie czy was w buduarze nie ma! Koniecznie wink
          20:18
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 21:49
            Ja jestem znowu na mojej ulubionej kanapie. W zasadzie to mój tron i miejsce dowodzenia.
            Zasiadłam chwilę temu na zasłużony odpoczynek.
            Dziś spotkało mnie coś miłego i coś niemiłego.
            Ale niemiłe gorsze, czyli remisu nie ma.
            Wkurza mnie własna nadwrażliwość.
            Czy księżniczki muszą mieć taką cienką skórkę? Bardzo niepraktyczne.

Kupiłam se sukienkę z bonprix, moje pierwsze zakupy tamże, pod wpływem ematki. Kupiłam w zasadzie dwie, ale jedną oddaję. W tej zostawianej wyglądam bosko smile ( zdanie męża ).
            Zakup poprawił mi humor. Czyli normalka babska.

21.49
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:05
              A ja spodnie softshell. Nie leżą idealnie, ale cytując koleżankę "wygląd nie ma znaczenia, kiedy się śmierdzi tak, jak my tu śmierdzimy" big_grin.

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:05
                A, 22.05
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 17:48
      17:48 smile
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 21:45
      Donoszę uprzejmie, że sytuacja uległa zmianie - katar z wirusowego zrobił się bakteryjny. Jutro czas się przeprosić z antybiotykiem, bo chyba się wykończę (wiem, wiem katar to nie choroba, a antybiotyki to złooo). W dodatku muszę zrobić super wrażenie na prezentacji. Jak przedawkuję Acatar, to może nie wyjdę na zdechłą sierotkę.

Czy świnki morskie chorują na katar?

21.45
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 21:53
        Żebyś tylko po przedawkowaniu nie zachowywała się zbyt frywolnie. I antybiotyku się nie bój - skoro wyhodowałaś bakterie to trudno, wytłuc trzeba.
        Lepiej bakterie niż Ciebie.

• mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:45
          Świnki póki co nie smarają ale tak ogólnie to pewnie im się zdarza.
          Na bakteryjny miałam takie mocne krople sterydowe ale nazwy nie pomnę.
          Oglądam Azja Express i jak mnie ta Renia w.... denerwuje....
          22:45
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:57
            No i Majdanorozenki odpadły. Już nie ma czego oglądać sad
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:59
            Dzisiaj oglądałam pierwszy raz (rozrywka akurat na moją formę) - dziewucha okropna, na miejscu jej partnerki bym się załamała i za zgodę na jej metody nie umiałabym sobie spojrzeć w twarz. Dobrze, że są też ładne momenty (jak walka o immunitet, czy podwózki, czy schody i dwie ostatnie pary), bo inaczej rzygać by się chciało.

A na marginesie - możliwe, że takie przedsięwzięcie nie ma swojego lekarza?! (sytuacja z Hanną Lis)

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 22:59
              22.59
      • pade Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 23:35
        Ty się nie wyłupiaj tylko lecz. Ja sądziłam, że jak się wyleżę, wygrzeję to mi wirusówka przejdzie. Przeszła...na oskrzela, a kto wie czy nie na płuca (czekam na zdjęcie). No i mam z głowy co najmniej tydzieńsad
        23:36
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 23:42
          O rany... To ja przestaję narzekać na swój katar ;p.

To trzymam kciuki za twoje zdrowie i moją jutrzejszą prezentację (jak ją przeżyję i przekonam towarzystwo, że to dzięki nam ten wielki sukces, to będę mogła się umościć w łożu królewskim na resztę tygodnia i łykać co mi podetkną, chuchać, dmuchać, oglądać seriale, jeść zupy z osiedlowej knajpy i robić za prawdziwą królową z pełną obsługą, a koronę umieszczę między wylegującymi się w łożu kotami (jak mąż w domu to im nie wolno, chyba, że kocia mamunia chora wink).

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 23:43
            No i masz - 23.42
          • pade Re: Która godzina? 2.0 28.09.16, 23:45
            Dzięki i powodzeniasmile Nie wątpię, że dasz radęsmile
            23:44
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 00:09
          Ło ludzie.
          Zdrowiej kobitko, co to za jakieś zarazy już ludzi toczą, przecież wrzesień jeszcze ?
          A tu co chwilę słyszę o kolejnych smarkających/ kaszlących.,.

Co tej Lis się robiło ?
          Też myślę, że mają w ekipie lekarza.
          • pade Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 11:25
            Dzięki, mam opis, nie ma zapalenia płuc, ufsmile
            Tylko zapalenie oskrzeli mamsmile

11:25

ps. nie wiem co się stało Lis albowiem nie oglądałam Azji
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 06:36
      co za idiota kazał dzieciom w drugiej klasie uczyć się gry na flecie?? Powiedzcie, a wetknę mu rzeczony w zad. Cały wieczór zmarnowany a dziś łeb mi pęka. I po co to komu???? Jest 06.37
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 11:49
        Współczuję. Właśnie przypomniałam sobie, że w starym mieszkaniu miałam sąsiadeczkę, która na zmianę grała melodię z Titanica oraz Odę do Radości. W kółko, po kilkadziesiąt razy. Nawet po kilku latach rodzice jednak nie zrozumieli, że dziecię talentu nie ma ii muzykiem nie będzie.
        11:49
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 16:42
      Uprzejmie donoszę, że: a. prezentację przeżyłam, ale ledwo ledwo, b. od wczoraj do kataru doszedł wściekły kaszel (tu pozdrawiam wszystkie twierdzące, że katar nie choroba i chodzenie do lekarza, żeby się na wszelki wypadek osłuchać to głupota) - pani doktor orzekła, że mam zapalenie oskrzeli; c. biorę we władanie niepodzielne łóżko i okładam się kotami (jak zechcą do przyjść, bo nie lubią kaszlących).

16.42
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 17:02
        Brawo! Leż i odpoczywaj.
        Ja właśnie z łóżka wstałam, obudziła mnie moja kotka. Otworzyłam oko i... jak się nie zerwę!
        Bo myślałam, że jestem u mojego amante i trzeba iść do pracy, a w tej chwili to do pracy się wstae w nocy. A tu dzień na całego. Znaczy się - zaspałam.
        A nieprawda.
        Bo jest 17:02
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 17:34
          ktoś chyba klątwę rzucił na królewny, innego wytłumaczenia nie widzę. Noc z wtorku na srodę spędziłam na sprzątaniu pawiów i przebieraniu pościeli młodszej królewny, zeszło prawie do rana. A potem do pracy. Ja dalej smarkam i kaszlę, a jakby mało było atrakcji dzisiaj rano nieco zaspałam i z pośpiechu łupnęłam małym palcem u nogi w szafkę. Boli do tej pory.
          A dzisiaj dzień kawy i głośnego czytania, zrobię sobie sobie z małą wieczór łóżkowo - książkowy, ale każda czyta swoje i po cichu. Bo na dodatek mam jeszcze chrypkę
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:43
            Pawie są bardzo eleganckim ptactwem. U mnie paradowało całe stadko, ale chyba już odleciały za bocianami w cieplejsze rejony.
            U nas podobny plan na wieczór, na tapecie mamy trzymającego w napięciu Szatana z 7 klasy. (Nie jest wprawdzie tak ciekawy jak jedno opowiadanie, o którym księzniczki by wiedziały gdyby zaglądały tam gdzie powinny). Czytamy na dwa głosy: głos który się zmęczy odpoczywa a książkę czyta drugi, potem zmiana.
            19:43
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 18:00
      Po raz kolejny Marusia ma więcej szczęścia niż rozumu.

Poszłam na spacer. Po połowie drogi zorientowałam się, że w kieszeni nie mam kluczy. Nie mam ich też w plecaku. O kur...
      No to ciupasem do domu, rozglądając się na wszystkie strony w panice i wyobrażając sobie kosztowną wymianę zamków w najlepszym wypadku a włamanie w najgorszym.
      Kojarzyłam, gdzie mogłam to zostawić. I miałam rację. W korytarzu na szafce. Leżały spokojnie i czekały na mnie.
      Uf.

18:00
      • pade Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 18:21
        Marusia - katastrofistkasmile

18:21
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:25
        Marusia ja rozmaite cyrk z kluczami robię kilka razy w miesiącu więc nie stresuj się. Królewny tak miewają i tyle. Zostawiłaś kiedyś portfel na dachu karocy na cała noc...?

19:25
        • pade Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:30
          wow!big_grin

19:31
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:34
          Klucze powinnam nosić na szyi, ułatwiłoby to lokalizację. Wiecznie szukam kluczy i telefonu.
          Mało - często pojawiają się w miejscach, w których na sto procent ich nie było - bo przed chwilą sprawdzałam !
          Powinnam mieć klucznika i telefonistę.
          19.33 osłabienie jesienne = przyciąganie kanapowe
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:27
      Dziecię królewskie pogonione do sklepu celem nabycia czegoś jadalnego na kolację odmówiło mówiąc, że wyczaruje coś z tego co mamy w domu (a różne rzeczy mamy). Wymyśliła "prozdrowotne" kotleciki z tuńczyka (bo kwasy omega wspierają odporność), papryki (wit. c), cebuli (samo zdrowie), chilli (rozgrzewa), pietruszki (wit. c) i suszonych pomidorów (smak).

Brzmi smacznie, ale z tak zatkanym nosem nie poczuję ;p.

19.27
      • pade Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:31
        Gratulujęsmile I prezentacji i córkismile

19:31
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:35
          Dołaczam się!
          Moja by zaproponowała frytki z colą bo:
          1 - człowiek szczęsliwy nie zauważa ze jest chory
          2 - cola zabija zarazy
          19:35
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 19:42
            A nie, nie - ona jest na etapie, że frytki to złooo, a coli nie pijamy z zasady. No i ktoś by musiał obrać ziemniaki, a ona nie lubi ;p (gotowych nie mamy).

19.42
            • 1papryczka.chili Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 22:23
              Iść spać czy nie? Pies po narkozie dziś ledwo ciepły. Szkoda mi go i martwię się.Kamień mu z zębów zdejmowali i miał przy okazji testy alergiczne. Na trawy, roztocza i parę innych uczulony jest. Heh, dobrze że syn mi z wszelkich alergii wyrosł. 22:23
              • 1papryczka.chili Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 22:25
                To mam na wymianę drugiego alergika. Dziś robili mu skórne a w poniedziałek bedą wyniki z krwi. Ciekawe co mu jeszcze wyjdzie. 22:25
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:09
        Dobre masz dziecię i zaradne.
        Zdrowiej!
        7:09
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 29.09.16, 23:51
      No to jesień przyszła na dobre. Od dwóch dni pochmurno, wietrznie i dosyć chłodno.
      Moi Królewicze wracają do formy i czarne chmury powoli przestają się kłębić nad moją rodziną.
      Zaczęłam sezon buraczany i machnęłam 25 słoików smile
      23:51
      • aya-breya Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 00:02
        Ja też robiłam buraki smile I śliwki pomroziłam.
        Koty chrapią, zasnąć przez nie nie mogę.
        00:02
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 06:54
      Ostatki września sad

Dziś dzień chłopaka i tłumacza.

Mamy premier pomazańca i prezydenta popaprańca. Nic tak nie cieszy jak porządek we wszechświecie.

6:54
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:04
        O 7:00 otwierają linię do rejetsreacji w przychodni. Jest &;03 a ja już umówiona big_grin
        Wystarczy raz dobrze napisać o naszej świętej pani premier i już anioły życie człowiekowi ułatwiają.
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:08
          Brawo!!
          Ja wspomagam odporność łyżką pszczelego pyłku dwa razy dziennie. Wczoraj zjadłam obfitą kolację, w związku z czym teraz jestem nieszczególnie głodna i na śniadanie zjem tylko banana.
          I teraz, wyobraźcie sobie:
          - Lady Kalafiorowa, co jadła Pani na śniadanie?
          - tropikalne owoce i pyłek z kwiatów...
          Badum-tssss!
          7:08
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:16
            uuuuuu no brzmi to!
            U mnie tak:
            - pyłek kwiatowy zatopiony w kakako z pianką z mgły porannej

7:16
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:18
              Bosko, jak w krainie elfic jakichś big_grin
              7:18
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:22
                Jestem kompletnie nieprzygotowana do zajęć - nie mam pyłku kwiatowego.

Trudno, będę głodna - w lodówce same przyziemne pokarmy.
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 09:47
                  Ach! Jeszcze byl sok z pomaranczy, znaczy sie nektar.
                  Ale do niczego takie sniadanie, jeszcze 10 nie ma a ja juz padam z glodu. Kanapka sie przypieka w piekarniku, bedzie chrupiaca.
                  9:47
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 14:06
                    Moje dzisiejsze odkrycie: kawa z cynamonem.
                    Pięknie skrywa posmak dwóch kopiastych łyżek pyłku wink

14:06
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:35
                      Och, kawę z cynamonem odkryłam już dawno, ale musi być na słodko a ja za słodką kawą przepadam rzadko.
                      Ale poszłam o krok dalej i kupiłam sobie figi. Rozpusta na całego.
                • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:05
                  A co to za pyłki? Przemieniamy się w elfy? W sumie dobrze, zawsze mi sie podobały, takie szczupłe i smukłe są. Zamiast pyłku może kropla porannej rosy? Polizać szybko w drodze do pracy i śniadania nie trzeba robić, same korzyści.
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:09
                    jesteś pewna, że chcesz akurat rosy...??? wink

16:08

• gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:48
                      wink
                      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:49
                        ...i to jeszcze lizać...
                        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 17:36
                          Stanowczo zbytnia poufałość.
                          A nie każda rosa pulchra est.

Czy te pyłki to różne są ? Żebym złego nie nabyła i jeszcze w czarownicę mnie przemieni ?

17.35 piątek piątek piątek !!!!!!!
                          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 17:48
                            Pyłków tyle ile gatunków kwiatków wkoło pszczółek. Ale nazwa jedna i nie sprzedają tego tak jak miody. Kupiłam niedawno trzeci worek i każdy był inny. Pierwsze kuleczki były zielonkawo-zołte, drugie pomarańczowe, a teraz mam czarnuszki Chyba z maku pszczólki go zbierały, nie wiem co się ze mną będzie działo %-)

17:48
                            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 18:53
                              Spożyłam właśnie dwa pieczone ziemniaki z gęsta śmietanka i idę spalić troche rozpusty na bieżni.Specjalnie sie nieodchudzam ale ważę sie niekiedy i schudłam dwa kilo ciągu dwóch tygodni.
                              Czekam na ematce na wątek kalibru kurczak halal ,na rozruszanie.
                              Muszę jeszcźe polecić Królewiczowi wyprasowanie czarnych strojów na jutrzejszy protest pod norweskim parlamentem , idziemy oboje.
                              A potem zagłębię się w Albert Speer Erinnerungen (Wspomnienia ).Czytałam wiele lat temu , w międzyczasie sporo sie dowiedzialm o autorze, chętnie sobie poczytam z nowej perspektywy.
                              18.53
                        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 21:28
                          ooooooobleeeeeee i fuuuuuuuuj
                          To słowo straciło dla mnie właśnie swój urok, a do tej pory nie zdawałam sobie z tego sprawy,
                          Już nie pomyślę sobie o małych elfach pijących krople ...no tego czegoś, tej wody.
                          Nic nie będzie już takie samo
                          https://img2.stylowi.pl//images/items/s/201310/stylowi_pl_nauka-i-natura_poranna-rosa_13145994.jpg

21.28
                          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 21:39
                            przepraszam... sad
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 07:20
        Jedno pocieszenie, że to piątek.....
        07.18 pora taka, że z trudem pamiętam podstawowe dane osobowe. Własne, do dzieci mówię przezornie - dziecko.....
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:46
      Pamiętacie mój wątek o panu, który nie chciał robić ze mną interesów? Otóż dzisiaj dzwoni do mnie sekretarka i mówi, że x pan x z firmy y dzwonił i prosił o pilny kontakt. Oddzwaniam do niego chrypiąc w słuchawkę, a pan x żarliwie zapewnia, że oni nam wyprodukują co chcemy i ile chcemy, bylebyśmy złożyli zamówienie już dziś. Podsumował kwartał i wyszło mu, że ma za słabe wyniki sprzedaży? wink

A w temacie pyłku - jak to smakuje? Jakoś miodowo? Rozpuszcza się, czy tworzy zawiesinę?

16.46
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:50
        O widzisz !
        W nagrodę za katar i przyległości biznes Ci wyjdzie. Na pyłkach się nie znam. Choć czekaj - moja suknia ślubna to był księżyczowy pyłek, taki model znaczy....
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:50
        Hehe, niezły aparat big_grin
        Pyłek smakuje jak słodkawy kurz. Ja biorę na łyżkę, wsadzam do paszczy, popijam wodą i przełykam. Rozpuszczać nie próbowałam.
        16:50
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:56
        Super!
        Składacie zamówienie u niego czy walicie go fochem w łeb? wink

Pyłek smakuje całkiem inaczej niż brzmi. Jakby nazwa miała odzwierciedlać smak to proponowałabym "wyciąg z kałuży"
        Rozpuszcza się w wodzie, można też zmielone dosypywać do potraw wtedy jest gwarancja zachowania szczupłej sylwetki.

16:56
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 17:28
          Zamawiamy. Zamówienie u kogoś innego wiązałoby się z podwójną pracą (bo trzeba by przemyśleć kolejną przebudowę sprzętu), a i nie ma gwarancji, że ktoś inny sprzedałby nam taką ilość jak chcemy. Ale teraz to pan będzie się za mną i swoją produkcją uganiać, bo to jemu zależy na realizacji zamówienia i płatności do końca roku kalendarzowego (w umowie mają 8 tygodni, więc czasu już niewiele big_grin), także pomimo nerwów - wyszło nam to na dobre wink.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 16:54
      Noo, wreszcie, jutro początek roku akademickiego, wróciłam do mojego ukochanego Disneylandu big_grin pomyśleć, że kiedyś początek szkoły to był dla mnie dramat-tragedia.
      Ale z dojazdem dzisiaj był koszmar. Remont drogi. Godzina opóźnienia i właśnie się spóźniam na taką fajną rzecz sad i w dodatku w autobusie włączone grzanie. Kierowca mówił, że wyłączone, a z podłogi dmuchało wrzątkiem.
      A moje torby ważyły chyba sto kilo.
      Ale jestem big_grin

16:54
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 17:09
        Cieszymy się, że jesteś marusiu wink

Drogi remontuje się wyłacznie na cześć bardzo ważnych osób, które z nich korzystają więc jestem pewna, że to inwestycja na twoją cześć. Musisz pomyślec o nowej kreacji gdzyż niebawem otrzymasz zaproszenie na uroczyste otwarcie i chrzest. Droga ekspresowa Marusi Ogoniok - czyż to nie brzmi pięknie?
        Co do temperatury - można powiedzieć, że kierowca grzał aż miło - pewnie chciał cię dowieźć na czas! Nie co dzień ma zaszczyt gościć w swoim autobusie takie persony więc nic dziwnego, że mu się z wrażenia grzanie z ogrzewaniem pomyliło...
        Coż ty za cudowności w torby spakowała? Czyżby klejnoty rodowe? wink
        17:09
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 22:07
          > Coż ty za cudowności w torby spakowała? Czyżby klejnoty rodowe?
          Słoiki big_grin

Nie no, trzeba się było znowu wprowadzić, więc ubrania, książki, różne rzeczy, które zbieram, a z których powinnam dawno wyrosnąć...

...a propo takowych - na dobry początek roku akademickiego kupiłam sobie pluszowego Chewbaccę big_grin

22:07
          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 09:47
            Witajciesmile Lecę na bieżnię , potem na protest pod norweskim parlamentem.Syn poszedł pomagać znajomej w przeprowadzce , potem protestuje razem ze mną.Po południu mam zamiar na zmianę sprzątać i się lenić i oczywiscie bieżnia i rower stacjonarny.

9.47
            • pade Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 12:31
              Jan.kran, szacun!

12:31
              • pade Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 12:32
                Kurczę, czemu nasze telewizje nie pokazują tych protestów...sad

12:32
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 09:55
            Słoiki lepsze od klejnotów!
            Chewbaccę wygooglać musiałam, bo ja z gwiezdnymi na bakier.

Odkryłam skąd Biedronka bierze swoje pluszowe warzywka:
            pl.aliexpress.com/item/2015-Hot-Sale-Cute-Cherry-Plush-Toys-Original-TCC-Super-Foodz-Goodness-GANG-Stuffed-Dolls-Baby/32331826938.html?spm=2114.010208.3.11.DEkFTj&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10056_10065_10055_10068_10054_10069_10059_418_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_7&btsid=4afceecb-76a9-40f5-beb4-7af965987aa5

Wcale nie trzeba robic zakupów za kilka tysięcy żeby mieć Pana Brokuła smile

Jan.Kran ty już cwiczysz chyba wiecej od Chodakowskiej i Lewandowskiej razem wziętych!

9:55
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 10:07
              Wstałam niedawno z humorem na bakier, bo muszę odgruzować nieruchomość.
              W większości samodzielnie bo dzieciątka z tatusiem wybywają mi do jutra.

Byle do wieczora ! Będzie pięknie, czysto i spokojnie. Potrzebuję pobyć sama.
              To pa ! Lecę na zakupki i potem jazda figurowa na mopie ( najszybciej jak to możliwe ).
              10.07
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 12:53
                Ja muszę do garów! Zrobić żarcie na dziś, na poniedziałek do pracy i tort kit-katowy.
                www.facebook.com/1718671308420970/videos/1773788029575964/?pnref=story
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 12:54
                  12:54
              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 23:59
                Zaraz przeczytam co napisałyście bo dopiero teraz weszłam na ematkę.Bardzo się cieszę na ten watek bo od kilku dni tylko czytam lub piszę o czarnym proteście , dzis byłam na demonstracji pod norweskim parlamentem , jutro idę na piwo z kolegami z KOD Oslo a tu sobie poczytam o czym innymsmile Żeby było jasne bardzo lubie moja aktywność społeczną i polityczną , wsparłam dzis czynem a tak to klikam , przekazuję, cytuję, informuje daję lajki , wspieram bo chociaż tyle mogę zrobić dla kobiet w kraju.Ale teraz się chwilowo przełączam na inne tory idę poskajpować z córką a potem do Was wpadnę.
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 16:44
              Obejrzyj Gwiezdne! Ja też błądziłam i nie chciałam, aż do stycznia, gdy zrozumiałam, że popełniłam wielki błąd! Teraz to kocham i uwielbiam big_grin ...aż do jakichś dziwnych wartości mi dochodzi to uwielbienie, ale no cóż. Nigdy nie znałam umiaru.

16:44, idę na obiad tongue_out
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 21:16
                Próbowałam w wakacje ale mnie znudziło niemiłosiernie.
                Za to Obcy mnie wciągnął wink

21;16
                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 21:28
                  Mnie też nudziło, aż do stycznia, kiedy poszłam na "Przebudzenie Mocy" i się zakochałam big_grin Może tak spróbuj?

21:28
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.09.16, 17:27
        I dobrze, że jesteś!
        Uwielbiałam początek roku akademickiego! To były najpiękniejsze dni w roku. Wczesna jesień, wieczorne mgły i te wyczekane piwa z przyjaciółmi smile
        Ech..
        17:27
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 10:04
      No i przyszedł October. October jest fest i trzeba pić dużo piwa. Szczególnie, że w tym roku bardzo nietypowy bo ma:
      5 poniedziałków
      5 sobót
      5 niedziel
      Ostatni raz miało to miejsce w 1191 roku, a kolejne wydarzy się dopiero w 2837!

Czekam na miesiąc (dowolny) z 10 sobotami i 20 niedzielami i z 0 (słownie: zerem) poniedziałków. Czy ktoś wie kiedy to się wydarzy?

10:04
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 10:09
        5 poniedziałkow....
        Wiedziałam, że nie warto wstawać.

Cóż, los sam tak chciał - po prostu nie ma wyjścia, w ramach rekompensaty muszę sobie coś pięknego kupić. Na pocieszenie.
        Choć poniedziałków będzie 5......
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 10:12
          Koniecznie! Jak kupisz to się pochwal. Niech i inne księzniczki poczują odrobinę luksusu.
          Zmobilizowałaś mnie. Idę zdjąc piżamkę i odpalić zestaw małego sprzątacza.
          Kawa działa. Z cynamonem i pyłkiem ale bez kropli rosy.
          10:12
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 12:01
            Ja właśnie wróciłam od amante i po drodze obskoczyłam sklepy i kupiłam sobie koszulkę termiczną na jutro.
            I teraz piję kawę.
            12:01
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 21:33
            Nic jeszcze nie kupiłam. Zaraz idę do sklepów ekranikowych. Obym upolowała coś dla siebie, bo z reguły natychmiast skręcam w alejki z rzeczami dla potomstwa. Matka to stan umysłu, nie zawsze zdrowego....
            Jestem cudownie sama. Z psem znaczy, leżącym na stopie. Gadałam dziś kilka godzin przez telefon, oddzielnie z dwiema psiapsiółami. Mam odleżyny smile na uchu. Uwielbiam takie pogaduchy ( skoro nie dało rady na żywo...).
            Plotkowałyśmy aż furczało i chichrały jak nastolatki. I nikt nie podsłuchiwał z potępiającą miną wink. I posprzątałam prawie idealnie. Pewne niedoskonałości zostawiłam specjalnie, taka higiena umysłu. Bo ja z tej frakcji, że w domu musi być przynajmniej jedna szuflada/szafka z sajgonem - inaczej czuję dyskomfort wink.

• ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 02.10.16, 12:47
              Ja w piątek po południu wymyłam cale królestwo, w sobotę pojechaliśmy sobie z panem królem i panną królewną na całodzienną wycieczkę, teraz wrzuciłam zraziki by się dusiły i siedzę. Czemu weekendy są takie krotkie. I pochmurno jakoś się zrobiło.
              niedziela 12.48
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 02.10.16, 12:26
      2 października, za 20 dni mój pierworodny ma 2-latka smile
      12:26
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 02.10.16, 13:06
      Królewna pojechała do pracy. Sama sobie zrobiła suchy prowiant, spakowała się, wyszła na przystanek i tyle ją widziałam. Wolna chata do wieczora.

Marynuję tofu i jutro będę je pierwszy raz w zyciu robiła. Dawno nie robiłam nic pierwszy raz więc najwyższa pora. A teraz wcinam sobie prze-pysz-ny deser: mango, jogurt grecki, rodzynki i orzechy włoskie. Na obiad będą burgery z buraka i domowe frytki. Obrzydliwie zdrowo się zrobiło w moim zamku wink

Zaraz idę wyciagnąc mój majątek z bankomatu, żeby jutro sobie strajkować w spokoju.

13:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka