ap.so Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 07:44 Wczoraj znalazłam kurtkę idealną. A uwierzcie mi szukam dość długo. Szukałam czerwonej, puchowej, zakrywającej ośladki, BEZ złotych suwaków / naszywek / odupek... znalazłam. Ma jednak futro z Jenota przy kapturze. Nie będzie to dla mnie przeszkodą po tak długim szukaniu. Najwyżej odepnę Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 08:03 Wrzuć zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ap.so Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 13:11 Nie wiem czy mi się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 23:13 Okropna. Skąd Wy macie takie gusty? Nawet nie wiem czy mojej Babci by się podobała. Jako żywo każda kobieta w niej przypomina gąsienice. Co Wy macie z tymi okropnymi, niekształtnymi kurtkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ap.so Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 08.12.16, 10:41 mnie się podoba. A gusta to rzecz względna Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 08:47 Nie kupuję, nie lubię kurtek z obszyciami z futra. Raz miałam (dostałam od siostry ) ale tam było wyraźnie napisane, że to futro z jenota, zreszta bylo to czuc w dotyku że prawdziwe. Kurtkę ze 2 razy miałam na sobie i sprzedalam bez żalu -potwierdziło się że to nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 14:49 Po cenie Kupilabym gdyby mi się podobała / byłoby mnie na nią stać. Zdecydowanie nie jestem eko. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 14:58 Tu nie chodź o bycie eko tylko o minimalny poziom empatii i przyzwoitości. Torturować zwierzęta dla brzydkich i tandetnych ciuchów? Szczyt pustoty. Jak ktoras wczesniej napisała: w dzisiejszych czasach futra to zwyczajny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 16:38 > Torturować zwierzęta dla brzydkich i tandetnych ciuchów? A dla ładnych i stylowych? Może ty po prostu do kiepskich sklepów chadzasz? > dzisiejszych czasach futra to zwyczajny obciach. Zazdrość straszna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 17:07 A dla ladnych tez poniżej krytyki. Z tym,ze dla mnie akurat każde futro jest brzydkie,obrzydliwe i świadczy o braku gustu i wrażliwości. Śmieszne jest to,ze nielegalne jest trzymanie psów non stop na łańcuchu a legalne jest dręczenie zwierząt zeby puste paniusie mogly sie wystroić jak wsiane Odpowiedz Link Zgłoś
ap.so Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 21:55 rozumiem, że nie masz skórzanego portfela/ butów/ torebki i równie się ich brzydzisz u kogoś? bo puste i wsiane? czy o futrach tu tylko bajamy? rozumiem że walczysz o prawa zwierząt, psów trzymanych na łańcuchach i nie wyrażasz tylko oburzonego zdania bo tak? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 22:19 Wyobraź sobie,ze nie nosze niczego ze skory i jem tylko mięso ze zwierząt które hodują sasiedzi (ja-rzadko,moje psy-codziennie) wiem,ze te zwierzeta maja normalne życie a potem szybko dostają w leb- bylam kiedys przy swiniobiciu,moje sumienie wiec nie protestuje przeciwko takiemu pożywieniu. Natomiast zdecydowanie mniej gardzę kimś kto nosi skórzane buty i paski niz kimś kto nosi futra. Serio nie wiesz czemu? Pomysl,pomysl,moze cie olśni... I wiesz nie trzeba być eko-sreko aktywista zeby być oburzonym torturowaniem zwierząt dla zaspokojenia próżności.Wyłącznie po to. Każdy wie jak sa pozyskiwane futra wiec nie można sie tłumaczyć nieświadomością. Jak pijak skopie psa to wstrętne bydle a jak pustak ubiera sie w futro to juz nie ma sprawy,jej wybór i bla,bla,bla. Totalna hipokryzja,nic wiecej. Dla mnie człowiek,który przyczynia sie do meczenia zwierząt bez potrzeby,dla swojego widzimisię to DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
ap.so Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 22:30 okeej. radzę zluzować bo to niezdrowe ta ekscytować się na forum Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 22:45 A dziekuje za troskę ale z moim zdrowiem ok. I nie ekscytuje sie nadmiernie, pisze co mysle i wiem, ze świata nie nawrócę,nie mam takiego zamiaru. Jak ktoras lubi być dama w stylu faszyn from raszyn to niech sobie będzie...póki co to legalne Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 05.12.16, 23:48 fornitta69 napisała: > A dziekuje za troskę ale z moim zdrowiem ok. Na twoim miejdcu nie bylabym tego taka pewna. twoj poziom agresji i brak kultury raczej nie sa normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:08 Juz taka ze mnie agresywna chamka,ze nazywam rzeczy po imieniu Okrucieństwo wobec zwierząt to bydlectwo i tyle,nie będę pudrowac gowna i nazywac tego "niedostatkiem empatii". Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:20 Coz, rozni ludzie w rozny sposob usprawiedliwiaja swoje chamstwo i agresje. Jednak nie jest to powod do dumy i zadowolenia z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:24 A dumę i zadowolenie z siebie to juz ty sobie dospiewalas Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:29 Czytając ciebie - nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:40 A w ogóle to chodzi ci o cos? Tzn uważasz,ze okrucieństwo wobec zwierząt nie jest zle,czy jest ale nie można używać brzydkich słów pisząc o tym? Przyszlas sobie potupac nozka w celach wychowawczych? Taka misja zeby ukulturalniac chamskie forumki? Bo w sumie nie wiem po co do mnie piszesz w tym wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 06.12.16, 00:57 Zakazu pisania na otwartym forum poki co.nie widze. Nie wiem kto niby cie ukulturalnia. Zwidy jakies masz Wyrazilam swoja opinie nt twojego chamskiego zachowania, a ty sie produkujesz jakbym wyrazila chec prowadzenia jakis dyskusji z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 22.05.19, 10:07 nie kupuje kurtek z żadnym futrem Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Kupujecie kurtki z prawdziwym futrem? 22.05.19, 10:49 Kupiłam śliczny kożuszek, oczywiście tylko z prawdziwym futrem, u pewnego dostawcy . Sztuczne futro jest mniej miłe w dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś