Dodaj do ulubionych

Która godzina? 2.0

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:48
      Kupuję prezenty na Gwiazdkę smile

16:48
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:54
        a jakie? wink
        16:54
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 17:57
          Ufff, udało się !!! Córka wynajęła dziś pokój , podpisała kontrakt i meldunek. Znalezienie w miarę sensownego locum w Berlinie to masakra , wysłała kilkaset odpowiedzi na anonse , oglądała kilkadziesiąt pokoi, od końca sierpnia.Niekiedy wynajmujący urządzali castingi gdzie zapraszali kilkanaście osob.
          Córka uparła się że chce mieszkać w określonych miejscach w Berlinie , oczywiście centralnie ale też tam gdzie jej się podoba i dobrze się czuje.Mogłaby wynająć nie pokój a mieszkanie ale daleko od centrum i z kiepskim dojazdem a tu mieszka tam gdzie chciała, ma ładny , duży , umeblowany pokój, wynajmujący to pan po sześćdziesiątce , były hippis o lewicujących poglądach, miłośnik Coltrana i Davisa i właściciel dwóch kotów oraz dochodzącego owczarka collie.Koty córkę zakceptowały będzie dobrze.
          W zwiazku z tym zaraz kupuję synowi bilet do Berlina na najbliższy weekend na dziesięć dni.Od dziesięciu lat córka przylatywała na Święta do Oslo ale wtym roku pracuje w Święta.
          Będę sama , pracuję sporo a resztę czasu będę się byczyć i cieszyć samotnością.
          17.57
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 18:10
            Świetnie! Cieszę się, że się udało.
            18:10
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 18:32
            Czyli bieżące problemy poukladane wink
            Bardzo fajnie, w święta ludzie powinni miec głowy wolne od złych myśli. Bo w święta głowa nie jest od myślenia
            https://demotywatory.pl//uploads/1251910765_by_zuq_600.jpg

18:32
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 18:07
          Kolorowanki i biżuterię smile

18:07
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 20:13
      Książniczka! moje dziecko tak mowiło jak był małe. Do teraz tak mówimy w domu. Oraz słowo szoromyjka również jest w użyciu na stałe.
      • zla.m Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 06:30
        Moja mówi "głupopis", co w wielu wypadkach ma sporo sensu wink
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 10:34
          he he moja twierdziła, że to dupikas, też pasuje
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 22:13
      W tv właśnie leci "życie bez wstydu"; a w nim panienka bez tyłka. Nie rozumiem dzisiejszej młodzieży, naprawdę nie rozumiem (i piszę to jako osoba zmagająca się latami z bmi rzędu 17,5).

A w grudniowym nastroju - nie mam pojęcia co kupić w prezencie mojemu tacie. To typ, który jak coś chce, to od razu sobie kupuje. Nie czyta (książki to zbawienie tych bez pomysłu wink). Hobby oporządza sam (bo jak chce, to kupuje). W domu mają wszystko. Chciałbym coś szałowego, ale nie mam pomysłu.

22.13
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 23:59
        O matko oglądałam fragment tego programu i akurat dziewczyna się wypowiadała, że ona to by chciała seksu z fantazją, żeby ją chłopak wziął jak w filmach...
        Nie mogłam ze śmiechu. Co ta dziewuszka ma w głowie big_grin
        23:59
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 00:00
          Asz, no ale tak nie może mieć takiego seksu, bo się wstydzi tego swojego tyłka big_grin
          00:00
          Wtorek nadszedł
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 02:52
            Nie no, bez tyłka trudno o seks. I siedzieć nie ma jak. I nie da się powiedzieć "mam to w d...e".
            prawie 3:00, 13 grudnia.
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 06:16
              No i nie spałam od tej nieszczęsnej prawie 3:00. Znowu bezsenność mnie dopadła. Jak ja tej francy nienawidzę... brrr
              6:16
              • zla.m Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 06:43
                Brak snu to jest koszmar. Daje tak na psychikę, a na dodatek człowiekowi trudno to zauważyć i opanować.

Pozwolicie, że chwilę pomarudze: księżniczki moje były przeziębione, ale niby nic, nawet osłuchane, pan dr potraktował mnie jak kolejną przewrażliwioną matkę i powiedział, że nic się nie dzieje. No to chodziły zakichane jedna do niani, druga do przedszkola. I wczoraj starsza juz miała spać, a tu płacz i rozpacz, ucho boli. Wyobrażacie sobie, dziecko zwija się z bólu, a wy nie bardzo wiecie, jak pomóc... Wtedy budzi się młodsza i wyje do towarzystwa oraz na wszelki wypadek, żeby jej przypadkiem ktoś nie pominął. A mąż wyjechany. Ibuprom dałam i zadzwoniłam po lekarza, przekrzykując dwugłosową rozpacz. Oraz po tatę z kasą, bo przecież zapłacić trzeba. Na szczęście ibuprom zaczął działać w końcu przeciwbólowo, lekarz obejrzał fachowo, dał recepty... Starsza poszła spać, mlodsza - ponieważ trochę kimnęła i czuła się "wyspana", cyrkowała do po północy, a mama z nią sad Młode zostają w domu i sobie smacznie śpią, a ja od wpół do szóstej na nogach, trochę pewnie ze stresu, ale też jeszcze muszę pracę ogarnąć, część mogę robić z domu, ale spotkania z ważnymi ludźmi w domu nie urządzę (w sumie... ale nie - musiałabym posprzątać, odpada). Niania lekko strajkuje, że ona też chora, no ale na parę godzin przyjdzie i posiedzi z nimi. Dzieci będą miały 3 dni z kreskówkami. Chyba, że szlag mnie trafi na robotę i powiem, że biorę zwolnienie - tylko że jak ja zawale termin, to cały zespół będzie miał opóźnienie i zagrożenie projektu, bo jestem analitykiem i beze mnie nie będą mieli projektu zmian. Więc raczej coś porobię. Generalnie - jak się nie obrócisz z tyłu duda.

Skrót dla nieczytających: jestem biedna, ale dzielna smile

06:42
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 08:51
        Heh, ja mam BMI cos kolo 17,5 a tylek mam surprised
        W ogóle to ja nie wiem, co jest takie lekkie. 1,70 ksiezniczki, nogi i pupa umiesnione, a wazy to ledwie 50 kilo.
        Moze glowa pusta??
        8:51, Dzien dobru ksiezniczki!!!
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 23:53
          Kosteczki masz lekkie !!!
          Na tym trochę sportowego mięska i opakowanko.
          To ile byś chciała ważyć ? ( zazdroszczę, bo się w tym temacie popsułam wink).
          23.53 pora relaksu
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 08:16
          Księżniczka jesteś tak zwiewną i eteryczną, że aż unosisz się w powietrzu nad wagą wink
          8:16
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 23:38
          Zazdroszczę wagi lekkiej i godnej księżniczki.
          Ja pomimo niezbyt dużej tkanki tłuszczowej, ważę sporo, bo i gnaty mam grube uncertain
          23:38
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 06:37
      Rzut nerwicy. Nie mogę znaleźć takiego jednego notatnika. Nie miałam tam nic ważnego, ot, zeszyt do zapisywania rzeczy na uczelnię. Ale mój mózg już podpowiada mi scenariusz rodem z Sherlocka Holmesa, że niechcący ten notatnik wywaliłam przy ostatnim sprzątaniu (niemal niemożliwe, uważam, co wywalam, właśnie po to, żeby takich rzutów uniknąć uncertain) i teraz jakiś ktoś go wygrzebie z milionów worków na śmieci na wysypisku i PRZECZYTA MOJE RZECZY, OMG.

Niedobrze żyć z nerwicą i paranoją.

Najlepsze, że ostatnio też zgubiłam jeden zeszyt i też miałam takie jazdy. Oczywiście, przy sprzątaniu się znalazł, no jakżeby inaczej. Ten najpewniej też się znajdzie, zwłaszcza, że pamiętam, żem go miała, jak już wszystko było ułożone. Pewnie po prostu gdzieś spadł, przełożyłam go czy coś, ale szanse, że opuścił mieszkanie, dążą do zera.

Oczywiście, noc nieprzespana, może to przez to (chociaż nie spałam z innego powodu). Muszę odespać.

06:37
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 07:34
        Witaj w klubie ziewaczy. Też nie spałam. Najpierw nie mogłam usnąć, godzinami. Potem budziłmnie chrapaniem mąż, kilka razy. Na koniec zadzwonił mu budzik ( wstaje godzinę przede mną ) - nie wstał, przestawiał co14 minut, robiąc mi seryjną pobudkę. Chodzę ( mentalnie ) na czworakach. Dobrze, że dziś nie muszę błyszczeć intelektualnie, nieintelektualnie też nie będę błyszczeć, bo wyglądam jak śmierć na chorągwi.
        07.34 chcę do łóżeczka !
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 07:35
          Co 15 minut przestawiał, sadysta smile.
          Chyba się z nim rozwiodę, po dzisiejszej nocy widzę w tym same plusy...
          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 08:01
            Zlam współczuje i dzieciom zdrowia życzę .Najgorzej jak człowiek nadobowiązkowy jest. Ja nie jestem analitykiem tylko Prostą Fizyczną i teoretycznie łatwo mnie zastąpić ( w praktyce różnie to bywa bo czaśem trudno znależc zastępstwo na cito) ale i tak sie wahałam czy wczoraj zadzwonić do pracy że jestem chora mimo podłego samopoczucia.Mam dzis ranny dyżur.Zadzwoniłam i całe szczęście bo w nocy obudziłam się z migrenowym bólem głowy i zjadłam w ciagu nocy dwa ibuprofeny.
            8.01
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 15:44
              Zaraz zejdę śmiertelenie na senność ale się zaparłam, że wytrzymam do wieczora.
              Kupiłam sobie passiflorę w kropelkach i te sól magnezową polecaną w innym wątku. Zastanawiam się jak ona ma się do soli od drogowców, co ją jeden zakład do kiełbasy sypał... Capnęłam 5kg, mam nadzieję że mi ją szybko przyślą. Jak nie zadziała to będę sypać na oblodzony chodnik.
              15:44
              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 23:43
                A ja mało nie zeszłam na zawał - patrzę po stronie w poszukiwaniu wątku i nie widzę. Daję ctrl+f, wpisuję "która", a tu wątku nadal nie ma. Okazało się, że ctrl+f wyczuł brak wielkiej litery. Ufff... myślałam, że nas skasowali (i już zaczęłam dumać za co?!).

A z tą sennością... jak znajdziecie cudowną receptę, to dajcie znać. Tyle, że ja senna jestem ciągle, a spać (znowu!) nie umiem.

23.43
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 08:26
                  Mam to samo. Ziewam, oczy mi się kleją ale zasnąc nijak nie mogę. Makabra. To przychodzi jakimiś fazami, w ubiegłym tygodniu spałam jak dzidzia.

Do kolekcji śmiechowych książek dorzucam Wilt`a. Musiałam rechotać w poduszkę, żeby nocą ciemną małej królewny nie obudzić wink

Jak ja nie lubię Agnieszki Jastrzębskiej... działa na mnie jak Polan na Lady Gamę

8:26
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 14:22
                    Caly tydzien mysle, ze jest piatek.
                    W poniedzialek nie bylo to dokuczliwe bo cos mi mowilo, ze to nie moze byc prawda. Ale dzis juz prawie "milego weekendu" ludziom mowie.
                    14:22, sroda.
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 14:50
                      od dziś już z górki wink
                      Zrobiłam porządek na balkonie, donica z choinką stanęła w oknie, później ją oświetlę.
                      W tv właczyłam youtube i właśnie mam płonący kominek HD na cały ekran, a w radiu leca kolędy. Klimat taki, że mogłabym już odbębnić wigilię wink

od dziś już z górki

14:50
                    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 16:38
                      O, piątek by mi się przydał i to nie jeden. O powrotu ze śnieżnej krainy jestem na ciągłym niedoczasie. Może któraś ma magiczną moc rozmnażania weekendów? Jeden taki przedłużony by mi starczył <ładnie proszę>

16.38
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 18:31
                        A w dodatku święta wypadają w weekend, ale kicha!
                        Zmywarka mi protestuje, że niby brudna. Czy ona nie wie, że czyszczenie zmywarki to zajęcie niegodne księżniczki?
                        Przeczyściłam ją środkiem do zmywarek, świeci się teraz jak psu jajca, ale i tak jej jeszcze pokażę w weekend.
                        18:31, lecę do amante.
                        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 00:23
                          Święta mogą być kiedykolwiek - między nimi i Nowym Rokiem mam wolne (nie wykluczam, że je prześpię), ale co z tego, jak do 20-go musimy zamknąć wszystko (absolutne wszystko wszystko).

Miłych planków z amante big_grin
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 00:31
                    Agnieszka Jastrzębska jest prześmieszna wink. Ma taką śmieszną manierę zamykania oczu i trzepotania rzęsami, że ilekroć to widzę, parskam śmiechem. Normalnie jak postać z kreskówki wink.
                    Ale głos ma fatalny, taki wysoki falset, bardzo źle mi się jej słucha, w sensie ,, melodii,, i piskliwych częstotliwości. Powinna lekcje z emisji głosu sobie załatwić, wstyd, żeby dziennikarka takim bazarowym głosem w telewizorze gadała. Chyba, że to ma pasować do plotek ? Bo głupoty opowiada, aż miło.....
                    O Polanie lepiej żebym się nie wypowiadała, ostatnio widziałam go po długiej przerwie, zmienili mu imidża na młodzieżowego, co kompletnie do niego nie pasuje. O tym co mówi, się nie wypowiem, bo mnie otrzepuje.

Muszę dopisać rozśmieszacza do mojej listy.....Powinnam czytać teraz same wesołe książki. Idę spać, zobaczymy co mi z tego wyjdzie....

00.31
                    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 00:38
                      Nie wiem kto Polan i ta Agnieszka (ostatnią, którą poznałam była to co nie tutaj mieszka, ta od łez i wakacyjnych hitów).

Dobiłam się w dniu dzisiejszym - przestałam zupełnie ogarniać aktualnych celebrytów - co to za życie?!

Za to - ulepiłam 100 uszek (w ramach ucieczki przed pracą rzecz jasna, dlatego teraz siedzę przed komputerem i czekam na odpowiednie okienko czasowe - niezbyt to mądre, ale koronie urody i władzy nie umniejsza, twarzy raczej tak, ale od czego tapeta...; a w razie wielkich strat zacznę występować tylko na balach maskowych).

00.38
                      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 00:49
                        Nie martw się - nic nie tracisz na tych celebrytach. Polan to kucharz telewizyjny, o oparycji myszy Aleksandra z Pszczółki Mai. I innych cechach, które mnie, nie wiedzieć czemu drażnią i pana przełączam.
                        A Agnieszka J. zajmuje się łapaniem celebrytów na ichnich imprezach i zadawaniem głupich pytań. Potem o tym opowiada w telewizorze, trzepocząc rzęsami.
                        Wszystko na poziomie idealnym do oglądania po nieprzespanej nocy. Patrzysz, słuchasz i własnym zmysłom nie wierzysz smile.
                        00.48 -odechcialo mi się spać, bo szukam tego Wilta, nie ma wznowień ? Muszę do biblioteki ?
                        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 00:57
                          Po nieprzespanej nocy idzie się do pracy i tam trzeba idealnie pracować... kto to widział? Przydałby się taki magiczny certyfikat księżniczki, który by uprawniał do przywilejów zależnych od potrzeb... Ale by było <marzy>

00.58
                          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 01:02
                            Zgadza się, księżniczki mają przerąbane.
                            Po takiej nocy powinno się nas nosić w miękko wyściełanej lektyce i nie zawracać głowy żadną pracą. A tu masz, trzeba iść, intelektem błyskać i urodą olśniewać.
                            No ileż można ...?
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 07:24
                          Oj tak... to trzepotanie rzęsami, wywracanie oczu i piskliwy głosik... brrrrr

Wilta mam w ebooku z chomika. Na allegro są kolejne części tej serii, może i pierwsza się pojawi.

7:24
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 14.12.16, 23:41
      Zrobiłam dziś z moim małym księciem domek z piernika i furę ciasteczek/pierniczków smile
      Są pycha, ale coś za bardzo korzenne mi chyba wyszły. I tak zjedzą...
      Jutro mam zamiar ubrać choinkę, bo mój dwulatek ciągle woła: "BOBI BOBI", czyli bombki smile
      Więc trza z szafy wyjąć i wieszać smile
      23:41
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 09:10
        Przezylam dzis zupelnie nowe doswiadczenie.
        Jazda po ciemku we mgle takiej, ze dlugie swiatla nie pomagaly surprised
        Widocznosc, a bez kozery powiem, pindziesiat metrow.
        W koncu podczepilam sie pod rzadek samochodow za wolno jadaca ciezarowka i zrobilo sie razniej.
        Nigdy jeszcze nie jechalam przez TAKA mgle.
        09:09
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 20:51
          Współczuję. W takich warunkach łatwo o wypadek. Na szczęście Księżniczka dojechała cala i zdrowa wink
          20:51
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 09:23
      Boli mnie skórka przy paznokciu sad Mała jest, skubana i na prawej ręce, nie mogę jej dobrze złapać...

Za parę godzin Star Waaars

09:23
      • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 09:56
        takie rzeczy owijaj plasterkiem. cudownie przestają boleć, a wieczorem jak zdejmiesz opatrunek, powinno już dać radę skórkę uszarpać smile
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 10:02
          a w ogóle to paskudny poraneg : )))
          właśnie wsadziłam do zamrażalnika 20 makowych babeczek na kruchym cieście upieczonych wczoraj, wyszły bosko, teraz czekają na święta. tuż przed wigilią walnę na nie jeszcze lukier.
          zanosi się że na naszej emigracyjnej wigilii będziemy mieli gościa albo i dwóch - ucieszyłam się, to właściwie pierwsza moja całkowicie autorska wigilia i zawsze chciałam żeby do nas przychodzili ludzie, wspólnie zawsze jakoś weselej.
          jeszcze tylko 4 dni robocze, i już mogę mentalnie przygotowywać się do nowego miejsca pracy!

9.02
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 13:09
      Liczę ni do wyjazdu, jeszcze siedem - miałam jechać w czwartek rano, ale się nie da. Dzień dziś okropny, marnie spałam, pracownica nawaliła a dostawca przyszedł "niedysponowany". Szlag mnie trafia, co ci ludzie w łbach mają??? Jedzie do roboty przez pół miasta, a ma zero cztery. Gdybym za każdym razem zwalniała z pracy, to nie miałby już kto jeździć. Kawkę pije, skubany, muszę go odwieźć, taniej wyjdzie niż taksówką. Za dobra dla nich jestem, za dobra. Ale czy to docenią człowieka???
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 13:11
        Za dobra. Nie docenia. Jeszcze we wlasnym gronie wyszydza, ze jestes frajerka.
        13:11
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 18:31
        Też dzisiaj miałam ochotę zwalniać... ale się powstrzymałam. Za to tylu bluzgów w różnych kierunkach nasza firma jeszcze nie widziała. Nie lubię ostatniego kwartału roku, no nie lubię. Może by go tak wykreślić z kalendarza?

18.30
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 17:22
      dzisiaj byłam w domu, takie zajęcia jakie dzisiaj miałam powinny być zakazane dla księżniczek - otóż umyłam część okien i sprzątałam i prałam i wycierałam. Oraz zaganiałam do tego samego małżonka. Ten człowiek jest za bardzo pedantyczny na mój gust, a co za tym idzie wszystko robi 3 razy wolniej niż ja.
      Teraz mogę podejmować królową angielską.
      Można też jeść z podłogi.
      Dobrze, że jutro idę do pracy.
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 17:50
        No, no właśnie! Ostatnio same zajęcia niegodne księżniczki!
        17:50
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 18:21
          Aż sie boje bo wszystko idzie według planu. Bilet synowi kupiłam leci w sobotę do siostry do Berlina spędzą razem Święta.Ich ojciec sie zgłosił , ma mieszkanie w Cottbus ale pracuje w Austrii , na Wigilię będzie u siebie w DE , może spotka się z dziećmi w Święta .Córka całe Swieta pracuje na noce Obsiada sié w nowym mieszkaniu , bardzo zadowolona. Syn mi wreszcie zrobił hennę , mam piękny kolor , rudy wpadający w czerwień. Posprzątałam wreszcie szafkę w kuchni z produktami żywnościowymi ,okazało sie że mam sporo zapasów i dużo wolnego miejsca.
          Jutro i pojutrze zakupy bo w Święta cześciowo pracuję a jak mam wolne to nie będę wychodzić z domu.
          Jest dobrze.
          18.20
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 18:21
        Nie polecam takich wysiłków.
        Wczoraj miałam fazę sterylizacji kuchni, w tym miejsc zwyczajowo niedostępnych ( tzn dostępnych z drabiny, lub na leżąco pod szafkami.
        Jeśli nie dobiłam osobiście jakiejś bakterii wink, reszta uciekała z wrzaskiem przed wariatką.
        Kompulsywnego sprzątania upraszam nie łączyć ze świętami a mega &%$#@.
        Skutek na dziś - zakwasy, wypadnięte coś w biodrze i w krzyżu.
        Księżniczki nie powinny sprzątać, są za delikatne.
        18.21 globus boli
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 18:24
          Gam a współczuję, teraz idź się połóż i zasłużenie odpoczywaj.
          18.23
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 18:25
          Ja sobie taką dezynfekcję zostawiam na ataki PMS-u. Rzadko miewam, ale jak już mam to jestem tak bojowo nastawiona do brudu, że domownicy pukają się w głowy (bakterie pewnie też).

18.25
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 21:03
            No mnie się ślicznie z PMS połączyło. Dziś odpoczywam, łeb mnie boli w gratisie.
            A mam refleksję czwartkową - ludzi głupich jest tak dużo, że stają się normą. Za chwilę, jak spotkam normalnego, to chyba na szyję się będę rzucać. Nie no, nie mogę wspominać, bo znowu pójdę sprzątać i czas marnować.
            A ja taki spokojny człowiek jestem, dopóki się nie zdenerwuję......

21.02 jutro piontek
            • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 21:09
              te głupie ludzie, droga Gamo , w ostatnim czasie dostali zachętę do wylezienia na wierzch i ogłaszania światu swoich mundrości. Dzisiaj miałam rozmowę telefoniczną z głupim i jestem w takim stanie wkurzenia, że nie wiem jak zasnę. A osobę znam od zawsze.
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 21:56
              A ja się pięknie zrelaksowałam. Dałam sobie w kość na treningu, po nim się mocno porozciągałam przy dźwiękach Sade i teraz klapłam w łóżku z lapkiem na kolanach (wiem, komputer w sypialni to zło i zabójca udanego pożycia, ale co mi tam, nie wykluczam, że mnie jutro wyleją z roboty, więc może to ostatni taki wieczór big_grin).

21.56

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 21:57
                Jednak mnie nie wylali, ale szef mi delikatnie zasugerował, że jestem... no, księżniczce nie wypada. Merry Christmas ;>

Skończyłam dzisiaj kupować prezenty. Uffff... Jeśli chodzi o święta to uważam, że przygotowani jesteśmy perfekcyjnie - jeszcze tylko kupić choinkę, wypolerować koronę i oddać się gotowaniu (czyli czysty relaks). I całe 11 dni wolnego!

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 21:57
                  21.58
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 08:33
                  A czemuż to księżniczkę mieliby wylać? Skandal!
                  8:33, kot na mnie leży
    • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 15.12.16, 21:31
      zamawiam xionrzeczki big_grin

21:31
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 07:24
        Odpalam gazetę, a tam dzień bez polityków. Dobra akcja. Postuluję za TV bez polityków. I sejm bez politków wink

Kawa od dziś zbożowa. Całkiem smaczna, myślałam że poleci do kosza ale jest bardzo ok.
        7:24
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 07:29
          Lubię zbożową, ale tylko zalewaną mlekiem.
          Po kolonijnemu smile.
          Dzień bez polityków bardzo mi pasuje. Zresztą postulowałabym to na dłużej. Aż przyjemnie ich nie oglądać, czytać też przymusu nie ma.
          7.30 piąteczek nareszcie
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 08:06
            Tez lubie zbozowa, przypomina mi wczasy w gorach z dziecinstwa.
            Piatek, piatunio!
            Chyba sobie musze termometr kupic, bo nauczona wczorajszym zimnem, dzis wbilam sie w zimowa kurtke. A to 9 stopni od rana.
            08:06
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 13:33
              Dzisiaj jest Dzień Brzydkiego Sweterka.Nie obchodzę bo swetrów nie używam.
              Poza tym muszę wyjść na zakupy to oznacza zmierzenie się z zimnem i ślizgawicą. Głód mnie z domu wygania bo w lodówce tylko światło.
              13.33
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 16:12
                Wakaaacjeeeee!
                Chociaż do jutra do 6 wszystko się może zdarzyć.
                16:12
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 16.12.16, 22:31
                  A tu w Polsce rewolucja grudniowa.
                  Kurdelebele.

22.30 piątek, ale dziwny jak cholera.
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 07:55
                    Widziałam.
                    Przeraża mnie to lekko.
                    7:55 i jestem pieruńsko głodna.
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 11:15
                    jaka rewolucja?
                    Znowu coś przegapiłam...?
                    11:15
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 12:13
                      Rewolucja rewolucją, a we mnie kiełkuje myśl, żeby piekarnik wyczyścić. Swoją drogą, wstydziliby się właściciele mieszkania taki brudny wynajmować... może im nie przeszkadzało.
                      Oczywiście jest mgła.
                      12:13
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 13:39
                        U nas też była, a jednocześnie jest przyzwoity mróz, więc wszystko jest pięknie pokryte szadzią - trening w parku był piękny jak rzadko smile.

13.35
                        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 14:56
                          Ooo, ja też powinnam przemóc moją niechęć do mgły. No ale na wszystko jest czas, dziś był na pływanie. 13 w sobotę to idealna pora - cały basen mój big_grin
                          14:56
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 00:25
      Robiłam dziś rzeczy mocno nie księżniczkowe:
      Myłam szafeczki w kuchni, zmieniłam i oprałam trzy komplety pościeli, targałam zakupy i stałam przy garach. Ach i z moimi książętami ubraliśmy dziś choinkę. Piękna jest, pomimo iż sztuczna.
      Za rok jak młody wyląduje w swoim pokoju(póki co za mały) to pozbędę się jego łóżeczka i może dorobię się żywej choinki, bo i właśnie miejsce będzie dla niej odpowiednie...
      Póki co zadowalam się idealną sztuczną smile
      Ide spać, bo mam trochę zmęczenie materiału.
      Dobranoc księżniczki.
      Już sobota.
      00:25
    • danaide Re: Która godzina? 2.0 17.12.16, 02:44
      Jak już bajzel się zrobił jeszcze większy i spać z nerw nie mogę to choć dziecku klocki kupię, bo w dobrej cenie rzucili
      Chyba 02-44
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 09:27
      OPier**liłam admina pewnej grupy za niekonsekwencję, strzeliłam focha i wyszłam.
      9:27
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 09:39
        Moje dzieci protestowały wczoraj w Berlinie ja dziś w Oslo.Powoli się zbieram na demonstrację pod polską ambasadą.
        9.39
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 12:38
      Nie wiem jak do tego doszło, ale spałam do 11.00. Hm... Siedzę w piżamie i dumam czy nie wrócić do łóżka big_grin.

12.38

• gama2003 Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 14:14
        Ja wczoraj przepotworniacko zmarzłam. Albowiem się szlajałam po Krakowie, ubrana durnowato. Wróciłam, wydawało się, bez szkód na zdrowiu i umyśle.
        A dziś mi zimno, nawet pod kocem, w wełnianych skarpetach i opojona herbatką. Senna i niemrawa.
        Mąż twierdzi, że płacę za głupotę a ja uważam, że to z depresji po za krótkim pobycie.
        Jak ja zazdroszczę naszej Marusi, że może tam sobie pomieszkać studencko....gdzie te boskie czasy....sad

14.13 - na obiad jest tylko rosół, resztę niech sobie robią sami...
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 15:14
          Wszędzie kuźwa polityka.
          Na fejsie wygasiłam już chyba wszystkie strony polityczne. Przynajmniej tak myślę dopóki nie zobaczę następnej.
          Jak mnie jeszcze ktoś spyta, co robię na ematce skoro nie mam dzieci, to mu wpier**lę. Połowa wątków o polityce.
          Niniejszym udaję się na emigrację wewnętrzną i nie zamierzam oglądać stron z zawartością polityczną. W końcu ja mam wakacje nie po to, żeby się wkur*wiać.
          Przeklinać z tego wszystkiego zaczęłam.

15:14.
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 19:53
            Mam to samo. Omijam jak mogę. Nie wchodzę w wątki, nie oglądam orędzi, na Fb wywaliłam juz nawet sok z buraka (czy jak to się nazywa), który kiedyś był satyrą na wszystko, a teraz jest satyrą polityczną. Wcale nie chce mi się śmiać z tego co się dzieje. Najchętniej zaszyłabym się w górach, w jakiejś drewnianej chaciepostawionej na środku lasu i dożyła tam sędziwego wieku.
            Omijam nawet górę gazety i czytam z niej tylko dodatki, ładne wnętrza i plotka. Mało ambitnie ale za to spokojnie. W tv już tylko kominek odpalam, co dało mi do myślenia i nie wime czy przedłuże umowę z kablówką...

19:53
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 15:25
      Boli mnie żołądek i nie wiem czemu(nic podejrzanego nie jadłam). Napar z mięty nie pomaga.
      Umieram... sad
      15:25
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 19:48
        Oj współczuję. Oby to nie jelitówka...

Ja za to zachęcona na forum kupiłam sobie jakiś czas temu sól magnezową. Kilka kąpieli, a raczej kilka godzin moczenia się w wodzie, za mną i dziś nagle, niespodziewanie poczułam że muszę iśc na spacer bo jak nit to mnie enregia rozsadzi. Tak znienacka fala sił przyszła i wymiotła mnie na dwór. Może to przypadek bez związku z solą, ale fajnie byłoby żeby to jednak działało... Deszcz lał, potem mżył, brodziłam w kałużach, wróciłam po kolana w błocie, ale szczęśliwa jak nie pamiętam kiedy wink

19:48
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 20:53
          O, potrzebuję soli. Tylko wanny nie mam, to jak mam nasiąkać ? Pod prysznicem ? Głęboki jest, fakt, ale od wanny sporo mniejszy.

20.53 niedziela, szkoda
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 21:12
            kup dużą beczkęsmile
            O jakiej soli mowa i na co działa, wannę mam.
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 18.12.16, 23:42
              I jak Angeika ,lepiej?

Lubię Was i nie chcę w sobie dusić kwasów więc napisze co myślę. Uwaga, będzie o polityce ale krotko i obiecuję że więcej na tym wątku o polityce nie napiszę.
              Kalafiorową jeszcze rozumiem bo nie mieszka w kraju.Ale jak można nie reagować na to co się wtej chwili dzieje mieszkając w Polsce nie rozumiem.
              Dziś pod ambasadą norweską było około dwudziestu osob , w Berlinie kilkadziesiąt ,protesty zwołane w ciagu kilku godzin.
              Ludzie w Polsce stoją na mrozie pod Sejmem , protest za protestem a Was to nie obchodzi? Obejdzie wtedy kiedy to całe bagno zwali Wam się na głowę? Ale wtedy moze byc zapóźno.
              23.42
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 00:55
                Jan.kran - z całym szacunkiem, obchodzi bardziej niż myślisz. Byłam na proteście w Krakowie. Cały weekend większość Polaków żyje tym tematna forum także.
                Po prostu tu na miejscu, w Polsce, jest już tak gorąco, że wręcz dla zdrowia psychicznego i sił do normalnego życia i pracy , trzeba sobie robić od tej polityki chwile przerwy. Co nie znaczy, że jedna z drugą nie polecimy za moment znowu protestować. I że o tym nie myślimy, nie śledzimy na bieżąco wydarzeń.

W tym wątku, jeśli mogę prosić, niech tej polityki za dużo nie będzie, tak jak czasem trzeba otworzyć okno i nabrać świeżego powietrza i uspokoić nerwy, tak niech tu będzie zakątek spokoju. Może i czarnego humoru chwilami, ale nie dołujacego klimatu, jaki mamy na ulicach.
                Jak powtarzam, z całym szacunkiem, ale w Polsce polityka wylewa się na ulicę, temat nie milknie, bardzo podnosi ciśnienie. Budzi ogromny lęk o przyszłość. Dlatego czasem trzeba, dla zdrowia, oderwać się i zająć czymś innym. Zbierać siły do tego co nastąpi, bo, że to nie koniec emocji, każdy sobie zdaje sprawę.
                00.55
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 06:49
                  O ja mam tak samo. Mój organizm ma przesyt, to nie na moje nerwy. My tu jesteśmy tym bombardowani, straszeni codziennie, a do tego dodajmy świadomość, że na własnej skórze odczujemy skutki. O ile mogę grzecznie chodzić na wszystkie demonstracje, to jednak mówię dość nadmiarowi bodźców. Nie mam ochoty brać udziału w jałowych pyskówkach, bo i tak nikogo nie przekonam. Nie mam ochoty oglądać ryjów w tv, bo i tak nie do mnie one mówią. Mam ochotę lac po mordach i patrzeć czy równo puchną. Howgh!

Sól magnezowa epsom , do kupienia na kilogramy w sieci (w aptekach wrocławskich niet). Ponoć najlepiej uzupełnia niedobory tego pierwiastka, zmniejsza skutki stresu. Ale jak pisałam nie wiem czy to magiczny efekt moczenia się w niej czy zwyczajany, jednodniowy przypływ formy, jaki mi się raz na jakis czas zdarza... Tak czy siak fajnie poleżeć godzinę z książką w wannie i mieć łazienkę i ciszę dla siebie. Już choćby to samo pomaga wink Jak sie nie ma wanny to można moczyć same stopki!

6:49
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 08:59
                    O. To. To. Znaczy się te bodźce.
                    Mgła jak mleko była rano, mam czasem ochotę się zatrzymać i zdjęcia robić, ale przecież na poboczu nie stanę. Mam po drodze ze wsi kilka zatoczek to spróbuję.
                    Jak zajechałam do mojego pueblo to była mgła, szarówka, do tego na latarniach powieszone świecące choineczki. Wyglądało jak idealna sceneria do horroru surprised
                    Pierwszy dzień prawdziwego urlopu (bo weekend to się nie liczy). Wyszło słońce, liczę na przejażdżkę.
                    8:59
              • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 00:58
                Już mi lepiej, dziękuję.
                Jednak "cudowny" Amol Teściów działa na żołądek. Nie dobre to cholerstwo, ale pomogło.
                Od trzech godzin jestem jak nowo narodzona smile

Ja powiem szczerze, że mnie i owszem interesuje to co się dzieje w naszym kraju, ale cholernie denerwuje i też trochę unikam wiadomości.
                wiem, że siedząc w domu z dzieckiem i tak nic nie zrobię w tej sprawie, a niepotrzebnie się denerwuję. Wkurza mnie ten cały cyrk, to co pisiory wyprawiają, prezes wszystkich prezesów...
                No ale dopóki w sejmie się nie dogadają to my i tak nic nie zrobimy. więc szkoda moich nerwów i też nie oglądam.
                Wybacz...

A sól też bym chętnie wypróbowała Księżniczki, aczkolwiek podobnie jak księżniczka Gama nie posiadam wanny, lecz kabinę prysznicową. Może z czasem zrobię sobie narożną wannę.
                Idę do łoża. Dobranoc.
                Z złych wiadomości- jest już poniedziałek.
                00:58
                • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 01:49
                  Dla mnie poniedziałek oznacza często wolne tak jak teraz.I weekend tez miałam wolny, pierwszy od trzech tygodni.
                  Angeika,super że zdrowiejesz.
                  1.49
              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 09:53
                No i po co to pisałaś? Wątek miał być przyjazny i pokojowy, a ja mam ochotę na ciebie nakrzyczeć (i zdecydowanie nie użyłabym zwrotów grzecznościowych typu "z całym szacunkiem" jak to uczyniła Gama)...

9.53
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 10:37
                  Love, dziewczęta, pokój. Nie kłóćmy się, piszmy o pierdołach, po to jest ten wątek. Poza - oczywiście - celem nadrzędnym, jakim jest podawanie godziny.
                  Piździ u mnie dziś jak w Kieleckiem. Chyba jest 0 stopni. Co mi przypomina, że powinnam sobie kupić termometr w końcu, bo czasem tak wtapiam z ubraniem, że to się w głowie nie mieści.
                  Nakupiłam żarcia, zaraz rozpakuję i nie zamierzam robić zakupów przynajmniej do... do czwartku, a za to jeść jak na księżniczkę przystało. W czwartek mam badanie okresowe (ciekawe jak tam mój cholesterol) to wracając zahaczę o sklep. W piątek to już będzie sajgon od rana.
                  I zamierzam się przyjrzeć fakturze za wodę, bo coś mi się widzi, że za faktyczne zużycie płacę jakieś 10 % tej faktury, reszta to opłaty stałe. W tych okolicznościach do księżniczkowania dodam gorącą kąpiel w pianie.
                  10:37, do garów!
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 10:50
                    Zgadza się, to jest wątek o pierdołach. Poważnych tematów mam już po czubek korony. Każdego dnia dostajemy między oczy jakąś informacją. Zadzieram kiecę i lecę - zamierzam uskuteczniać, jestem w gotowości, tę mobilizację widać, słychać i czuć w otoczeniu.

Chyba my, polscy tubylcy potrzebujemy odskoczni i okresowych uspokajaczy, bo pospolite ruszenie to kwestia czasu. Się ma to we krwi, rodząc się w tym kraju.

Z głupot, skoro nogami też można ten magnez chłonąć, to zakupię ( sól magnezową ) i będę próbować. Mam wrażenie, że łykanie tabletek z suplementami to u mnie syzyfowa praca. Sklerozę mam.
                    No cóż, poniedziałek. Niech będzie fajny, mimo wszystko !

10.50
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 11:35
                      Nie wiem kim jest Bella i Gigi ani ich ojciec ale mają fajna willę na sprzedaż. 10 sypialni - pomieściłybyśmy sie wszystkie. Jest też jezioro z łabędziami i na zdjęciach widzę dużo trawy dla psów i kozy...
                      www.pudelek.pl/artykul/102317/ojciec_gigi_i_belli_sprzedaje_wille_w_los_angeles_za_85_milionow_dolarow_zdjecia_s/foto_1#s1

11:35
                      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 11:48
                        Widziałam. Też nie wiem, kto zacz, ale domek by się przydał. Do tego tam zawsze jakby jest piękna pogoda. A tu co - za oknem szaroburość i coś kapie, ni to śnieg ni deszcz.
                        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:06
                          Mid wiem o czym piszesz i podobała mi sie Twoja wypowiedź. Ja po dwutygodniowym pobycie w kraju w listopadzie wróciłam z totalną deprechą na temat przyszłości Polski i przeszło mi dopiero po wczorajszym proteście w Oslo.Obiecalam że o polityce nie będzie i słowa dotrzymam ale mogę chyba napisać że mignęłam wczoraj w norweskim dzienniku telewizyjnym , pokazywano nasz protest i wypowiedź naszego szefa pół Polaka pół Norwega.
                          12.06
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:32
                          U mnie za oknem smród. Serio, z domków jednorodzinnych nawiewa coś koszmarnego. Nie wiem czym oni palą, ale cokolwiek to jest zawiera sporo plastiku. Oprócz smrodu szarzyzna i zimno. Dobrze, że przed blokiem rosną wysokie jak budynek choinki dzięki którym mam widok na trochę zieleni.
                          Owce też koniecznie musza być, jakże mogłam o nich zapomniać. Wstydź się lady midweek!

12:32
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:24
                        I dla owiec, dla owiec!!! Bez owiec się nie przeprowadzam.
                        12:23
                      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:14
                        Witajcie, nie kupujcie tam willi, tam jest niebezpiecznie. I dla psów i kozów i cżlowieka.
                        Ale gdzie kurka jest teraz bezpiecznie i spokojnie???? Nigdzie. Nie wiem już całkiem gdzie bym mogła mieć ten zamek, bo wykruszają mi się kolejno wszystkie wybrane miejsca. A tu jest jak jest.
                        Sól - jak długo i jak często trzeba się kąpać w tej soli , by czlowiekowi zaczęło się chcieć cokolwiek?
                        A jeszcze tak ciemno i mokro, i z psem trzeba wyjść i to ja muszę zrobić.
                        • zla.m Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:27
                          A w Gdańsku jest terapia jąkania . Jak któraś księżniczka chce poprawić swoje jakanie albo potrzebuje dla niego terapii, to jeszcze przed świętami można się zapisać 😉 16:27 w tym apolityczny wątku nastała
                • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:11
                  klamkas napisała:

> No i po co to pisałaś? Wątek miał być przyjazny i pokojowy, a ja mam ochotę na
                  > ciebie nakrzyczeć (i zdecydowanie nie użyłabym zwrotów grzecznościowych typu "z
                  > całym szacunkiem" jak to uczyniła Gama)...
                  >
                  > 9.53

---------> Napisałam dlaczego napisałam .Jak masz ochotę krzyczeć to krzycz , wyładowanie emocji jest pozytywnesmile Ja jestem bardzo łagodnie nastawiona do świata bo jestem sama , dzieci w Berlinie a ja mam święty spokój prawie do końca grudnia.
                  12.11
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:48
                    Wiesz, ale było przykro czytać, że nic nie robimy a bagno zalewa. Nic nie robimy - w tym wątku. Przyatakowałaś.

Bardzo cieszy wsparcie Polonusów, bardzo. A najbardziej, że wiedzą i rozumieją co się tutaj dzieje. I dzięki temu dowiaduje się reszta świata.
                    Ale choćby nie wiem co, to nie poczują tych emocji, które są na miejscu, dotyczą naszej tu codzienności, już uderzają w nas, nasze rodzinne budżety, nasze dzieci. Naszą przyszłość, rozumianą przyziemnie, bez górnolotności. Z dnia na dzień zmieniają się zasady gry.
                    My świętego spokoju nie mamy, długo mieć nie będziemy. Dlatego pierdoły na forum, odstresowujące i pozwalające się uśmiechnąć z sympatią do osoby po drugiej stronie monitora, to nasz sposób na przetrwanie i zachowanie poczucia humoru na dobre czasy. A wątków politycznych, z mocnymi komentarzami i stanowiskami jest kilka. Tam bywam, kiedy para mi uszami leci.

12.48
                  • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 17:47
                    Nie będę, bo musiałabym napisać coś niemiłego, a po co nam to w tym miłym wątku?

Planów na sylwestra nie mamy. Tzn. mamy - będziemy sami na wsi (młoda po raz pierwszy spędza sylwestra z rówieśnikami, taka już jest duża <chlip chlip>wink, będziemy się byczyć w piżamach (albo i bez wink). Próbowali nam się wprosić znajomi, ale ich pogoniliśmy.

17.47
    • obrus_w_paski Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 02:05
      Która godzina? Moja ostatnia!!!
      Dziś wstałam o ekhm 14 i oczywiście dziś w nocy już nie zasnę, bo mnie energia roznosi. A do pracy trzeba jutro iść tak czy inaczej ...
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 02:10
        Mnie się tez wszystko poprzestawiało ale ja często tak mam, juz przestałam walczyć.Jutro wolne , pojutrze pracuję na wieczór , podejrzewam że trzy dniówki pod rząd jakie mam następnie wtym tygodniu skutecznie mi odkręcą zaburzony rytm snu.
        2.10
    • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:36
      2000
      12.36 smile
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 12:41
        Gratulacje!

ciągle mi się wyświetla taka sukienka na FB - ale jak klikam w sklep to jej nie ma. Widziałyście gdzieś ją?
        https://external-waw1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAlTe8XTSHImTpH&w=284&h=149&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fads%2Fimage%2F%3Fd%3DAQJqr412pwoo8KXT3CuIgSY1jR-Yf59PrYCLLFdraXwTUnX15Q_0zaKtxtjrE6PgD9177SKV_AGBZOUOdQY8_nOh9MJTlwEM-oNbmgCdyEc2Vzilownwvxv2S4vKsma1zSVHl3yttcUW6JtL6N0YROGK&cfs=1&sx=2&sy=0&sw=1795&sh=942&_nc_hash=AQDwgtCNl38d_EI6

12:42
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 13:00
          Nie, ale słusznie jej szukasz smile.
          13.00
          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 13:24
            Gamą, przykro mi że Ci było przykro,sorry.Na swoje usprawiedliwienie dodam że jestem zwierzę polityczne a w weekend miałam kumulację ,nie spałam całą noc śledząc wydarzenia w kraju ,na fejsie wdalam się w dyskusję z betonem plus ta demonstracja pod ambasadą. Ja się bardzo przejmuję tym co się dzieje w kraju.Ale dość ,teraz idę na luz bo ile można się stresowaćsmile
            13.24
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 13:30
              Sylwestra i Nowy Rok spędzam w pracy. Sylwester rano, Nowy Rok wieczorem tak że o północy jakieś bąbelki wzniosę za nadchodzący rok.A Wy jakie macie plany ?
              13.29
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 13:40
                Upiekę brownie z buraka, albo zrobię takie bez pieczenia z kaszy mannej, kupię wino i szampana.
                Będę układała puzzle, czytała ksiązkę, jednym okiem w tv, a drugim na forum zerknę.
                13;40
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 14:38
                  Ja kompletnie nie wiem co.
                  U nas sylwester jest fajny, bo się wszyscy przebierają i chodzą takie przebrane bandy po mieście. Problem w tym, że z domów wychodzą po 24, a jak u mnie wygląda chodzenie spać to wiemy - o 22 będę w łóżku...
                  14:38
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 14:39
                    Ach, dostałam w pracy 9 owoców kaki, takich dziwnych, co to muszą porządnie zmięknąć, żeby były jadalne.
                    I miękną sobie na słońcu powoli smile
                    Więc się obżeram. Bo wielkie są.
                    14:39
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 14:49
                      Słońce.....
                      Było coś takiego.

Właśnie zrobiłam ( krótką listę ) co powinnam dziś zrobić. Pewnie zrobię, ale jak niechętnie, to tylko ja wiem. Nasiąkam lenistwem i buntem - dlaczego ja ?

14.49
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 15:55
                        Właśnie dlatego nie jeżdżę do Polski w zimie. W grudzień zwłaszcza jest wyjątkowo obrzydliwy. Na pocieszenie dodam, że do mnie idzie front i w nocy zacznie lać.
                        Listę mam od miesięcy. Może jutro ją ruszę. "Naprawić", "zszyć", "wyczyścić" bla bla bla...
                        Póki co, zrobiłam tartę z kurczakiem i kalafiorem. Za moment będzie gotowa.
                        15:55
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 13:35
              Też nie spałam a rano dałam w długą do Krakowa. Ze znajomych - mało kto położył się przed 4.00.
              13.33 wszystkie księżniczki to fajne chłopaki
              Mid.week szuka sukienki ze zdjęcia, słonioocy ! Niech znajdzie i przymierzy !
              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:26
                Widziałam zdjecie tej sukienki na pintereście
                https://jolie.ocnk.net/data/jolie/product/20150428_7b055c.jpg
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:41
                  Fajna, do tego torebunie pudełeczko, srebro ( opcjonalnie platyna), ze szmaragdami ? Jak sadzicie ? Bo brylanty, tym razem chyba będą przesadzone.

Ładna sukienka, najfajniej jak nosicielka mogłaby bez stanika śmigać. Czyli choroba znowu nie ja...
                  16.41
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:49
                  Fajna, podoba mi się. Sprawia wrażenie zwiewnej i przewiewnej, na letnie wieczory by była...
                  Och, letnie wieczory....
                  16:49
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 16:58
                  Marzy m się... A ja rzadko na ciuchy choruję. Ech....
                  16:58
                  • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 17:24
                    tył
                    https://cdnc.lystit.com/photos/3abc-2015/01/20/hd-in-paris-black-celeste-dress-product-1-27219426-0-698204675-normal.jpeg
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:16
                      zaraz będę płakała... Jest idealna!

18:16
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:16
                    Skoro rzadko to masz dyspensę. I coś czuję, że w niej będziesz rzucać na kolana. Tzn męski trup, bo babski zejdzie na zzielenienie.
                    Piękna sukienka.

18.16
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:25
                      Sama się rzucę z mostu bo jej nigdzie nie ma sad
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:35
                        Jak znajdziesz i będą granatowe albo zielone, to też chcę big_grin
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:43
                          Nie znajdę. Już przekopałam cosięda. To jest wirtualny model, zrobiony tylko po to żeby mi podnieść liche ciśnienie. Jak mi się raz na kilka lat spodoba jakaś sukienka to nie mogę jej kupić. Zła dola,oj zła...
                          18:43
                          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:51
                            Zawątkuj na ematce, osobno. Tu mało bab zagląda, może tam ktoś znajdzie. Ematki dadzą radę, dowiesz się szybko, co to za model i z którego roku.
                          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 19:43

Jest, ale jakby nie było, bo wyprzedana
                            Tekst linka
                            nie wiem czy tu nie mozna się wpisać na powiadomienie o dostępności
                            Tekst linka
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:02
                  Piękna ta sukienka, szkoda, że czarna (w czerni wyglądam jak trup i to niezbyt świeży).

18.02
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:25
                    Hahahaha popłakałam się big_grin
                    18:25
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:26
                      Ale chyba wiem, co masz na myśli. Kiedyś przymierzając strój kąpielowy stwierdziłam "ładnie współgra z zielenią mojej skóry" big_grin
                      18:26
                      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 18:35
                        Ja za to pięknie w ecru wyglądam, w zależności od oświetlenia mniej lub bardziej siniejący brudny róż. W fioletach zielonkawa smile.
                        W czerni blado, ale ujdzie...
                        18.34
                        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 19:44
                          w ecru wyglądam jak goła
                          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 22:53
                            Wesprzyjcie mnie proszę bo się cała trzęsę .Zamach był koło pracy mojej córki ,na szczęście ona była w pracy a syn w domu.Dzieci umówiły sę że jak córka skończy pracę to sie spotkają, właśnie teraz i pojadą do ulubionej kawiarni córki w Wedding.Teraz oboje sa w drodze w Berlinie a ja obgryzam paznokcie.
                            22.53

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 23:09
                              Czyli było i jest dobrze, ufff....

Ale na wszelki wypadek może zasugeruj młodzieży, żeby póki sytuacja nie okrzepnie, nie szwędali się za bardzo po mieście? Chociażby dla twojego spokoju?

23.09
                              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 23:22
                                klamkas napisała:

> Czyli było i jest dobrze, ufff....
                                >
                                > Ale na wszelki wypadek może zasugeruj młodzieży, żeby póki sytuacja nie okrzepn
                                > ie, nie szwędali się za bardzo po mieście? Chociażby dla twojego spokoju?
                                >
                                > 23.09

---------> Na razie kazałam im się zaszyć w ulubionej kawiarni literackiej córki naWedding.Córka skończyła pracę o 22.15 i była umówiona z bratem.Będą potem wracać koło pierwszej na piechotę z kawiarni do domu , niecałe pół godziny, mam nadzieje ze już się dzis nic nie przydarzy.
                                23.32
                            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 06:44
                              Oj własnie czytam o zamachu w Berlinie. Paskudna wiadomość.
                              Janie dzieci masz całe i zdrowe i to jest najważniejsze.
                              6:44
                              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 08:40
                                Bardzo współczuję Jan.kran, najważniejsze, że nic mu się nie stało.
                                Złe wiadomości z rana.
                                8:40
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 23:06
        I która to mówiła, że do końca roku nie dobijemy 2000? smile
        Cudnie Księżniczki. Szykuje się "Która godzina 3.0" :-0
        23:06
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 19.12.16, 23:04
      Jeszcze na dobre nie zaczęłam szykować wszystkiego na święta, a juz brakuje mi dnia smile
      Dziś pół dnia spędziłam na zakupach, a potem na sprzątaniu. W tym roku pierwszy raz wigilia jest u mnie w domu i boję się, że się ze wszystkim nie wyrobię...
      Powinnam zrobić sobie jakiś plan, ale znając życie to i tak bym się go nie trzymała...
      Idę pod prysznic i walnę sobie hydromasaż. A co, należy mi się smile
      Dobrej nocy
      23:04
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 08:43
        Ja bym powiedziała, że księżniczce ZAWSZE należy się hydromasaż.
        8:43
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 09:32
          Terlikowska w Ddtvn. Koniec świata.
          Na to nawet hydromasaż mi nie pomoże.

9:32
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 09:43
            Wyłącz to pudło!
            Jem na śniadanie krakersy z hummusem. Nie chciało mi się nawet kanapki robić big_grin
            9:43
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 11:30
              A ja sobie zrobiłam jabłka z miodem, cynamonem i orzechami. Trochę o nich zapomniałam i zrobił mi się karmel w środku. Coś wspaniałego, od dziś bedę o nich zapominała z premedytacją. Same plusy - jabłka lepsze i dłużej można na kanapie poczytać. A`propos przeczytałam te moją doroczną, swiąteczną ksiązkę i muszę powiedzieć, że takiego gniota dawno w ręce nie trzymałam. Melodramatycznośc jak u pensjonarki a od połowy opowieści przewidywalność jak w Pszczółce Mai wink

11:30
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 13:47
                Hahaha big_grin
                To ja sobie strzelę te jabłka wieczór.
                Ale mi się nie chce do garów iść...
                13:46
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 20:47
                  Też mi sie nie chciało,ale mała królewna zagoniła mnie do pieczenia pierniczków. Takie zwykłe, bezmiodu itp, bo mają byc do wieszania w klasie i obdarowywania. Cała kuchnia wypierniczona - leżą i stygną, jutro będzie lukrowe szaleństwo. Pochwaliłam się przyjacielowi, a ten mi przesyła zdjęcie TORTU, który własnie kończy robić... poszło mi w pięty, już się więcej przechwalać nie będę sad

20:47
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 20:56
                    Mnie się pochwal. Ja docenię, bo nie robiłam nigdy pierniczków ( taka ze mnie fatalna kuchara i matka.....dwa w jednym).
                    Co roku planuję i co roku nic z tego.
                    Podziwiam wszystkich pierniczących i ozdabiających te cudeńka. Jutro idę na połów karpia do jednego takiego sklepiczku. Mają tam co roku boskie karpie. Nieśmierdzące i pyszne.
                    Mam pytanie - czy macie bezpieczne kryjówki na prezenty ? Ja się już przez lata wypstrykałam z kryjówek, większość spalona. Młodzież domowa mi węszy.....

20.56
                  • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 22:59
                    nie daj się
                    pierniczki sa lepsze niż tort !!!

22:59
                  • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 20.12.16, 23:27
                    Pierniczki są lepsze niż tort i tak w "biedra" nie idą wink
                    23;27
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 21.12.16, 06:34
                      Kochane księżniczki na Was zawsze można liczyć kiss
                      (nigdy nie robiłam karpia, nie licząc głupiej miny)

Pewnie nie wiecie, ale zaraz się dowiecie, że dziś dzień orgazmu. Radujcie się i świętujcie wink

6:34
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 21.12.16, 08:26
                        Och, to wiedział amante kiedy se dzień wolny wziąć big_grin
                        Pewnie, że pierniczki są lepsze.
                        Ja nie robiłam ani karpia, ani pierniczków, tylko raz tort zrobiłam, co widziałyście bo wkleiłam zdjęcie. Wczoraj zaś zrobiłam: kotleciki z pieczarek, kuskus z warzywami, dwie surówki, smoothie i ciecierzycowe nadzienie do pierogów lub krokietów, które pewnie teraz poleży do nowego roku, zanim się wezmę za część dalszą. No ale nadzienie już mam!

Tak gwiździ ostatnio, że nie chce mi się jeździć na rowerze uncertain głównie dlatego, że i tak nie mogę jeździć tam, gdzie bym chciała, bo przesadzę z pulsem i cały trening diabli wezną. A ja się skrycie szykuję na tę pustynię z penisowym zamkiem a to jest wielka rzecz (rajd, nie penis, chociaż i on właściwie jest wielki jak na penisa).

Kawa!
                        8:26
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 21.12.16, 21:19
                          O widzę, że Księżniczki tak świętują dzień orgazmu, że nie mają czasu pilnować godziny big_grin

Skończyłam się pierniczyć z pierniczkami, wszystkie polukrowane, każdy osobno zapakowany w celofanik i zawiązany wstążeczką... Ufff... Kolejne takie dziubdzianie na wiosnę z zajączkami.
                          Byłam dziś z mamą polować na brakujące prezenty, wybrałam sobie portfel i sweterek wink Wydałam fortunę i jestem szczęśliwa. Mama wydała fortunę i też szczęśliwa. Jutro mam jej przystroić dom jak będzie pichciła. Już się boję, bo jak ona pichci to mięso werbalne lata wkoło...
                          Moje dziecko mnie przyprawiło o półzawał. Wchodzi do pokoju i poważnym głosem oznajmia "Mamo mam raka". Zrobiłam "yyyyyy...????" a ona wyciąga horoskop "no popatrz, tu jest moja data urodzin - mam raka!"
                          Po tych wszystkich atrakcjach zasiadłam z piwem i nadrabiam forumowe zaległości
                          https://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif
                          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 21.12.16, 22:06
                            Ja nie miałam czasu, bo próbowałam domknąć "rok", żeby od jutra mieć urlop. Chyba się udało - od jutra wprawdzie pod telefonem (do piątku), ale już mam wolne! Nie pamiętam tak stresującej końcówki roku, ale po burzach przychodzi słońce, więc święta i nadchodzący rok powinny być dobre/lepsze/spokojne i inaczej pozytywne.

Czego sobie i Wam księżniczki życzę (może przedwcześnie, ale nie mam pojęcia czy od jutra będę miała zasięg, więc tak na wszelki wypadek).

22.06
                            • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 01:14
                              W takim razie Księżniczko Klamkas i ja Tobie życzę zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt BN. Oby się spełniły wszystkie marzenia i ten penisowy zamek był w końcu Nasz. smile

Zrobiłam dziś biszkopt do sernika z brzoskwiniami, upiekłam sernik na kruchym spodzie i naszykowałam warzywa na rybę po grecku. Oby jutro też robota sprawnie szła smile
                              01:14
                              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 06:37
                                To ja się dołączam! I żeby w penisowym zamku był obszerny i wypełniony po brzegi skarbiec a w powietrzu unosiła sie dobra energia wink Wesołych Swiąt

6:37
                                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 11:07
                                  Wesołych świąt księżniczki!
                                  Właśnie trwa losowanie loterii świątecznej, jak mnie trafi główna nagroda to zamek jest nasz.
                                  Poddałam się i włączyłam ogrzewanie. Jest tak paskudnie, że nawet na saunę mi się nie chce iść.
                                  Miałam dziś też badania okresowe (zmarzłam jak diabli, bo potem poszliśmy z kumplem do baru na śniadanie i tam też było zimno) i wyszło, że: przestałam pić często alkohol, zaczęłam uprawiać sport, a ważę 3 kilo więcej. No ale od dawna widzę, że mu uda i tyłek "przytyły".
                                  Trzymajcie kciuki za tę loterię. Prawdę mówiąc, jakby mi się za wybite zęby zwróciło i jeszcze starczyło na nowy rower, to czułabym się bardzo szczęśliwa. Ale jak trzymać, to za główną nagrodę.

11:07. Kawa. Gorąca!
                                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 13:18
                                    Widziałam dziś kominiarza, chwyciłam za guzik i zgodnie ze staropolską instrukcją wypatrzyłam faceta w okularach. Szczęscie jest po naszej stronie, więc z pewnością wygramy!
                                    Nabiegałam się za choinką na zlecenie rodzicielki, byłam na 5 placykach w centrum miasta, gdzie ceny mieli nie do przyjęcia. Zero negocjacji. Pytam się jednego pana co zrobi z tym calym lasem, który ma na stanie skoro już jest 22 i raczej wszystkie mu nie zejdą, a ten na to że da małpom do zjedzenia... To smacznego. W cenie jego zdechłych, małych i łysawych świerków kupiłam tuż za miastem dwumetrową jodłę. W zyciu nie miałam w aucie tak dużej choinki zapachowej big_grin
                                    Zrobiłam jeszcze gwiazdy z torebek papierowych, zakupy i mam już dość. Jakby świeta były na mojej głowie w miejsce prezentów byłaby zrzuta na catering wink

13:18
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 04:15
      Ufff, nareszcie, ostatni dzień pracy! Długi, ale ostatni. Już jutro wieczorkiem będę na Mazurach. Na razie przede mną czternaście godzin pracy, życzę miłego dnia, jest 4:15.
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 04:18
        Miłej pracy !!!

4.18
        • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 06:18
          Dzięki smile już mnie nie ma, lecę, pa
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 14:12
      A ja już mam wolneeeeee huraaaaaa
      Po drodze jeszcze zdążyłam wpaść na szybkie zakupy, niestety zakupy głowne dalej nie zrobione. A to zdecydowanie najgorsza czynność przed świętami. NIE-NA-WI-DZĘ-ZA-KU-PÓW
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 21:23
        Zdecydowanie zakupy są lepsze od walki z gniazdem moli z kuchennej szafce. France mi się zalęgły i przez nie zaliczyła szał sprzatania. Wyszorowałam szafki w środku, z boku, z przodu, z tyłu, przed szafkami, za szafkami, pod szafkami. Przy okazji poprałam firanki, pomyłam podłogi, odkurzyłam chatę. Wyszorowałam kafle, uzbierałam 3 reklamówki niepotrzebnych gratów. I znowu ledwie żyję.
        21:23
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 21:55
          ja chyba wolę.... nie, miałam napisać , że sprzątanie od zakupów, ale jednak nie.
          Po prostu wolę siedzenie w domu , powolne snucie się i odpoczywanie po każdej zrobionej czynności, wspomaganie się co chwilę piernikiem i resztą wina, albo herbatką
          21:55
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 22:23
            och ja też! cała jestem slow, nawet myślę powoli big_grin
            22:23
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 22:58
              Cześć Księżniczki.
              Wreszcie sobie usiadłam, nóżki krótsze o jakieś 15 cm mam, bo od rana jak głupia latam. Zawsze przed świętami przychodzi moment, kiedy dostaję głupawki przygotowań. Najlepsze, że wigilia w najmniejszym możliwym składzie domowników i skąd mi stres to nie wiem.... geny wigilijnych męczennic chyba mi się odezwały.

Ale sytuacja opanowana.
              Tzn. wcale wszystkiego nie mam, ale już mam fazę p.....ę, nie robię i tak zamierzam dociągnąć do świąt. Śniegu nie ma, nawet dekoracyjnego, szkoda bo by mi zrobił nastrój.
              Pod choinką bym chciała znaleźć :
              -Akt własności jakiegoś zamku
              -bilet na długą podróż dookoła świata
              -coś z brylantów, może być coś małego
              - kilka niespodzianek, z efektem wow
              To by było tyle z najpilniejszych potrzeb.

22.58 kąpanko i slanko
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 22:59
                Spanko ! Spanko spanko !
                Mój telefon ma zeza
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 23:03
                  Hrabia wymeldowujac sie z hotelu:
                  - zaslalem lozko
                  - to bardzo dobrze
                  - no nie za baldzo big_grin

Ktos robi pranie, pralka sie tlucze. By go szlag. Tak po katolicku, niech bedzie pochwalony.
                  23:03
                  • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 23.12.16, 00:17
                    big_grin
                    00:17
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 23.12.16, 00:22
                    wink
                    ( wiedziałam ! )
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 17:12
      No... za chwilę jadę do domu na Święta smile

17:12
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 19:09
        Baw się dobrze!
        Nie wygrałam na loterii ani złamanego centa.
        19:09
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 20:22
          Szkoda... a ja od dwóch godzin siedziałam przy jakimś chłopie z czkawką. Normalnie męczyło go bez przerwy, strasznie, aż siedzenie się trzęsło. Nawet chciałam mu zaproponować łyka wody, ale nie chciałam go speszyć... no ludzie, żeby dwie godziny?!

20:22
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 23.12.16, 00:15
          Szkoda sad
          Może innym razem się uda.
          Mąż czasem grywa jak jest kumulacja.
          Coś nam na ten zamek odpali jak ładnie poproszę wink
          00:15
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 21:33
          Dziś zasłyszane w radio: "Gdyby Chris musiał jezdzić na święta po polskich drogach to tę piosenkę nagrałby w rytmie havy metalu, trwałaby ona duuuużo dłużej, miałaby kilka promili i brak ważnego przeglądu" big_grin

21:33
          • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 23:23
            big_grin

23:23
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 22.12.16, 23:22
      Księżniczki! W kwestii prezentowego savoire-vivre'u!

Otóż, jak co roku, nie miałam pojęcia, co kupić mamie poza tym, co ona zażyczyła sobie sama. A zażyczyła rzecz małą i choć wiem, że to nie o to chodzi w prezentach, by były bogate, to czułam się głupio (bo moje źródła donoszą, że Mikołaj dla mnie będzie hojny w tym roku). Wtem! Uderzenie geniuszu! Wiedziałam! Kupiłam! Zapakowałam!

...i teraz myślę.

Bo rzecz jest drobiażdżkiem, takim bardzo-bardzo, ale, no, przemyślanym, według mnie, w punkt. Tylko że, kurczę... nie wiem, czy położyć go pod wspólną choinkę, czy dać jakoś później, na stronie, jako prezent specjalny. Bo to, serio, wyszło mi dość... osobiste. Nie, że seksowne majtki, czy coś big_grin ale osobiste jednak i nie wiem, czy mama nie poczuje się źle, albo coś, jak otworzy to przy wspólnym stole. Mimo że ten wspólny stół jest mały. W ogóle nie wiem, czy jej, wbrew intencjom, nie urażę... sad

Jak myślicie?

23:22
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 23.12.16, 00:14