pade 05.10.16, 17:31 W komisji sejmowej. Oglądacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:39 Zanim rozpoczęły się obrady, posłanki N. zaczęły krzyczeć, że nie wpuszczono do sejmu przedstawicielek organizacji samorządowych. tu relacja: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/14,114884,20795029.html#BoxNewsImg Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:53 Wcześniej. Co najmniej 24 godziny przed rozpoczęciem posiedzenia, tak żeby SM i sekretariat komisji miały listy. Nie są na liście ekspertów i stałych gości komisyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:57 Ale dziś zapadła decyzja o zwołaniu tej komisji, bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:59 Shit happens. Może posłowie opozycji powinni sprawniej dowiadywać się, kiedy ich przewodniczący zwołuje posiedzenie, w końcu mają w prezydium swojego wice. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:06 Uważam, że skoro PiS sam zgłosił przez swojego posła wniosek o odrzucenie projektu ordo iuris, to trzeba spróbować go odrzucić i nie czepiać się formalnoprawnych warunków zwołania komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:13 Może tak, może nie. Projekt odrzucono i można było to wykorzystać. A za chwilę będzie PiS mówił, że to oni odrzucili ten projekt, a opozycja chciała robić rozróbę. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:22 Chyba sobie jaja robisz. Kiedy "wcześniej" skoro posiedzenie zostało zwołane nieregulaminowo? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:25 Skarbie, przewodniczący ma prawo zwołania posiedzenia komisji praktycznie z godziny na godzinę, jako nadzwyczajnego. Pierwsi dowiadują się członkowie prezydium i w tym momencie powinni reagować, przypominam że opozycja ma w prezydium swoich wice. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:01 triss_merigold6 napisała: > Skarbie, przewodniczący ma prawo zwołania posiedzenia komisji praktycznie z god > ziny na godzinę, jako nadzwyczajnego. Pierwsi dowiadują się członkowie prezydiu > m i w tym momencie powinni reagować, przypominam że opozycja ma w prezydium swo > ich wice. Aaa.. I ja się dowiadują, ze posiedzenie komisji jest za godzinę to mają zgłosić gości co najmniej 24h PRZED? Napiszesz jeszcze JAK? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:05 Nijak. Wtedy nie ma gości, poza stałymi, ekspertami i wzywanymi z ministerstw. Na komisji muszą być przede wszystkim posłowie, goście - poza zobowiązanymi do uczestnictwa - są niekonieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:06 triss_merigold6 napisała: > Nijak. No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:26 >Może posłowie opozycji powinni sprawniej dowiadywać się, kiedy ich przewodniczący zwołuje posiedzenie, w końcu mają w prezydium swojego wice. a moze to ty powinnas sprawniej dowiadywac się o co chodzi. A chodzi o to, ze posiedzenie zostało zwolane kilka godzin wcześniej (chyba 2) a gościom cofnięto (!) wejsciowki. Na wszelki wypadek, domniemywam. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:30 I tak też można. Jest dzień posiedzenia plenarnego, posłowie mają obowiązek być na miejscu, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwołać posiedzenie komisji. Jak sobie prześledzicie terminarze posiedzeń to widać, że niektóre komisje mogą mieć i 3 posiedzenia w ciągu jednego dnia i w każdej komisji przewodniczący może na dany dzień wyznaczyć dodatkowe posiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:46 >I tak też można. blokowanie stałych wejściowek- też mozna? zresztą... powiedzieć, żeby niejaka Dorota Wellman ostrożnie wypowiadala się o "kobietach krowach" też mozna. Tyle, że raczej nie jest to przyjęte w cywilizowanym swiecie. Moze w Rumunii tak, bardziej na zachod juz nie. Mozemy oczywiscie, zmierzac do rumuńskich standardów, moze ciebie to bawi bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:48 A niepuszczone miały stałe? Mnie bawi ciskanie się na oślep z powodu zwykłej nieznajomości regulaminów prac sejmu i komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:57 To nie protekcjonizm tylko praca u podstaw, czyn społeczny. Po coś posłowie mają biura klubów, mają asystentów, mają fundusze na zatrudnianie ekspertów. Naprawdę, posłowie Nowoczesnej mogliby, jeśli już szkoda im kasy, poprosić kancelarię o szkolenie z wybranych elementów regulaminu prac komisji, omówić różne sytuacje i warianty i mieliby zorganizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:14 Eee tam, zero merytoryki, mnóstwo krytyki. To ja za takie "wykłady" dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:34 Użyłam tego słowa co Pade, odpisując jej. Uznałam, że to będzie zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:43 Jesuu, przejęzyczyłam się, raz na ruski rok mi się to zdarza, ale super, że zeszłaś do mojego poziomu, żebym się nie pogubiła Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:03 triss_merigold6 napisała: > Mnie bawi ciskanie się na oślep z powodu zwykłej nieznajomości regulaminów > prac sejmu i komisji. A mnie bawi Twoja wiara w zaginanie czasoprzestrzeni Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:07 Cóż... opowiedzieć Ci na czym to polega? I nie, nie jest to wymysł ani tej kadencji, ani poprzedniej. Po prostu, posłowie na posiedzeniu plenarnym muszą być obecni na rozpoczęciu i podczas bloku głosowań, a w międzyczasie są na komisjach. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:11 >A niepuszczone miały stałe? chyba nieWpuszczone? Obecne procedowanie przypomina wielokrotne nocne posiedzenia sejmu. Mozna? moze mozna, tyle, że normalny czlowiek w nocy śpi i wypoczywa a nie obraduje. Szczególnie, jak larum nie grają a nie jedynie, że główny pisuar spać nie może bo tabletki nie wziął. Teraz podobnie, blokuje przepustki i zwoluje posiedzenia na gwałt, żeby jak najmniej zainteresowanych mogło oponować. Pytanie, dla kogo PISuary stanowia prawo? dla siebie czy społeczeństwa? Bo jesli dla siebie to chyba jest ono niepotrzebne, wystarczy dyrektywa prezia. A jak dla społeczeństwa to, przepraszam, ale ja (społeczeństwo) nie zgadzam sie. Mam w du.pie prezia i jego standardy, który o rodzinie ma pojęcie jedynie ze zdjęć własnej (i to niepełnej) rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:34 Podobno właśnie regulamin stoi na przeszkodzie - na trzy dni przed powinni zostać zawiadomieni członkowie komisji. Akurat słuchałam fragmentu w którym o tym była mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:19 >Nie dotyczy nadzwyczajnych. a to jest "sprawa nadzwyczajna"? wróg stoi u bram, czy jak? nie ośmieszaj sie.... Chyba, że dla elektoratu PISiowego (czyli ciebie) wrogiem jest plemnik z DNA downa. No, plemnik to może stać u "bram" każdej nocy więc czas nagli. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:25 triss_merigold6 napisała: > Nie dotyczy nadzwyczajnych. a to z jakiej przyczyny jest nadzwyczajne posiedzenie? bo debata w EP? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:37 I dodam, że szlag by mnie trafił, jakbym była w opozycji, w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:37 Tak. Ale wuje, że anulowali dziewczuchom wejściówki. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:42 Aczkolwiek mam wrażenie, że oni chcą odrzucić ten wniosek. Dlatego uważam, że opozycja mogłaby poczekać i wziąć udział w głosowaniu o odrzuceniem projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:45 Bo za chwilę pojawią się głosy, że PiS chciało odrzucić projekt tej ustawy, a opozycja to zablokowała, bo niedopuściła do obrad. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:46 No właśnie - o co kaman ? Włączyłam i Widze ze Czarnecki z PiS złożył wniosek o odrzucenie projektu wuec czemu opozycja tak protestuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:14 Opozycja pewnie wie więcej niż my. Chcieli odroczyć posiedzenie do 11 stycznia. Czekajmy. Pewnie chodzi o to, że Karczewski już ma nabazgrolony projekt z zakazem aborcji w przypadkach ciężkich wad płodu i za parę dni nad ranem p.o. prezydenta go podpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:21 Przepraszam, ale jeśli sądzili, że komisja stała może mieć 3 miesiące przerwy w obradach, to chyba na łeb upadli. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:25 Posłanki z N. są mniej zorientowane od Ciebie? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:26 Jestem dziwnie pewna, że są mniej zorientowane odnośnie do regulaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:36 >Jestem dziwnie pewna, że są mniej zorientowane odnośnie do regulaminów ja natomiast jestem "dziwnie" pewna, że wręcz przeciwnie. Jesteś poslanką? że masz taką pewnosć? Nie sądzę żeby p. Pihowicz, ktorą w ogole cieżko jest zagiąc, pozwoliła sobie na skuchę w tak banalnej sprawie, jak regulamin. W przeciwieństwie do ciebie, domniemywam. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:42 Akurat posłowie, zwłaszcza nowi, nie są żadnymi autorytetami w zakresie możliwości stosowania regulaminów posiedzeń, ale nie będę wyprowadzać Cię z błędu. Generalnie, chciałam wskazać, że regulamin prac komisji daje duże pole do popisu i władzę przewodniczącemu komisji, inna sprawa że nie zawsze zasadnie. A ponieważ PiS sie nie szczypie, to i regulamin naciągają maksymalnie, bo czym innym zapisane możliwości, a czym innym (były dotąd) przyjęte zwyczaje sejmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:25 No i ciekawe po co im aż tyle czasu ? Niby nad czym opozycja chciała zastanawiać się aż przez 3 miesiące ? Chciała zawieruchy na której wypłynie i to wszystko. Temat TK słabo nośny w społeczeństwie więc może z abircja się uda ? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:27 Qrde. Komisja ma plan prac na półrocze i może go oczywiście zmieniać, ale nie może ot tak zwiesić posiedzeń. Ustawa o wykonywaniu mandatu, regulamin sejmu, regulamin prac komisji sejmowych etc. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:59 Jaj sobie robisz, tak? Udajesz, ze w tej kadencji Sejm stosuje regulamin? To by bylo zabawne, gdyby nie bylo wqwiajace. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:16 No właśnie. Robienie z posłanek N niedokształconych histeryczek służy tylko jednej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 17:50 Wiesz co, ale w tym momencie, jeśli był wniosek o odrzucenie tego projektu, to ja bym olała czepianie się kwestii formalnych. Może PiS chciało wybrnąć z tej sytuacji z tym projektem i go odrzucić. Szkoda, że tego nie doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:04 Widać z tego że PIS aborcja wcale nie interesuje i nie chcieli wyciągać tego tematu. Teraz starają się to uciąć jak najszybciej. Za to opozycja ma ochotę wypłynąć na tym temacie i wałkować go jak najdłużej Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:14 Przecież to jasne jak słońce ze opozycja traktuje temat czysto instrumentalnie. Widząc skalę protestów myślą ze wreszcie złapali wiatr w żagle A tu taki psikus. Będą musieli jednak bardziej się wysiljc ☺. Nawet jeżeli coś tam było nie tak z regulaminem gdyby zależało im naprawdę na niezaostrzaniu prawa a nie na wlasnej popularnosci nie krzyczeliby tak głośno żeby nie głosować. W końcu to spełnienie poniedziałkowego postulatu. No prawie bo to tylko komisja ale duże szanse ze sejm przychylił się do zdania komisji i za kilka dni będzie po sprawie. I znowu sondaze spadna.... Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:27 >Nawet jeżeli coś tam było nie tak z regulaminem Wszystko opada. To jest Sejm, tam sie prawo stanowi, nie rybami handluje. >I znowu sondaze spadna.... Nie spadną. NIby czemu? Nepotyzm i kolesiostwo na gigantyczną skalę, skandal goni skandal, prognoza wzrostu PKB obniżana, armia rozwalana... Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:16 Nie jestem pewna. Przecież przepadła właśnie wersja zamrożenia projektu na miesiące a nawet lata, jak to powszechnie wierzono nawet tu na forum. Myślę, że to dopiero początek awantury Odpowiedz Link Zgłoś
rybik0-0 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:18 Bzdura !!!! PiS odrzucił projekt żeby wprowadzić własny, w którym zakażą usuwania chorych płodów i wspaniałomyślnie pozostawią dwie pozostałe opcje. Wcale się z tym nie kryją. A ludzie będą się cieszyć jacy wspaniałomyślni, bo przecież mogli zakazać wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:20 Ale na to, że wniesiony będzie inny projekt, to na razie wpływu nikt nie ma. Jeśli będą chcieli to zgłoszą jako projekt poselski. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:22 Przecież mogą procedować projekt Senatu, nie musi być poselski. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:23 No mogą, oczywiście. I jak będzie potrzeba odwrócić znów uwagę to pewnie wyskoczą z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:22 Gdyby tak było to po co odrzucenie projektu. Można go było przerobić. To co wchodzi do komisji nie musi być identyczne z tym co z niej wychodzi. Dotyczy to też projektów obywatelskich Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:47 >wspaniałomyślnie pozostawią dwie pozostałe opcje. Wcale się z tym nie kryją. A ludzie będą się >cieszyć jacy wspaniałomyślni, bo przecież mogli zakazać wszystkiego. Zgadzam się. Przez chwilkę miałam nadzieję, że zrozumieli to co się stało w poniedziałek i odpuszczą, ale jednak nie Pytanie co my na to. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 23:46 no niestety. jest 23:43 ogladam na żywo Sejm i szlag mnie trafia. opizycja jak jeden mąz, od Nowoczesnej do Kaminskiego i PSL jeździ po PISIe, że uwaliła ten projekt. obraża ich i bierze pod wlos, jak by ku... zapomnieli kto stoi za PISowską grupą i że ten człowieczek wziety pod włos, moze sie odwinąc i pokazać opozycji fucka, kosztem praw milionów kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Ale zadyma:) 06.10.16, 00:10 Mnie się zdaje, że PiSowi się pod tyłkiem zaczęło palić. Nie patrzę na Sejm, bom słabych nerwów, ale za to zerkam na frondzię i widzę, że dobrze nie jest. Znaczy jest, bo mnie się milutko robi. Gdzie się nie obrócą teraz, dupa z tyłu. Wszyscy są na nich wk... o aborcję na maksa. Pierwszy tytuł z brzegu: "Najnowszy sondaż: PiS wciąż na czele", hyhy, naprawdę? WCIĄŻ na czele? To już nie MIAŻDŻY? Ciekawsze jest w środku. Tak podają wyniki, że pisowych nie podają. Ciekawe dlaczego? WPolityce proponuje, zamiast aborcją, zajmijmy się CETA. No doprawdy... Cóż może być ważniejszego od nienarodzonych? A takie ładne były tytuły, amerykanckie, jeszcze miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 06.10.16, 00:12 nie masz na co patrzeć, mordowanie niewinnych dzieci, rzeź, mordowanie i tak w kółko Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Ale zadyma:) 06.10.16, 00:17 Krystyna już przemówiła, nie jesteś na czasie. Aborcja z powodu że wady - najbliższa dostępna w Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 06.10.16, 00:24 Ja bym się raczej bała, że szeregowi posłowie PiS się przerażą, że PSL jest bardziej kościelne od nich (i co ksiądz proboszcz powie) i gotowi zagłosować za projektem. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:10 A w tym samym czasie na mównicy sejmowej Piotrowicz przedstawia projekt ustawy o TK... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:17 Ale w czym widzisz problem? Posiedzenie komisji w zastępstwie przewodniczącego może prowadzić każdy z wice. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:21 O tym już wcześniej było wiadomo, że to się czasowo pokrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:23 Wiadomo, wiadomo, a i tak wszystkie media skupiły się na jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:23 Qrde, zawsze posiedzenia komisji pokrywają się z plenarnym... Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:43 Ale nie musisz mi tego tłumaczyć. Potrafię sama sprawdzić to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:45 I zawsze są to posiedzenia komisji w sprawie gorącego tematu nr 1 z plenarnymi na gorący temat nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:18 Nie wiem kim jest pan Dzierżawski, poza tym, że jest ogłupiałym prolajfem, ale bardzo ubolewa i twierdzi, że PiS oszukał swych wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:21 Założyciel fundacji Pro - prawo do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:19 Już wiem kim jest. Wyłącznie ogłupiałym prolajfem Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:28 cosmetic.wipes napisała: > Już wiem kim jest. Wyłącznie ogłupiałym prolajfem > Dedykuję: Szpital na peryferiach - Gołębica Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:33 Ależ wiem, że latasz z wyskrobanymi aniołkami, nie musisz tak często o tym wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:29 >twierdzi, że PiS oszukał swych wyborców Jeśli Sejm odrzuci ten projekt zgodnie z rekomendacją komisji, to będzie mieć rację. PiS wszedł do Sejmu m.in. na głosach katooszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:31 Hłe, hłe, ciekawe kogo zrobią posłem sprawozdawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:47 Nie śledzę tego, podczytuję tylko forum. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:06 paszczakowna1 napisała: > > Jeśli Sejm odrzuci ten projekt zgodnie z rekomendacją komisji, to będzie mieć r > ację. PiS wszedł do Sejmu m.in. na głosach katooszołomów. Ten kto broni życia jest oszołomem? Najwyraźniej tak - przecież tylko oszołom może twierdzić że prawo do życia mają "kaleki, bękarty oraz dzieci z wadami". > Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:16 Chcesz bronić życia? Na Morze Śródziemne, wyciągać dzieci migrantów z wody. Tam masz pole do popisu. Ale prawda, w przeciwieństwie do zygoty to nie ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:28 Demagogia. Typowa dla lewactwa. A to Polska leży nad Morzem Śródziemnym? - wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:48 No to idź na kurs ratownictwa medycznego. Droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:37 >Demagogia. Typowa dla lewactwa. A to Polska leży nad Morzem Śródziemnym? - wspaniale. Paszportów jeszcze nie zabrali. Masz zapędy, by ratować życie ludzkie - tam jest naprawdę zagrożone (życie prawdziwych, istniejących ludzi, nie "nienarodzonych"). Jedź na greckie wyspy i ratuj. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:44 Potrzebny Ci paszport, żeby jechać do Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 23:02 chcesz bronić życie? To zapier..laj do najbliższej stacji krwiodawstwa i raz na kwartał oddaj krew. Chcesz bronić życia? To zaznacz gdzie się da ze po twojej śmierci mają wziąć z ciebie co się tylko da na organy. TAK się broni życia. Więcej go uratujesz niż gardłując za zygotami i zmuszając kobiety do rodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 18:41 c.d nastąpi ... jutro ja jestem przekonana, że PIS zaostrzy obecny kompromis, tylnymi drzwiami A co do posłanek Nowoczesnej, czy czasem nie zorientowały się, ze nie poinformowano ich o tym, że właśnie odbywa się spotkanie z Komisją Wenecką i "wdarły się" na nie? Ja im póki co ufam. Widocznie coś było na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:21 To nie był żaden kompromis, tylko zapłata za wsparcie polityczne dla KK. W 1993 r. przetoczyła sie fala protestów. Zmielono 1,4 mln podpisów pod wnioskiem o referendum. A w wyborach w 1993 wygrał SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 19:34 Ale rządził w koalicji z PSL, ponieważ nie mieli większości parlamentarnej, a na premiera wyznaczono Pawlaka. Prezydentem był jeszcze Lech Wałęsa. Sporo zmieniło się dopiero w 1995 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Ale zadyma:) 05.10.16, 22:27 rozaly napisała: > Oglądam debatę w PE - Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Korwin-Mikke w Brukseli o aborcji w PL 05.10.16, 22:39 rozaly napisała: > Oglądam debatę w PE - Odpowiedz Link Zgłoś