Dodaj do ulubionych

Protest i p. Przybysz w Wiadomościach

23.10.16, 22:32
Jak wam się podobał materiał o proteście kobiet w Wiadomościach TVPiS ? Ja jestem zażenowana tym, że kobiety po raz kolejny dały Wiadomościom gotowy materiał aby przedstawić protest w jak najgorszym świetle. Wystarczyło tylko wyciąć i zmontować. Znowu obraźliwe hasła, zmalowane jak idiotki dziewczyny, jąkający się protestujący, którzy sami nie wiedzą po co przyszli i na koniec perełka w postaci wywiadu z panią P. Czytając ten wywiad byłam pewna ,że wykorzystają go w Wiadomościach.Toż to był miód na ich serce, z nieba im spadł ten wywiad. Można było pięknie pokazać jak lekki stosunek mają kobiety do aborcji, i jeśli się jej nie zakaże to będą się jak p. Przybysz skrobać z uśmiechem na ustach z powodu za małego mieszkania., traktując dzień aborcji niemal jak jak jeden z najwspanialszych w życiu. I co innego było gdyby tylko to powiedzieli, sugerowali, to może by ktoś w Pisowskie bajki nie uwierzył, ale oni pokazali wywiad, zacytowali panią z imienia i nazwiska. No to teraz każdy już wie, że to prawda a nie manipulacja. Pięknie się pani P. przysłużyła kobietom, nie ma co. Tak ja wiem, że ematka Wiadomości nie ogląda, ale inni oglądają i wyrabiają sobie opinie. A tu głupie kobiety po raz kolejny zadbały o to , aby Pisowi dostarczyć jak najlepszy materiał żeby zmieszać z błotem protestujące kobiety.
Obserwuj wątek
    • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:36
      Nic dodać nic ująć.
      Prawdziwe feministki.
    • solejrolia Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:36
      Wcale nie jesteśmy głupie. Ja się nie uważam za głupią. I nie życzę sobie byś pisała w ten sposób o KOBIETACH.
      Jesteśmy mądre, wiemy czego chcemy i nie zawahamy się po to sięgać.
      I PISowi mówimy NIE!
      Dość pogardy.
      • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:47
        W ramach bezpieczeństwa wypowiadaj się raczej za siebie.
        "My" już było. W poprzedniej epoce.
        • memphis90 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 20:22
          solejrolia 23.10.16, 22:36
          >Wcale nie jesteśmy głupie.
          >Jesteśmy mądre, wiemy czego chcemy i nie zawahamy się po to sięgać.

albertynaa 23.10.16, 22:47
          >wypowiadaj się raczej za siebie.

big_grin
          • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 21:56
            Dobra jest, nie? smile
    • milva24 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:40
      Ci co oglądają wiadomości już mają opinie wyrobione.
      • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:49
        Masz rację.
        Wyszło jak wyszło. Coś w deseń "dość dyktatury kobiet", skutek odwrotny od zamierzonego.
      • 1elka26 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:50
        Te wszystkie "czarne protesty" sa tak żałosne,że po prostu brakuje słów. Nikt nie okazuje kobietom większej pogardy niż feministki. Robicie więcej zła niż dobra. Bardzo dobrze opisała to Maja Narbutt:

"Lekkość, z jaką piosenkarka opowiada o aborcji, poraża. To odpychająca mieszanka cynizmu, który udaje naturalność, bezmyślności zakamuflowanej jako spontaniczność.

Ta historia ma jeszcze drugie dno — Natalia Przybysz jest zdeklarowaną obrończynią praw zwierząt i deklaruje , że jej wrażliwość sprawiła, że została weganką. Co roku przed Świętami Bożego Narodzenia angażuje się w kampanię na rzecz karpi — by nie były zabijane przez nieczułych Polaków i nie trafiały na na wigilijny stół.

Wzruszona losem karpi piosenkarka bierze nawet udział w pikietach , by zaprotestować przeciwko ich cierpieniom.

W ostatnim roku zapewne nie zdążyła się jednak zaangażować w przedświąteczny ruch pro - life dla karpi, bo wsiadała w busik na Słowację."
        wpolityce.pl/spoleczenstwo/312885-zbyt-maly-metraz-mieszkania-jest-wskazaniem-do-aborcji

Karp jest ważniejszy niż nienarodzone dziecko. Dokąd zmierzacie zaślepione i cynicznie wykorzystywane przez polityków zwolenniczki wyboru? Wyboru czego?
        • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:59
          Wiesz, karpia nikt nie wsadza kobiecie w brzuch, nie każe chodzić z nim 9 miesięcy, ponosić kosztów fizycznych i psychicznych niechcianego karpia i porodu, a później nie wywiera presji żeby zajmować się karpiem i ładować finansowo przez +/- 20 lat. Nie wiem, co ma domaganie się humanitarnego traktowania zwierząt do usuwania niechcianej ciąży i bycia za prawem do podjęcia decyzji, a nie - jeśli zaszłaś, to rób za inkubator. I dlaczego jedno z drugim ma się wykluczać.
          • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:07
            Obawiam się, że nie zrozumiałaś. Wypowiedź dotyczyła raczej płaszczyzny wrażliwości.
            Ktoś każe zachodzić w niechciane ciąże? Istnieje naprawdę szeroki wybór antykoncepcji. No ale trzeba ją najpierw zastosować.
            • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:16
              No właśnie na przykładzie pani Przybysz widać dobitnie że antykoncepcja MOŻE ZAWIEŚĆ i wtedy kobieta powinna mieć PRAWO WYBORU.
              • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:25
                O yeah.
                Sądzisz, że przywołane w sąsiednim wątku "sto tysięcy" zagranicznych wycieczek to same zawiedzione antykoncepcje? Really?
                W takim przypadku lepiej nic nie stosować skoro to takie zawodne pani. Człek zdrowszy będzie a i kasa na tipsy zostanie wink
                • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:28
                  Nie, sugeruję odwalenie się od cudzych decyzji i przyjęcie do wiadomości że czasem antykoncepcja zawodzi. I nawet jak ktoś się zabezpiecza na wszelkie sposoby to też może mieć pecha. I gadanie, że jak się nie chce dziecka to się zabezpiecza jest debilne
                  • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:44
                    paskudek1 napisała:

I gadanie, że jak się nie chce dziecka to się zabezpie
                    > cza jest debilne

Toś teraz pojechała big_grin
                    • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:25
                      a mozesz rozwinąc myśl? Dlaczego wg ciebie "pojechałam"? Przecież to jest żelazny argument "obrońców życia" - "zabezpieczaj sie to nie będziesz musiała usuwać" No to własnie Przybysz pokazała że g..no prawda. I co, tak to was zabolało? Że pokazała, ze oprócz opcji - zabezpieczam sie ale w razie wpadki rodzę, jest jeszcze opcja " tak bardzo nie chcę ciaży że jak mimo zabezpieczeń wpadnę to usuwam"? No jest i powinna być.
                      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:32
                        >>> " tak bardzo nie chcę ciaży że jak mimo zabezpieczeń wpadnę to usuwam"? No jest i powinna być.

A w ktorym momencie ona powiedziala cokolwiek o zabezpieczaniu sie?
                        Kolejna bajeczke wymyslilas po mordowanych kobietach I wieeeeeeelkich dramatach ktore stoja za aborcja?
                        A moze pora przyjac do wiadomosci, ze SA kobiety dla kotrych aborcja to antykoncepcja?
                        • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:15
                          ok, nie będę sie teraz wykłócać bo wywiad czytałam we fragmentach wklejonych na forum. Mogłam źle odczytać albo źle zinterpretować. Niemniej jednak szanowna dosiu - NAWET jeżeli ta aborcja była dlatego, że wpadła bo się nie zabezpieczała to.... g..no ci do tego. Takie jest moje zdanie. A sądzę jednak, że się zabezpieczała. Całe sedno tego wywiadu jest jednak takie - ośmieliła się powiedzieć -NIE CHCIAŁAM DZIECKA I GO NIE MAM. I to was najbardziej wkurza. Bo, jak słusznie ktos zauważył w wątku o samym wywiadzie, zachowała sie nie tak jak powinna.
                          • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:34
                            >>>> NAWET jeżeli ta aborcja była dlatego, że wpadła bo się nie zabezpieczała to.... g..no ci do tego.

Mam prawo wyrazic swoje zdanie na temat glupiutkich kobiet, ktore nie wiedza co to antykoncepcja? Mam. I g...no ci do tego big_grin

>>> A sądzę jednak, że się zabezpieczała.

Tak se tlumaczysz, bo lepiej ci pasuje do koncepcji, co nie? a jednak czuje, ze troche ci to oscia w gardle stoi, gdyby sie jednak nie zabezpieczala...

>>> NIE CHCIAŁAM DZIECKA I GO NIE MAM.

Oczywiscie, ma prawo I wy tez macie prawo o to walczyc. Ale mowcie to uczciwie, a nie wymyslajcie historie o bezmozgich dziedziach I matkach 10tki dzieci, ktore niechybnie zostana sierotami, o historiach jak z horroru, o wielkich dramatch aborcyjnych, o zgwalconych 12latkach, o brakach badan prenatalnych. Powiedzcie uczciwie - tak chodzi nam o aborcje nieograniczona, takze dla tych kobiet, ktore traktuja ja jak antykoncepcje I tych, ktore abortuja sie z wygody bo maja "male" mieszkanie.
                            O uczciwosc chodzi. Wszakze jak tylko jakich pro-life podnosi argument, ze aborcje kobiety przeprowadzaja z wygody - to sie plujecie, ze to absolutnie nieprawda, ze to dramat itp. itd. No I wlasnie widzimy jak na dloni jaki to "dramat".
                            Skompromitowalyscie wazna sprawe. Po prostu.
                            • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:39
                              ależ dosiu kochana, sek w tym, że każda, rozumiesz, kazda aborcja NIE POD PRZYMUSEM (czylki Chiny i inne zwyrodnienia odkładamy na bok0 robiona jest z ... WYGODY. Tylko dla kazdej kobiety ta wygoda będzie oznaczała cos innego. Wiesz, ja pamiętam paskudne wypowiedzi ludzi na temat Alicji Tysiąc, że ona też chciała usunąć ciązę "z wygody" . A ta "wygoda" to była niechęć do utraty wzroku. No rzeczywi8ście - wygodnicka suka z niej prawda?
                              Z jednej strony wkurza mnie kolejna batalia o aborcję a z drugiej mam wrażenie, że tym razem cos pękło. Ze wreszcie mówimy nie tylko o przypadkach skrajnych, których istnienie i tak "obrońcy życia" zakwestionują jako nieistotne i nieważne. Że zaczynamy o aborcji mówić w kontekście takim jak pisałam wyzej - nie chcę więc nie rodzę. A jak znajdę wywiad z Natalią P. i doczytam raz jeszcze to ci powiem czy zabezpieczała się czy nie. teraz mi się nie chce.
                              • triss_merigold6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:48
                                W zasadzie zawsze można kobiecie zarzucić, że usunęła ciążę z nie dość solidnego powodu.
                                Bo inne miały dwanaścioro w jednej izbie i nie narzekały, bo Bernardeta Mola urodziła i umarła, bo taka Kaja Godek zdecydowała się urodzić dziecko z ZD, bo 13-latka wykorzystana przez 2x starszego faceta donosiła i jest matką.
                              • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 13:20
                                >>> Wiesz, ja pamiętam paskudne wypowiedzi ludzi na temat Alicji Tysiąc, że ona też chciała usunąć ciązę "z wygody" . A ta "wygoda" to była niechęć do utraty wzroku. No rzeczywi8ście - wygodnicka suka z niej prawda?

Jest roznica miedzy utrata wzroku a niechecia do zmiany mieszkania na wieksze.

>>> Z jednej strony wkurza mnie kolejna batalia o aborcję a z drugiej mam wrażenie, że tym razem cos pękło. Ze wreszcie mówimy nie tylko o przypadkach skrajnych, których istnienie i tak "obrońcy życia" zakwestionują jako nieistotne i nieważne. Że zaczynamy o aborcji mówić w kontekście takim jak pisałam wyzej - nie chcę więc nie rodzę.

To przestancie uzywac retoryki skrajnej (matka 10ciorga dzieci, zgwalcona 12 latka, kazda aborcja to dramat) I badzcie uczciwe w tym o co wam chodzi I miejscie smialosc przyznac sie do tego gdy pro-lifowcy pokazuja wam wasze prawdziwe powody.

Ja jestem za liberalizacja calym sercem, ale z bardzo pragmatycznego punktu widzenia - I tak nie zmusze p. Przybysz do urodzenia dziecka I ok rozumiem I przyjmuje to - wolalabym, zeby mogla to zrobic blizej domu a nie na Slowacji. Ale jednoczesnie nie wyrzekam sie prawa do oceny jej zachowania I nadal bede uwazac, ze aborcja bo "cialo chcialo ciala przez sen" a "mieszkanie za male", to gowniarstwo. Podobnie jak wielokrotne aborcje o ktorych juz tu pisalam (40% aborcji w UK to PONOWNE aborcje) to gowniarstwo. I nie mam na nie usprawiedliwienia.
                              • daisy Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 15:18
                                W wywiadzie Natalia Przybysz nic o własnej antykoncepcji nie wspomina. Pojawia się jedynie "seks przez sen" i "ogień" między dwojgiem ludzi. I że to dobrze, że ten "ogień" jest.
                                No więc znając dalszy ciąg tej historii, trzeba by ją spytać: Dobrze? Na pewno? Czy następnym razem, znając konsekwencje, też da się ponieść "przez sen"?
                                Czy się czegoś nauczyła - i czego?
                                Naprawdę ciekawa jestem, jaka byłaby jej odpowiedź.
                            • claudel6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 20:48
                              nikomu nie chodzi o nieograniczoną aborcję, aborcja do 12 tygodnia to jest aborcja ograniczona.
                              • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 20:59
                                >>>. nikomu nie chodzi o nieograniczoną aborcję

Cholera wie. Wczoraj sie okazalo ze nie chodzi o uszkodzone plody, zgwalcone 12latki I chore na raka matki 10ciorga dzieci tylko o za male mieszkania i cialo chce ciala we snie. Jutro moze sie okazac ze czarne marsze sa za aborcja bez ograniczen, takze czasowych.
                                • olena.s Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 06:47
                                  Słabo łapiesz. Chodzi o to, żeby kobieta podejmowała swoje decyzje. Nie Dosia, nie państwo - tylko konkretna kobieta.
                                  Zgwałcone dwunastolatki i kobiety chore na raka to jest raczej szaleństwo drugiej strony sporu (że przypomnę uprzejmie donos szpitalnego księdza i usiłowanie prolajferów zatrzymania dziewczynki ak długo, żeby ciąży już przerwać nie mogła). Z mojego bowiem punktu widzenia co do zasady te przypadki mieszczą sie w podstawowej kategorii - kobety w niechcianej ciązy, które powinny móc podjąć własną decyzję.
                                  • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 10:08
                                    >Zgwałcone dwunastolatki i kobiety chore na raka to jest raczej szaleństwo drugiej strony sporu (że przypomnę uprzejmie donos szpitalnego księdza i usiłowanie prolajferów zatrzymania dziewczynki ak długo, żeby ciąży już przerwać nie mogła).

Nadmienię, że było to za poprzedniej władzy. Same wybieracie sobie katów. Czy to z PO czy z PiS-u. Każda władza ma to gdzieś.
                                    Moim zdaniem już wtedy powinniście protestować. PiS pozwala sobie po prostu na to na co pozwalało sobie PO.
                                    • olena.s Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 10:26
                                      O, znowu jesteś samczykiem?
                                  • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 10:36
                                    >>>. Chodzi o to, żeby kobieta podejmowała swoje decyzje.

Ja to rozumiem I jestem za calkowita legalizacja, jesli jeszcze do ciebie nie dotarlo. Ale pozistawiam sobie prawo oceny poatepowania niektorych glupich kobiet. Tak jak w wielu innych sprawach zyciowych. Mam prawo czy nie?
                                    • olena.s Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 10:50
                                      Są ludze z przymusem ocenania innych i są ci bez.
                                      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:44
                                        >>> Są ludze z przymusem ocenania innych i są ci bez.

Rozumiem, ze ty w ogole nie masz zdania na zaden temat dotyczacy innych osob? W ogole nie oceniasz? Ni hu hu?
                                        • olena.s Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 13:37
                                          Staram się jak najmniej, zwłaszcza na podstawie tak wycinkowych danych jak jeden wywiad.
                                          • 45rtg Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:34
                                            olena.s napisała:

> Staram się jak najmniej, zwłaszcza na podstawie tak wycinkowych danych jak jede
                                            > n wywiad.

Wywiad nie wygląda na jakiś bardzo przykrócony, to raz. A dwa, że jak Natalka pominęła jakieś ważne aspekty zmieniające całkowicie obraz sytuacji, to jest to jej problem.
                                    • sumire Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:48
                                      Nie. Ponieważ nie masz pojęcia, co sprawiło, że postąpiły tak, a nie inaczej. Oczywiście ocenianie innych jest bardzo przyjemne, bo można poczuć się lepiej, ale jest to coś, czego robić się zwyczajnie nie powinno. Tak z moralnego punktu widzenia.
                                      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:59
                                        >>> Oczywiście ocenianie innych jest bardzo przyjemne, bo można poczuć się lepiej, ale jest to coś, czego robić się zwyczajnie nie powinno. Tak z moralnego punktu widzenia.

czyli jak widze balujaca niunie, spiaca z kim popadnie, a potem robiaca n-ta skrobanke to nie mam prawa wyrazic swojego zdania na ten temat? Litosci.
                                        • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:37
                                          A zaadoptowałabyś dziecko takiej niuni, gdyby jednak zdecydowała się na kontynuowanie ciąży?
                                          • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:46
                                            >>> A zaadoptowałabyś dziecko takiej niuni, gdyby jednak zdecydowała się na kontynuowanie ciąży?

mam za niunie rozwiazywac jej problemy?
                                            • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:41
                                              Ona zazwyczaj nie chce ani żebyś ułatwiała ani żebyś utrudniała. I zazwyczaj nie narzuca swojego stylu życia innym.
                            • minor.revisions Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 02:35
                              > Tak se tlumaczysz, bo lepiej ci pasuje do koncepcji, co nie? a jednak czuje, ze troche ci to oscia w gardle stoi, gdyby sie jednak nie zabezpieczala...

> Powiedzcie uczciwie - tak chodzi nam o aborcje nieograniczona, takze dla tych kobiet, ktore traktuja ja jak antykoncepcje

dośka ja wiele od ciebie nei oczekuje jeśli chodzi o logikę, ale to się naprawdę nie klei. Gdyby ona stosowała aborcje jako antykoncepcję to by nie wydiwiała z tabletkami na wrzody tylko by miała odpowiednie preparaty (pigułka po, tabletki porobbe) na podorędziu w domu. No chyba że chcesz landsowac teorię że kobieta regularnie współżyjąca ze stałym partnerem bez żadnego zabezpieczenia wpada raz na dekadę lub rzadziej. Może by to jeszcze wyszło w wypadku osoby która ma pracę typu księgowa i bardzo uregulowany tryb życia oraz cykl, ale nie bałdzo w wypadku arttystki, która jeździ z koncertami więc raz że cykle moga się rozregulować, dwa, że akurat może być w domu nie wtedy kiedy jest bezpiecznie sie bzykać.

• d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 10:31
                                >>>. dośka ja wiele od ciebie nei oczekuje jeśli chodzi o logikę, ale to się naprawdę nie klei. Gdyby ona stosowała aborcje jako antykoncepcję to by nie wydiwiała z tabletkami na wrzody tylko by miała odpowiednie preparaty (pigułka po

Nie zauwazylas oczywiscie ze moja wypowiedz nie dotyczyla juz casusu p. Przybysz, a ogolnie istoty sprawy?
            • maadzik3 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 07:54
              właśnie części nowoczesnej antykoncepcji oszalały ideologicznie rząd uważający się za właściciela ludzi w tym kraju chce Polki pozbawić
            • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 21:55
              > Ktoś każe zachodzić w niechciane ciąże?

A Ty myślisz, że w niechciane ciąże zachodzi się specjalnie?
              • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 22:17
                >>>> Ty myślisz, że w niechciane ciąże zachodzi się specjalnie?

Nie, przez niepokalane poczecie.
                • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 22:21
                  Słabo.
          • moadek Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:21
            za przeproszeniem ktos jej dziecko w brzuch wsadził ?????? biedactwo !
        • kleo881 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 21:00
          Kobieta dala czadu jak mało kto.
        • gogologog Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 22:24
          > Ta historia ma jeszcze drugie dno — Natalia Przybysz jest zdeklarowaną obrończynią praw zwierząt i deklaruje , że jej wrażliwość sprawiła, że została weganką. Co roku przed Świętami Bożego Narodzenia angażuje się w kampanię na rzecz karpi — by nie były zabijane przez nieczułych Polaków i nie trafiały na na wigilijny stół.

> Wzruszona losem karpi piosenkarka bierze nawet udział w pikietach , by zaprotestować przeciwko ich cierpieniom.

Widac od razu ze to kretynka
      • olewka100procent Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:54
        Ale tak samo manipuluje tvn. Najpierw wywiady z rodzinami chorych dzieci,bo im tak źlr,zaraz po tym program na tvn style o zakazie aborcji w jakimś tam kraju i jego konsekwencje. W DDTVN rusinowa robi wywiad z gejem który prowadzi klinikę in vitro,bawia się w niej w Boga,idziesz i zamawiasz płeć i kolor włosów,on sam takie dzieci już posiada że swoim mężem. Rusinowa pod koniec powiedziała coś w stylu: nasz zacofany kraj chce zakazać aborcji i przerwać pracę nad projektem in vito , na to pan gej zrobił wielkie oczy i tylko westchnął ojoj kiwając głową
        • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:37
          tylko że tvPIS to ponoć stacja publiczna wiec i inny standard powinna trzymać

a niestety uważam ze chyba TV Trwam ma wiecej wspólnego z rzeczywistoscia niz prawicowa propaganda z TVP ( to jest jest juz właściwie Teliewizja Republika bis). I chyba nawet przyjemniej sie to oglada, bo jak trafiam na wiadomosci w TVP to po max 2 minutach musze przełączyć... tyle ogłupiajacej propagandy i kłamstwa.

Nie wiem jak jeszcze ktos w ogóle moze bronić Telewizji publicznej

(mówienie że a na TVN to, a za Peło to, a wybiórcza to... nie broni w żaden sposób propagandy w telewizji publicznej)
        • owczarkini Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 07:46
          Bartłomiej ? Mam nadzieję, że masz dodatek za pracę w niedzielę + za szkodliwe warunki big_grin Cały dzień z tvn-ami i wyborczą, straszne.
        • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:36
          Ale co złego w tym, że wybierasz płeć i kolor włosów?
          • moadek Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:23
            Już był taki co wybierał kolor włosow i oczu i rysy twarzy
            • isa_bella1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 18:29
              Adolf?
      • ra-sowa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:54
        mam gdzieś co powiedzą w wiadomościach.
        Zawsze ktoś coś będzie mówił. Nie spotykasz się z tym w życiu ? Dobrze, albo żle, powiedzą prawdę albo podkolorują.
        To naprawdę nie ma żadnego znaczenia.
        Problem aborcji tak naprawdę dotyka rzeczy innych, nie tylko tego, czy można usunąć zarodek, płód, dziecko, czy cokolwiek.
        Ważne jest to, jak się traktuje kobiety, jak się o nich pisze. Wystarczy wejśc i poczytać komentarze gdziekolwiek w necie.
        Cóż tu dużo szukać, poczytaj rybik sama siebie - "Znowu obraźliwe hasła, zmalowane jak idiotki dziewczyny, jąkający się protestujący" . Zmalowane jak idiotki? Bo tobie się nie podoba, to idiotki?
        Twój jest bardziej obraźliwy niż to w wiadomościach ( choć ich nie oglądałam).
    • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:50
      Och, my idiotki. Zamiast robić wszystko, żeby Wiadomości pokazały nas w dobrym świetle, a anticzojsy za bardzo się nie wkurzyły, to znowu byłyśmy niegrzeczne i musimy iść do kąta.
      • an.16 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:37
        smile smile smile
      • claudel6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:17
        doskonałe big_grin
      • 45rtg Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:43
        sid2016 napisała:

> Och, my idiotki. Zamiast robić wszystko, żeby Wiadomości pokazały nas w dobrym
        > świetle, a anticzojsy za bardzo się nie wkurzyły, to znowu byłyśmy niegrzeczne
        > i musimy iść do kąta.

Odpowiedz sobie sama, czy w kolejce do kasy na dworcu przepuścisz chętniej spokojną parę pytającą z uśmiechem, czy mogą kupić bilet na pociąg za pięć minut, czy raczej załogę krzykliwych gimbusów zalatujących e-papierosami, którzy próbę wkręcenia się przed Ciebie zaczną od komentarzy "k*rwa, patrz jaka kolejka, czego te mohery nie zdychają zamiast zajmować miejsce"?
    • livia.kalina Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:50
      Goebbelsowska propaganda w TVPis. Nie ma znaczenia jak wygląda prawda. Pokazujemy wszystko tak, jak jest na rękę nowej władzuni. Nie wiem po co w ogóle to oglądać?
      • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:56
        Łatwo można manipulować w tekście pisanym, natomiast reportaż nagrany to inna inszość. Co jest każdy WIDZI. Life.
        • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:58
          naiwna jesteś. Obrazem też można manipulować.
          • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:59
            ... w mniejszym stopniu.
            Jaki jest koń każdy widzi wink
            • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:07
              nie w mniejszym stopniu ale własnie przeciwnie, bo z wiekszym rozmachem. Tak skleją, takich dobiorą komentatorów, a jak sie nie uda to przytna wypowiedz ekseperta tak ze wyjdzie coś przeciwnego niż zamieżał.

Ciekawe kiedy się wam przeje prawicowa propaganda, bo już nawet niektórzy z was są zażenowani
              Jaki jest koń każdy widzi
              Już tak sie rakiem próbujecie wycofywać... już coraz słabiej działa agument "boZAPEŁO, boTVN, boWYBIÓRCZA i KOMORUSKI"
              • karolaa93 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 01:12
                "już coraz słabiej działa agument "boZAPEŁO, boTVN, boWYBIÓRCZA i KOMORUSKI"

coraz rzadziej, bo na szczęście to już historia
                i aż szkoda wspominać tych oszołomów
                oby nigdy więcej
                • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:10
                  a ile czasu jesteś w stanie jeszcze wytrzymać z propagandą prawicy?
                  chyba, że ty nie dostrzegasz, to wtedy ci ona nie przeszkadza

a zapomniałam że, wy tak dla większego dobra, dla "dobrej zmiany" jesteście w stanie do każdej podłości
              • paszewa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:40
                ja oglądam najpierw fakty a potem wiadomości.
                To co usłyszałam w Wiadomościach sprawiło ze opadła mi szczęka.
                Czarny marsz - nikt nie wie po co przyszedł, a pokazani ludzie wyglądają jakby były niepełnosprawne umysłowo... A potem rozmowa z ekspertami że oni żądają prawa do wolnej aborcji tak jak pani Przybysz dla której to była szczesliwa chwila i cieszy sie ze nie musiała zmieniać mieszkania.

Ja nie wiem czy pani Przybysz powinna mówić o tym co zrobila, dlaczego czy też nie. Czy powinna przełamywac "tabu" czy nie. Ja tylko wiem że dała argumenty politykom i pro lajfom. Wyskoczyła jak Filip z konopii. Argumenty kobiet żeby móc terminować ciążę z wadami letalnymi, w sytuacji zagrozenia życia, czy z gwałtu przestałą być wazna, bo przecież "tak naprawdę chodzi o komfort zycia, małe mieszkanie i niechęć do zmian". I nawet przeciwnicy aborcji kiwali głowami i wiedzieli ze w sumie te trzy powyższe powody mają rację bytu. A pani Przybysz to wszystko zaprzepaściła, bo teraz już nikt nie słyszy racjonalnych głosow kobiet, tylko słyszy o aborcji na zyczenia bo nie chcialo sie zmienić metrażu.
                Mnie to wygląda jak świetny chwyt marketingowy PIS (tak wiem oni nie są tacy inteligentni żeby na to wpaść) żeby namówić pania Natalią na wywiad, prawie jak koń trojański. Genialny ruch. Woda na młyn. Majstersztyk wręcz.

Kiedy dwa dni temu weszłam na YT i w propozycjach miałam jej piosenkę, to po przesłuchaniu stwierdziłam że jest to lepsza z jej piosenek, straszni mi sie spodobała. A potem przeczytałam wywiad i okazałoo się o czym ona tak naprawde jest i czuję niesmak. Czuję taki ucisk w sercu. Czy ją potępiam? Nie. Chyba nie. To była jej sprawa. Ale argumenty podała takie, że nie mogę juz tego słuchać. Podświadomie mnie odrzuca i całą sobą staram się nie oceniać jej. Ale pod skórą mnie mierzi. To niezależne od mojego wyemancypowanego spojrzenia na świat uncertain
                Żle że o tym powiedziała.
                • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 10:10
                  Nikt nie zabrania przeciętnej Kowalskiej, nie bojącej się ujawnić wizerunku oraz imienia i nazwiska by opowiedziała o swojej aborcji, z bardziej drastyczniejszych powodów niż Pani Przybysz. Przybysz jest jak prof. Dębski, nie jest ideałem, wiele osób ma jej/mu wiele do zarzucenia, ale póki co tylko Dębski oficjalnie się przyznaje do wykonywania zabiegów.
          • sid2016 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:03
            I to często nieporównywalnie bardziej, niż tekstem.
    • joa66 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:55
      Kto ogląda Wiadomości TVP ????????????
    • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 22:58
      ci co oglądają wiadomości są już dawno przekonani do PISowskiej wersji rzeczywistości i żadnej opinii sobie nie wyrabiają.
      Moja matka jest w stanie uwierzyć w każdą bzdurę którą usłyszy w pisowskim radiu i telewizji.
      Naprawdę TVPIS oglądają albo wierni wyznawcy albo krytycy(którzy w prawicowa propagandę nie wierzą)

A ty kim jesteś ? poza byciem trolem
      • olewka100procent Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:05
        A lewaki oglądają kodziarski tvn
        • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:08
          wątpie
    • lady-z-gaga Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:04
      >A tu głupie kobiety po raz kolejny zadbały o to , aby Pisowi dostarczyć jak najlepszy materiał żeby zmieszać z błotem protestujące kobiety.

Głupie są te kobiety, ktore myslą, że bez tego materiału PIS by ich nie zmieszał z błotem.
    • paszczakowna1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:15
      ROFL. Trollujesz, czy naprawdę taka naiwna jesteś?
      • szalona-matematyczka Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:34
        Ja juz wczesniej przypuszczalam, ze Przybysz zostanie wykorzystana do destrukcji "czarnych protestow". Jak przeczytalam ten durny wywiad z nia ("mieszkanie za male" "tylko 5 minut i moge oddychac" "tabletki na wrzody") to pierwsze co pomyslalam bylo, ze p. Przybysz wsadzila noz w plecy wszystkim protestujacym przeciwko PiS-owskiej ustawie o calkowitym zakazie aborcji. Coz, jest wojna. Po obu stronach barykady sa jednostki o IQ meduzy i wrazliwosci ameby. Wiec trudno by strona przeciwna tej slabosci przeciwnika nie wykorzystala...
        • lieu Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 07:55
          Ale ktoś ten wywiad zrobił i wypuścił, .myślisz że też był "o małym rozumku"
          • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:40
            A ile różnych wywiadów, czy akcji promocyjnych okazało się niewypałami? Choćby akcja promocyjna wódki.
          • iskierka3 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:31
            Ten ktos zwlaszcza. Jak ktos napisal na fb - "jestesmy na wojnie a na wojnie trzeba kalkulowac kroki".
          • minor.revisions Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 02:42
            No tak, ale ten kto robił wywiad już nie był odpowiedzialny za okładkę z wielkim nagłówkiem "zabiła dziecko bo nie miała miejsca na książki" czy jakoś tak. Tu juz "ktoś" pomógł machinie się rozkręcić.
          • 45rtg Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:52
            lieu napisała:

> Ale ktoś ten wywiad zrobił i wypuścił, .myślisz że też był "o małym rozumku"

Tak. Oczywiście, że tak. Redakcja Obciachów najprawdopodobniej pomyślała sobie, że to będzie taki piękny gest, takie poparcie dla wszystkich uciskanych przez patriarchat kobiet przed kolejnym marszem. Bo przecież wiadomo, że wszyscy popierają liberalizację ustawy.
            No i się babiny pomyliły. Widać to dobitnie po całej serii artykułów próbujących ratować sytuację: najpierw że po bohaterskim wyznaniu ruszyła fala niedobrych hejterów, potem że uczestniczki marszu popierają, aż wreszcie sadzenie pierdół o tym, jak to z niemalże całego świata spływają wyrazy poparcia.

Radykalnych prolajfów oczywiście to nijak dodatkowo nie zrazi, bo oni wiedzą swoje. Radykalni proczojsi też ze swojej strony uważają, że to właśnie tak powinno być. Natomiast drastycznie się Obciachy i cały ruch feministyczny przejechał na próbie wykorzystania umiarkowanych. Taki drastyczny materiał nikogo nie zachęcił, bo ci, do których przemówił, i tak byli zainteresowani. Natomiast niewątpliwie mnóstwo ludzi zniechęcił, bo nie każdy, kto sobie nie życzy chazanizowania, równocześnie chce nieograniczonego usuwania ciąż z powodu zbyt słonej zupy.
            • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:42
              Może niech każdy decyduje po prostu o swojej ciąży?
              • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:46
                >>>> Może niech każdy decyduje po prostu o swojej ciąży?

Przeciez caly czas to postuluje.
            • milva24 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:43
              No cóż, masz rację.
        • isa_bella1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 18:34
          Ale nie ma pisowskiej ustawy przeciw aborcji...coś was przesladuje w waszej wyobraźni.
    • xcv12 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:29
      rybik0-0 napisał(a):

> A tu
      > głupie kobiety po raz kolejny zadbały o to , aby Pisowi dostarczyć jak najlepsz
      > y materiał żeby zmieszać z błotem protestujące kobiety.

Nie udawaj idiotki. Choćby kobiety ubrały się na różowo i przepraszały, że żyją to i tak zostałyby przedstawione jako sucze, którym zachciało się decydować o swoim ciele.
      • albertynaa Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:59
        Hejka nowy nicku.
        Z której galaktyki do nas przybyłeś? wink
      • vre-sna Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 21:26
        Ale p. Przybysz nawet mnie nie przekonala.
        Jestem a aborcja, osobista sprawa, ale p.erdolenie o książkach w jakby jej uporządkowanym życiu zgrzyta. Mnie zgrzyta.
        Nie mam takiego doswiadczenia, może za ostro oceniam.
        Uważam jednak, ze gdy jest sie w szczęśliwej rodzinie i z fajnym partnerem i ojcem to można by jednak rozważyć nieaborcje.
    • dziennik-niecodziennik Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:42
      A ja akurat oglądałam Wiadomosci i tez sie zniesmaczylam.
      Poziom manipulacji - master.
      Wybrano wylacznie glupie transparenty, protestujacych nie majacych nic do powiedzenia, demonstrantki nie bardzo wiedzace przeciwko czemu demonstruja i oczywiście postawy skrajne w stylu okrzykow 'wolnosc, rownosc, aborcja na żądanie! '...
      Cala resztę - rozsadne wypowiedzi, stonowane acz dobitne hasla, merytoryczne wystapienia - pominieto...
    • triss_merigold6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:46
      Nie uważam za stosowne wypowiadanie się w taki sposób, żeby akurat "Wiadomości" oceniły pozytywnie.

Rozumiesz, to mniej więcej jakby czekać na aprobatę księdza czy akceptację ze strony kuca Korwina. Uwłaczające.
    • monia.i Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:51
      Odpowiem, nie czytając reszty wypowiedzi - chyba przestało mnie to obchodzić, co myślą inni. Ci inni też mają w głębokim poważaniu to, co ja myślę. Obejrzałam Czarno na białym trzy dni temu. Przed albo po rozmowie z rodzicami był materiał o tym, jak "kompromis aborcyjny" wygląda w praktyce. Nie, że nie wiedziałam o tym wcześniej. Ale dobrze jest czasem mieć coś tak wprost wywalone między oczy. Od tych kilku dni uważam, że trzeba walczyć o całkowitą liberalizację. Pieprzę iluzoryczny kompromis, który pozwala na użycie klauzuli sumienia całemu szpitalowi. A wypowiedź Przybysz nijak mnie nie rusza - świętość zarodków trzydzieści lat temu nikomu snu z powiek nie spędzała. Coś się zmieniło w nauce kościoła?
      • triss_merigold6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 23.10.16, 23:58
        O toto. W zakresie realizowania się na najbardziej prywatnym polu, należy mieć wyrąbane na opinię innych. Wszystkim nie dogodzisz, a szukanie aprobaty i zrozumienia wśród ludzi o kompletnie odmiennych światopoglądach jest stratą cennej energii.
      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 07:25
        >>>. Przed albo po rozmowie z rodzicami był materiał o tym, jak "kompromis aborcyjny" wygląda w praktyce. Nie, że nie wiedziałam o tym wcześniej. Ale dobrze jest czasem mieć coś tak wprost wywalone między oczy. Od tych kilku dni uważam, że trzeba walczyć o całkowitą liberalizację

Tylko powiedz co to zmieni, skoro szpitale w dalszym ciagu beda hurtowo korzystaly z klauzuli sumienia?
        Rowniez uwazam ze p. Przybysz I czesc tych niemot uczestniczacych w protescie a niepotrafiacych sklecic zdania przed kamera, wbily noz w plecy tym normalnym kobietom ktore Sa najbardziej poszkodowane w tym chorym fikcyjnym kompromisie aborcyjnym. Daly wode Na mlyn wszystkim oszolomom od sumienia I nawet jak uchwalicie najbardziej liberalne prawo Na swiecie to kazus Przybysz bedzie dzialal I wiecej lekarzy sklonnych bedzie podpisac klauzule sumienia, Bo beda Na kazda kobiete patrzec jak Na potencjalna kretynke ktorej nie chce sie moeszkania zmieniac.
        Mnie sama Przybysz wku...la I uwazam ze zeby usunac dziecko Bo male mieszkanoe to trzeba miec nasrane pod sufitem. Cala ta akcja, cale te rzewne kawalki o mordowanych kobietach, kobietach w draaaaaamatycznych sytuacjach, o jakich przekonywaly feministki w debatach w tv, jak i tu na forum, poszly sie kochac przekreslone jedna nieodpowiedzialna wyppwiedzia egzaltowanej ameby - ta jedna wypowiedz pokazala ze ta aborcja to zaden dramat tylko lekkomyslna decyzja lekkomyslnych idiotek.
        Gratulacje.
        • paskudek1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:22
          nie dosia, aborcja to dramat dla tych, które CHCA dziecka ale muszą zdecydować czy chca np. chorego dziecka, czy chcą ryzykować własne zdrowie lub życie itp. Wtedy to jest dramat i ciężka decyzja. Dla kobiet które NIE CHCE miec dziecka tragedią będzie niemożnośc dokonania aborcji.
          I nie wyzywaj ludzi od ameb bo odważyli sie opowiedziec o swoich przezyciach dobrze? Natalia Przybysz nie jest lekkomyslną idiotką bo ty tak uważasz. Zabezpieczała sie przed ciążą, starała się NIE ZAJŚĆ czyli robiła to co tzw. :obrońcy życia" i wyznawcy "kompromisu" najczęściej mówią - nie chcesz ciaży - zabezpiecz się. No ale miała pecha - zabezpieczenie zawiodło. No to opowidziała coś, co w Polsce jest tabu - NIE CHCIAŁA DZIECKA i zdecydowała się na aborcję. Tak to właśnie powinno funkcjonować. Czy ci sie to podoba czy nie. A powód dla którego NIE CHCIAŁA tej ciąży nie powinien ciebie ani nikogo innego w żadny stopniu interesować.
          Gdzies mi mignął taki tekst, że "boektywnie rzecz biorąc to nie chciec dziecka bo mieszkanie za małe..." itp. Otóż to jest sytuacja z gatunku tych, które rozpatruje się li i wyłącznie SUBIEKTYWNIE. Już chyba nic bardziej subiektywnego być nie może. W końcu nawet "obrońcy życia" chca zakazac aborcji ze względu na SWOJE SUBIEKTYWNE odczucie od kiedy to jest człowiek, czyż nie?
          To wytłumacz mi, dlaczego moje życie ma zależec o czyjegos subiektywnego poczucia co jest a co nie jest poważnym powodem?
          • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:27
            Ona w wywiadzie o antykoncepcji nic nie mówiła, więc skąd ta pewność, że się zabezpieczała?
            • lauren6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:42
              Bo szczerze opowiedziała o 1 aborcji, a nie o 9? Myślisz, że jakby miała więcej zabiegów to by o nich nie opowiedziała?
              • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:52
                Czy szczerze czy nie, tego nie wiesz. A nie każdy seks bez zabezpieczenia kończy się ciążą. O tym kiedy dochodzi do zapłodnienia uczą w podstawówce.
                • lauren6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:06
                  Co ty teraz starasz się udowodnić? Że pani Natalia celowo się nie zabezpieczała, bo lubi płacić za wycieczki aborcyjne na Słowację? A to ciekawe big_grin
                  • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:09
                    Nie, tylko tyle, że o antykoncepcji czy zabezpieczaniu ani słowa w wywiadzie nie ma.
                    • triss_merigold6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:23
                      Bo to nie ma znaczenia.
                      Jasne, że lepiej zabezpieczać się skutecznie, niemniej niekiedy antykoncepcja zawodzi albo zawodzi tzw. czynnik ludzki - ktoś jest pod wpływem alkoholu, zakochany do obłędu, w głębokich Bieszczadach bez samochodu i stacji benzynowej z gumkami etc. i to wciąż nie ma znaczenia, jeśli kobieta zdecydowanie w tym momencie ciąży nie chce.
                      • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:29
                        Ależ ja to wiem. Odniosłam się wyżej tylko do wpisu paskudka, która napisała, że się zabezpieczała, ale zabezpieczenie zawiodło. Czy tak było, nie wiemy. Tego w wywiadzie nie było - to jest dopowiedzenie. W dodatku takie, które ma potwierdzić np. zawodność zabezpieczeń. A mogło być milion różnych opcji, kiedy do tej wpadki doszło i niekoniecznie było to zawodne zabezpieczenie.
                        • lauren6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:32
                          Jakie to ma znaczenie w tej historii? Podpowiem: żadne.
                          • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:37
                            Pokazuje tylko, że ludzie czytając różne rzeczy dopowiadają sobie coś czego nie ma.
      • lauren6 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:40
        10/10

Po tym co uslyszałam w piątek absolutnie nic nie jest w stanie mnie już zaszokować. Żadne panie Przybysz czy Czubaszek, czy inne skrobiace się w Wigilie czy wielki piątek.

W tym kraju już dokonał się podział. Nie mam wątpliwości co puści telewizja publiczna i cokolwiek by druga strona nie robiła i tak będzie źle. Normalni ludzie nie oglądają Wiadomości.
    • oqoq74 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 07:57
      Można walczyć z przeciwnikiem na różne sposoby, ale po co dawać mu amunicję?
    • an.16 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:47
      Materiał wcale nie był taki zły. Ani ta Przybysz. Dobrze, ze ktoś w końcu powiedział, ze na danym etapie życia można po prostu ciąży i dziecka nie chcieć. I nie mieć z tego powodu traumy do końca życia i kary boskiej w postaci niemożności późniejszego zajścia w ciążę. Można czuć po prostu ulgę. Przypomina mi to wypowiedź (chyba jakiejś Brytyjki), kiedyś zgwałconej, która walczy ze stereotypem biednej, która spotkał "los gorszy od śmierci" i nic jej nie pozostaje tylko terapia psychiczna. Nie zgadzam się na to, żeby aborcja była wrotami do piekła, potępienia, wyrzutów sumienia... A Przybysz miała aborcje bo chciała.
    • kotradykcja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 08:58
      Oooo pisowskie trolle się uaktywniły big_grin
      Boicie się, co? Trzeba ośmieszyć, zohydzić, umniejszyć wagę.
      Stare socjotechniki tongue_out Może działają na Wasze środowisko. Na szczęście ludzie oglądają coś więcej niż TVPis, a co najważniejsze CHODZĄ NA PROTESTY OSOBIŚCIE.
      Tak że wiecie wink
    • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 09:34
      Chyba lepiej, że taka głupia istota nie powieli swoich genów, prawda?
      • moadek Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:32
        to w takim razie niech zwolennicy PO jeszcze przemyśła ta skrobankę na życzenie? wasze geny znikną i kto bedzie głosował ?
        • mdro Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:46
          Pomijając inne aspekty twojej wypowiedzi - naprawdę myślisz, że "zwolennicy PO" (kogokolwiek byś w ten sposób nie określała) mają dzieci wyłącznie dlatego, że z powodu obowiązującego prawa nie mogli terminować ciąży na wczesnym etapie?
    • madi138 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 11:31
      Ale mnie ubawiłaś! Naprawdę uważasz, że wyważone argumenty i lepszy PR sprawiłyby, że druga strona zmienilaby zdanie?!
      • azja001 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:40
        Bunt jest pisowcom nie na rękę. Zatem albo jesteś grzeczną posłuszną kobietką iditoką albo jesteś tak prezentowana przez reżimową tv. Ja nie oglądam w ogóle, myśle i robię swoje.
        • 1elka26 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 12:46
          Bez komentarza. Po prostu brak słów.

https://www.img.f4a.eu/images/947020KOD26.jpg
    • murwa.kac Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 14:57
      Ty to jednak normalna nie jestes, prawda Rybik?
      • migona Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 15:31
        ona z tych zatroskanych...
        Niektórzy na forach, inni na poczytnych portalach z troską pochylają się nad tym, jak to wywiad (albo transparent abo głupie wystąpienie) zniszczyło wszystko. Teraz już tylko płacz i zgrzytanie zębów...Dobrze,że chociaż pogoda ładna wink
    • woman_in_love idiota JK mylący co 2 słowo się nie kompromituje? 24.10.16, 20:34
      wariatka Kaja G., która ma dziecko z ZD za grzechy (bo normalnych ludziom się to nie przytrafia) się nie kompromituje?
      przebrany za dziwkę w koronkach i kolorowej sukience, i wsiadających do karocy dla księżniczek pan się nie kompromituje?

Wszyscy się kompromitują przecież.
      • 45rtg Re: idiota JK mylący co 2 słowo się nie kompromit 25.10.16, 16:00
        woman_in_love napisała:

> wariatka Kaja G., która ma dziecko z ZD za grzechy (bo normalnych ludziom się t
        > o nie przytrafia) się nie kompromituje?

Kaja Godek coś mówiła o karze za grzechy? Nie, żebym śledził, ale jakoś nie słyszałem.
        Za to znacznie bardziej szanuję Godek, z której poglądami niezbyt mi po drodze, ale która to chore dziecko jednak wychowuje, niż szansonistkę Natalkę, którą, biedactwo, przerosło trzecie, normalne najprawdopodobniej, dziecko.
    • asmarabis Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 21:04
      To prawda, ten prostest wyszedl tak samo jak protesty KOD - Przybysz to nowa odslona waszego alimenciarza- pelna kompromitacja...ale glowa do gory, do trzech razy sztuka!
    • zofijkamyjka Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 24.10.16, 22:00
      no i po co te protesty jak same hejtujecie babkę która odważnie przyznała sie do tego o co walczycie? o wybor chyba.....ona wybrała.....
    • szmytka1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 11:58
      Przybysz napisała do cholery jasnej prawdę. 5 minut i ulga. Mnie wkurza, że już nie mozna powiedzieć, co sie mysli. Nie dla każdego zlepek komórek to już dziecko i prawdo do aborcji na zyczenie jak najbardziej powinno być i powinno sie móc o tym gadac bez narażenia sie na jojczenie, och jak sie źle sprawie przysłuzyła.
      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:45
        >>> i prawdo do aborcji na zyczenie jak najbardziej powinno być

A jak ktos sobie zalozy na facebooku grupe spolecznosciowa w ktorej uczestniczki beda rywalizowaly na ilosc przebytych skrobanek to tez bedziesz im kibicowac?
        • szmytka1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:51
          Nic mnie do tego, mnie moja d...a obchodzi. Aktualnie ciężarna jestem i tak popieram aborcję na życzenie do 12 tyg. i prawo do swobodnej wypowiedzi w tym temacie.
          • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 12:56
            >>> Nic mnie do tego, mnie moja d...a obchodzi.

A mozesz przyjac do wiadomosci, ze dla niektorych ludzki zarodek albo plod to nie jest rzecz, ani smiec? Ze nawet w nauce nie wolno robic wszelkich eksperymentow na zarodkach ludzkich, normy etyczne ich przechowywania, pracy nad nimi I wykorzystania do celow naukowych sa horrendalnie wysrubowane? Nie wolno np. pracowac nad zarodkami powyzej chyba 10 dnia. I nie, nie jest to prawo polskiego ciemnogrodu, tylko ogolnoswiatowe normy ochrony zarodkow ludzkich. Skoro zarodek, czy plod ludzki to smiec to po co twoim zdaniem te rozkminy etyczne? Uwazasz, ze powinno sie to wyrzucic w diably do kosza I niech se kazdy robi co chce do 12 tygodnia?
            • szmytka1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 13:04
              sobie swój płód taktuj jak cokolwiek chcesz i nie wtrącaj się w wybory innych. O ile kojarzę prawo do aborcji nijak sie ma do eksperymentów. Dla mnie zarodek pozostaje zarodkiem, nie dzieckiem. Tak uważam, że niech każdy robi co chce do 12 tygodnia. Po aborcji byłabym raczej za oddaniem tkanek do spalarni, ale jak wolisz do kosza, to twoja sprawa tongue_out Na szczęscie się takim jak ty tłumaczyc nie muszę, póki granice otwarte. Bez odbioru.
              • 45rtg Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:04
                szmytka1 napisała:

> sobie swój płód taktuj jak cokolwiek chcesz i nie wtrącaj się w wybory innych.

To niech inni nie pchają mi się ze swoimi wyborami pod oczy, jak tacy są wrażliwi na ocenianie. Nikt Natalki nie zmuszał do publicznych zwierzeń, więc niech teraz bierze na klatę opinie ludzi.

No chyba że w ramach "nie wtrącaj się w wybory innych" każesz też siedzieć cicho tym, którzy ją chwalą.

• kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:43
                  Niech krytykują byle innym nie zabraniali decydować o ich ciąży.
          • isa_bella1 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 18:40
            Współczuje twojemu dziecku...
        • rysiowa85 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:38
          wtedy ty sobie założysz strone na której bedziesz je osobiście nazywać morderczyniami (tak jak niżej napisałaś o kobietach decydujacych sie na aborcję)
          "Probujesz zaklonic osobe dla ktorej zabicie zarodka to morderstwo do zaakceptowania faktu, ze niektorym mordercom szczesliwie sie zyje"

Oczywiście nie zapomnij nazywać tak również kobiet które osunęły z powodów np. zagrożenia własnego zdrowia /życia
          według twojej logiki przecież mordują
          Ogólnie to wychodzi na to ze strasznie dużo w Polsce jest tych morderczyń
          Nie piesz anonimowo na emamie, tylko wyjdz i otwarcie głoś swoje poglądy. Nie zapomnij tylko używać słowa morderczynie
          • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:42
            >>> według twojej logiki przecież mordują

Ty w ogole zrozumialas cokolwiek z tego co powiedzialam?
    • hugu Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 14:35
      Wiadomo, że Wiadomości będą szerzyć swoje tendencyjne wiadomości - a jedyna słuszną odpowiedzią na to jest szerzenie własnych wiadomości, a nie trzymanie buzi na kłódkę, bo a nuż wypsnie się coś nie do końca idealnego, co ktoś tam skrytykuje. Im właśnie na tym zależy: żeby przeciwna strona dała się zastraszyć i sama się ciągle cenzurowała, szukała problemów sama w sobie i wśród swoich ludzi... Kobiety, więcej solidarności!!!
      Oni sobie nie żałują ekstremalnych wyrażeń, ekstremalnych sądów - i dobrze im to robi, bo odchyla wahadło ludzkiego pojęcia w ich stronę. My musimy dać temu przeciwwagę w postaci równie skrajnej, czyli poszerzyć zakres wyobrażeń ludzi o sytuację: miałam aborcję, bo w danym momencie życia kompletnie daleko mi było do macierzyństwa. Po prostu nie chciałam - i było mi wolno, tak, jak kobietom we Francji czy Szwecji, którym nikt z tego powodu nie wypomina. I żyją. Całkiem szczęśliwie. Trzeba pokazywać społeczeństwu, że gros kobiet w cywilizowanych krajach ma dostęp do aborcji - i żyją one i ich kraje, nawet lepiej niż nasza rygorystyczna Polska. Trzeba pokazać, że w cywilizowanym świecie normą jest wahadło pojęciowe odchylone w stronę P. Natalii, a dziwactwem to, co w sprawie aborcji dzieje się w Polsce.
      • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 14:41
        >>>. Trzeba pokazać, że w cywilizowanym świecie normą jest wahadło pojęciowe odchylone w stronę P. Natalii, a dziwactwem to, co w sprawie aborcji dzieje się w Polsce.

Ale co to da skoro u podstaw postawy pro-life lezy zupelnie co innego? Probujesz zaklonic osobe dla ktorej zabicie zarodka to morderstwo do zaakceptowania faktu, ze niektorym mordercom szczesliwie sie zyje I fajnie sie zyje w kraju gdzie legalnie mozna kogos zamordowac.
        Przeciez to idiotyzm oczekiwac tego.
        • hugu Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 14:53
          Tak naprawdę w Polsce nie ma aż tak wielkiej liczby ekstremalnych prolajferów. Prolajferstwo zrobiło się modne niczym brody męskie - bo większość uważa to za piękne i słuszne i dużo się tego teraz pokazuje. Ale ten, kto dziś nosi brodę, gdy zobaczy, że bogatszy sąsiad i jego atrakcyjni kumple już dawno brody zgolili, i mają powodzenie, i dobrze się bawią - z dużym prawdopodobieństwem zacznie myśleć, że może te brody to nie taki miód, i może maja rację tamci, co bez brody, a dobrze im się dzieje. I wreszcie sam zgoli brodę.
          Trzeba jak najczęściej eksponować inny pogląd, bo tylko wtedy ma on szansę na zyskanie zainteresowania, a z czasem i aprobaty.
          • d.o.s.i.a Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:04
            >>>. Trzeba jak najczęściej eksponować inny pogląd, bo tylko wtedy ma on szansę na zyskanie zainteresowania, a z czasem i aprobaty.

A ja mam nadzieje ze oba poglady beda zawsze prezentowane, bo uwazam ze taka sytuacja jest zdrowa, ze tak sie wyraze, dla dobra ludzkosci. W przeciwnym razie mielibysmy dozwolona aborcje w 9 miesiacu albo eutanazje osob uposledzonych I nikogo by to nie bulwersowalo. Nie jestem pewna czy chcialabym zyc w takim swiecie.
            Podobnie nie podoba mi sie aborcja do 24 tygodnia -,co obowiazuje w UK. I moze chcialabym zeby jakies ruchy pro-life wymusily debate bt. status quo.
            • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 15:34
              W 9 miesiącu nie ma aborcji tylko jest poród.
              • pani07 Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:18
                Tekst p.Korwin-Piotrowskiej

Dziecko to szczepionka na egoizm
                • kaz_nodzieja Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 25.10.16, 16:36
                  Zazwyczaj wystarcza szczepionka jednokrotna, czasami trzeba powtórzyć dawkę, Pani Przybysz powtórzyła, ma dwoje dzieci. Po co jej trzecie? Ty bierzesz trzecią szczepionką chociaż lekarz zaleca maksymalnie dwie?
            • minor.revisions Re: Protest i p. Przybysz w Wiadomościach 27.10.16, 04:23
              d.o.s.i.a napisała:

> A ja mam nadzieje ze oba poglady beda zawsze prezentowane, bo uwazam ze taka sy
              > tuacja jest zdrowa, ze tak sie wyraze, dla dobra ludzkosci.

Poglądy obu stron moga byc prezentowane, tylko trochę słabo jesli jedna strona narzuca swoje poglądy jako obowiązujące wszystkich pod groźba kary. Bo wiesz, ci co maja pogląd liberalny nie narzucają antychoicom aborcji.

> W przeciwnym razie mielibysmy dozwolona aborcje w 9 miesiacu

Ty te swoje nauki pobierasz na Trump University?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka