Dodaj do ulubionych

Za drogi prezent?

15.09.16, 21:35
Urodziny 5-latki, córki bliskiej koleżanki. Kupiłam prezent za 100 zł i mąż mi truje, że za drogi, że koleżance będzie głupio. Urodziny w wypasionym kulkolandzie, prezent mi się bardzo spodobał i dlatego go wybrałam. Kupić coś innego, a ten zwrócić?
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 21:37
      Córka kilka takich dostała. Nie rozpaczałam jakoś wink
    • triss_merigold6 Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 21:39
      Jak uważasz. Moja córka też miała urodziny w sali zabaw i dostała parę drogich prezentów, fajnych ale za drogich moim zdaniem.
    • lauren6 Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 21:40
      Mąż się nie zna. Byłoby mi głupio gdyby ktoś dał dziecku prezent od 500 zł w górę. 50-100 zł to bardzo standardowa cena prezentu.
    • inguszetia_2006 Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 21:46
      Witam
      Cena ok. To bliska koleżanka w końcu.
      Pzdr.
      Ing
    • jaulfa Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 21:51
      50-100 zł to raczej normalna cena( tym bardziej, że to dziecko twojej koleżanki). Prezent powyżej 100 zł mógłby być niezręczny, bo obdarowany mógłby się poczuć zobowiązany do zakupu prezentu w podobnej cenie
      • bi_scotti Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 22:41
        No ale przeciez cene zdejmiesz/zamazesz, nie? To skad kto bedzie wiedzial ile zaplacilas? To chyba nie sa pantofelki Cinderella wysadzane prawdziwymi diamentami big_grin Najwazniejsze zeby sie birthday girl podobalo - jesli Cie stac i masz przeslanki, ze dziewuszka sie ucieszy to olej meza - co on tam wie o kobietach ... chocby i 5-letnich wink Cheers.
    • ginger.ale Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 22:56
      Powiedz mężowi, że przyoszczedzisz na jego świątecznym prezencie i bilans roczny wyjdzie ok.

Serio, to jesli to dziecko bliskiej koleżanki i wiesz, że prezent będzie udany, to nie zwracalabym ani prezentu, ani uwagi na "uwagi" męża. Mowa o przedziale 50-100, a nie 500-1000.
      Jakie są jego propozycje dot. tego co kupić? Bo krytykować łatwo, a poświęcić czas i wybrać gorzej.
    • taki-sobie-nick Re: Za drogi prezent? 15.09.16, 23:03
      Tylko wtedy, jeśli koleżanka jest źle sytuowana i sama nie mogłaby sobie pozwolić.
    • allut5 Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 00:14
      Powiedz koleżance że mega promocja była i nie był drogitongue_out

Przy dzisiejszych cenach tę samą rzecz można kupić i za 50 zł i za 100zł. zależy jak poszukać.
    • ludborka Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 05:59
      A mąż wie jakie są ceny zabawek w ogóle?
      • ichi51e Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 08:39
        Tez mnie to zastanawia
    • mea8 Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 08:31
      U nas w domu obowiazuje cennik: dzieci z klasy do 50 zl, dzieci z rodziny i bardzo bliskich znajomych do 100zl.
    • kaz_nodzieja Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 08:37
      Prezent za 100 zł jest za drogi? Czy jesteście biedakami?
    • koronka2012 Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 10:41
      Wyłamię się, bo uważam, że mąż ma rację, i nie ma to nic wspólnego z możliwościami.

moim zdaniem jest to stanowczo za dużo, nie przyszłoby mi do głowy robić takie prezenty koleżankom dziecka, widocznie skąpa jestem ale taką kwotę przeznaczam na wigilijne prezenty dla dzieci w rodzinie.

Moim zdaniem takie prezenty są kłopotliwe i zobowiązujące do rewanżu, a nie każdy ma ochotę wywalać sporą kasę na cudze dzieci, wymyślać co się może spodobać itd.
      To w końcu nie jest jednorazowy wydatek, dzieci mają zazwyczaj więcej koleżanek i kolegów, co jeśli się trafi 5 imprez w jednym miesiącu? nie dajmy się zwariować.
      • aamarzena Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 10:57
        Ale to jest bliska z nie "zwykła" koleżanka. Ja tam na dzieciach z rodziny czy przyjaciół nie oszczedzam. Po prostu kupuję to co uważam, że się spodoba i czasem to prezent za 50, a czasem powyżej stowki. Zależy co mi w oko wpadnie. Podobnie przyjaciele obdarowują moje dzieci. Nikt nie liczy za ile dostał i za ile daje (aby było po równo), po prostu kupuję się to co się podoba. Poza tym jak ktoś wyżej wspomniałem te sama rzecz można kupić i za stowke i za połowę tej kwoty, zależy czy się trafi na promocję, dobrze poszuka.
        Chyba, że koleżanka będzie uważać taki prezent za krępujący i zobowiązujący do rewanżu. Ale to już autorka lepiej wie, bo ona zna mamę dziecka.
        • aamarzena Re: Za drogi prezent? 16.09.16, 10:59
          *jak ktoś wyżej wspomniał
          Guuuupi słownik
      • stara-a-naiwna Re: Za drogi prezent? 19.10.16, 21:21
        poodbnie uważam
        że 100 to sporo a dwa jeśli ktoś nie ma ochoty na taki rewanż może go to krępować

niestety.. ale sztuką jest zrobienie atrakcyjnego prezentu do 50zł
        a taką cenę uważam za akceptującą i niezobowiązującą

>Wyłamię się, bo uważam, że mąż ma rację, i nie ma to nic wspólnego z możliwościami.
    • pani_leonia Re: Za drogi prezent? 19.10.16, 20:44
      poproś męża żeby sam znalazł i kupić coś równie fajnego ale tańszego, jak coś takiego znajdzie zwróć swój prezent i daj jego, jak nie to daj swój prezent. imho 100 na prezent dla bliskiego dziecka to nie jest kosmicznie dużo, możne mąż się nie ma świadomości cen i dlatego krytykuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka