tol8 23.09.16, 09:49 Może wasze dzieci już na takiej były Wiosną będzie wycieczka do Londynu, 6 dni za 780zl. Dojdą jakieś koszty? Wstępy itp? Na ile, z kieszonkowym, się przygotować? Przejazd będzie autokarem, noclegi u brytyjskich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 09:52 chyba tWOJE Dziecko chodzi z moją do szkoły... właśnie dowiedziałam się, że w marcu Londyn.... w zeszłym roku była we Włoszech... Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:01 Czy dojdą jakieś koszty i za ile te dodatki, to chyba pytaj w szkole. Oni wiedzą, co jest w zaproponowanej cenie przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:12 Jeszcze nie ma oficjalnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:16 I pytasz nas, żebyśmy Ci powiedzieli, ile będzie Cię kosztował wyjazd, o którym sama nic nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 11:51 Tak, bo zakładam że wasze dzieci były Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 12:57 nawet jeśli były, to wyjazd mógł być zorganizowany na innych zasadach - opłata mogła zawierać wszystkie wstepy, albo tylko niektóre, albo wcale - tego jak będzie w szkole twojego dziecka nikt ci raczej nie powie. Podobnie z kieszonkowym - zależy jak mocno zorganizowany wyjazd i jaką rolę mają brytyjskie rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:24 na pewno będzie zebranie, na którym dowiecie się ile trzeba na ew. dodatkowe wstępy....co do kieszonkowego to raczej wg uznania...i też bedę pytała ematek ile na dzien w Londku przeznaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:39 Ale jakiś program ramowy jest? Bo można zwiedzać do wypęku, a można codziennie zwiedzać np. jedną atrakcję płatną i to konkretną. Ceny biletów sprawdzisz sobie na stronach obiektów, przynajmniej będą zaktualizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:24 Przy takiej cenie spodziewałabym się chyba wielu kosztów dodatkowych. Samo London Eye, które zapewne jest w programie każdej wycieczki, to sporo ponad 100 złotych. Chyba, że program obejmuje głównie spacery, bezpłatne atrakcje (całkiem fajne) i oglądanie z zewnątrz tych płatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 13:19 Właśnie się spodziewam, nie wiem jaka jest górna granica rozsądnego wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:25 Witam W Londynie jest wiele muzeów za free, może tylko takie będą dzieciaki zwiedzać? Podejrzanie tania ta wycieczka Mają wykupione wyżywienie tzn. obiadokolacje? Czy tylko pokój ze śniadaniem? Za mało danych, koleżanko. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 10:34 rzeczywiście podejrzanie mało, dziecko miało 2 lata temu taki wyjazd za 1700 ale to był lot tanią linią i 4 dni na miejscu, samolot kosztował ok. 300, poza tym noclegi w hostelu w pokojach 4-osobowych, British Museum, Muzeum Historii Naturalnej i Muzeum Nauki, wykupione mieli śniadania i obiadokolacje w jakimś lokalu gdzie za 15 funtów można jeść ile się chce inguszetia_2006 napisała: > Witam > W Londynie jest wiele muzeów za free, może tylko takie będą dzieciaki zwiedzać? > Podejrzanie tania ta wycieczka Mają wykupione wyżywienie tzn. obiadokolacje > ? Czy tylko pokój ze śniadaniem? Za mało danych, koleżanko. > Pzdr. > Ing Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 11:52 Właśnie na stronach widzę że dochodzi koszt wstępów- do 90 funtów. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 13:01 wystarczy uważnie przeczytać post startowy a ilość danych się zwiększy - noclegi u rodzin brytyjskich - zakładam więc, że zapewniają oni śniadania i pewnie kolacje. Dzieci/rodzice ponosza koszty obiadów, choć i to niekoniecznie - jesli wyjazd jest rodzajem wymiany uczniowskiej, to byc może i obiady dostaną. Wycieczka tania, ale być może jest to jedynie koszt przejazdu i zwiedzania plus ewentualnie obiadów Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 13:17 właśnie dostałam wstępne info od córki jak bylo w poprzednich latach-koszt wycieczki podobny-700/800 ale to były 3 dni plus dojazd, spanie u rodzin, atrakcje w cenie.... my nie z wrocławia ale z jakiego biura podróży jedzie Twoja córka?? Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 13:20 Nic nie wiem jeszcze Próbuję się zorientować ile odkładać siana Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 15:04 a ta wycieczka w ogóle będzie, skoro nic nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 15:19 skoro nic nie wie tzn. że wstepne założenia/plany już są a jak będą szczegóły to autorka dowie się na zebraniu które b edzie na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 15:01 A nie możesz tych pytań, zwłaszcza o wstępy, zadać w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 15:34 W Londynie wstęp do wielu muzeów jest bezpłatny (np. British Muzeum, Muzeum Historii Naturalnej, Muzeum Techniki i wiele innych). Dla dziecka poniżej 16 roku życia zamawiałam przez internet kartę, na podstawie której jeździła autobusami za darmo, albo za nieduże pieniądze. Ale byłyśmy dłużej, nie wiem czy na 3 dni się opłaca - wymagana była jakaś opłata za wyrobienie tej karty. Jedzenie było dosyć drogie, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
joshy1 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.09.16, 21:02 jestem nauczycielką j. angielskiego. w marcu tego roku organizowalam wycieczkę do Londynu z biurem podróży ATAS z Wrocławia w podobnej cenie. Oprócz funtów, które trzeba wziąć na atrakcje proponowane przez biuro podróży, należy wziąć pieniądze na przeżycie. Śniadanie to najczęściej tosty i płatki z mlekiem, obiadokolacja jest to ciepły posiłek około 19.00. Suchy prowiant to chipsy, mały soczek i kanapki z ich pieczywa tostowego. Dziecko może być głodne, tym bardziej że przez cały dzień się chodzi. W takiej cenie jest dużo spacerów i oglądanie obiektów z zewnątrz. Wyjątkiem są bezpłatne muzea, takie jak Historii Naturalnej czy Muzeum Techniki. Do tego trzeba dorzucić jakieś pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Wycieczka szkolna za granicę 24.09.16, 04:59 Autokar? To jakieś nieporozumienie. Musiałabym na głowę upaść żeby dziecko siedziało kilkanascie godzin w autokarze zamiast lecieć samolotem. W sumie to prawie 3 dni spędzi w autokarze. I ten koszt- na tyle dni, zadziwiająca cena. Nawet jak przeliczona i podzielona na wszystkich uczestnków wycieczki. Tanio, za tanio! Stanowczo za tanio cała ta wycieczka nawet śpiąc u jakiś rodzin. Co do kieszonkowego- wychodzę z założenia że lepiej więcej niż mniej. Zawsze można kartę doładować- ale nie wiem czy Ty też masz takie szybkie opcje a dziecko kartę. 70-100 f bym dała, małe nominały, 5, 10 f. Jak nie wyda to przywiezie. A żeby było porównanie: wyjazd szkolny dzieci na 2 noce w Polsce, całkiem blisko- koszt 350 zł od osoby. Zagraniczne w cenie 780 zł nie istnieją, tak , nawet te z opcją spania u rodzin. Ten Londyn za taką cenę... Zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Wycieczka szkolna za granicę 24.09.16, 16:01 no moją córka była akurat w czerwcu i kosztowało to 700 ale €. plus ca.50£ na wyżywienie (śniadanie w hotelu, reszta take away) plus dowolne kieszonkowe (moja miała 50£ ale przywiozła coś z powrotem) autokar bo od nas bliżej. tudzież na miejscu pojechali nim do Brighton i oczywiście Stonehenge. zwiedzanie intensywne, ale nie tylko zabytki i muzea. również klimatyczne dzielnice Londynu. klify wapienne na podeszwach Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Wycieczka szkolna za granicę 24.09.16, 19:54 Moje dzieci były na podobnej wycieczce i koszt ze wszystkimi to było bliżej 1500 zł. Tydzień z podróżą. Te noclegi u rodzin to za darmo czy to jest wymiana? My w szkole mamy wymiany i wtedy koszty są około 600 zł za tydzień samolotem ale wcześniej gości się przez tydzień inne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wycieczka szkolna za granicę 14.10.16, 15:16 Jakby ktoś szukał w przyszłości to koszt zamknie się w 1140zl- przejazd autokarem, noclegi, trzy posiłki dziennie i wstępy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.01.17, 17:33 Zaskakująco niska cena- ja za wycieczkę syna na 3 dni zapłaciłam prawie 600 zł.( Góry Świętokrzyskie ). Odpowiedz Link Zgłoś
justynka1111 Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.02.17, 19:08 Moja córka była na takiej szkolnej wycieczce, z tego co pamiętam 5 dniowej w Londynie. Wszystko było w porządku, chociaż przyznaję że martwiłam się na początku, ale zarówno program zwiedzania jak i noclegi i przejazdy były dobrze zaplanowane, nic złego się nie wydarzyło, córka zadowolona wróciła do domu. Wydaje mi się że te wycieczki są z biura usług turystycznych but organizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Wycieczka szkolna za granicę 23.02.17, 19:21 U nas też miała być do Londynu, na szczęście ten absurd nie doszedł do skutku... Cena podobna. Dwa dni autokarem w jedna dwa w drugą + pieniądze na jedzenie w McD w Niemczech. Na miejscu trzy dni + wstępy. Z atrakcji - statek na Tamizie + oglądanie różnych rzeczy z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś