Dodaj do ulubionych

Sylwek w tvPis

01.01.17, 21:38
Oglądalność ponad 4 mln , o północy 5 mln. TVN nieco ponad 1 mln. O co chodzi? Mieli lepszch artystów? Lepsze miejsce? O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • fifka02 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 21:41
      Elektorat TVN bawił się na mieście może, nie przed tv?
    • ga-ti Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 21:48
      Dwa razy włączałam tvn i dwa razy trafiałam na reklamy, trzeci raz nie próbowałam.
      • ap.so Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:30
        I tu jest pies pogrzebany smile tefauen pogrāżyły reklamy
    • solejrolia Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 21:51
      wyznawcy pis siedzieli w domu, i z nudów oglądali telewizję.

reszta balowała i nie siedziała przed tv.
      • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:23
        A ja jestem antypisem i przez większość czasu oglądałam dwòjkę. Po prostu przypomniały mi się przeboje mojej młodości, klimaty były bardziej taneczne. Wprawdzie na codzień w ogòłe nie słucham tego typu muzyki, ale w Sylwestra akurat lubię się pobujać.
    • stonkamarnotrawna Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 21:58
      Taka polityka. Wciskać kit ile można i iść w zapartym choćby się paliło i waliło. Będzie "kolejny sukces" big_grin
      • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:18
        Jakem antypis, to nie rozumiem, co Cie tak dziwi. Przecieź kaźda stacja chwali sie wszem.i wobec, jeśli ma wysoką oglądalność, a TVP znacząco przebiła pozostałe stacje (czemu wcale się nie dziwię, o ile na Polsacie jeszcze było jako-tako, to TVN strasznie smęcił), więc wykorzystuje ten fakt do promocji.
    • ga-ti Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:00
      A na tvn jaką oglądalność podali?
      • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:09
        Nie mòwili nic o oglądalności
    • mamma_2012 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:06
      A skąd te wyniki? Przecież chyba tvpis nie opiera się na tym niewiarygodnym, nieuczciwym Nielsonie (czy jak to się zwie). A może już się opiera?wink

O co chodzi? Pewnie o to, że widzowie tvn rzadziej niż odbiorcy tvpis spędzają Sylwestra przed tv, a jak już spędzają to oglądają filmy.
    • gama2003 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:06
      Z pewnością byli lepsi.
      Tylko gdzie reszta społeczenstwa ?
    • riki_i Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:09
      leokadia35 napisał(a):

> Oglądalność ponad 4 mln , o północy 5 mln. TVN nieco ponad 1 mln. O co chodzi?
      > Mieli lepszch artystów? Lepsze miejsce? O co chodzi?

Zenek Martyniuk, podróba Abby, Dr Alban i popłuczyny po śp. Boney M. podniosły oglądalność. Wykorzystali słynną zasadę inż. Mamonia.

A hitem z oglądalnością 5 mln widzów był duet Maryli Rodowicz i Zenka Martyniuka.
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,21191700,maryla-rodowicz-i-zenek-martyniuk-zaspiewali-przez-twe-oczy.html#Czolka3Img
    • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:11
      Kilka razy próbowałam oglądać Sylwka w Warszawie, trafiałam na straszne smenty. Podobnie na polsacie, albo reklamy albo dziwna muzyka - dopiero po północy złapałam MT i sobie przypomniałam podstawówkęsmile
      W TVP poza Zenkiem, było całkiem fajnie.
      • panterarei Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:24
        Jezu. Ja już od lat postuluje, żeby Rodowicz ufundowac jakąś specjalną pensję, żeby przestała tak chalturzyc . Ja jej nie bronię występować, ale na prawdę musi się przebrać za drag Queen, walnąć wydekoltowana suknie jak wszyscy byli w plaszczach i walić sokoły na mrozie?
        • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:28
          Z tym się zgodzęsmile. Jak jeszcze pierwszy strój był w miarę normalny ( czarno srebrny ), to potem tylko gorzej. Kilka lat temu miała jakiś strój imitujący nagie ciało? To już był szczyt obciachu.
        • dyzurny_troll_forum Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 10:47
          panterarei napisała:

> Jezu. Ja już od lat postuluje, żeby Rodowicz ufundowac jakąś specjalną pensję,
          > żeby przestała tak chalturzyc .

Ale trzeba jej przyznać, że elastyczna jest, pod każdym reżymem się dziewczyna odnajduje....
      • morekac Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:23
        Polsat był ok, reklamy były dobre na konsumpcję. TVN rzeczywiście taki sobie (akurat trafiłam na fałszujące zombie z Lady Pank) , od włączenia jedynki skutecznie odstraszyła mnie informacja, że będzie tam Maryla Wiecznie Żywa...
      • kozauwoza Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 10:53
        arwena_11 napisała:

> Kilka razy próbowałam oglądać Sylwka w Warszawie, trafiałam na straszne smenty.
        > Podobnie na polsacie, albo reklamy albo dziwna muzyka - dopiero po północy zła
        > pałam MT i sobie przypomniałam podstawówkęsmile
        > W TVP poza Zenkiem, było całkiem fajnie.

a kto tam był fajny? Maryla Rodowicz, połowa z playbacka leciała. Dno i wodorosty ale gawiedź lubi te klimaty.
    • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:14
      Akurat spędzałam w tym roku Sylwestra w domu przed telewizorem i szczerze, na TVNie były najnudniejsze występy. Dodatkowo bardzo często przerywane reklamami. W Zakopanem występowały zespoły/piosenkarze z typowo tanecznym, czyli sylwestrowym repertuarem, wydaje mi się, źe w taką noc ludzie jednak wolą posłuchać muzyki łatwej, lekkiej i przyjemnej, stąd sukces TVP
      • leokadia35 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:21
        A to fakt , w tym roku większość chyba siedziała w domu albo na domówkach. dużo też wyjechało na narty zamiast na bale
    • cosmetic.wipes Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:26
      To proste - suweren lubi Zenka w telewizorze i piwo za dwa zeta z biedry , za to sort animalny stać na imprezy zamiast kwitniecia na kanapie.
      • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:54
        Mnie stać na imprezy, a jednak tak się złożyło, że Sylwka spędziłam w domu. Czy to plus fakt, że w ramach odmóżdżenia wolałam posłuchać "It's my life" zamiast "Orła cień", wystarczy, aby zaliczyć mnie do suwerena?
        • lodomeria Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 01:54
          Tak. Mniej lub bardziej aktywnie przykładasz się do sukcesu strategii upropagandowiania TVP i wynoszenia disco polo do mainstreamu. Dokłądasz się do legitymizowania strategi na media publiczne PiS, bo mogą się podpierać słupkami oglądalności. Propaganda plus schlebianie najniższym instynktom = najkrótsza droga do degeneracji społeczeństwa. A jeśli myślisz, że Ciebie to nie dotyczy, że to tylko "odmóżdżanie", no to najlepszy dowód na to, jak odmóżdżona już jesteś.
          • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:09
            Czyli według ciebie trzeba umrzeć z nudów, ale nie można zobaczyć czegoś co się podoba jeżeli jest we wrogiej telewizji? To chore.
            Nawet na tvn są czasami fajne filmy, które oglądam mimo, że tej stacji nie lubię.

• iwles Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:16

o, Lodomeria - powiedz to jeszcze tym wszystkim, którzy na Sylwestra pojechali do Zakopanego big_grin Pewnie sami Pisi się tam bawili ?
            • morekac Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:25
              >Pewnie sami Pisi się tam bawili ?
              Oj tam, wszyscy świętowali cudowne ocalenie 88 osób dzień wcześniej. wink
          • maslova Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:21
            > Mniej lub bardziej aktywnie przykładasz się do sukcesu strategii upropagandowiania TVP i wynoszenia disco polo do mainstreamu
            Akurat Zenka nie oglądałam, przełączyłam na TVN big_grin

> A jeśli myślisz, że Ciebie to nie dotyczy, że to tylko "odmóżdżanie", no to najlepszy dowód na to, jak odmóżdżona już jesteś.
            Oczywiście TVN i Polsat prezentują niesamowicie wysoki poziom swoich programów, na ich programach wychowują się same tuby intelektu.

Nie masz pojęcia, co robię i oglądam w pozostałą część roku, a jednak na podstawie jednej informacji o oglądaniu Sylwestra w TVP sugerujesz, że jestem odmóżdżona. Mam wrażenie, że gdzieś z podobnie pochopnym wyciąganiem wniosków już się spotkałam. Zaraz, pamiętam, to było wtedy, gdy zdarzyło mi się obejrzeć "Wiadomości"...
          • fadilla Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 10:53
            A "It's my life" to nie discopolo big_grin Czarnoskóry wykonawca Dr Alban, piosenka z lat 90.
        • cosmetic.wipes Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:22
          > Czy
          > to plus fakt, że w ramach odmóżdżenia wolałam posłuchać "It's my life" zamias
          > t "Orła cień", wystarczy, aby zaliczyć mnie do suwerena?

Nie wiem czy można cię wyłącznie na tej podstawie zaliczyć do suwerena, ale zabawa przy disco polo i popłuczynach po latach 70-tych zdecydowanie nie jest oznaką wysublimowanego gustu wink

Nic innego nie było w TV? Albo w necie?
          • maslova Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:47
            > ale zabawa przy disco polo i popłuczynach po latach 70-tych zdecydowanie nie jest oznaką wysublimowanego gustu
            Z tym się nie kłócę, odpierałam tezę, że TVP ogląda tylko suweren wink
          • iwles Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 09:10

Sylwester nie jest od sublimacji, a od głupawych szaleństw tongue_out

Wysublimowaną rozrywkę to sobie można na drugi dzień zapodać, słuchając Koncertu Noworocznego z Wiednia, a i ta transmisja była na TVPis.
            • fadilla Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:00
              Mam tradycję, że od lat 1 stycznia ogladam koncert noworoczny, w kontrze do sylwestrowego pląsania przy np. Savage "Only you" (to lata osiemdziesiąte, italo disco, piszę gdyby ktoś jeszcze miał problem z ogarnięciem epok, stylów muzycznych i wykonawców).
      • fadilla Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 10:51
        A ci, którzy poszli do lokali to niby przy jakiej innej muzyce tańczyli? Pewnie nie raz Zenek tam leciał, a nawet "Ona tańczy dla mnie".
        • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 10:54
          No co ty, oni to przy dźwiękach kwartetów smyczkowych lub przy dźwiękach fortepianu tongue_out
      • tajemnicza.a.m Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:14
        W sumie zadam proste pytanie: Tobie płacą za pisanie takich bzdur czy ty tak na serio? Bo jak tak wygląda logika elektoratu nie PISOWSKIEGO to ja się jeszcze zastanowię gdzie się podpiszę ha ha.
    • ra-sowa Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:26
      Ja byłam w domu, chętnie popatrzyłam na coś, ale wolę film.
      Dzisiaj jak widzę zestaw Rodowicz i Martyniuk (????) to nie żałuję, że nie oglądałam, nie bawi mnie disco polo.
      Może więc o gust i preferencje muzyczne chodzi?
      • leokadia35 Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:45
        Również nie przepadam za disco polo , toleruję na imprezach do potańcówki , w domu nie słucham , choć ta piosenka nie jest zła, wpada w ucho 😃
        • ra-sowa Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:50
          ale ja nie "nie przepadam", ja nie znoszęsmile
          Ale wiem, że inni lubią i oglądalność była.
      • saraanna Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 22:49
        Bylam na domowce i caly czas leciala dwojka. Muzyka taneczna,fajni prezenterzy i fajna atmosfera .Sylwester jest po to ,aby sie bawic,a nie ogladac reklamy ,oto caly sukces dwojki.A Zenek i Maryla wymiatali,szczegolnie po paru drinkach wink
    • hermenegilda_zenia Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 23:42
      Widzów będących targetem TVN stać na wydanie tysiaka i wyjście na Sylwka do lokalu - nie muszą oglądać telewizji jak jakieś nołlajfy PIS-owskie, które kasę wydają co najwyżej na wysłanie datku do TVTrwam.
      • maslova Re: Sylwek w tvPis 01.01.17, 23:48
        Sorry, ale niektóre z Was stosują identyczną retorykę jak propaganda TVPis. Nie można po prostu przyznać, że Sylwester TVNowski był do dudy, trzeba od razu wymyślić jakieś pokrętne wytłumaczenie, byleby poczuć się lepszym. Pobierasz korepetycje u Hołeckiej?
        • cosmetic.wipes Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:25
          Nie
          > można po prostu przyznać, że Sylwester TVNowski był do dudy, trzeba od razu wy
          > myślić jakieś pokrętne wytłumaczenie, byleby poczuć się lepszym.

W ogóle nie rozumiem czemu operujesz wyłacznie wyborem pomiędzy TVPiS a TVN. Masz tylko dwa programy TV?
          • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:33
            No był jeszcze POlsat, który też był smętny - dopiero po północy trafiłam na coś fajnego. Nie mówię już o koszmarnych reklamach co chwilę.
          • maslova Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:56
            Wiesz co, w sumie to nie chce mi się nawet bardzo tłumaczyć, ale dobra: Telewizji nie oglądam praktycznie w ogóle. Na co dzień słucham radiową Trójkę, muzykę rockową, alternatywną i różne klimaty nietaneczne. Miałam naprawdę ciężki rok, a końcówka była naprawdę koszmarna. Dodatkowo nie mogłam w tym roku iść nigdzie Sylwka, choć miała ochotę potańczyć. I tak, w ten jeden jedyny wieczór miałam ochotę posłuchać Dr Albana, Modern Talking. oraz innych niskiego lotu piosenek. DLA ODMÓŻDŻENIA. Jeśli kogoś to pocieszy, rozwiązywałam przy tym krzyżówki (Rewia Rozrywki, żeby znowu nie było) i sudoku wink
            • cosmetic.wipes Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 09:10
              No dobra, jeśli to był wyjątek, to rozumiem smile
            • fadilla Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:05
              Jak mozesz rozwiazywac krzyzówki przy "Brother louie", przeciez to nogi same chodzą big_grin
      • angeika89 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 00:59
        Mnie stać żeby iść do lokalu na Sylwka, ale co z tego jak mam małe dziecko i je nie zostawię...
        Bierzesz też takie opcje pod uwagę, czy z góry zakładasz, że Ci co w domu siedzieli to biedaki z pis-u?
      • lauren6 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:38
        Wyobraź sobie, że znam sporo bogatych osób, które stać na wyjścia na sylwestra i głosowały na PIS.

Tu nie ma co dopisywać ideologii. Propozycja stacji prywatnych była marna i do tego te cholerne reklamy. To nie magia, polityka tylko ludzi oglądają to co jest dobre. 5 milionów widzów nie wytłumaczysz niskimi gustami fanów disco polo.
    • angeika89 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 00:56
      Wszyscy oglądali, bo prezes kazał big_grin
      A tak serio to myślę, że w tvn za dużo reklam było, chociaż sama oglądałam tvn...
    • arkanna Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 00:57
      dziewczyny, niektóre piep....jak potłuczone, dziw ze w poprzednich latach jakoś oglądalnośc była podobna , Czy tzn ze wtedy nikogo nie było stac na wyjscia do lokali, bo taki argument tu padł , że widzowie tvn i polsatu balują, śniegują się a pisowcy na domówch siedzą.
      ps. byłam na domówce , tv nie było włączone.
      • arkanna Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 01:39
        oglądalnośc była podobna na wszystkich kanałach-
        • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 08:13
          ale w tym roku w tvn smenty, polsat jeszcze czasem ok, ale reklamy. W TVP było najlepiej. A filmów żadnych ciekawych nigdzie nie było.

Co do wychodzenia - stać mnie na wyjście na bal i za 1000 czy więcej od osoby, a nie od pary - tylko w tym roku dzieciaki wychodziły pierwszy raz i byliśmy pod telefonami na wszelki wypadek. Córkę odbierał mąż po 2.
    • przystanek_tramwajowy Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 09:19
      Może niech dla równowagi podadzą, jaką oglądalność mają codzienne reżimowe "Wiadomości" TVPiS i "Fakty" TVN. Sylwester raz w roku, a programy informacyjne na okrągło.
    • heca7 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 09:34
      Sylwka spędzaliśmy ze znajomymi u nich w domu. Pozostali goście jak się domyślaliśmy (albo wiedzieliśmy bo to rodzina) też z opcji PiS oprócz jednych, którzy paroma tekstami się zdradzili, że chyba nie do końca. I w związku z tym oglądaliśmy tvp i cholernego Zenka albo Polsat.
      • heca7 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 09:39
        A Maryla z Zenkiem to był już ...to był... nie wiem jak to ująć w słowa wink W tej kiecy wyglądała duch Jagny z Chłopów i zastanawiałam się czemu ona się tylko kiwa w biodrach? A nie chodzi? I czy na koniec wezmą ją i wyniosą tongue_out
    • beata985 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:00
      skakałam po stacjach, tvn odrzuciłam z powodu artystów ale zdołałam zaobserwować, że mieli najmniejszą publiczność, najlepsze występy miał polsat/katowice i tu chyba było najwiecej ludzi, nie umiałam się dopatrzeć ile było w Zakopanem, tak ujęcia robili, że nie w stanie byłam zaobserwować.
      piszę o ludziach pod sceną a nie przed tv.
    • tajemnicza.a.m Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:02
      Ale się pośmiałam.
      Ha ha.
      Ematki jesteście najlepsze big_grin

" No, no PISOWCY siedzieli w domu wiec oglądali TVP" ha ha.

Nie wiem może jednak klepali zdrowaśki a nie oglądali TVP co?

Ha ha.

Nie wierzę.
    • agni71 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:03
      Dwójke oglądałam z doskoku, bo czekałam na jednego wykonawcę. Na szczęście nie przegapiłam smile W Polsacie i TVN faktycznie irytowały reklamy, wtedy sie przełączało na dwójkę, i czasem zostało na dłużej. Maryla i Zenek fajansiarscy, ale rozumiem, że mają spore grono odbiorców. Jesli chodzi o TVN, to chętnie włączyłabym sobie głośniej Chylińską, ale teść kręcił nosem, że mało kobieca wink
      • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:20
        Chylińska na sylwestra się nie nadaje.
        • agni71 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:30
          Do tańca może faktycznie nie, do posłuchania i pośpiewania razem z nią - DLA MNIE nadaje się świetnie.
          • arwena_11 Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:37
            Stara Chylińska to jeszcze dałoby radę, ale nowa? Jej się nie da już nawet słuchać, nie mówiąc o patrzeniu.
    • anorektycznazdzira Re: Sylwek w tvPis 02.01.17, 11:51
      GDYBYM była w domu to pewnie oglądałabym TVN, bo TVPis nie trawię.
      Ale nie byłam, w przeciwieństwie do lwiej części sekty pisuaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka