lieu 12.11.16, 02:01 czytam, że jak się ma taką suszarkę to nie trzeba prasować, a ja mam wrażenie, że wprost przeciwnie jest bardziej pogniecione o co chodzi, czy wam się nie gniecie podczas suszenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:04 Ja mam taką opcję "do szafy" i na końcu programu wyświetla mi się żelazko Trzeba szybko wyjąć i poskładać, żeby się wtórnie nie wygniotło ale od kiedy mam suszarkę dziecięcych bluzek, getrów i męża koszulek już nie prasuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:07 Ja wlasciwie niczego nie prasuje, za wyjatkiem jednej letniej bluzki i pary bialych letnich spodni,ale ich nie susze nigdy w suszarce a zawsze na lince ☺ i te dwie rzeczy sie gniota. Cala reszta ubran sie nie gniecie,a po suszeniu w suszarce tym bardziej nie trzeba prasowac i nie ma znaczenia czy wyjmuje jeszcze cieple rzeczy czy wyjmuje natsteonego dnia po zakonczeniu suszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:15 yamilca197 napisał(a): Cala reszta ubran sie nie gniecie,a po suszeniu w suszarce tym bardziej nie trzeba prasowac i nie ma znaczenia czy wyjmuje jeszcze cieple rzeczy czy wyjmuje natsteonego dnia po zakonczeniu suszenia.> A mam jeszcze takie pytanie: jeżeli ma się pralko-suszarkę to czy po zakończeniu prania/wirowania ona automatycznie suszy, czy trzeba wyciągnąć uprane ubrania, jakoś złożyć i znowu włożyć w celu suszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:24 Mam oba sprzety,pralko suszarke i osobna suszarke. Pralko suszarka ma program na pranie plus suszenie, jednak wklad prania to 9kg a suszenia 7kg wiec jesli prania mam mniej czyli np 7 i wszytskie rzeczy nadaja sie do szuszenia (bo to slrawdzam) to korzystam z progaramu prania z suszeniem,ale przyznam ze zazwyczaj jednak wyjmuje i szusze osobno. Ze wzgledu ze ma oba sprzety to susze jednoczes nie ale kiedy nie mialam to suszylam najpierw np spodnie,bluzy ito a potem osobno bielizne czyli majtki i skarpety. Latem ten drobiazg tez susze w suszarce bo za duzo wieszania lince. Ukladac specjalnie nie trzeba. Zwracam uwage na to co suszyc mozna i w jakiej temp bo sa rzeczy (staram sie takich jednak nie kupowac), ktorych w suszarce suszyc nie mozna i faktycznie lepiej tego nie robic nawet na najnizszej temp. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:30 yamilca197 napisał(a): Zwracam uwage na to co suszyc mozna i w jakiej temp bo sa rzeczy (staram sie takich jednak nie kupowac), ktorych w suszarce suszyc nie mozna i faktycznie lepiej tego nie robic nawet na najnizszej temp.> Czyli trzeba wyciągnąć wywirowane rzeczy z pralki i następnie włożyć je, jeszcze raz do pralko-suszarki celem wysuszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:35 Pod warunkiem ze wypralas rzeczy, ktore nie nadaja sie do szuszenia i wlozylas wiecej prania niz suszenia. Jesli nie to oczywiscie nie musisz, mozesz uzyc progaramu ktory wypierze i wysuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:34 asia-loi napisała: > > A mam jeszcze takie pytanie: jeżeli ma się pralko-suszarkę to czy po zakończeni > u prania/wirowania ona automatycznie suszy, czy trzeba wyciągnąć uprane ubrania > , jakoś złożyć i znowu włożyć w celu suszenia? Moja bratowa najpierw pierze kilka pralek, potem sortuje wyprane pranie (grubość tkaniny) , następnie dopiero suszy. Z np dwóch pralek wychodzą 3 suszenia. ....albo do pralki wrzuca od razu mniej ubrań-aby od razu suszyć. Przy normalnym wagowo praniu i dodatkowo suszeniu ubrania były masakrycznie pogniecione. Bo suszarka powinna być większej pojemności niż pralka. Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:16 Jaką masz suszarke? Mysle o pralko-suszarce se wzgledu na brak miejsca i nie wiem, ktora wybrac... Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:24 Ja mam oba sprzety, oba LG. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: suszarka bębnowa a prasowanie 12.11.16, 09:29 Jeśli suszarki nie dopełniamy po kokardkę, a zamysł jest taki, że suszarka ma być większej pojemności niż pralka-wyjmując pranie jest ono pogniecione, ale inaczej niż po suszeniu na stojącej suszarce. Jest mięciutkie i ciepłe, więc zagniecenia w zależności z czego mamy ubranie-bez problemu się rozprostowują. Ja z tych prasujących prawie wszystko-łącznie z bluzami i jeansami-teraz mogę sporą część odpuścić. T-shirty z mieszanych tkanin, spodnie, bluzy -wszystko wygładzam jednym ruchem i składam od razu(albo spodnie na wieszak) nie są pogniecione. Ubrania cieńsze z "czystej" bawełny-koszule, bluzki ,t-shirty są pogniecione, ale...są tak miękkie, że prasuję je tylko z jednej strony-czyli czas prasowania ubrań skrócił się bardzo mocno-jedne ubrania wykluczyły się zupełnie, w innych skrócił się o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś